Lediga jobb som Organisationsutvecklare i Falun

Se lediga jobb som Organisationsutvecklare i Falun. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Falun som finns hos arbetsgivaren.

Processledare

Nu har du chansen att i praktiken arbeta med att utveckla näringslivet med hjälp av ny kunskap och samtidigt samverkanssäkra högskolans forskning och utbildning. Bakgrund Samverkan är ett av tre signum på Högskolan Dalarna. Samverkan handlar om att skapa samhällsnytta samtidigt som vi förstärker våra utbildningar och vår forskning.  Genom en växelverkan mellan akademi och samhälle/näringsliv skapar vi ett win-win. Vi vill nu fortsätta och utveckla samve... Visa mer
Nu har du chansen att i praktiken arbeta med att utveckla näringslivet med hjälp av ny kunskap och samtidigt samverkanssäkra högskolans forskning och utbildning.

Bakgrund

Samverkan är ett av tre signum på Högskolan Dalarna. Samverkan handlar om att skapa samhällsnytta samtidigt som vi förstärker våra utbildningar och vår forskning.  Genom en växelverkan mellan akademi och samhälle/näringsliv skapar vi ett win-win.

Vi vill nu fortsätta och utveckla samverkansområdet på Högskolan.

En av högskoleövergripande metoderna som vi använder på Högskolan är samverkansmodellen KTP (Knowledge Transfer Partnerships), läs mer på www.du.se/ktp. Vi samarbetar med näringslivet i strategisk viktiga utvecklingsfrågor genom att skapa ett team av en nyexad student och flera av våra forskare.

Högskolan Dalarna har fått ett beviljad finansiering för programmet Kompetenskraft Dalarna. Programmet består av totalt 8st KTP projekt fördelat på 4 av Region Dalarnas smart specialiceringsområden. Projektet finanasieras via medel från Tillväxtverket (ERUF) och Regiona Dalarna. 

Arbetsuppgifter

I rollen som processledare inom KTP kommer du arbeta både internt med våra forskare och lärare (forskningsmiljöer) samtidigt som du aktivt arbetar med företag och organisationer i regionen.  Du kommer att aktivt skapa samarbete mellan högskolan och andra organisationer som stärker högskolans möjligheter att nyttiggöra våra utbildningar och forskning. 

Dina arbetsuppgift kommer att vara processleda ett eller flera KTP projekt inom programmet "Komptenskraft Dalarna". Din roll blir att processleda delprojekt mot företag hela vägen från behovsanalys till avslutning. En viktig del är att coacha/stödja den nyexade KTP-projektledaren. I arbetet med KTP kommer du att vara delaktig i att utveckla modellen tillsammans med andra personer i teamet. 

Är du den vi söker

Du ska ha minst en grundläggande högskoleexamen alternativt annan utbildning som vi bedömer likvärdig och relevant för tjänsten. Du ska ha minst 3 års erfarenhet att arbeta i eller med näringslivet där du varit involverad i samverkan eller själv skapat samverkan/samarbete.

Vi tror att du är en person som tycker om att arbeta med och coacha/utveckla individer och grupper. Du är trygg i din egen kompetens och du kan använda den för att arbeta och skapa utveckling och samverkan med människor med specialistkompetens som du inte själv har. Du har en visad förmåga att få fram eller skapa samt kommunicera hur ett samarbete skulle leda till win-win för båda parter.

Det är meriterande om du har egen erfarenhet av att arbeta i näringslivet eller inom akademin med samverkan.

Du ska ha B-körkort. 

Vi kommer att göra en samlad bedömning av alla sökanden och välja den som bäst uppfyller kraven i tjänsten.

Anställningen
Anställningen är en visstidsanställning, 20% tjänstgöringsgrad fram till 30 juni 2023, med start snarast. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun och arbete förekommer även i Borlänge. Rollen kan dock innebära resor både inom och utanför Dalarna.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker via vår webbplats senast 2023-01-15.

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt betygshandlingar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida

www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

 Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.

På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med omgivande samhälle. Vi är cirka 850 anställda, 17 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners som gör detta möjligt. Tillsammans vill vi förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

Verksamhetsutvecklare till Falu gymnasieskola

Ansök    Jan 16    Falu kommun    Organisationsutvecklare
Vill du ha ett intressant, brett och omväxlande uppdrag där du får göra nytta för våra elever samtidigt som du gör nytta för företagandet inom vår kommun? Vi söker nu en verksamhetsutvecklare till ett viktigt uppdrag inom gymnasieskolan! Gymnasieskolans uppdrag är att göra elever redo för antingen högre studier eller för arbete. En förutsättning för att detta ska lyckas är ett gott samarbete mellan skola och näringsliv där vi tillsammans kan ge våra ... Visa mer
Vill du ha ett intressant, brett och omväxlande uppdrag där du får göra nytta för våra elever samtidigt som du gör nytta för företagandet inom vår kommun?

Vi söker nu en verksamhetsutvecklare till ett viktigt uppdrag inom gymnasieskolan!

Gymnasieskolans uppdrag är att göra elever redo för antingen högre studier eller för arbete. En förutsättning för att detta ska lyckas är ett gott samarbete mellan skola och näringsliv där vi tillsammans kan ge våra ungdomar goda möjligheter att göra kloka val utifrån ungdomarnas egna intressen och arbetsmarknadens behov. Ökad samverkan mellan skola-näringsliv innebär att fler engagerar sig för våra ungdomars framtid vilket stärker våra ungdomar och öppnar upp för nya möjligheter. Vi vill ge våra ungdomar ökad självkänsla och låta dem se att de ingår i ett större sammanhang samtidigt som vi bidrar till kompetensförsörjning och ett växande näringsliv.

Det är här du som verksamhetsutvecklare kommer in i bilden! Din roll kommer att vara både operativ och strategisk och uppdraget är att stödja gymnasieskolan i arbetet med att ge eleverna kunskaper om företagande och näringsliv. I uppdraget ingår att ha kontakter med näringslivet och att utveckla samarbetet mellan skola och näringsliv. Då rollen är ny har du även möjlighet att vara med och påverka dess utformning.

Har du erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och är relationsskapande och kommunikativ? Då tycker vi att du ska söka till oss!

Vi erbjuder en arbetsplats med gott samarbetsklimat och flera uppskattade förmåner såsom årsarbetstid, semesterväxling och möjlighet att arbeta hemifrån på del av din arbetstid.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetsutvecklare inom Falu gymnasieskola kommer du att hålla ihop redan pågående processer och fokusera på utveckling av samarbetet med lokalt företagande, Ung Företagsamhet och med Näringslivskontoret. Du kommer också att ta ansvar för gymnasiets del i handlingsplanen för ”Skola-Arbetsliv (näringsliv)” som bl.a. handlar om skapande av fadderföretag och praktik för elever på högskoleförberedande program. Genom fadderföretag/praktik kan vi göra eleverna medvetna om det lokala näringslivet och visa dem vilka arbetsgivare och vilka yrken som finns nära oss.

Vi ser även ett behov av att utveckla yrkesintroduktionen (IMYRK) mot mer praktik och kortare utbildningsinsatser för att möjliggöra för eleverna att snabbare komma ut i egen försörjning. Det kan även bli aktuellt med att arbeta för att ta fram sommarjobb för våra elever.

Rollen är både operativ och strategisk. Du kommer att vara ute och prata med företag men även arbeta med att formulera en strategisk plan för hur gymnasieskolan på bästa sätt kan samverka med näringslivet. Du kommer också att arbeta med att stödja ledningsgruppen i beslut om framtida programutbud utifrån de kommande förändringarna i skollagen där arbetsmarknadens kompetensförsörjningsbehov förstärks.

Organisatoriskt kommer du att vara placerad direkt under verksamhetschefen för Gymnasiet och du kommer att ingå i Gymnasieskolans ledningsgrupp.

Kvalifikationer
För rollen krävs

- Högskoleexamen med samhällsvetenskaplig inriktning, exempelvis inom statsvetenskap, beteendevetenskap eller motsvarande

- Arbetslivserfarenhet inom område som arbetsgivare bedömer är relevant för tjänsten, till exempel erfarenhet av att ha arbetat med barn och ungdomar i en verksamhetsutvecklande roll eller liknande

- God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en person som tar initiativ och som får saker att hända. Ditt arbetssätt är metodiskt och systematiskt och du har god förmåga att planera och prioritera. Du trivs med många kontakter och ser vinningen i att nätverka och bibehålla goda relationer. Du är en person som brukar vinna andras förtroende, som har god samarbetsförmåga och gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till andra. Det är också viktigt att du har förmågan att kommunicera på ett klart och tydligt sätt. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Meriterande kvalifikationer

- Arbetslivserfarenhet från politiskt styrd verksamhet

- Erfarenhet av arbete inom näringslivet

- Erfarenhet av projektledning

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Bifoga betyg och intyg i din ansökan då detta kommer efterfrågas om du blir aktuell för tjänsten.

För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll (2010:479) utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

Kontaktuppgifter

Christel Zedendahl, Verksamhetschef Gymnasiet, tel. 023-824 96, mail: [email protected]

Fackliga företrädare

Vision, Christina Johansson, tel. 023-821 10, mail: [email protected]

Sveriges skolledare, Erika Mill, tel. 023-862 54, mail: [email protected]

Övrigt

Du kommer få svara på urvalsfrågor när du skickar in din ansökan. Frågorna är ställda utifrån de krav som är uppsatta för tjänsten och dina svar kommer ligga till grund för det första urvalet. 

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. 

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Kontaktinformation
Christel Zedendahl, Gymnasiechef

Arbetsplats

 Falun Visa mindre

Verksamhetsledare 50%

Ansök    Jan 23    Bufff Dalarna    Organisationsutvecklare
Verksamhetsledare 50% Bufff (Barn och ungdom men en förälder eller familjemedlem i fängelse/häkte/frivård) söker en verksamhetsledare till Bufff Dalarna med säte i Falun/Borlänge. Tjänsten handlar om att arbeta för att etablera och fortsätta bygga upp föreningen i Dalarna. Vi söker dig som har utbildning inom socialt arbete, beteendevetenskap och/eller barn och ungdomspedagogik. Det är meriterande om du har arbetat inom olika delar av kommunen och/eller ha... Visa mer
Verksamhetsledare 50%
Bufff (Barn och ungdom men en förälder eller familjemedlem i fängelse/häkte/frivård) söker en verksamhetsledare till Bufff Dalarna med säte i Falun/Borlänge. Tjänsten handlar om att arbeta för att etablera och fortsätta bygga upp föreningen i Dalarna.
Vi söker dig som har utbildning inom socialt arbete, beteendevetenskap och/eller barn och ungdomspedagogik. Det är meriterande om du har arbetat inom olika delar av kommunen och/eller har erfarenhet av samarbete med Kriminalvården, socialförvaltningar och andra myndigheter.
Du är van att arbeta självständigt och målinriktat.
Vi ser att dina erfarenheter behöver vara av både praktisk och strategisk karaktär och du bör ha en förmåga att arbeta med flera olika arbetsuppgifter parallellt: planering, genomförande och utvärdering av verksamhet, administration och ekonomi.
Du är som person positiv och har lätt för att samarbeta. Du har ett stort engagemang för barn, ungdomar och föräldrar i olika livssituationer. Du kommer arbeta både ensam och i team. Vi ser mycket positivt på om du talar ytterligare språk eller har erfarenheter av att växa upp med en närstående inom Kriminalvården. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav då du kommer att besöka ett antal häkten och anstalter.
Projektanställning 50% under 1 år med möjlighet till förlängning och utökning.
Sista ansökningsdatum: 2023-02-19
Kontaktperson: Suzanne Lazar, ordförande Bufff Dalarna
Telefon: 070-346 97 87
E-post: [email protected] Visa mindre

Verksamhetsutvecklare inom informationsförvaltning

Högskolan Dalarna söker erfaren verksamhetsutvecklare inom informationsförvaltning för att fortsätta utveckla vår förmåga att hantera information som en tillgång.  Din arbetsdag som verksamhetsutvecklare inom informationsförvaltning Tjänsten innebär att du arbetar inom informationsförvaltning med utveckling och analys av förändrade informationsbehov inom lärosätet. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att analysera informationsbehov, att tillgängliggöra ... Visa mer
Högskolan Dalarna söker erfaren verksamhetsutvecklare inom informationsförvaltning för att fortsätta utveckla vår förmåga att hantera information som en tillgång. 

Din arbetsdag som verksamhetsutvecklare inom informationsförvaltning
Tjänsten innebär att du arbetar inom informationsförvaltning med utveckling och analys av förändrade informationsbehov inom lärosätet. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att analysera informationsbehov, att tillgängliggöra information, utveckla rutiner och arbetssätt, rådge och hålla interna utbildningar. Du kommer att förvalta delar av våra informationssystem såsom vårt beslutsverktyg BeHDa (Sharepoint), eformulärverktyget PortalBas, W3D3 och hantering av högskolans styrdokument. Du ska även delta i arbetet med informationssäkerhetsklassning och kravställning på system. I ansvaret ingår även att vara informationssäkerhetsansvarig. 

Är du personen vi söker?
För att lyckas i uppdraget ska du ha omfattande erfarenhet av att ha jobbat med ovanstående uppgifter inom högskola. Du ska kunna arbeta med informationsförvaltning och informationsarkitektur, du ska också ha erfarenhet av att ha förvaltat webbplatser och systemintegration. Du ska ha utbildning inom informationsvetenskap samt säkerhetsinformatik. Du behöver även ha erfarenhet av att ha lett utvecklings- och förvaltningsprojekt. Du ska ha goda kommunikativa kunskaper i tal och skrift på svenska samt på engelska.

Vid tillsättningen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du som person är noggrann och arbetar strukturerat. Du måste också ha en god kommuniktiv förmåga för att samla verksamhetens behov och utbilda. Förmåga att jobba självständigt samt samarbeta med andra. 

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100%, med tillträde snarast. Provanställning kan komma att tillämpas. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun och visst arbete förekommer även i Borlänge.


Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen.

Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.


Välkommen med din ansökan! 
Du ansöker via vår webbplats senast 2022-11-01.

Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering. Visa mindre

Processägare logistik, FM-enheten, Falun

Ansök    Nov 11    REGION DALARNA    Organisationsutvecklare
Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Regionservice uppdrag är att leda, utveckla, utföra och effektivisera servicetjänster till Hälso- och sjukvården och övriga verksamheter inom och i samverkan med Region Dalarna. Detta gör vi inom områden som t.ex. fastighetsdrift, kost & måltid, logistik, lokalvård och Vårdnära service. Vi skapar förutsättningar för att alla ... Visa mer
Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Regionservice uppdrag är att leda, utveckla, utföra och effektivisera servicetjänster till Hälso- och sjukvården och övriga verksamheter inom och i samverkan med Region Dalarna. Detta gör vi inom områden som t.ex. fastighetsdrift, kost & måltid, logistik, lokalvård och Vårdnära service. Vi skapar förutsättningar för att alla verksamheter inom Region Dalarna ska kunna bedriva sin verksamhet på ett bra sätt vilket är ett uppdrag vi tar på stort allvar! Regionservice har ca 550 medarbetare och omsätter ca 400 MSEK. Verksamheten är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001 och miljöcertifierad enligt ISO 14001. Vi är en förvaltning som är i ständig utveckling då vi snabbt behöver kunna anpassa oss efter verksamheternas behov vilket gör att det är en dynamisk vardag för oss inom Regionservice - och det gillar vi!


Processägare logistik, FM-enheten, Falun

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i Regionservice enhet för Facility Management (FM) vars uppgift är att med ett förvaltningsövergripande fokus koordinera och utveckla Regionservice servicetjänster, i syfte att främja kärnverksamheten och den totala koncernnyttan. Inom FM-enheten finns ett antal processägare för Regionservice huvudprocesser som rapporterar till FM-chef. Din uppgift är att aktivt utveckla och systematiskt följa upp regionens logistikprocesser så att de strategiska målen uppnås med överenskommen kvalitet.
Du ansvarar för att leda och styra förvaltningsövergripande nätverk inom logistik tillsammans med Regionservice chefer. Du samordnar utbildningar och bistår vid upphandlingar samt säkerställer styrdokument, rutiner och instruktioner. Du stödjer och utvecklar organisationens chefer/ledare i det dagliga arbetet gällande logistikfrågor.
Du förväntas i din roll som processägare driva och delta i projekt och utredningar samt verka för förtroendeingivande kundrelationer. Vidare ansvarar du för en aktiv omvärldsbevakning genom att bl.a. delta i nationella nätverk.

Övrig information

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Tidigare erfarenhet av att arbeta inom relevanta eller närliggande serviceområden för tjänsten är ett krav. Genom din erfarenhet känner du dig väl förtrogen med de uppgifter som åligger dig som processägare. Du behärskar det svenska språket på en bra nivå, både skriftligt och muntligt. B-körkort är ett krav då det kommer att ske frekventa resor inom länet.
Det är meriterande om du har fördjupad verksamhetskunskap inom Facility Managementområdet och erfarenhet av projektledning. Vidare så är det också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, verkat som chef/ledare och/eller har utbildning inom ledarskap, ekonomi och riskhantering.
Känner du igen dig såhär långt? Fortsätt läsa så ska vi beskriva vilka personliga egenskaper som behöver vara framträdande hos dig:
Du bemöter chefer, medarbetare och kunder med ett professionellt förhållningssätt. Du löser uppgifter tillsammans med andra på ett effektivt sätt och verkar för ett bra samarbetsklimat. I din roll som processägare är du kommunikativ och anpassar kommunikationssätt och innehåll till mottagaren. Du planerar, koordinerar, organiserar projekt/utredningar på ett självständigt och strukturerat sätt. Det är viktigt att du har förmågan att integrera med linjeverksamheten och skapa förutsättningar för människor att samverka. Du tar ett stort ansvar för att arbeta med ständiga förbättringar och omvandla dessa i praktisk tillämpning.
Checkar du i boxarna på dessa krav hoppas vi verkligen att vi får läsa din ansökan inom kort.

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.
Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna
Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Fackliga kontaktuppgifter
Här hittar du kontaktuppgifter till våra fackliga organisationer. Visa mindre

Samverkansstrateg

Vill du vara med och utveckla Högskolan Dalarnas samverkanskapacitet? Samverkan är ett av Högskolan Dalarnas signum, och en viktig del i vår identitet. Vi söker nu en samverkansstrateg som har förmåga att röra sig mellan strategisk och operativ nivå, med målet att fortsätta utveckla förutsättningar för samverkan mellan forskare och omgivande samhälle. Högskolan Dalarna har många samarbeten inom både utbildning och forskning, med såväl näringsliv som offen... Visa mer
Vill du vara med och utveckla Högskolan Dalarnas samverkanskapacitet?

Samverkan är ett av Högskolan Dalarnas signum, och en viktig del i vår identitet. Vi söker nu en samverkansstrateg som har förmåga att röra sig mellan strategisk och operativ nivå, med målet att fortsätta utveckla förutsättningar för samverkan mellan forskare och omgivande samhälle. Högskolan Dalarna har många samarbeten inom både utbildning och forskning, med såväl näringsliv som offentliga aktörer. För att framgångsrikt kunna utveckla samverkan i olika former behöver vi förstärkas med en driven samverkansstrateg. 

Du kommer att vara placerad på Avdelningen för stöd i utbildning och forskning, där du ingår i ett team som arbetar med samverkan, innovation och nyttiggörande. Som del av denna tjänst arbetar du direkt med Vicerektor för hållbar utveckling och samverkan. 


I rollen som samverkansstrateg
Kommer du att vara central i arbetet med att omvandla Högskolan Dalarnas strategiska samverkansmål till tydliga aktiviteter (läs mer här). Det innebär att arbetet till stor del har koordinerande och operativa uppgifter. 

I arbetsuppgifterna ingår att stödja etablering av kontakter mellan våra akademiska miljöer och det omgivande samhället. Du arbetar också för att skapa rutiner och systematik inom samverkan, liksom att stärka stödet till institutionerna. Du är primär kontaktperson i frågor som rör samverkan och planerar och genomför samverkansevent riktade mot studenter, anställda och externa parter.

I tjänsten ingår även att utveckla lärosätets kapacitet för uppdragsutbildning, innovation och samverkansfinansierad forskning.


Är du personen vi söker?
Vi tror att du är en prestigelös och driven person och det är meriterande om du har erfarenhet av att representera ett lärosäte eller annan myndighet. Du har förmåga att arbeta självständigt och driva frågor som är centrala i ditt uppdrag. Du har stor vana vid att arbeta mot uppsatta mål och omvandla dem till tydliga aktiviteter. Samtidigt har du samarbetsförmåga och vilja att ingå i ett team. För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du är duktig på nätverkande, både inom och utanför den egna organisationen. 

Krav för denna tjänst


• Relevant akademisk examen 
• Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på Svenska och engelska 
• B-körkort 
• Erfarenhet av att arbeta med samverkan inom högre utbildning

Meriterande för denna tjänst


• Forskarutbildning
• Erfarenhet av att arbetat med kapacitetsbyggande för externfinansierad samverkan

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100%, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun och visst arbete förekommer även i Borlänge samt tjänsteresor inom och utanför regionen. 

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen.

Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.


Välkommen med din ansökan! 
Du ansöker via vår webbplats senast 2022-11-13.

Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare med inriktning socialtjänst

Ansök    Mar 21    Falu kommun    Organisationsutvecklare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Välkommen till oss på Arbetslivs- och socialförvaltningen!

Vi söker dig, vår framtida verksamhetsutvecklare som kommer att ha en övergripande och strategisk nyckelfunktion för kvalitetsstyrning och kvalitetskontroll inom socialtjänstens verksamhetsområde. Du samverkar inom och utanför den egna förvaltningen och är den sammanhållande länken som skapar goda förutsättningar för att säkerställa att vi uppnår fastställda mål och efterlevnaden av socialtjänstens lagstiftning.

Vår verksamhet och våra insatser ska hålla god kvalitet och vara kunskapsbaserad, därför behöver vi fortlöpande följa upp och anpassa verksamheten utifrån rådande lagstiftning och utifrån våra falubors behov. Vårt kvalitetsarbete ska ha en tydlig struktur som bygger på delaktighet i en lärande organisation där vi tillsammans förändrar, förbättrar och utvecklar med fokus på nyttan för de människor som behöver vårt stöd. 

ARBETSUPPGIFTER
I nära samverkan med förvaltningsledning, chefer och medarbetare stödjer du förvaltningen i olika verksamhets-, utvecklings- och kvalitetsfrågor med utgångspunkt från socialtjänstens processer. Det kan exempelvis handla om specifika utredningsuppdrag, omvärldsspaningar och framtagande av processbeskrivningar, rutiner och riktlinjer. Du håller i olika utbildningsinsatser med syfte att utveckla ett mer kunskapsbaserat förhållningssätt och bevakar aktivt den nationella utvecklingen inom området. Tillsammans med övriga förvaltningar som arbetar inom socialtjänstens område kommer du att ha en central roll i arbetet med ledningssystem för kvalité.

I rollen som verksamhetsutvecklare är du sakkunnig inom socialtjänstens verksamhetsområde och fungerar som ett strategiskt processtöd inom organisationen. Ditt arbete utgår i hög grad ifrån Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd rörande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete.

KVALIFIKATIONER
För rollen krävs

- högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget

- mycket god kunskap inom områdets gällande lagstiftning, hur den tolkas och vilka krav som finns inom socialtjänstens verksamheter utifrån föreskrifter och nationella styrdokument kopplat till kvalitetsarbete

- kunskap och erfarenhet av utrednings-/utvecklings- och kvalitetsarbete

- god IT-kompetens

Personliga egenskaper
Vi söker en driven och initiativtagande person som har förmåga att arbeta självständigt på ett metodiskt och strukturerat sätt. Du skapar tydliga planer på både kort- och lång sikt men lämnar också utrymme för kreativitet och nyfikenhet. Du har mycket god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt och är en fena på att lyfta blicken för att förstå och analysera komplexa frågor. Du hjälper dina kollegor att omsätta teori till praktik på ett pedagogiskt sätt och finns med som det självklara bollplanket. Avslutningsvis ser vi att du främjar en stabil och förtroendeskapande arbetsatmosfär där du stödjer och uppmuntrar andra och bidrar till ett bra samarbete både inom och utanför den egna förvaltningen.

Meriterande kvalifikationer

- erfarenhet av motsvarande uppdrag

- eventuella vidareutbildningar som bedöms relevanta, exempelvis inom juridik

- erfarenhet av arbete inom kommunal socialtjänst

- erfarenhet av projektarbete i offentliga organisationer

- erfarenhet av arbete med verksamhetsprocesser inom socialtjänst eller annan offentlig verksamhet

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

UPPLYSNINGAR

Anna Eriksson, administrativ chef 023-826 90

Fackliga företrädare

Carina Renhuvud, Akademikerförbundet SSR 023-873 19

Christina Johansson, Vision 023-821 10

ÖVRIGT

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. 

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Kontaktinformation
Anna Eriksson, Administrativ chef

Arbetsplats
Myntgatan 45

791 60 Falun Visa mindre

Verksamhetsutvecklare med inriktning skoljuridiska frågor

Ansök    Maj 2    Falu kommun    Organisationsutvecklare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vill du ha en omväxlande och stimulerande roll där du arbetar verksamhetsnära och med ett brett spektrum av juridiska frågeställningar?

Barn- och utbildningsförvaltningen söker nu en verksamhetsutvecklare med inriktning mot det skoljuridiska området. Förvaltningens verksamheter omfattar ca 11 000 barn och elever i förskola, grundskola och gymnasieskola, inom förvaltningen finns också enheter för elevhälsa, ekonomi och administration. Du kommer att ingå i förvaltningens stab där vårt huvuduppdrag är att garantera att rätt förutsättningar finns för att bedriva utbildning och barnomsorg av god kvalitet. 

ARBETSUPPGIFTER
Ditt huvuduppdrag är att handlägga och besvara ärenden från Skolinspektionen, hantera inkommande synpunkter och klagomål från medborgare samt utreda och skapa beslutsunderlag inför de myndighetsbeslut som förvaltningen fattar. Du kommer även att vara sakkunnig och bistå med kvalificerat stöd till hela förvaltningen inom det skoljuridiska området. Du arbetar konsultativt för att säkerställa en juridisk hög kvalitet och ett enhetligt juridiskt synsätt. Du håller dig uppdaterad gällande rättsutvecklingen och arbetar aktivt för att förvaltningen är uppdaterad på aktuell lagstiftning och praxis.

Tjänsten innefattar ett brett kontaktnät både internt och externt där du har ett nära samarbete med exempelvis chefer, utredare, verksamhetsutvecklare och med kommunens stadsjurist samt med andra myndigheter så som Skolverket, Skolinspektionen och SKR. 

Kvalifikationer (rubrik)
KVALIFIKATIONER

För rollen krävs

- Högskoleexamen med samhällsvetenskaplig inriktning, exempelvis inom statsvetenskap eller juridik

- Arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten, exempelvis erfarenhet av att arbeta med utredning, handläggning och/eller myndighetsutövning

Personliga egenskaper
Vi söker en driven person som har förmåga att agera på eget initiativ, du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och har ett metodiskt och systematiskt tillvägagångssätt. Du tycker om att arbeta i en konsultativ roll och har förmåga att förklara komplexa regelverk på ett klart, tydligt och strukturerat sätt för mottagaren. Du främjar en stabil och förtroendeskapande atmosfär och trivs med att arbeta både självständigt och i team. Du förstår vikten av att agera pålitligt och etiskt utifrån de regler och riktlinjer som finns inom ramen för uppdraget. Avslutningsvis är det viktigt att du har förmåga att snabbt förstå och analysera komplexa frågor och dra logiska slutsatser.

Meriterande kvalifikationer

- Arbetslivserfarenhet av att arbeta med skoljuridiska frågor

- Goda kunskaper gällande de lagar och förordningar som styr förvaltningens arbete, exempelvis kommunallagen, skollagen mm

- Arbetslivserfarenhet av myndighetsutövning 

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll (2010:479) utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

UPPLYSNINGAR

Niclas Arkåsen, stabschef, [email protected]

Fackliga företrädare

Ulrika Bergman, SACO: 023-827 74

Christina Johansson, Vision: 023-821 10

ÖVRIGT

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och
därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling,
annonserings- och rekryteringshjälp.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering
genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa
en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra
din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Kontaktinformation
Niclas Arkåsen

Arbetsplats Visa mindre

Utvecklingsledare för God och nära vård i Dalarnas kommuner

Ansök    Sep 27    REGION DALARNA    Organisationsutvecklare
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Just nu pågår en stor omställning av svensk hälso- och sjukvård. För att hälso- och sjukvården ska fortsätta att vara effektiv och av hög kvalitet, och kunna möta vår demografiska utveckling och invånarnas behov på ett bättre sätt, krävs en omfattande omställning i hela vårdkedjan mot en God och nära v... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Just nu pågår en stor omställning av svensk hälso- och sjukvård. För att hälso- och sjukvården ska fortsätta att vara effektiv och av hög kvalitet, och kunna möta vår demografiska utveckling och invånarnas behov på ett bättre sätt, krävs en omfattande omställning i hela vårdkedjan mot en God och nära vård. Omställningen och utvecklingen av en god och nära vård pågår på lokal, regional och nationell nivå.

I Dalarna har länets kommuner och Region Dalarna antagit en långsiktig gemensam strategi mot en god och nära vård. Strategin utgör ett övergripande styrdokument och utgör grund för de enskilda kommunerna och regionen att utforma arbetet utifrån lokala förutsättningar och behov. Genom att det lokala arbetet tar sin utgångspunkt i en länsgemensam strategi, stärks förutsättningarna för att invånarna i länet ges en likvärdig och jämlik vård och omsorg. Det löpande omställningsarbetet sker i verksamheterna men ett regionalt stödarbete behöver också finnas för att följa och stödja omställningen.

Kommunernas socialchefer har beslutat att tillsätta en utvecklingsledare med uppdrag att stödja kommunernas arbete med omställningen. Placeringen av tjänsten är på avdelningen för hälsa och välfärd som utgör länets regionala samverkans- och stödstruktur (RSS). Uppdraget innefattar ett nära samarbete med regionens avdelning för god och nära vård.

Du kommer arbeta i nära samverkan med regionen på övergripande regional nivå och stötta kommunernas omställningsarbete med t.ex. implementering och uppföljning. I rollen ingår att ta fram olika stödverktyg, analyser, rapporter m.m.. Du kan komma att stödja olika lokala lärprocesser eller pilotprojekt. Du kommer bedriva omvärldsbevakning och representera länets kommuner på nationell nivå i olika sammanhang.

Placering: Falun eller enligt överenskommelse. Projektanställningen löper på 3 år.

KVALIFIKATIONER

Du ska ha en högskole- eller universitetsexamen inom ett område som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget.
Du ska ha erfarenhet av kvalitets- och utvecklingsarbete.
Du bör ha erfarenhet från arbete med projekt- och/eller processledning.
Du bör ha arbetat med samverkansfrågor inom kommun och/eller region.
Det är meriterande om du har arbetat inom kommunal hälso- och sjukvård och/eller socialtjänst (LSS, socialpsykiatri, IFO).
Du kan uttrycka dig väl i svenska språket.

Rollen är relativt ny och därmed outforskad varför du måste trivas med att driva ett arbete som är under förändring och ständig utveckling. För att lyckas i uppdraget behöver du kunna arbeta mycket självständigt, vara flexibel och drivande. Du är leveranssäker, kvalitetsmedveten och strukturerad i ditt arbetssätt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Körkort krävs då resor ingår i tjänsten.

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.
Region Dalarna värnar om en hälsosam arbetsmiljö för våra medarbetare samt säkra och trygga möten med medborgare, patienter, kunder och samarbetspartners. Som en del i vår rekryteringsprocess genomför vi därför drogtest innan erbjudande om anställning, samt kontrollerar ditt vaccinationsbevis.

Alla anställda inom Region Dalarna som arbetar i en verksamhet där direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar förekommer ska uppvisa godtagbart utdrag ur Polisens belastningsregister. Före erbjudande av anställning ska ett giltigt utdrag uppvisas i osprättat kuvert.

Region Dalarna tillämpar krigsplacering i samband med nyanställning. Detta innebär att du som arbetstagare har ett lagkrav att ta dig till ordinarie arbetsplats i händelse av högsta beredskap.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.

Vår värdegrund Öppenhet, Respekt och Ansvar ska genomsyra hela vår organisation. Det ledarskap Region Dalarna strävar mot beskrivs utifrån orden: tydlighet, mod och tillit.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Visa mindre

Verksamhetsutvecklare

Ansök    Jan 24    Falu kommun    Organisationsutvecklare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

På miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen är vi stolta över att tillsammans jobba för bästa möjliga vardag för kommunens invånare, företagare och besökare. Förvaltningen består av cirka 100 medarbetare som samarbetar för att skapa goda livsmiljöer för faluborna.

Enheten förvaltningsstöd och utveckling är en liten men viktig enhet med sju medarbetare. Vi är ett internt stöd mot förvaltningens interna avdelningar inom frågor som rör bland annat nämndhantering, ekonomi och registrering av ärenden. Vidare arbetar vi för förvaltningens utveckling, där vi befinner oss mitt i en spännande digitaliseringsresa. Vi växlar därför upp för att möta nya och förändrade behov!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en verksamhetsutvecklare som blir en nyckelroll i ett projekt som förvaltningens ledningsgrupp beslutat att genomföra. Syftet med projektet är att skapa smarta arbetssätt som genomsyrar enkelhet, effektivitet samt kund- och medarbetartillfredsställelse.

Projektets mål är att säkerställa att förvaltningens processer är tydliga, värdeskapande samt att de genomsyrar smarta arbetssätt. Viktigt är också att vi skapar ordning och reda bland mallar, rutiner, checklistor samt den information som hanteras i processerna. Vi ser därför ett stort behov av att kartlägga och genomlysa förvaltningens processer. Verksamhetsutvecklarens roll i projektet blir att arbeta aktivt för att nå projektets mål. Du kommer arbeta nära förvaltningens nio avdelningar och lägga stor del av tiden på att kartlägga och utveckla processer tillsammans med berörda personer. Du kommer tillsammans med projektledaren ha ansvar för att driva processarbetet framåt i den riktning som utses av styrgruppen. Du kommer att arbeta nära projektledaren med planering och uppföljning och de kommunikationsinsatser som krävs för att få projektet i mål.

Efter avslutat projekt kommer du att ansvara för förvaltning och kontinuerlig utveckling av miljö- och samhällsbyggnads processer. Utöver det kommer du att arbeta med andra utvecklingsinitiativ som exempelvis införande av nya e-tjänster, avveckling av system och annat som ligger i linje med kommunens digitaliseringssatsning. I rollen som verksamhetsutvecklare kan du också komma att arbeta med att samordna arbete kring exempelvis verksamhetsplaner och internkontrollplaner för förvaltningen. 

KVALIFIKATIONER
För rollen krävs

- Erfarenhet av att driva och samordna utvecklingsarbete

- God förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift

- God förmåga att arbeta med olika IT-system

Personliga egenskaper

Vi vill att du som söker är orädd, nyfiken och lösningsfokuserad. Du drar dig inte för att utmana traditionella arbetssätt och komma med förbättringsförslag och idéer. Vi söker dig som har förmågan att agera på eget initiativ, får saker att hända och tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är tydlig och pedagogisk i din kommunikation. Du har fallenhet för att skapa nya och bibehålla goda relationer både internt och externt.

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av processkartläggning

- Akademisk utbildning med relevant inriktning

- Erfarenhet av arbete inom miljö och samhällsbyggnad 

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse.

UPPLYSNINGAR

Malin Jutbo, chef Förvaltningsstöd och utveckling: 023-825 63

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Ulrika Bergman, SACO: 023-827 74

Christina Johansson, Vision: 023-821 10

ÖVRIGT

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss
ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och
rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med
att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Arbetsplats Visa mindre

Verksamhetsutvecklare med inriktning lokalförsörjning

Ansök    Dec 22    Falu kommun    Organisationsutvecklare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Har du ett stort intresse för samhällsutveckling och förmågan att lyfta blicken? Är du duktig på att bryta ner komplexa problem i mindre beståndsdelar och trivs i en arbetsvardag som präglas av stor variation? Då kan tjänsten som verksamhetsutvecklare med inriktning lokalförsörjning passa dig perfekt!

I takt med att Falu kommun växer behöver vi nu säkra upp vår lokalförsörjning så att våra barn- och ungdomar har tillgång till ändamålsenliga skolor och förskolor – här kommer så klart du in i bilden! Som verksamhetsutvecklare arbetar du systematiskt och strategiskt för att säkerställa en långsiktighet och hållbar lokalsituation. Rent organisatorisk tillhör du Barn- och utbildningsförvaltningen och är anställd i förvaltningens stab.

ARBETSUPPGIFTER
Ditt främsta uppdrag är att arbeta strategiskt med lokalförsörjningsfrågor inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Du bevakar och analyserar framtida befolkningsprognoser och arbetar med att utveckla och effektivisera förvaltningens processer och arbetssätt för att säkerställa en god lokalförsörjning. En viktig del handlar om att omvärldsbevaka, hur arbetar andra och hur kan vi dra lärdom av det? I uppdraget ingår det även att bereda ärenden och vara föredragande i vår politiska nämnd samt annat allmänt utredningsarbete kopplat till förvaltningens verksamhetsområden.

Du har ett brett kontaktnät både externt och internt där nära samverkan med bland annat lokalförsörjningsenheten på Sektor service samt med rektorer och ledningsgrupper är en naturlig del i ditt uppdrag. 

KVALIFIKATIONER
För rollen krävs
- högskoleexamen inom ett område som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten, exempelvis med samhällsvetenskaplig inriktning

- arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant, exempelvis erfarenhet av liknande arbetsuppgifter/likande roll Personliga egenskaper
Vi söker dig som har förmågan att agera på eget initiativ, du får saker att hända och tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du besitter ett metodiskt och systematiskt tillvägagångssätt och prioriterar och planerar effektivt på både kort och lång sikt. Du är en fena på att förstå och analysera komplexa frågor samt dra logiska slutsatser. Då du kommer att vara föredragande i nämnden och skriva handlingar är det viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Du är bekväm med att hålla i presentationer och kommunicerar på ett tydligt och strukturerat sätt. Du har fallenhet för att skapa nya och bibehålla goda relationer både internt och externt. Att stödja och uppmuntra andra ser du som en självklarhet för att skapa ett gott samarbete.

Meriterande kvalifikationer

- erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation

- erfarenhet av utredningsarbete

- erfarenhet av att arbeta med juridiska frågor och/eller med statistik

Anställningsvillkor
Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. 

UPPLYSNINGAR

Niclas Arkåsen, Stabschef, 023-86249

Fackliga företrädare

Ulrika Bergman, SACO: 023-827 74

Christina Johansson, Vision: 023-821 10

ÖVRIGT

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till
rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om
kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska
tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och
rättvis rekryteringsprocess. 

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din
ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Kontaktinformation
Niclas Arkåsen

Arbetsplats Visa mindre

Vi söker en processledare inom samverkan högskola - näringsliv

Nu har du chansen att i praktiken arbeta med att utveckla näringslivet med hjälp av ny kunskap och samtidigt samverkanssäkra högskolans forskning och utbildning. Bakgrund Samverkan är ett av tre signum på Högskolan Dalarna. Samverkan handlar om att skapa samhällsnytta samtidigt som vi förstärker våra utbildningar och vår forskning.  Genom en växelverkan mellan akademi och samhälle/näringsliv skapar vi ett win-win. Vi vill nu fortsätta och utveckla samve... Visa mer
Nu har du chansen att i praktiken arbeta med att utveckla näringslivet med hjälp av ny kunskap och samtidigt samverkanssäkra högskolans forskning och utbildning.

Bakgrund

Samverkan är ett av tre signum på Högskolan Dalarna. Samverkan handlar om att skapa samhällsnytta samtidigt som vi förstärker våra utbildningar och vår forskning.  Genom en växelverkan mellan akademi och samhälle/näringsliv skapar vi ett win-win.

Vi vill nu fortsätta och utveckla samverkansområdet på Högskolan.

En av högskoleövergripande metoderna som vi använder på Högskolan är samverkansmodellen KTP (Knowledge Transfer Partnerships), läs mer på www.du.se/ktp. Vi samarbetar med näringslivet i strategisk viktiga utvecklingsfrågor genom att skapa ett team av en nyexad student och flera av våra forskare.

Du kommer få möjligheter att arbeta med andra närliggande kompetenser för att åstadkomma nyskapande och attraktiva samverkanserbjudanden.

Arbetsuppgifter

I rollen som processledare inom samverkan kommer du arbeta både internt med våra forskare och lärare (forskningsmiljöer) samtidigt som du aktivt arbetar med företag och organisationer i regionen.  Du kommer att aktivt skapa samarbete mellan högskolan och andra organisationer som stärker högskolans möjligheter att nyttiggöra våra utbildningar och forskning. Du stöttar forskare som vill integrera samverkan i forskningsprojekt eller utbildningsansvariga som vill samverkanssäkra sitt program eller kurs.

En del av arbetsuppgifterna kommer att vara att arbeta direkt med samverkansmodellen KTP (Knowledge Transfer Partnerships) där din roll blir att processleda delprojekt mot företag hela vägen från behovsanalys till avslutning. En viktig del är att coacha/stödja den nyexade KTP-projektledaren. I arbetet med KTP kommer du att vara delaktig i att utveckla modellen tillsammans med andra personer i teamet. 

En del av arbetet är att förstärka samarbetet med andra organisationer som arbetar med att utveckla regionen.

Är du den vi söker

Du ska ha minst en grundläggande högskoleexamen alternativt annan utbildning som vi bedömer likvärdig och relevant för tjänsten. Du ska ha en längre erfarenhet (mer än 3 år) att arbeta i eller med näringslivet där du varit involverad i samverkan eller själv skapat samverkan/samarbete.

Vi tror att du är en person som tycker om att arbeta med och coacha/utveckla individer och grupper. Du är trygg i din egen kompetens och du kan använda den för att arbeta och skapa utveckling och samverkan med människor med specialistkompetens som du inte själv har. Du har en visad förmåga att få fram eller skapa samt kommunicera hur ett samarbete skulle leda till win-win för båda parter.

Det är meriterande om du har egen erfarenhet av att arbeta i näringslivet eller inom akademin med samverkan.

Du ska ha B-körkort. 

Vi kommer att göra en samlad bedömning av alla sökanden och välja den som bäst uppfyller kraven i tjänsten.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning, 100% tjänstgöringsgrad. Provanställning kan komma att tillämpas. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun och arbete förekommer även i Borlänge. Rollen kan dock innebära resor både inom och utanför Dalarna.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker via vår webbplats senast 2022-04-03.

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt betygshandlingar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida

www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

 Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.


På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med omgivande samhälle. Vi är cirka 850 anställda, 17 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners som gör detta möjligt. Tillsammans vill vi förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

Projektledare Sommarkulturskola

Ansök    Okt 13    Falu kommun    Organisationsutvecklare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Älskar du att samordna kreativa människor och verksamheter? Brinner du för barns rättigheter? Är du nyfiken på vad barn och unga brinner för och vill göra på sin fritid? 
 
Vi söker nu en engagerad och driven kraft som tillsammans med Kulturskolan samt barn och unga vill skapa Faluns första Sommarkulturskola. Inför sommaren 2022 har vi blivit beviljad ett statsbidrag från Kulturrådet för detta.
 
Vi söker en projektledare som kan organisera detta utifrån barnets bästa. Vi vill att sommarkulturskolans utformning ska avgöras av barn och ungas behov och önskningar i första hand. Därför ska planering och utformning föregås av att en barnkonsekvensanalys genomförs, där dialoger med barn och unga utgör en stor del. 
 
På Kultur och fritidsförvaltningen som Kulturskolan tillhör arbetar vi med att tillhandahålla ett brett utbud av träffpunkter för falubor i alla åldrar som erbjuder stimulans, skapande och möjlighet till ett fysiskt aktivt liv. Vi tänker oss att Sommarkulturskolan bedrivs i Kulturhuset tio14 samt uppsökande/ambulerande på fler platser i kommunen. Både inomhus och utomhus.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att leda arbetet med att utforma, organisera och genomföra sommarkulturskolan med ett brett och varierat utbud till kommunens barn och unga. Du ansvarar för att initialt genomföra en barnkonsekvensanalys och skapa forum för dialog med barn och unga så att de blir medskapare. Grundskolan bör vara en plattform för att nå ut till målgruppen.
 
Du ansvarar för rekrytering av ledare till verksamheten och för att sammanställa och verkställa utbudet. Handledning av feriearbetande ungdomar som aktiveras för att stödja och hjälpa verksamheten kommer att ingå i arbetsuppgifterna.
 
Arbetet är mycket självständigt. Du skapar själv de referensgrupper du behöver och knyter de kontakter som behövs för projektet, med syfte att öka tillgängligheten och att nå alla barn i Falun. Till stöd och hjälp har du en styrgrupp på Kulturskolan med kunskap om barns rättigheter. 

KVALIFIKATIONER
Utbildning och erfarenhet

- Kännedom om flera konst-och kulturämnen samt deras praxis och utförande

- Erfarenhet av att driva projekt

- Ett brett kontaktnät inom kultur, kännedom om lämpliga ledare och förmåga att knyta nya kontakter som berikar verksamheten

Personliga egenskaper

I rollen som projektledare för Sommarkulturskolan ska du vara lyhörd för kommunens barn och unga. Du har ett kommunikativt tänk i allt du gör samtidigt som du är självständig i ditt arbete. Social kompetens med förmåga till samarbete och entusiasm är egenskaper vi uppskattar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av arbete inom den ideella sektorn/föreningslivet

- Erfarenhet av arbete med barn

- Erfarenhet av arbete med kommunikation/information

- Erfarenhet av eget konstnärligt utövande

- Erfarenhet av tidigare arbete på Kulturskola

- Lokalkännedom om orten och dess aktörer som kan medverka i Sommarkulturskolan

- Språkkunskaper i fler språk än svenska

- Erfarenhet av att arbeta fram verksamhetsunderlag i dialog med barn och unga 

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Projektanställning på deltid - 50 % - med tillträde 10/1 2022 eller tidigare enligt överenskommelse. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt lagen om registerkontroll utdrag från Polisens belastningsregister. 

Exempel på Sommarkulturskola från Simrishamn: 
https://www.simrishamn.se/wp-content/uploads/2018/12/barnkonsekvensanalys-sommarkulturskola-2016.pdf 
 
Exempel och metodstöd från Huddinge: 
https://www.huddinge.se/globalassets/huddinge.se/stadsplanering-och-trafik/for-dig-som-byggaktor-eller-utforare/barnkonsekvensanalys/barnkonsekvensanalys---metodhandbok.pdf 

UPPLYSNINGAR

Uno Hagstrand, Chef för Kulturskolan, tel 023 – 827 67 eller [email protected]

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Gudrun Domar, Lärarförbundet, tel: 023 – 839 69 eller [email protected] Elisabet Avander

Friberg, Vision, tel: 072-517 64 15 eller [email protected]

ÖVRIGT

Inför denna rekrytering har vi även tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss
ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och
rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med
att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Arbetsplats Visa mindre

Digitaliseringssamordnare

Ansök    Dec 21    Falu kommun    Organisationsutvecklare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vill du vara med i utvecklingen av barn- och utbildningsförvaltningens strategiska arbete i syfte att ge barn och ungdomar en så bra skolgång som möjligt? Nu tar vi nästa steg i skolans digitala resa och söker därför en digitaliseringssamordnare. I rollen som digitaliseringssamordnare har du en nyckelroll för att stödja förvaltningens verksamhetsutveckling där du ansvarar för att etablera och skapa stödjande strukturer och processer för en god digital utveckling. Du kommer att ingå i en stabsfunktion som är underställd förvaltningschefen. 

ARBETSUPPGIFTER
Som digitaliseringssamordnare kommer du att ha en varierande roll som innebär både strategiskt och operativt digitaliseringsarbete. I tjänsten ingår ett brett kontaktnät där du kommer att agera spindeln i nätet och bidra till utveckling och användning av förvaltningens digitala system. Rollen innebär att arbeta stödjande gentemot rektorer, lärare och övrig personal genom att bistå med användarsupport i systemen samt att ha kontakt med kommunens IT-avdelning och med leverantörer av digitala system och digitala enheter. En viktig del av uppdraget är att utbilda personal i de digitala systemen.

I tjänsten kan det även komma att ingå arbetsuppgifter som är av mer administrativ karaktär så som att administrera skolornas försörjning av digitala enheter (Chromebooks) genom att bl.a. beställa och föra register över enheterna, samt se till att de är på rätt ställe.

KVALIFIKATIONER
För rollen krävs

- Relevant akademisk examen inom t.ex. pedagogik, teknik, systemvetenskap alternativt arbetslivserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.

- För tjänsten relevanta IT-tekniska kunskaper

- Erfarenhet och vana av att hålla i utbildningar

- Goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift

- God skriftlig förmåga i engelska

- B-körkort

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är genuint intresserad av digitalisering och som vill lära nytt och utvecklas inom området. Du är van att arbeta metodiskt och systematiskt och har god förmåga att planera ditt dagliga arbete samt att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du är en fena på att förstå och analysera komplexa frågor och dra logiska slutsatser. Du agerar på eget initiativ, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ser till att saker händer. Du är pedagogisk och har ett stort tålamod. Det är naturligt för dig att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter och du trivs med att stötta andra i deras arbete. Du har god samarbetsförmåga och vill arbeta tillsammans med andra för att uppnå gemensamma mål.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter

- Erfarenhet av att ha arbetat med digitaliseringsfrågor

- Tidigare arbete inom en supportfunktion

- Erfarenhet av att ha arbetat med digitala system inom skola

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse.

För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll (2010:479) utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

UPPLYSNINGAR

Niclas Arkåsen, stabschef, [email protected]

FACKLIGA REPRESENTANTER

Hanna Meijer-Holmqvist, Lärarnas riksförbund 023-827 75

Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet 023-863 36

Christina Johansson, Vision: 023-821 10

Ulrika Bergman, Saco: 023-827 74

ÖVRIGT

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och
därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling,
annonserings- och rekryteringshjälp.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering
genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa
en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess.
 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra
din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Kontaktinformation
Niclas Arkåsen

Arbetsplats Visa mindre

Projektledare

Ansök    Nov 10    Falu kommun    Organisationsutvecklare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Sektor service, som är en del av kommunstyrelseförvaltningen, är Falu kommuns leverantör av interna servicetjänster. Sektor Service ansvarar för att tillhandahålla tjänster inom fastighetsdrift, lokalvård, kostförsörjning, skolvaktmästeri, fordon och posthantering. Sektor Service äger, bygger och förvaltar fastigheter samt utvecklar och ansvarar för IT verksamheten i kommunen

ARBETSUPPGIFTER
Som projektledare tillhörande sektorns stab kommer du leda sektor- och kommunövergripande projekt samt inom sektor service kvalitetssäkra projektidéer och coacha projektledare. 

KVALIFIKATIONER
Utbildning och erfarenhet

- Dokumenterad erfarenhet av att leda team i projekt

- Akademisk examen inom relevant område (180 hp)

- Kunskap i agila arbetssätt, tjänstedesign eller dylikt

- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska

Personliga egenskaper

Som person drivs du av samarbete och struktur och du är lösningsorienterad och kreativ.
Du agerar efter vår målbild service genom samarbete i världsklass. Vilket innebär att du tycker att det är kul att bygga relationer, jobba i en miljö med högt tempo men där det också är 'högt i tak'!

Du antar utmaningar och backar inte för mer svåra/krävande uppgifter och klarar stundtals högt tempo med varierande uppgifter. Du är flexibel och har ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet från offentlig verksamhet är meriterande.

- Certifierad projektledare är meriterande

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med eventuell intervju.

UPPLYSNINGAR

Malin Nordström/ [email protected]/ 023-82910

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Visions ombud: Marie Lagnert, 023 – 86838, [email protected]

SACOs ombud, Ulrika Bergman: 023-827 74, [email protected]

ÖVRIGT

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss
ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och
rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med
att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Arbetsplats Visa mindre

Projektledare verksamhetsutveckling/digitalisering

Ansök    Jun 22    Falu kommun    Organisationsutvecklare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

På miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen är vi stolta över att tillsammans jobba för bästa möjliga vardag för kommunens invånare, företagare och besökare. Förvaltningen består av cirka 100 medarbetare som samarbetar för att skapa goda livsmiljöer för faluborna.

Enheten förvaltningsstöd och utveckling är en liten men viktig enhet med 7 medarbetare. Vi är ett internt stöd mot förvaltningens avdelningar inom frågor som rör bland annat nämndhantering, ekonomi och registrering av ärenden. Vidare arbetar vi för förvaltningens utveckling, där vi befinner oss mitt i en spännande digitaliseringsresa. Vi växlar därför upp för att möta nya och förändrade behov!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en projektledare som kan driva projekt och förstudier som bidrar till att uppnå förvaltningens målbild inom smarta arbetssätt. Den vi söker kommer att ansvara för arbetet med att ta fram en handlingsplan för förvaltningens digitaliseringsresa. Som projektledare kommer du även att ansvara för att skapa struktur över våra projekt. Portföljstyrning kommer att vara en viktig del i vardagen för att underlätta samordning av projekt och resurstilldelning, och för att stödja förvaltningen i att prioritera rätt insatser.

Du driver ditt arbete självständigt, men arbetar nära förvaltningens chefer. Tillsammans med andra projektledare och verksamhetsutvecklare i organisationen kommer du även att delta i kommunövergripande initiativ. I rollen ingår samordning av samt arbete med förvaltningens verksamhetsplanering och måluppfyllnad. 

KVALIFIKATIONER
Utbildning och erfarenhet

- Akademisk utbildning med relevant inriktning eller annan motsvarande kunskap/erfarenhet som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren

- Erfarenhet att driva projekt

- God förmåga att uttrycka sig på svenska i både tal och skrift

Personliga egenskaper 

För att passa i rollen som projektledare krävs en god kommunikativ förmåga samt förmågan att tänka nytt. Du ifrågasätter traditionella metoder och kommer med innovativa lösningar och idéer. Du har förmågan att arbeta både självständigt och tillsammans med andra, vilket du gör med ett stödjande förhållningssätt med fokus på att uppnå gemensamma mål.

Vidare ser vi att du är initiativtagande och tar stort ansvar för ditt arbete. Du fokuserar på att uppnå goda resultat och har ett systematiskt tillvägagångssätt. Du kan effektivt planera och prioritera arbetet samt ser eventuella risker.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Meriterande kvalifikationer

- Tidigare arbetat med samhällsbyggnadsprocessens olika delar eller med liknande verksamhet

- Innehar certifiering inom projektledning

- Tidigare arbetat med projekt/portföljstyrning

- Erfarenhet av tjänstedesign Erfarenhet av digitaliseringsprojekt 

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tillsvidareanställning på heltid, med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Med anledning av kommande semesterperiod påbörjas urvalsarbetet under v. 32, och vi kommer då att återkomma med vidare besked om din ansökan. 

UPPLYSNINGAR

Malin Jutbo, chef Förvaltningsstöd och Utveckling: [email protected]

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

SACO, Ulrika Bergman: 023-827 74, [email protected]

Vision, Christina Johansson: 023-821 10, [email protected]

ÖVRIGT

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Arbetsplats Visa mindre

Visit Dalarna söker Hållbarhetsansvarig projektledare

Vi söker nu en hållbarhetsansvarig projektledare som verkligen brinner för hållbarhetsfrågor och vill vara med och göra skillnad för Dalarnas besöksnäringsutveckling. Låter det som en roll för dig? Läs mer om tjänsten nedan och skicka in din ansökan! Visit Dalarna bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete som syftar till att stärka besöksnäringen i Dalarna. Vi har valt att arbeta med Global Sustainable Tourism Council, en metodik för hållbarhet ur ett besöksn... Visa mer
Vi söker nu en hållbarhetsansvarig projektledare som verkligen brinner för hållbarhetsfrågor och vill vara med och göra skillnad för Dalarnas besöksnäringsutveckling.
Låter det som en roll för dig? Läs mer om tjänsten nedan och skicka in din ansökan!

Visit Dalarna bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete som syftar till att stärka besöksnäringen i Dalarna. Vi har valt att arbeta med Global Sustainable Tourism Council, en metodik för hållbarhet ur ett besöksnäringsperspektiv, med både företag och offentlig sektor i samklang.

För att uppnå målet i besöksnäringsstrategi 2030 och skapa ytterligare tillväxt och sysselsättning inom besöksnäringen arbetar Visit Dalarna med ett flertal utvecklingsprojekt. Arbetet i projekten sker i nära samarbete med besöksnäringens stödsystem; såsom exempelvis Tillväxtverket, Jordbruksverket, Region Dalarna mfl.

OM TJÄNSTEN

Nu söker vi en hållbarhetsansvarig med projektledaregenskaper för att både kunna ta arbetet med hållbarhet till nästa nivå samt även bistå som projektledare i ett par av våra utvecklingsprojekt. Du kommer att ansvara för vårt hållbarhetsarbete med fokus på hållbarhetsgranskningar av Dalarnas kommuner och ingå i vårt hållbarhetsteam genom att delta i/leda möten och driva processer. I arbetet ingår också att genomföra mindre och större hållbarhetsinitiativ på såväl strategisk som operativ nivå.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har arbetat med hållbarhet och projektledning tidigare. Du kommer vara en nyckelspelare i organisationen med stort eget ansvar för dina projekt och du blir en del av ett starkt och engagerat team på Visit Dalarna.
Vidare ser vi att du har:

• Flerårig erfarenhet av projektledning
• Eftergymnasial utbildning – gärna med inriktning på hållbarhet
• Flytande språkkunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
• B-körkort

Det är meriterande, men inget krav, om du har:

• Erfarenhet av besöksnäringen
• Några års erfarenhet från roller som hållbarhetsstrateg, hållbarhetsexpert eller motsvarande med övergripande ansvar och kunskap om operativt och strategiskt hållbarhetsarbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Förutom de som nämnts ovan ser vi att du arbetar systematiskt och självständigt för att uppnå dina mål, är välorganiserad och analytisk med en god förmåga att planera och prioritera.

PRAKTISK INFORMATION
Omfattning: heltid (100 %)
Anställningsform: projektanställning 1,5 år
Startdatum: snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Placering: Rättvik eller Falun
Kontaktperson: Rami El-Jazzar

Som hållbarhersansvarig projektledare rapporterar du till Chef för strategisk utveckling.

ANSÖKAN
Låter det intressant? Hör av dig! Ansök nedan genom att bifoga CV och personligt brev där du beskriver hur dina erfarenheter stämmer in bra för denna tjänst. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

FRÅGOR?

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Rami El-Jazzar på tel. 010-6002939 eller [email protected]

OM VISIT DALARNA
Destinationsbolaget Visit Dalarna har det regionala uppdraget att utveckla, marknadsföra och sälja besöksregionen Dalarna nationellt och internationellt.

Dalarna är idag Sveriges fjärde största besöksregion med målet att år 2030 vara norra Europas ledande och mest attraktiva destination, som erbjuder välkomnande och äkta upplevelser året runt.

Besöksnäringen i Dalarna är en viktig basnäring med en omsättning på 7,6 miljarder kronor. Visit Dalarna företräder regionens besöksnäring, marknadsför och säljer Dalarna som attraktivt besöksmål, driver utvecklingsfrågor i samverkan med företag och organisationer samt ansvarar för Dalarnas turistinformationer. Visit Dalarna AB ägs av Dalarnas 15 kommuner och samverkar med ca 800 medlemsföretag i Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening.

Vi på Visit Dalarna har, tillsammans med besöksnäringen, spännande tider framför oss med stort fokus på utveckling. Vi strävar efter att införliva våra framgångsfaktorer i det dagliga arbetet genom att vara Kompetenta, Lyhörda och Innovativa. Teamkänsla och samarbete är viktigt för oss, vilket innebär att vi stöttar och hjälper varandra. Dessutom gör vi alla det lilla extra för att nå vårt mål – att stärka Dalarna som besöksmål. Hoppas att du vill vara med på vår resa framåt. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare till Barn- och utbildningsförvaltningen

Ansök    Mar 29    Falu kommun    Organisationsutvecklare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vill du vara med i utvecklingen av barn- och utbildningsförvaltningen strategiska arbete i syfte att ge kommunens barn och unga en så bra skolgång som möjligt? Har du tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och är analytisk och kommunikativ? Då kanske du är Falu Kommuns nya verksamhetsutvecklare!

ARBETSUPPGIFTER
Vårt arbete med att utveckla Falu kommuns verksamhet för våra barn och unga fortsätter och vi förstärker nu vår stab på Barn-och utbildningsförvaltningen. Din roll blir att arbeta med övergripande strategiska frågor, i nära samarbete med ledningsgruppen för förvaltningen. Du kommer att vara föredragande i barn-och utbildningsnämnden, arbeta med utredningsuppdrag och analyser, svara på interna och externa remisser samt arbeta med strategier avseende lokalförsörjning. Du ingår i en stabsfunktion som är underställd förvaltningschefen.

KVALIFIKATIONER
Utbildning och erfarenhet
Du har minst tre års samhällsvetenskaplig eftergymnasial utbildning samt minst tre års erfarenhet av arbetsuppgifter inom aktuellt eller det arbetsgivaren bedömer vara likvärdigt område. 

Personliga egenskaper
Du har en god analytisk förmåga och angriper dina arbetsuppgifter på ett systematiskt sätt. Du har även en god förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift. Vi tror att du har initiativförmåga och känner stort ansvar för ditt eget arbete och leverans och har lätt för att samarbeta. 

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du har kunskap i statistik eller juridik och har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Detta är en befattning med tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse.

För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll (2010:479) utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

UPPLYSNINGAR

Frågor besvaras gärna av förvaltningschef Johan Svedmark; [email protected] eller rekryterare Sofia Bimer; [email protected]

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Christina Johansson, Vision: 023-821 10
Ulrika Bergman, Saco: 023-827 74

ÖVRIGT

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess.

Inför denna rekrytering har vi även tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Kontaktinformation
Johan Svedmark, Skolchef

Arbetsplats
Myntgatan 45

791 60 Falun Visa mindre

Verksamhetsutvecklare Fastighetsavdelningen

Ansök    Dec 7    Falu kommun    Organisationsutvecklare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Fastighetsavdelningen är en del av Sektor Service i Falu kommun och ansvarar för kommunens lokalförsörjning. Vår huvuduppgift är att vårda våra fastigheter och att se till att lokalerna är funktionella och ändamålsenliga. Det gör vi genom verksamhets- och teknikanpassning eller genom att skapa nya lokaler eller byggnader. Våra hyresgäster är till största delen kommunens kärnverksamheter såsom skola, vård och omsorg.

Vi erbjuder nu en utvecklande, omväxlande och spännande tjänst som verksamhetsutvecklare. Vi söker dig som har erfarenhet av att utveckla verksamheter effektivt och strukturerat och som brinner för förbättringsarbete!

Välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Som verksamhetsutvecklare samordnar du den långsiktiga planeringen av underhållsprojekt tillsammans med förvaltare och övriga medarbetare inom fastighetsavdelningen. Du arbetar med verksamhetsutveckling och skapar och förbättrar rutiner inom fastighetsförvaltning såsom underhållplanering, gränsdragningslistor samt hyresberäkningar.

I rollen som verksamhetsutvecklare kommer du att ha ansvaret för vårt verksamhetsutvecklings- och förbättringsarbete inom avdelningen. Vi har som mål att inleda ett arbete mot ISO 9001-certifiering där du kommer bistå i arbetet. Vi står även inför ett införande av en ny modul, avseende planerat underhåll, i vårt fastighetssystem där du kommer att vara delaktig i införandet.

KVALIFIKATIONER
Utbildning och erfarenhet
- Eftergymnasial utbildning mot fastighetsförvaltning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget
- Kunskaper inom fastighetsekonomi och projektledning samt dokumenterad arbetslivserfarenhet inom dessa områden
- Bred erfarenhet av kvalitets- och utvecklingsarbete
- Vana av att driva och leda projekt

Personliga egenskaper
Som person är du nytänkande, strukturerad och kommunikativ. Rollen ställer höga krav på att du är bra på att samarbeta med andra och att du delar med dig av kunskaper och information på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Vidare har du ett starkt positivt inflytande på verksamheten samt förmågan att göra tydliga prioriteringar och fördela resurser effektivt. Du arbetar på ett metodiskt och systematiskt sätt och stödjer andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål.

Meriterande kvalifikationer
Vi ser gärna att du har erfarenhet från verksamheter som är ISO-certifierade, företrädesvis ISO 9001. Det är ett plus om du har tidigare arbetslivserfarenhet från fastighetsbolag eller byggverksamhet. Dokumenterade kunskaper i entreprenadjuridik och hyresjuridik är också meriterande för tjänsten.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

UPPLYSNINGAR
Magnus Johansson, administrativ chef, tel: 023- 821 94

FACKLIGA FÖRETRÄDARE
Vision, Christina Johansson, tel: 023-821 10
SACO, Ulrika Bergman, tel: 023- 827 74

ÖVRIGT
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. 

Inför denna rekrytering har vi även tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktinformation
Magnus Johansson, Administrativ chef

Arbetsplats
Myntgatan 45

79183 Falun Visa mindre

Kommunikativ utvecklingsstrateg till fritidssektionen

Ansök    Dec 21    Falu kommun    Organisationsutvecklare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Har du gedigen erfarenhet av utvecklingsfrågor inom idrott, motion, evenemang eller besöksnäring? Vill du bidra till en starkare och mer effektiv kommunikation inom flera av Falu kommuns utvecklingsprojekt? Då tycker vi att du ska söka till oss!

Vi söker en självständig och socialt kompetent person med stort intresse och engagemang för utvecklingsfrågor och kommunikation. Vi kan erbjuda dig ett omväxlande och utmanande arbete där du får ta stort eget ansvar. I samarbete med en mycket kompetent fritidssektion och fritidschef som låter dig vara experten får du chansen att påverka kommunikationen från grunden i våra projekt.

Fritidssektionen har som målsättning att utveckla våra verksamheter i led med att kunna möta Falubornas framtida behov inom idrott, motion och hålla attraktiva anläggningar som lockar besökare från hela världen. Ett av våra spännande projekt för våra falubor är det nya badhuset på Lugnet som står klart inom ett par år. Det är ett av många projekt du kommer att vara delaktig i.

Välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Som utvecklingsstrateg kommer du arbeta med ett flertal spännande utvecklingsfrågor inom idrott och besöksnäring de kommande åren.

Du kommer ha kommunikativt ansvar i våra utvecklingsprojekt, såväl internt som externt. Du förväntas bedriva ett nära samarbete med framförallt kommunikationskontoret och näringslivskontoret, men samarbete förväntas även med andra avdelningar inom Falu kommun.

Vi ser även att du bidrar med din kompetens i våra digitaliseringsprojekt utifrån ett kommunikativt perspektiv. Syftet med projekten är att förenkla för våra föreningar och besökare och i dessa projekt är kommunikation givetvis en mycket viktig del. Du kommer även arbeta med våra idrottsföreningar i flera frågor.

Du kommer även vara delaktig i uppstarten av det nya badhuset på Lugnet. Det innebär att du kommer ha ett övergripande ansvar för kommunikationen mellan Falu kommun, LUFAB som bygger badhuset och andra berörda parter. 

KVALIFIKATIONER
Utbildning och erfarenhet

- Vi ser att du som söker har en högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område.

- Du har flera års erfarenhet av verksamhetsutveckling inom idrott, motion, evenemang eller besöksnäring och därav en vana att koordinera i projekt med flera intressenter. 

Personliga egenskaper

Du är en kommunikatör ända ut i fingerspetsarna. Du har god social kompetens och nätverkande är en del av din vardag. Du tar ansvar för ditt arbete och fattar beslut utifrån rådande mandat. Rollen ställer krav på att du är självständig men med god samarbetsförmåga.

Vi ser även att du är stabil, uppmuntrande och stödjer andra i deras arbete. Du har en förmåga att komma med nya idéer och förbättringsförslag, dels inom ditt eget ansvarsområde men också inom andra områden.

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av ideellt arbete eller idéburna organisationer genom eget engagemang eller ditt tidigare arbete.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervjun.

UPPLYSNINGAR

Tomas Jons, Fritidschef, mail: [email protected]

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Mats Källberg, Vision, 023 – 826 67

ÖVRIGT

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. 

Inför denna rekrytering har vi även tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. 

Arbetsplats Visa mindre

Utvecklingsledare för Tillsammans för varje barn

Ansök    Jun 23    Falu kommun    Organisationsutvecklare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vill du ha ett jobb där du får göra skillnad på riktigt?

Där du får vara med och skapa en bättre framtid för barn och unga, och samtidigt arbeta mot högt uppsatta mål och varaktig förändring?

Nu finns möjligheten för dig att vara med och fortsätta driva Falu kommun och Region Dalarnas uppmärksammade utvecklingsarbete Tillsammans för varje barn. Arbetet har redan fått stor uppmärksamhet lokalt, regionalt och nationellt, bl.a. hos regeringen och nationella myndigheter.

Vi erbjuder dig en möjlighet att påverka och förändra det som inte fungerar. En chans att vara med och skapa en grund för att samhällets skyddsnät på ett bättre sätt ska kunna fånga upp alla barn och unga ”där de behöver det, när de behöver det”.

Låter det intressant? Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN
Falu kommun och Region Dalarna driver sedan några år tillbaka ett utvecklingsarbete som går ut på att skapa en strukturförändring för att möjliggöra en bättre samverkan kring barn och unga i samhället. Grunden för utvecklingsarbetet är att barn och ungas psykiska hälsa i Falun ska förbättras genom tidiga och välkoordinerade insatser. Syftet är att skapa en smidigare samverkansprocess som leder till effektivare insatser och minskar risken för att barn och unga hamnar ”mellan stolarna”.
Arbetet inspireras av den så kallade Skottlandsmodellen, som genom en samordnad arbetsform mellan skola, socialtjänst, polisen samt hälso- och sjukvård med individen i fokus minskat administration och skapat mer effektiva insatser. Utvecklingsarbetet har även stöd av SKR, Socialstyrelsen och Skolverket. Arbetet har även följts av Tillitsdelegationen och har även forskare kopplade till arbetet från Högskolan Dalarna. Arbetet har hög prioritet inom den politiska styrningen.
 
Nu letar vi efter dig som kan leda oss i detta viktiga arbete!

Arbetsuppgifter
Som utvecklingsledare är du spindeln i nätet och leder skapandet av effektiva mötes- och samverkansstrukturer kring barn och unga i behov av stöd. Du arbetar i nära samarbete med ytterligare en utvecklingsledare/samordnare och under ledning av en tjänstemannastyrgrupp men har samtidigt din närmsta chef som stöttar dig i uppdraget. Tillsammans med representanter från respektive område utformar du processer för det gemensamma och gränsöverskridande arbetet. Du kallar till möten, är ett stöd till de olika samverkansaktörerna samt ansvarar för logistik och kommunikation. Arbetet sker i nära samarbete med politiker, förvaltningschefer och övriga aktörer.

Kvalifikationer
- Högskoleexamen med inriktning mot pedagogik, samhällsvetenskap, beteendevetenskap, socialt arbete eller annan relevant högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig

- Minst fem års erfarenhet av arbete med barn och unga.

- Erfarenhet av samverkansarbete inom skola, socialtjänst eller regionens barn- och ungdomsverksamhet. 

  - Ett stort engagemang för målgruppen

Personliga egenskaper
För att trivas i denna tjänst är det viktigt att du är initiativrik, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Det är också viktigt att du har ett metodiskt och systematiskt arbetssätt där du planerar och prioriterar väl. Du presenterar nya idéer och lösningar på ett bra sätt och främjar nytänkande. Vi ser även att du förstår och analyserar komplexa frågor och problem snabbt och effektivt, kan motivera, inspirera och övertyga andra så att de behåller fokus på de gemensamma målen.

Meriterande kvalifikationer
- Forskningserfarenhet 

- Projektledarutbildning 

- Erfarenhet av att driva komplexa samordningsuppdrag.  

- Erfarenhet av arbete med processer eller processutveckling. 

- Ledarskapsutbildning

ANSTÄLLNINGSVILLKOR 
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.
 
UPPLYSNINGAR
Socialförvaltningens sektionschef, Magnus Nordahl, 023-83 000, [email protected]
Skolchef, Johan Svedmark, 023–83 000, [email protected]
Verksamhetschef, Karolina Estman, 023–491 753, [email protected]
 
FACKLIGA FÖRETRÄDARE
Christina Johansson, Vision: 023-821 10 Jan Nyberg, SSR – via kommunens växel 023-830 00

Kontaktinformation
Magnus Nordahl

Arbetsplats
Myntgatan 45

791 60 Falun Visa mindre

Grupputvecklare

Ansök    Feb 3    Falu kommun    Organisationsutvecklare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Falu kommun är Faluns största arbetsgivare. Våra nästan 5000 medarbetare består av viktiga yrkeskategorier som arbetar för samhällsnytta varje dag - året om. För att kunna göra det krävs rätt förutsättningar i form goda ledare och bra arbetsmiljö. Sektor Ledningsstöd har som övergripande mål är att påbörja, driva och utveckla processer som stödjer samtliga verksamheter i kommunen. En del i Sektor Ledningsstöds arbete är att samordna kommunens arbetsgivarfrågor och på kommunstyrelsens uppdrag leda projekt och driva frågor inom hela personalområdet. För att nå målet att vara en attraktiv arbetsgivare som attraherar, utvecklar och behåller vår kompetens söker vi nu dig som vill arbeta som Grupputvecklare på Personalkontoret som är en del av Sektor Ledningsstöd. 

Inom Falu kommun är skapandet och bibehållandet av god arbetsmiljö ett högprioriterat område och vi jobbar aktivt med förbättring av vår organisationskultur. Tjänsten som Grupputvecklare ser vi som en viktig kugge i detta utvecklingsarbete.

Brinner du för proaktivitet, god arbetsmiljö och framgångsrik grupputveckling? Då är det kanske dig vi söker - välkommen in med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Rollen som Grupputvecklare är ny på Personalkontoret och därför finns utrymme för dig att skapa rutiner och processer för att främja en arbetsmiljö i framkant - genom din kompetens inom personlig utveckling, kommunikation, coaching och utveckling av grupper.

Som Grupputvecklare på Falu kommun arbetar du proaktivt, utbildande och stödjande med att medvetandegöra samt utveckla arbetet kring arbetsmiljö och kommunikation. Du verkar för att öka arbetsgruppers effektivitet och bidrag till en god organisationskultur. I arbetsuppgifterna ingår fortbildning av dina kollegor inom grupputveckling, coaching och kommunikation.

Utgångspunkten för ditt arbete är att skapa en lärande organisation där hänsyn tas till medarbetarnas behov samt kommunens övergripande mål och strategier! Syftet med ditt arbete är att stödja arbetsgrupper i att utvecklas för att nå gemensamma mål på ett effektivt sätt. Du har ett nära samarbete med dina kollegor på personalkontoret samt med kommunens ledning. 

KVALIFIKATIONER
Utbildning och erfarenhet

För att lyckas i tjänsten som Grupputvecklare har du akademisk utbildning inom exempelvis psykologi, beteendevetenskap, personal- och arbetsliv, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har mångårig dokumenterad erfarenhet av konflikthantering med gott resultat, organisationsutveckling samt gruppdynamik och grupputveckling. 

Personliga egenskaper

För att trivas som Grupputvecklare är det viktigt att du har ett stort intresse för personalutveckling och vilja att främja andras yrkesmässiga och personliga utveckling. Du har förmågan att skapa en stabil och positiv arbetsatmosfär och är klar, tydlig och strukturerad i din kommunikativa förmåga. Genom ditt metodiska arbetssätt har du lätt att greppa såväl formella som informella regler och strukturer. Vidare har du ett långsiktigt och övergripande perspektiv vilket ger dig förmåga att handla förebyggande. 

Det är meriterande om du..

- har utbildning inom KBT, ACT eller KPT lägst steg 1 alternativt coachutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten
- har dokumenterad erfarenhet av att ha lett utbildningsinsatser
- har tidigare erfarenhet av att ha arbetat uppdragsbaserat med flera olika professioner
- har erfaren av att ha arbetat inom en politiskt styrd verksamhet
- tidigare erfarenhet av ledarskap/chef
- har kunskaper i arbetsrätt

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. 

UPPLYSNINGAR

Åsa Gop, Personalchef, tel: 023-868 51, [email protected]
Malin Blixt, HR-specialist, tel: 023-879 61, [email protected]

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Vision, Christina Johansson, tel: 023-821 10
SSR, Jan Nyberg, tel: 023-821 67

ÖVRIGT

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess.
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktinformation
Åsa Gop, HR-chef

Arbetsplats
Myntgatan 45

791 60 Falun Visa mindre

Chefscoach till Falu kommun

Ansök    Feb 3    Falu kommun    Organisationsutvecklare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Falu kommun är Faluns största arbetsgivare. Våra nästan 5000 medarbetare består av viktiga yrkeskategorier som arbetar för samhällsnytta varje dag - året om. För att kunna göra det krävs rätt förutsättningar i form goda ledare och bra arbetsmiljö. Sektor Ledningsstöd har som övergripande mål är att påbörja, driva och utveckla processer som stödjer samtliga verksamheter i kommunen. En del i Sektor Ledningsstöds arbete är att samordna kommunens arbetsgivarfrågor och på kommunstyrelsens uppdrag leda projekt och driva frågor inom hela personalområdet. För att nå målet att vara en attraktiv arbetsgivare som attraherar, utvecklar och behåller vår kompetens söker vi nu dig som vill arbeta som chefscoach på Personalkontoret som är en del av Sektor Ledningsstöd. 

Inom Falu kommun är skapandet och bibehållandet av god arbetsmiljö ett högprioriterat område och vi jobbar aktivt med förbättring av vår organisationskultur. Rollen som chefscoach ser vi som en viktig kugge i detta utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter
I rollen kommer du att arbeta som ett chefsstöd för hela verksamheten där du dels coachar cheferna individuellt med återkommande möten samt även utbildar chefer och grupper i professionell coaching och coachande ledarskap.

En viktig del i din roll är din medverkan i arbetet med att utveckla Falu kommuns ledarutvecklingsprogram och arbeta för att driva kommunens arbetsmiljö i rätt riktning. För att kunna arbeta proaktivt med arbetsmiljön kommer avrapportering till personalchef att ske gällande iakttagelser som är viktiga för detta. 

Kvalifikationer
Utbildning och erfarenhet

- Högskoleutbildning med examen

- Certifierad coach

- Flerårig erfarenhet av arbete med att coacha och utveckla chefer 

Personliga egenskaper
För att passa i rollen ser vi att du har ett gott omdöme och förmågan att snabbt sätta dig in i komplexa frågor. Du kommunicerar tydligt och effektivt, har en god samarbetsförmåga och arbetar för att främja den personliga och yrkesmässiga utvecklingen hos andra. Vidare ser vi att du har en förståelse för informella regler och strukturer samt ger prov på god sakkunskap inom yrkesområdet där du kontinuerligt strävar efter att utvecklas. 

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av arbete i likvärdig roll innefattande att vägleda samt utbilda inom ledarskap

- Erfarenhet av arbete som chef 

Vi erbjuder
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. 

Kontaktuppgifter 

Åsa Gop, Personalchef, tel: 023-868 51, [email protected]

Sofie Reimertz, HR-specialist, tel: 023-824 16, [email protected]

Facklig företrädare

Vision, Christina Johansson: 023-821 10, [email protected]

SSR, Jan Nyberg: 023-821 67

Övrigt

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. 

Kontaktinformation
Sofie Reimertz, Rekryteringsstöd

Arbetsplats
Slaggatan 4

79171 Falun Visa mindre

Utvecklingsstrateg med kommunikativt fokus

Ansök    Nov 13    Falu kommun    Organisationsutvecklare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

På Kultur och fritidsförvaltningen arbetar vi med att tillhandahålla ett brett utbud av träffpunkter för falubor i alla åldrar som erbjuder stimulans, skapande och möjlighet till ett fysiskt aktivt liv. Vi ger också stöd till föreningslivet. Vi tror på att meningsfulla och roliga kultur- och fritidsaktiviteter ger ökad livskvalitet och bidrar till förbättrad folkhälsa! Nu söker vi en verksamhetsutvecklare med ett kommunikativt fokus till en av förvaltningens enheter – Fritidssektionen.

Fritidssektionen består av ett kompetent team ledda av en fritidschef. Teamet består bland annat av evenemangsansvarig, anläggningsförvaltare, handläggare inom föreningsstöd samt två enhetschefer med personal ute i verksamheterna. Tillsammans har vi målsättningen att utveckla våra verksamheter i led med att kunna möta Falubornas framtida behov inom idrott, motion och hålla attraktiva anläggningar som lockar besökare från hela världen. Ett av våra spännande projekt för våra falubor är det nya badhuset på Lugnet som står klart inom ett par år. Det är ett av många projekt du kommer att vara delaktig i.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som verksamhetsutvecklare på Kultur och fritidsförvaltningen kommer Du arbeta med ett antal spännande utvecklingsfrågor inom idrott och besöksnäring de kommande åren.

Du kommer ha kommunikativt ansvar i våra utvecklingsprojekt såväl internt som externt. Arbetet innebär nära samarbete med andra delar i den kommunala organisationen, framförallt vårt kommunikationskontor och vårt näringslivskontor. Du kommer också arbeta med våra idrottsföreningar i flera frågor.

Vi arbetar med flera digitaliseringsprojekt för att förenkla för våra föreningar och besökare och i dessa är kommunikation en bärande del, som Du kommer att arbeta med.

Du kommer även vara delaktig i uppstarten av det nya badhuset på Lugnet. Du kommer ha ett övergripande ansvar för kommunikationen mellan Falu kommun, LUFAB som bygger badhuset och andra berörda parter. 

Tillräckliga kvalifikationer
- För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har en högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område.

- Du har flera års erfarenhet av verksamhetsutveckling och en vana att koordinera i projekt med flera intressenter. 

Personliga egenskaper
Vi ser att du som söker är en kommunikatör ända ut i fingerspetsarna. Du har god social kompetens och nätverkande är en del av din vardag. Du tar ansvar för ditt arbete och fattar beslut utifrån rådande mandat. Rollen ställer även krav på att du är självständig men med god samarbetsförmåga.

Vi ser även att du är stabil, uppmuntrande och stödjer andra i deras arbete. Du har en förmåga att komma med nya idéer och förbättringsförslag, dels inom ditt eget ansvarsområde men också inom andra områden.

Det är meriterande om du har...

- Erfarenhet av ideellt arbete eller idéburna organisationer genom eget engagemang eller ditt tidigare arbete.

- Arbetat med eller i besöksnäringen och gärna med frågor kring destinationsutveckling.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervjun.

Upplysningar

Tomas Jons, Fritidschef, 023 – 820 17

Fackliga företrädare  

Mats Källberg, Vision, 023 – 826 67

Övrigt

Annonssäljare undanbedes vänligt men bestämt.

Arbetsplats
Teatergatan 3

79162 Falun Visa mindre

Processägare logistik till Regionservice

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Regionservice uppdrag är att leda, utveckla, utföra och effektivisera servicetjänster till Hälso- och sjukvården och övriga verksamheter inom och i samverkan med Region Dalarna. Detta gör vi inom områden som t.ex. logistik, lokalvård, tvätt, kost och fastighetsdrift. Regionservice har ca 460 medarbetare och omsätter ca 300... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Regionservice uppdrag är att leda, utveckla, utföra och effektivisera servicetjänster till Hälso- och sjukvården och övriga verksamheter inom och i samverkan med Region Dalarna.
Detta gör vi inom områden som t.ex. logistik, lokalvård, tvätt, kost och fastighetsdrift. Regionservice har ca 460 medarbetare och omsätter ca 300 MSEK.
Verksamheten är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001 och miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Regionservice är inne i en spännande förändringsprocess där vi implementerar en processorienterad organisation. Syftet att se över vår organisationsstruktur är bl.a. att möta de ökade kraven och förväntningarna på Regionservice, för det krävs en tydligare fokusering på både linje och process. Ambitionen är att Regionservice ännu bättre ska säkerställa att vi arbetar med rätt saker, på rätt sätt, i rätt tid och med rätt person i en föränderlig verksamhet.

ARBETSBESKRIVNING

Regionservice söker nu processägare för logistik.

Vi söker nu Dig som vill vara en del av vår förändringsprocess, som med prestigelöshet, vilja och mod leder Regionservice in i framtiden.

Du kommer ingå i en FM-enhet vars uppgift är att med ett förvaltningsövergripande fokus koordinera och utveckla Regionservice servicetjänster, i syfte att främja kärnverksamheten och den totala koncernnyttan. Inom FM-enheten finns ett antal processägare för Regionservice huvudprocesser.

Din uppgift är att aktivt leda, styra och systematiskt utveckla processen så att de strategiska målen uppnås med överenskommen kvalitet. Du förväntas i din roll som processägare säkerställa att processen för logistik är ändamålsenlig och kostnadseffektiv genom en aktiv kundfokusering och omvärldsbevakning.

Du ansvarar bl.a. för att organisera nätverk/styrgrupp mellan linje och process i ett länsperspektiv, samordna utbildning och upphandling inom processen samt säkerställa styrdokument, rutiner och instruktioner kopplat till processen. Du har ett konsultativt arbetssätt som stödjer och utvecklar organisationens chefer/ledare i processens dagliga arbete.

Du förväntas i din roll som processägare driva projekt och utredningar samt styra och följa upp processen genom uppsatta mål och verksamhetssystemet. I uppdraget ingår också att driva och medverka i olika utredningar/projekt utanför den egna huvudprocessen.

Du rapporterar till FM-chef och ingår i dennes ledningsgrupp.

Placeringsort är Falun.

Övriga upplysningar:
Inom Regionservice så tillämpas i regel 3-års förordnanden för dessa tjänster. Du har en tillsvidare anställning med lämplig grundprofession. Löpande urval.

KVALIFIKATIONER

Krav:
- Eftergymnasial utbildning eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
- Fördjupad verksamhetskunskap inom relevant område.
- Erfarenhet från projektledning.
- Erfarenhet av arbetsledning eller ledning av verksamhet inom relevant område.
- Goda språkkunskaper i svenska i både tal och skrift.
- Språkkunskaper i engelska tal och skrift
- God datakunskap inom ex. Officepaketet
- Körkort B

Meriterande:
- Kunskap om processorienterad organisation
- Ledarskapsutbildning
- Grundläggande kunskaper om riskhantering
- Erfarenhet av organisationsövergripande utvecklingsarbete
- Chefs- och ledarerfarenhet
- Erfarenhet att leda i förändring.
- Lämplig branscherfarenhet genom nationellt nätverksarbete
- Erfarenhet av politikerstyrd organisation.

Personliga egenskaper:
Du bemöter chefer, medarbetare och kunder med ett professionellt förhållningssätt. Du löser uppgifter tillsammans med andra på ett effektivt sätt och verkar för ett bra samarbetsklimat. I din roll som processägare är du kommunikativ och anpassar kommunikationssätt och innehåll till mottagaren. Du planerar, koordinerar, organiserar projekt/utredningar på ett självständigt och strukturerat sätt. Det är viktigt att du har förmågan att integrera med linjen och skapa förutsättningar för människor att samverka. Du skapar intresse, motivation och engagemang i processen genom att sprida energi och arbetsglädje till din omgivning. Det är viktigt att du värdesätter noggrannhet och är väl medveten om gällande kvalitetskrav. Du tar ett stort ansvar för att arbeta med ständiga förbättringar och omvandla dessa i praktisk tillämpning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Processägare logistik till Regionservice

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Regionservice uppdrag är att leda, utveckla, utföra och effektivisera servicetjänster till Hälso- och sjukvården och övriga verksamheter inom och i samverkan med Region Dalarna. Detta gör vi inom områden som t.ex. logistik, lokalvård, tvätt, kost och fastighetsdrift. Regionservice har ca 460 medarbetare och omsätter ca 300... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Regionservice uppdrag är att leda, utveckla, utföra och effektivisera servicetjänster till Hälso- och sjukvården och övriga verksamheter inom och i samverkan med Region Dalarna.
Detta gör vi inom områden som t.ex. logistik, lokalvård, tvätt, kost och fastighetsdrift. Regionservice har ca 460 medarbetare och omsätter ca 300 MSEK.
Verksamheten är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001 och miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Regionservice är inne i en spännande förändringsprocess där vi implementerar en processorienterad organisation. Syftet att se över vår organisationsstruktur är bl.a. att möta de ökade kraven och förväntningarna på Regionservice, för det krävs en tydligare fokusering på både linje och process. Ambitionen är att Regionservice ännu bättre ska säkerställa att vi arbetar med rätt saker, på rätt sätt, i rätt tid och med rätt person i en föränderlig verksamhet.

ARBETSBESKRIVNING

Regionservice söker nu processägare för logistik.

Vi söker nu Dig som vill vara en del av vår förändringsprocess, som med prestigelöshet, vilja och mod leder Regionservice in i framtiden.

Du kommer ingå i en FM-enhet vars uppgift är att med ett förvaltningsövergripande fokus koordinera och utveckla Regionservice servicetjänster, i syfte att främja kärnverksamheten och den totala koncernnyttan. Inom FM-enheten finns ett antal processägare för Regionservice huvudprocesser.

Din uppgift är att aktivt leda, styra och systematiskt utveckla processen så att de strategiska målen uppnås med överenskommen kvalitet. Du förväntas i din roll som processägare säkerställa att processen för logistik är ändamålsenlig och kostnadseffektiv genom en aktiv kundfokusering och omvärldsbevakning.

Du ansvarar bl.a. för att organisera nätverk/styrgrupp mellan linje och process i ett länsperspektiv, samordna utbildning och upphandling inom processen samt säkerställa styrdokument, rutiner och instruktioner kopplat till processen. Du har ett konsultativt arbetssätt som stödjer och utvecklar organisationens chefer/ledare i processens dagliga arbete.

Du förväntas i din roll som processägare driva projekt och utredningar samt styra och följa upp processen genom uppsatta mål och verksamhetssystemet. I uppdraget ingår också att driva och medverka i olika utredningar/projekt utanför den egna huvudprocessen.

Du rapporterar till FM-chef och ingår i dennes ledningsgrupp.

Placeringsort är Falun.

Övriga upplysningar:
Inom Regionservice så tillämpas i regel 3-års förordnanden för dessa tjänster. Du har en tillsvidare anställning med lämplig grundprofession. Löpande urval.

KVALIFIKATIONER

Krav:
- Eftergymnasial utbildning eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
- Fördjupad verksamhetskunskap inom relevant område.
- Erfarenhet från projektledning.
- Erfarenhet av arbetsledning eller ledning av verksamhet inom relevant område.
- Goda språkkunskaper i svenska i både tal och skrift.
- Språkkunskaper i engelska tal och skrift
- God datakunskap inom ex. Officepaketet
- Körkort B

Meriterande:
- Kunskap om processorienterad organisation
- Ledarskapsutbildning
- Grundläggande kunskaper om riskhantering
- Erfarenhet av organisationsövergripande utvecklingsarbete
- Chefs- och ledarerfarenhet
- Erfarenhet att leda i förändring.
- Lämplig branscherfarenhet genom nationellt nätverksarbete
- Erfarenhet av politikerstyrd organisation.

Personliga egenskaper:
Du bemöter chefer, medarbetare och kunder med ett professionellt förhållningssätt. Du löser uppgifter tillsammans med andra på ett effektivt sätt och verkar för ett bra samarbetsklimat. I din roll som processägare är du kommunikativ och anpassar kommunikationssätt och innehåll till mottagaren. Du planerar, koordinerar, organiserar projekt/utredningar på ett självständigt och strukturerat sätt. Det är viktigt att du har förmågan att integrera med linjen och skapa förutsättningar för människor att samverka. Du skapar intresse, motivation och engagemang i processen genom att sprida energi och arbetsglädje till din omgivning. Det är viktigt att du värdesätter noggrannhet och är väl medveten om gällande kvalitetskrav. Du tar ett stort ansvar för att arbeta med ständiga förbättringar och omvandla dessa i praktisk tillämpning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare till verksamhetsstöd

Ansök    Okt 24    Falu kommun    Organisationsutvecklare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Sektor service, som är en del av kommunstyrelseförvaltningen, är Falu kommuns leverantör av interna service- och kringtjänster enligt ett FM-koncept, lokalförsörjning och förvaltning av de flesta av kommunens fastigheter. Uppdraget är att stödja kommunens olika verksamheter genom att tillhandahålla ändamålsenliga och funktionella lokaler, smakliga och näringsriktiga måltider, verksamhetsanpassat IT-stöd och -support, fordon och befordringsservice med flera kringtjänster. Falu kommun är regionalt den ledande offentliga arbetsgivaren att utveckla FM-tjänster och stöd baserade på BIM. Denna utveckling sker både i byggnation och förvaltning.

Sektor service består av närmare 400 medarbetare, vilka är fördelade på avdelningarna Förvaltning, Drift, IT och Stöd. Avdelningen för verksamhetsstöd består av 20 personer vars uppgift är att arbeta sektorövergripande och stötta de övriga avdelningarna. Verksamheten sköter bland annat samordningen av förvaltningens ekonomi, personal, nämnder och avtalsfrågor samt driver alla byggprojekt inom Falu kommun med hjälp byggprojektledare och tillhörande funktioner.

Arbetsuppgifter
I rollen som verksamhetsutvecklare kommer du att driva avdelningens förbättringsarbete på uppdrag av verksamhetens chefer samtidigt som du även förväntas komma med egna förslag på utvecklingsområden. Detta kräver ett helikopterperspektiv där du håller dig uppdaterad kring hur verksamheten ser ut. Du kommer till viss del att samarbeta med andra verksamhetsutvecklare inom sektorn, där syftet är att hålla samman de olika avdelningarnas arbete och se hur avdelningarnas arbete påverkar varandra.

Du kommer att arbeta med uppgifter som processkartläggning, olika projekt där du i vissa fall kommer att ta en ledande roll samt frågor som berör GDPR.

Kvalifikationer
Utbildning och erfarenhet

- Lämplig högskoleutbildning med examen, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet inom verksamhetsområdet

- Minst två års arbetslivserfarenhet av projektledning, utvecklingsarbete och förändringsledning

- Erfarenhet av processkartläggning

- Erfarenhet av arbete med GDPR

- Erfarenhet av att arbeta med olika IT-system i tidigare arbete (exempelvis Office-paketet)

- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett systematiskt arbetssätt där du gör tydliga och genomtänkta prioriteringar. Du har ett gott omdöme, tar ansvar för ditt arbete och har förmågan att snabbt sätta dig in i komplexa problem. För att lyckas i rollen ser vi att du är nyfiken och har förmågan att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv.

Du är inte rädd för att agera på eget initiativ och kan skapa ett användbart nätverk i din yrkesroll. Du är en naturlig ledare med förmågan att motivera dina kollegor och du kommunicerar med en tydlighet och effektivitet. 

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av arbete med internkontroll

- Erfarenhet av systematiskt förbättringsarbete med hjälp av beprövad metodik

- Erfarenheter från något av verksamhetens områden: fastighetsförvaltning, fastighetsdrift, lokalvård, kost, IT.

Vi erbjuder
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

Kontaktuppgifter

Magnus Johansson, administrativ chef: 023-821 94

Fackliga företrädare

Marie Lagnert, Vision: 023-868 38

Ullrika Bergman, SACO: 023-827 74

Kontaktinformation
Magnus Johansson, Administrativ chef

Arbetsplats
Myntgatan 45

791 60 Falun Visa mindre

Processägare fastighetsdrift

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Regionservice uppdrag är att leda, utveckla, utföra och effektivisera servicetjänster till Hälso- och sjukvården och övriga verksamheter inom och i samverkan med Region Dalarna. Detta gör vi inom områden som t.ex. logistik, lokalvård, tvätt, kost och fastighetsdrift. Regionservice har ca 460 medarbetare och omsätter ca 300... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Regionservice uppdrag är att leda, utveckla, utföra och effektivisera servicetjänster till Hälso- och sjukvården och övriga verksamheter inom och i samverkan med Region Dalarna.
Detta gör vi inom områden som t.ex. logistik, lokalvård, tvätt, kost och fastighetsdrift. Regionservice har ca 460 medarbetare och omsätter ca 300 MSEK.
Verksamheten är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001 och miljöcertifierad enligt ISO 14001.


ARBETSBESKRIVNING

Regionservice söker nu processägare för fastighetsdrift.

Vi söker nu Dig som vill vara en del av vår förändringsprocess, som med prestigelöshet, vilja och mod leder Regionservice in i framtiden.

Du kommer ingå i en FM-enhet vars uppgift är att med ett förvaltningsövergripande fokus koordinera och utveckla Regionservice servicetjänster, i syfte att främja kärnverksamheten och den totala koncernnyttan. Inom FM-enheten finns ett antal processägare för Regionservice huvudprocesser.

Din uppgift är att aktivt leda, styra och systematiskt utveckla processen så att de strategiska målen uppnås med överenskommen kvalitet.

Du förväntas i din roll som processägare säkerställa att processen för fastighetsdrift är ändamålsenlig och kostnadseffektiv genom en aktiv kundfokusering och omvärldsbevakning.

Du ansvarar bl.a. för att organisera nätverk/styrgrupp mellan linje och process i ett länsperspektiv, samordna utbildning och upphandling inom processen samt säkerställa styrdokument, rutiner och instruktioner kopplat till processen.

Du har ett konsultativt arbetssätt som stödjer och utvecklar organisationens chefer/ledare i processens dagliga arbete.

Du förväntas i din roll som processägare driva projekt och utredningar samt styra och följa upp processen genom uppsatta mål och verksamhetssystemet.

I uppdraget ingår också att driva och medverka i olika utredningar/projekt utanför den egna huvudprocessen.

Du rapporterar till FM-chef och ingår i dennes ledningsgrupp.

Övriga upplysningar:
Inom Regionservice så tillämpas i regel 3-års förordnanden för dessa tjänster. Du har en tillsvidare anställning med lämplig grundprofession.

KVALIFIKATIONER

Utbildning:
Eftergymnasial utbildning eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Erfarenhet, kunskaper och färdigheter:
Fördjupad verksamhetskunskap inom relevant område.
Erfarenhet från projektledning.
Erfarenhet av arbetsledning eller ledning av verksamhet inom relevant område.

Kontakt, nätverk och övrigt:
Goda språkkunskaper i svenska i både tal och skrift.
Språkkunskaper i engelska tal och skrift
God datakunskap inom ex. Officepaketet
Körkort B


Meriterande utbildning, erfarenhet och övrigt:
Kunskap om processorienterad organisation
Ledarskapsutbildning
Grundläggande kunskaper om riskhantering
Erfarenhet av organisationsövergripande utvecklingsarbete
Chefs- och ledarerfarenhet
Erfarenhet att leda i förändring.
Lämplig branscherfarenhet genom nationellt nätverksarbete
Erfarenhet av politikerstyrd organisation.

Personliga egenskaper:
Du bemöter chefer, medarbetare och kunder med ett professionellt förhållningssätt. Du löser uppgifter tillsammans med andra på ett effektivt sätt och verkar för ett bra samarbetsklimat. I din roll som processägare är du kommunikativ och anpassar kommunikationssätt och innehåll till mottagaren. Du planerar, koordinerar, organiserar projekt/utredningar på ett självständigt och strukturerat sätt. Det är viktigt att du har förmågan att integrera med linjen och skapa förutsättningar för människor att samverka. Du skapar intresse, motivation och engagemang i processen genom att sprida energi och arbetsglädje till din omgivning. Det är viktigt att du värdesätter noggrannhet och är väl medveten om gällande kvalitetskrav. Du tar ett stort ansvar för att arbeta med ständiga förbättringar och omvandla dessa i praktisk tillämpning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare

Ansök    Jul 1    Falu kommun    Organisationsutvecklare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vill du vara med och utveckla det sociala arbetet i Falun? Är du lyhörd och social med lust att driva och medverka i utvecklingsprocesser?

Då är det här jobbet för dig!

Socialförvaltningens verksamhet omfattar drygt 650 medarbetare inom områdena LSS, socialpsykiatri, samt individ - och familjeomsorg.
Socialnämndens verksamhet och insatser ska hålla god kvalitet och vara kunskapsbaserad. För detta krävs att socialtjänsten fortlöpande följer upp, anpassar och förbättrar verksamheten utifrån lagstiftning och behoven hos dem som verksamheten är till för. Kvalitetsarbetet ska ha en tydlig struktur, bygga på både delaktighet från medarbetare och chefer samt ge förutsättningar för ett kontinuerligt förändrings-, förbättrings- och utvecklingsarbete, med fokus på nyttan för de människor som behöver socialtjänstens stöd.

Vi söker nu en verksamhetsutvecklare med inriktning mot kvalitets-och verksamhetsutveckling samt uppföljning.

Arbetsuppgifter
I uppdraget ingår att i nära samverkan med förvaltningsledning, chefer och medarbetare, driva och stödja förvaltningen i olika verksamhets -, utvecklings – och kvalitetsfrågor för att uppnå fastställda mål. Arbetsuppgifterna utgår ifrån gällande föreskrifter och allmänna råd rörande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete.
Detta innebär bl a att:

-Leda och medverka i arbete med identifiering, beskrivning och fastställande av processer

-Stödja inom egenkontroll/uppföljning/utvärdering

-Följa aktuell forskning inom området och ge stöd så att verksamheten blir mer kunskapsbaserad

-Medverka i team med övergripande ansvar/uppgifter knutna till förvaltningens förbättringsarbete genom bl.a. systematisk hantering av avvikelser (t ex Lex Sarah och synpunkter/klagomål) och spridning av goda exempel

-Medverka och ansvara för planering och genomförande av systematisk kvalitetsuppföljning av socialförvaltningens egen verksamhet, samt ev. externa entreprenörer med uppdrag från socialnämnden

-Driva och delta i förvaltningens och sektionernas verksamhetsutveckling

-Driva och medverka i förbättringsteam inom olika områden

-Utbilda och stödja chefer och medarbetare i olika metoder, processer och verktyg

Tillräckliga kvalifikationer
-Relevant högskole- eller universitetsutbildning, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

-Du har goda erfarenheter av att arbeta med förbättrings-, utvecklings- och kvalitetsarbete.

-Erfarenhet av digitala system

-Goda språkkunskaper i svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i denna tjänsten krävs det att du samarbetar effektivt med andra och är duktig på att kommunicera. Det krävs även att du är innovativ, idérik, och att du kan överföra dina idéer till fungerande strategier. Ditt analytiska förhållningssätt hjälper dig att sätta dig in i samt förstå komplexa frågor och problem snabbt. Vidare är det viktigt att du främjar en stabil och förtroendeskapande atmosfär och är stödjande mot andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål.

Meriterande kvalifikationer
-Erfarenhet av arbete med statistik

-Erfarenhet av projektarbete

-Kunskap och erfarenhet av verksamhetsprocesser

-Vidareutbildning inom projektledning

-Erfarenhet av förbättringsarbete

Anställningsvillkor
Tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 

Uplysningar
Ylva Renström, förvaltningschef, telefon: 023-82794

FACKLIGA FÖRETRÄDARE
SSR: Jan Nyberg tfn: 023-873 71, [email protected] 
Vision: Christina Johansson tfn: 023-821 10, [email protected]

Kontaktinformation
Ylva Renström, Socialchef

Arbetsplats
Myntgatan 45

791 60 Falun Visa mindre

Ledigt jobb som projektledare hos vår kund i Falun

Ansök    Apr 15    Experis AB    Organisationsutvecklare
Vi på Experis söker just nu en projektledare till vår kund i Falun. Har du goda kunskaper inom projektledning och erfarenhet av direkt samarbete med ledningsgrupper och chefer? Har du dessutom ett brinnande intresse för problemlösning och utvecklingsarbete är det här tjänsten för dig. Du kommer att vara anställd av Experis men arbeta hos vår uppdragsgivare. Dina arbetsuppgifter Som projektledare kommer du främst att planera för hur slutförandet av proj... Visa mer
Vi på Experis söker just nu en projektledare till vår kund i Falun. Har du goda kunskaper inom projektledning och erfarenhet av direkt samarbete med ledningsgrupper och chefer? Har du dessutom ett brinnande intresse för problemlösning och utvecklingsarbete är det här tjänsten för dig.

Du kommer att vara anställd av Experis men arbeta hos vår uppdragsgivare.

Dina arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du främst att planera för hur slutförandet av projektet drivs framåt och du ska agera som en drivande och sammanhållande part i arbetet.

Du kommer till exempel att:

* bistå projektledaren när det gäller administration
* koordinering av delprojekten
* övergripande samplanering av projektet
* stödja direkt genom insatser i några av delprojekten.
* lanera för hur slutförandet av ombyggnationen drivs framåt
* agera som en drivande och sammanhållande part i arbetet

Vem är du?

Vi tror att du är en ambitiös person som är driven, strukturerad och organiserad i ditt arbetssätt. Du har en universitets- eller högskoleutbildning i projektledning eller annan utbildning och erfarenhet som vi kan bedöma som likgiltig.

Vi söker dig som:

* har projektledarutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
* erfarenhet från liknande uppdrag
* erfarenhet av direkt samarbete med ledningsgrupper och chefer

Det är meriterande om du:

* är van att arbeta projektbaserat
* har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor

Erbjudande

Som konsult på Experis erbjuds du möjligheten att utveckla dina kunskaper i uppdrag hos några av Sveriges största företag inom flera olika branscher. På Experis är vi stolta över våra konsulter och tillsammans hittar vi rätt utmaningar för dig. Vi har höga förväntningar på dig, men i gengäld erbjuder vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Vi arbetar tillsammans med din karriärplan, så att både du och din konsultchef har förståelse för just dina mål och vilka kompetenser som du vill utveckla.

Våra konsulter erbjuds en trygg anställning inom kollektivavtal, med bl.a. övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar.

Vi strävar efter att våra anställda ska spegla den mångfald som finns i befolkningen och vi välkomnar sökanden med alla bakgrunder och ursprung!

Sök tjänsten i dag!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jacob Dakkour på telefonnummer 023-453 92 eller e-post [email protected]

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post, utan du söker tjänsten med en registrerad profil på vår hemsida genom att följa ansökningslänken i annonsen.

Om Experis

Experis är ett konsult- och rekryteringsbolag specialiserat på att finna skickliga personer inom IT, teknik, ekonomi, ledarskap men även marknadsföring, försäljning och HR är viktiga delar av vår verksamhet. Vi vänder oss till talanger som vill ta nästa steg i karriären. Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om kandidatens potential, får vi såväl talanger som verksamheter att växa och utvecklas. Experis finns på ett 50-tal orter i Sverige och i mer än 50 länder världen över och är en del av ManpowerGroup. Visa mindre

Processägare fastighetsdrift

Ansök    Mar 18    Region Dalarna    Organisationsutvecklare
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Regionservice uppdrag är att leda, utveckla, utföra och effektivisera servicetjänster till Hälso- och sjukvården och övriga verksamheter inom och i samverkan med Region Dalarna. Detta gör vi inom områden som t.ex. logistik, lokalvård, tvätt, kost och fastighetsdrift. Regionservice har ca 460 medarbetare och omsätter ca 300... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Regionservice uppdrag är att leda, utveckla, utföra och effektivisera servicetjänster till Hälso- och sjukvården och övriga verksamheter inom och i samverkan med Region Dalarna.
Detta gör vi inom områden som t.ex. logistik, lokalvård, tvätt, kost och fastighetsdrift. Regionservice har ca 460 medarbetare och omsätter ca 300 MSEK.
Verksamheten är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001 och miljöcertifierad enligt ISO 14001.


ARBETSBESKRIVNING

Regionservice söker nu processägare för fastighetsdrift.

Vi söker nu Dig som vill vara en del av vår förändringsprocess, som med prestigelöshet, vilja och mod leder Regionservice in i framtiden.

Du kommer ingå i en FM-enhet vars uppgift är att med ett förvaltningsövergripande fokus koordinera och utveckla Regionservice servicetjänster, i syfte att främja kärnverksamheten och den totala koncernnyttan. Inom FM-enheten finns ett antal processägare för Regionservice huvudprocesser.

Din uppgift är att aktivt leda, styra och systematiskt utveckla processen så att de strategiska målen uppnås med överenskommen kvalitet.

Du förväntas i din roll som processägare säkerställa att processen för fastighetsdrift är ändamålsenlig och kostnadseffektiv genom en aktiv kundfokusering och omvärldsbevakning.

Du ansvarar bl.a. för att organisera nätverk/styrgrupp mellan linje och process i ett länsperspektiv, samordna utbildning och upphandling inom processen samt säkerställa styrdokument, rutiner och instruktioner kopplat till processen.

Du har ett konsultativt arbetssätt som stödjer och utvecklar organisationens chefer/ledare i processens dagliga arbete.

Du förväntas i din roll som processägare driva projekt och utredningar samt styra och följa upp processen genom uppsatta mål och verksamhetssystemet.

I uppdraget ingår också att driva och medverka i olika utredningar/projekt utanför den egna huvudprocessen.

Du rapporterar till FM-chef och ingår i dennes ledningsgrupp.

Övriga upplysningar:
Inom Regionservice så tillämpas i regel 3-års förordnanden för dessa tjänster. Du har en tillsvidare anställning med lämplig grundprofession.

KVALIFIKATIONER

Utbildning:
Eftergymnasial utbildning eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Erfarenhet, kunskaper och färdigheter:
Fördjupad verksamhetskunskap inom relevant område.
Erfarenhet från projektledning.
Erfarenhet av arbetsledning eller ledning av verksamhet inom relevant område.

Kontakt, nätverk och övrigt:
Goda språkkunskaper i svenska i både tal och skrift.
Språkkunskaper i engelska tal och skrift
God datakunskap inom ex. Officepaketet
Körkort B


Meriterande utbildning, erfarenhet och övrigt:
Kunskap om processorienterad organisation
Ledarskapsutbildning
Grundläggande kunskaper om riskhantering
Erfarenhet av organisationsövergripande utvecklingsarbete
Chefs- och ledarerfarenhet
Erfarenhet att leda i förändring.
Lämplig branscherfarenhet genom nationellt nätverksarbete
Erfarenhet av politikerstyrd organisation.

Personliga egenskaper:
Du bemöter chefer, medarbetare och kunder med ett professionellt förhållningssätt. Du löser uppgifter tillsammans med andra på ett effektivt sätt och verkar för ett bra samarbetsklimat. I din roll som processägare är du kommunikativ och anpassar kommunikationssätt och innehåll till mottagaren. Du planerar, koordinerar, organiserar projekt/utredningar på ett självständigt och strukturerat sätt. Det är viktigt att du har förmågan att integrera med linjen och skapa förutsättningar för människor att samverka. Du skapar intresse, motivation och engagemang i processen genom att sprida energi och arbetsglädje till din omgivning. Det är viktigt att du värdesätter noggrannhet och är väl medveten om gällande kvalitetskrav. Du tar ett stort ansvar för att arbeta med ständiga förbättringar och omvandla dessa i praktisk tillämpning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre