Lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Falun

Se lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Falun. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Falun som finns hos arbetsgivaren.

Kommunikatör, med fokus på extern kommunikation

Beskrivning Svenska kyrkan i Falun består av fem församlingar som tillsammans bildar Falu pastorat. Vi är ca 70 anställda inom församlingsverksamheten och på kyrkogårdsförvaltningen. Falun är en rik kultur- och historisk bygd som går minst tusen år bakåt i tiden och har genom Falu gruva skapat ett världsarv. Falun erbjuder vacker natur, historisk gruva, ett rikt musik- och teaterliv, stora möjligheter till friluftsliv, landsbygd och en levande stadskärn... Visa mer
Beskrivning
Svenska kyrkan i Falun består av fem församlingar som tillsammans bildar Falu pastorat.

Vi är ca 70 anställda inom församlingsverksamheten och på kyrkogårdsförvaltningen. Falun är en rik kultur- och historisk bygd som går minst tusen år bakåt i tiden och har genom Falu gruva skapat ett världsarv. Falun erbjuder vacker natur, historisk gruva, ett rikt musik- och teaterliv, stora möjligheter till friluftsliv, landsbygd och en levande stadskärna. Även om vi gillar att bo och verka i en tusenårig tradition så vill vi ligga i framkant med vårt kommunikationsarbete. Vi söker därför dig som är en vass skribent, som kan formulera budskap utifrån målgrupp och som har ett särskilt bultande hjärta för användning och utveckling av digitala kanaler.

Arbetsuppgifter
Vi har en bred och varierad verksamhet som pågår veckans alla dagar, vardag som helg. Vi ser att en viktig faktor för att möta och samla församlingsbor är att nå ut med vårt budskap utifrån målgruppens förutsättningar. För att möta vår mycket breda målgrupp (0-100 år) behöver vi också en bredd av kanaler. I dagsläget annonserar vi i Lokaltidningen och sprider information via hemsida, Facebook, annonstavlor, foldrar och flygblad, detta behöver fortgå, men vi behöver dig som vill och kan utveckla vår kommunikation i digitala kanaler.

Vi erbjuder ett spännande och utmanande uppdrag där du får stort utrymme att vara kreativ och skapa och sprida kännedom om vår verksamhet både i tryck och digitalt. Du kommer vara en viktig kugge i allt från idégenerering till strategiskt innehålls- och mediaplanering. Du kan till exempel fånga och sprida påskens mässa i ord och bild i digitala kanaler, både inför påsken men även under själva påskhelgens aktiviteter. Eller följa konfirmandernas tid fram till konfirmationen och förmedla budskapet om vad konfirmation är och varför konfirmationstiden kan vara en viktig del i en ung människas liv.

Beskriv i din ansökan på vilket sätt du ser ett upplägg för jobbet och vad du vill fokusera på för att nå ut till våra olika målgrupper och göra Svenska kyrkan Faluns tro och liv känd för Faluborna.

Du kommer ingå i vår stab, ett härligt arbetslag som består av olika specialistkompetenser som: fastighetsingenjör, controller, HR, nämndsekreterare och en utredare med ansvar för den interna kommunikationen. Vi är ett liten arbetslag, så ibland behöver vi stötta upp och hjälpa varandra för att helheten ska bli bra.

Kvalifikationer
För att lyckas i jobbet behöver du ha en eftergymnasial kommunikatörsutbildning och helst med inriktning mot sociala medier, eller annan bakgrund som vi bedömer likvärdig.

- Du har erfarenhet av att jobba med produktion av text och bild och gärna film för de vanligaste digitala kanalerna
- Du är bra på att uttrycka dig på svenska både i tal och skrift
- Du är van att jobba i Adobe CS
- Du har erfarenhet av att hantera press och media
- Du har förmågan att skapa goda relationer då du kommer behöva arbeta med hela vår breda verksamhet.
- Du är utvecklingsinriktad och pådrivande för att skapa resultat. Samarbete ser du som en självklarhet för både arbetsglädje och goda resultat, men du har också förmågan att arbeta självständigt och strukturerat.
- Genom att se flera lösningar på ett problem bidrar du till kreativ höjd.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är medlem i Svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans värderingar. För att kunna ta dig mellan våra olika verksamheter behöver du ha B-körkort och tillgång till egen bil.

Har vi fångat ditt intresse? Välkommen med din ansökan!

Villkor
Intervjuer hålls den 15 augusti på Kristinegården i Falun. Visa mindre

Erfaren strategisk kommunikatör – vikariat

Välkommen att arbeta hos oss vid Länsstyrelsen i Dalarnas län! Vi samverkar med länets olika aktörer och arbetar mot visionen ”Tillsammans för Dalarnas framtid”. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och centrala myndigheter. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, klimat, samhällsbyggnad, social hållbarhet, beredskap och mycket mer. Vår verksamhet gör nytta för hela samhället. Vi vill nu ha din hjälp att göra Länsstyrelsen ännu b... Visa mer
Välkommen att arbeta hos oss vid Länsstyrelsen i Dalarnas län! Vi samverkar med länets olika aktörer och arbetar mot visionen ”Tillsammans för Dalarnas framtid”. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och centrala myndigheter. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, klimat, samhällsbyggnad, social hållbarhet, beredskap och mycket mer. Vår verksamhet gör nytta för hela samhället. Vi vill nu ha din hjälp att göra Länsstyrelsen ännu bättre.

Hos oss finns goda möjligheter att förena privatliv med arbetsliv genom flexibla arbetssätt och flertalet uppskattade förmåner såsom; distansarbete upp till 49,9%, lång semester, 28, 31 eller 35 dagar beroende på ålder och löneväxling. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på Jobba hos oss, Länsstyrelsen Dalarna (lansstyrelsen.se).Beskrivning
Du kommer att vara placerad vid Kommunikationsenheten som tillhör Avdelningen för verksamhetsstöd och samhällsskydd.

Enheten arbetar i huvudsak med kommunikationsstöd till chefer och medarbetare och i samverkan med länsledning, myndighetens samtliga enheter samt med övriga länsstyrelser. Som strategisk kommunikatör kommer du ha ett nära samarbete med kommunikationschefen. Du behöver kunna gå in som ersättare i den rollen om behov uppstår.

Arbetsuppgifter
Som strategisk kommunikatör på Länsstyrelsen i Dalarnas län ingår du i en grupp av tre kommunikatörer. Du arbetar både strategiskt och operativt och i kontinuerlig avstämning med myndighetens kommunikationschef, tillika chef för Kommunikationsenheten. Tillsammans med sakkunniga och chefer på myndighetens avdelningar och enheter genomför du kommunikationsinsatser under året.

Du arbetar som kommunikationsstöd till utpekade enheter, samtidigt som du ansvarar för egna utvecklingsområden inom myndighetens kommunikationsarbete.

Dina arbetsuppgifter kommer vara av både strategisk och operativ karaktär och består bland annat av övergripande kommunikationsplanering med enheter och enhetschefer utifrån våra uppdrag och vår verksamhet. Du arbetar även med innehållsarbete i form av pressmeddelanden, inlägg i våra sociala kanaler, webbpubliceringar och nyhetsbrev samt mediakontakter och planera pressaktiviteter.

Kvalifikationer
Krav är att du:

- Har kommunikationsutbildning från universitet/högskola eller annan utbildning som vi bedömer vara motsvarande.
- Du har totalt minst 10 års arbetslivserfarenhet.
- Har minst 3 års erfarenhet av kommunikationsarbete i en myndighet, på ett företag eller på byrå. Erfarenheten ska komma från de senaste 5 åren.
- Har goda kunskaper i svenska språket och är en god skribent.
- Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver att du klarar statens säkerhetsprövning.

Meriterande är att du:

- Har erfarenhet från kommunikationsarbete från offentlig verksamhet.
- Har erfarenhet från kriskommunikation.
- Har erfarenhet av att vara kommunikationsstöd för chefer och ledning.
- Har arbetat med kommunikationsplanering för en eller flera verksamheter.
- Har arbetat med mediakontakter och medieträning.
- Har erfarenhet av med webbpubliceringar och publiceringar i andra digitala kanaler. 

Personliga egenskaper 

Du är strukturerad, kreativ och effektiv och har ett genuint samhällsintresse. Du är nyfiken på människor och trivs med att arbeta i en servicefunktion som innebär många interna och externa kontakter. Du är en projektledare som är noga med detaljer samtidigt som du har ett utvecklat helhetstänk. Du är en utåtriktad, engagerad och positiv medarbetare som vill bidra med egna idéer. Du känner dig trygg i rollen som kommunikativt stöd. Du förstår vikten av och tycker om att bidra i det gemensamma kommunikationsarbetet i gruppen och du har förmåga att driva processer framåt och tar ansvar för ditt och gruppens arbete. Du är flexibel med en god förmåga att ställa om när det behövs.

Eftersom vi är en liten grupp lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och vid referenser.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat t.o.m 2025-12-31 och intervjuer kommer ske löpande. 

Länsstyrelsen i Dalarnas län arbetar för att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.Länsstyrelsen i Dalarnas län har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.Vi kan erbjuda medflyttarservice via rekryteringslots Dalarna. Visa mindre

Kommunikationsstrateg till Falu Energi & Vatten

Nytt
Är du en strategisk kommunikatör som vill bidra till att vidareutveckla ett av Faluns starkaste varumärken? Vill du tillsammans med oss skapa framtidens Falun? Nu finns en unik möjlighet för dig som är kommunikationsstrateg med särskilda kunskaper inom varumärkesbyggande. Falu Energi & Vatten är alla Falubors energiföretag som tillsammans med våra kunder och invånare vill bidra till ett hållbart samhälle utan utsläpp. Vårt uppdrag är att underlätta för vå... Visa mer
Är du en strategisk kommunikatör som vill bidra till att vidareutveckla ett av Faluns starkaste varumärken? Vill du tillsammans med oss skapa framtidens Falun? Nu finns en unik möjlighet för dig som är kommunikationsstrateg med särskilda kunskaper inom varumärkesbyggande.

Falu Energi & Vatten är alla Falubors energiföretag som tillsammans med våra kunder och invånare vill bidra till ett hållbart samhälle utan utsläpp. Vårt uppdrag är att underlätta för våra kunder att ta kloka beslut och göra mer hållbara val. Att jobba hos oss innebär att du gör skillnad i många människors vardag. Inte minst din egen.

Arbeta som kommunikationsstrateg
Vi kan erbjuda dig en rolig, spännande och viktig tjänst med stort eget ansvar. Du kommer att tillhöra oss i kommunikationsgruppen som tillsammans ansvarar för varumärkesbyggandet och stöttar organisationen i olika typer av kommunikationsfrågor. Ditt uppdrag blir bland annat att genom strategisk kommunikation stärka FEV:s varumärke ännu mer hos Faluborna. Du gör allt från kommunikationsplanering och externa kampanjer, till att skriva texter, ha mediakontakter och göra beställningar från reklambyrå. Vi hjälper varandra och tar tag i uppgifter där det behövs.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
•Göra kommunikations- och marknadsplaner
•Planera och följa upp kampanjer
•Coacha ledningsgrupper och projekt i kommunikationsfrågor
•Skriva olika typer av texter, sociala medierinlägg och pressmeddelanden
•Publicera inlägg och annonser på Facebook, Instagram och LinkedIn samt utvärdera dessa insatser

Din chef Agnes om arbetsplatsen: FEV är en spännande arbetsgivare! Vill du jobba i en samhällsviktig bransch med betydelse för människors vardag är det hos oss du ska vara. Vår verksamhet är nödvändig för att samhället ska fungera! Utvecklingen i branschen går snabbt, och inom kommunikation är vi mitt uppe i en intressant resa där vi i framtiden vill jobba smartare, mer strategiskt och mer digitalt. FEV har många förmåner och en fin gemenskap. Välkommen till oss!

Din profil
Du är en driven och positiv person som kan arbeta självständigt, ta egna initiativ och eget ansvar. Muntligt är du även en god kommunikatör som är pedagogisk och trygg i rollen att coacha andra. Du har ett strategiskt tänk med en känsla för helheten. Du är van att driva kommunikationsarbetet utifrån verksamhetens mål och kan växla mellan strategisk planering och praktiskt genomförande. Att arbeta med flera uppdrag parallellt med god struktur är en naturlig del av ditt arbete. Du är en hjälpsam lagspelare och har lätt för att knyta kontakter, samarbeta och bygga relationer.

Du som söker har:
•Utbildning inom kommunikation eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
•Några års erfarenhet av att arbeta med strategisk kommunikation, kommunikationsplanering och varumärkesutveckling
•Erfarenhet av mediafrågor och/eller kriskommunikation
•Erfarenhet av att arbeta med Meta Business Suite
•Erfarenhet av att genomföra kampanjer
•Mycket god kunskap i det svenska språket i tal och skrift
•B-körkort 

Det är meriterande om du har:
•Erfarenhet av att arbeta med lednings- och projektgrupper
•Kunskap om energibranschen
•Erfarenhet av att filma och redigera inslag med mobil 
•Kunskap i SiteVision, Photoshop, InDesign, Adobe Premiere Elements

I den här rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det bästa med att jobba hos oss
Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid, arbetstidsförkortning, personalklubb och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor
•Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.
•Heltid
•Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan
Registrera din ansökan via länken senast 2024-08-11. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots - https://rekryteringslots.se/

I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Vid frågor
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Agnes Hejll, kommunikationschef via 023-77 49 09 eller [email protected] alternativt rekryterare Ulrika Struve på Adecco via 073-684 70 83 alt. [email protected]. Då vi står inför semestertider kan svarstid på frågor vara lite längre än vanligt.

Tillsammans skapar vi framtidens Falun
Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 1085 miljoner kronor per år och har cirka 230 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet. Visa mindre

Kommunikatör med inriktning webb

Avdelningen för kommunikation är en stödverksamhet inom Högskolan Dalarna som består av tolv medarbetare.  Vi ansvarar för högskolans övergripande interna och externa kommunikation och samordnar också det kommunikativa arbetet med att öka kännedom om högskolans utbildningar, forskning och samverkan. Din arbetsdag I rollen som kommunikatör med inriktning webb arbetar du med det redaktionella innehållet i Högskolan Dalarnas digitala kanaler. En stor del av ... Visa mer
Avdelningen för kommunikation är en stödverksamhet inom Högskolan Dalarna som består av tolv medarbetare.  Vi ansvarar för högskolans övergripande interna och externa kommunikation och samordnar också det kommunikativa arbetet med att öka kännedom om högskolans utbildningar, forskning och samverkan.

Din arbetsdag
I rollen som kommunikatör med inriktning webb arbetar du med det redaktionella innehållet i Högskolan Dalarnas digitala kanaler. En stor del av din tid kommer att läggas på att producera innehåll inom ramen för redaktionella insatser såväl som dagliga uppdateringar för våra webbplatser, sociala medier och våra digitala skärmar.

Du har ett nära samarbete med webbredaktörerna och hela avdelningen för kommunikation för att fortsätta utveckla innehåll med hög kvalitet samt följa upp och analysera. Det innebär också visst arbete med att ta fram grafiskt material och bilder för våra digitala kanaler.

Är du personen vi söker?
Du är serviceinriktad och kvalitetsmedveten i ditt arbete. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel vid förändrade omständigheter. Du har också god förståelse för hur du anpassar innehåll efter målgrupp, tar hänsyn till sökordsoptimering och myndighetskrav.

Krav: 


• Du som söker har en relevant utbildning inom kommunikation, media, digital marknadsföring eller liknande
• Minst 2 års erfarenhet av liknande arbete
• Mycket god skribent, svenska och engelska
• Grundläggande kunskap om WCAG
• Erfarenhet av CMS-verktyg som till exempel Episerver eller motsvarande

Meriterande:


• Erfarenhet av grafisk produktion
• Erfarenhet av att arbeta med foto och film för digitala kanaler

Anställningen
Anställningen är ett vikariat, tjänstgöringsgrad 100%, med tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse till och med 2025-12-31. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Du kommer att vara baserad i Falun och arbete förekommer även i Borlänge. Du rapporterar till chef för avdelningen för kommunikation.
 
Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via vår webbplats senast 2024-03-23.

Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.

På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med omgivande samhälle. Vi är mer än 800 anställda, 14 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners som gör detta möjligt. Tillsammans vill vi förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

Strategisk kommunikatör till Falu Energi & Vatten

Vill du tillsammans med oss skapa framtidens Falun? Nu söker vi en strategisk kommunikatör med fokus på hållbarhets- och återvinningsfrågor. Falu Energi & Vatten är alla Falubors energiföretag som tillsammans med våra kunder och invånare vill bidra till ett hållbart samhälle utan utsläpp. Vårt uppdrag är att underlätta för våra kunder att ta kloka beslut och göra mer hållbara val. Att jobba hos oss innebär att du gör skillnad i många människors vardag. In... Visa mer
Vill du tillsammans med oss skapa framtidens Falun? Nu söker vi en strategisk kommunikatör med fokus på hållbarhets- och återvinningsfrågor.

Falu Energi & Vatten är alla Falubors energiföretag som tillsammans med våra kunder och invånare vill bidra till ett hållbart samhälle utan utsläpp. Vårt uppdrag är att underlätta för våra kunder att ta kloka beslut och göra mer hållbara val. Att jobba hos oss innebär att du gör skillnad i många människors vardag. Inte minst din egen.

Nu söker vi en strategisk kommunikatör som ska arbeta med bland annat återvinningsfrågor – ett viktigt område där stor utveckling kommer att ske de närmaste åren. Bland annat genom fastighetsnära insamling (FNI) som innebär att Faluborna kan lämna förpackningar för återvinning i direkt anslutning till sitt hem.

Så vill du vara med på en spännande resa? Då har vi rätt jobb för dig!

Arbeta som kommunikatör
Vi kan erbjuda dig en rolig, spännande och viktig tjänst med stort eget ansvar. Som kommunikatör tillhör du kommunikationsgruppen som består av fyra kommunikatörer och en chef. Vi är ett prestigelöst och trevligt gäng med kompetenser inom bland annat grafisk produktion, foto och strategisk kommunikation. Ditt uppdrag blir att arbeta med allt från strategisk kommunikationsplanering och kampanjer, till att skriva texter och jobba med sociala medier. Vi hjälper varandra och hugger i där det behövs.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
•Göra kommunikations- och marknadsplaner
•Planera kampanjer
•Skriva texter och pressmeddelanden
•Publicera på Facebook, Instagram och LinkedIn
•Publicera på externwebb och intranät
•Filma med mobilen och redigera materialet
•Fotografering

Kollegan Mikaela om arbetsplatsen: FEV är en väldigt spännande arbetsgivare. Vi jobbar med områden som påverkar hela samhället och som är avgörande för att du, jag och alla framtidsbarn ska ha en hållbar vardag. Det är också en arbetsgivare som vill att du utvecklas och taket är högt när du ser möjligheter. Jag skulle säga att det är lätt att trivas hos oss. Vi har också en helt underbar personalklubb!

Din profil
Du är en driven och positiv person som tar egna initiativ och har förmåga att arbeta självständigt. Du har ett strategiskt tänk med en känsla för helheten. Du är van att driva kommunikationsarbetet utifrån verksamhetens mål och kan växla mellan strategisk planering och praktiskt genomförande. Att arbeta med flera uppdrag parallellt med god struktur är en naturlig del av ditt arbete. Som person har du lätt för att samarbeta och bygga relationer.

I den här rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du som söker:
•Har utbildning inom kommunikation eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
•Har dokumenterad erfarenhet av att arbeta som kommunikatör
•Har arbetat med strategisk kommunikation och kommunikationsplanering
•Är en god skribent
•Har erfarenhet av att arbeta med Meta Business Suite
•Har mycket god kunskap i det svenska språket i tal och skrift
•Innehar B-körkort

Det är meriterande om du har:
•Vana att fotografera
•Kunskap om TikTok och Snapchat
•Erfarenhet av att genomföra kampanjer
•Erfarenhet av att filma och redigera inslag med mobil
•Kunskap i SiteVision, Photoshop, InDesign, Adobe Premiere Elements

Det bästa med att jobba hos oss
Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid, arbetstidsförkortning, personalklubb och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor
•Särskild visstidsanställning på 9 månader med möjlighet till förlängning direkt hos vår kund Falu Energi & Vatten
•Heltid
•Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan
Registrera din ansökan via länken, senast 2024-03-04. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots - https://rekryteringslots.se/

I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Vid frågor
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Agnes Hejll, kommunikationschef, på 023-77 49 09 eller [email protected] eller ansvarig rekryterare Ulrika Struve via 073 684 70 83 eller [email protected].

Tillsammans skapar vi framtidens Falun
Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 1085 miljoner kronor per år och har cirka 230 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.

Sökord
Kommunikatör, strategisk kommunikatör, strategi, kommunikation, kommunikationsplanering, Meta Business Suite, hållbarhet,  återvinning, Falu Energi & Vatten, FEV, Falun, Adecco Visa mindre

Kommunikatör

Om jobbet Vi söker en driven, engagerad och skicklig Kommunikatör till vår Kommunikationsavdelning. Dina primära uppgifter blir att producera innehåll för våra interna och externa digitala kanaler/sociala medier, i ord, bild och rörligt material – med syfte att bidra till dalfolkets kunskaper om vad vi kan bidra med som bolag. Ta chansen att kliva in i en intressant och utvecklande roll i ett kundägt företag med starkt varumärke, god marknadsnärvaro och ge... Visa mer
Om jobbet
Vi söker en driven, engagerad och skicklig Kommunikatör till vår Kommunikationsavdelning. Dina primära uppgifter blir att producera innehåll för våra interna och externa digitala kanaler/sociala medier, i ord, bild och rörligt material – med syfte att bidra till dalfolkets kunskaper om vad vi kan bidra med som bolag.
Ta chansen att kliva in i en intressant och utvecklande roll i ett kundägt företag med starkt varumärke, god marknadsnärvaro och gedigna kundrelationer.
Ansvarsområden
Utifrån strategisk inriktning och våra kunders behov självständigt skapa innehåll - både ord, bild och rörligt material för framför allt digitala kanaler.
Mäta och utvärdera resultaten av kommunikationsinsatser samt göra nödvändiga justeringar för att ständigt utveckla vår kommunikation.
Genomföra insatser i tätt samarbete både med övriga på kommunikationsavdelningen och andra delar av bolaget.Vem är du?
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom kommunikationsområdet eller motsvarande (Kommunikation, Marknadsföring, Grafisk design etc.). Du har även några års yrkeserfarenhet som kommunikatör – framför allt när det gäller att skapa material för sociala medier i text, bild och film. Officepaketet, Indesign och Photoshop är självklara verktyg för dig.
Du är också van att använda olika publiceringsverktyg för digitala kanaler. Du uttrycker dig väl på svenska, framför allt i skrift, och kan anpassa texter efter målgrupp och kanal. Du har god kunskap om lagar, regler och branschstandarder när det gäller marknadsföring och kommunikation.
För att trivas hos oss behöver du ha förmågan att strukturera och planera ditt arbete, vara driven och vilja se resultat av dina insatser. Vi tror att du är kreativt lagd, nyfiken och har en positiv inställning till att lära dig nya saker. Du är en god lyssnare som skapar resultat genom att utveckla idéer på egen hand eller tillsammans med andra. Du har också en god förmåga att översätta strategisk inriktning till konkreta aktiviteter.
Om oss
Då vår Kommunikationsavdelning är vi idag 7 personer inkl. chef som tillsammans ansvarar för bolagets övergripande kommunikation och marknadsföring - internt och externt. Vårt fokus är att dels bidra till att fler i vårt län får upp ögonen för alla våra tjänster, dels dela med oss av våra medarbetares värdefulla kunskaper. Vi arbetar tätt tillsammans med bolagets alla avdelningar. Då vi är en liten avdelning är vi alla flexibla och kan hantera de flesta av avdelningens ansvarsområden vid behov.
Övrig information
Tjänsten avser en tillsvidareanställning med start i september. Arbetstiderna innebär vanligtvis arbete måndag-fredag dagtid, men vi möter dalfolket alltmer ute i samhället utanför våra kontor, vilket kan innebära insatser även kväll och helg.
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Som en del i vår rekryteringsprocess kan du få genomföra test.
För ytterligare information kontakta: Marie Eriksson, Chef Kommunikation, 070 - 643 30 23.
Lokala fackliga företrädare: Inge Gustafsson, Forena, 023-931 43.
Genom Rekryteringslots Dalarna kan vi erbjuda medflyttarservice, läs mer om det på Rekryteringslots hemsida www.rekryteringslots.se Visa mindre

Kommunikatör till kommunikationsenheten Falun

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar. Har du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss. Vi håller anställningsintervjuer löpande, även under sommaren. Vi ser fram emot din ansökan! Kommunikatör till kommunikationsenheten Falun Arbetsuppgifter Vi söker nu en kommunikatör till Region Dalarnas kommunikati... Visa mer
Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Har du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss. Vi håller anställningsintervjuer löpande, även under sommaren. Vi ser fram emot din ansökan!


Kommunikatör till kommunikationsenheten Falun

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en kommunikatör till Region Dalarnas kommunikationsenhet. På Region Dalarna får du möjlighet att göra skillnad för invånarna i Dalarna och utvecklas tillsammans med fantastiska kollegor.
Du ingår i ett av kommunikationsenhetens tre team. Här driver och utvecklar du - tillsammans med dina kollegor - både den externa och interna kommunikationen.
Du samordnar kommunikationen i enlighet med Region Dalarnas kommunikationspolicy, och säkerställer att kommunikationsinsatser anpassas till verksamhetens och målgruppernas behov. Du har kapacitet att arbeta självständigt och i team med planering av kommunikation samt rådgivning i kommunikationsfrågor. Du ska också kunna kavla upp ärmarna och lösa praktiska uppgifter som att publicera webbsidor och hantera andra digitala kanaler. Du hanterar kortsiktiga och långsiktiga uppdrag parallellt.
Utöver detta är du, tillsammans med flera kolleger, även redaktör för Region Dalarnas konton på sociala medier. Detta innebär att du bland annat administrerar, publicerar och bevakar våra kanaler.

Övrig information

Kvalifikationer

Krav
- Eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller motsvarande
- Dokumenterad erfarenhet av arbete med textproduktion samt webbpublicering
- God språkkänsla och stilistisk förmåga
- Snabbt kunna förstå och hantera olika digitala verktyg
Meriterande
- Erfarenhet av att arbeta redaktionellt i CMS-plattformar
- Erfarenhet av att arbeta redaktionellt med sociala medier
Personliga egenskaper
Du är både en operativ och strategisk kommunikatör samt skicklig skribent som snabbt kan förklara komplicerade sammanhang på ett enkelt sätt.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Du är strukturerad, initiativrik och driver saker i mål. Att förutsättningar ibland ändras är ingenting som skrämmer dig, utan du trivs med att vara flexibel.
Du är en prestigelös lagspelare som tycker det är roligt att samarbeta med andra och bidra till ett gott arbetsklimat. Du tycker om att bygga och upprätthålla goda relationer.

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.
Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna
Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Fackliga kontaktuppgifter
Här hittar du kontaktuppgifter till våra fackliga organisationer. Visa mindre

Biträdande projektledare, Regionala utvecklingsförvaltningen

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar. Region Dalarna har det regionala utvecklingsansvaret och leder och samordnar länets gemensamma arbete för hållbar utveckling och ökad livskvalitet. Utgångspunkten för förvaltningens uppdrag är Dalstrategin 2030 - Tillsammans för ett hållbart Dalarna. Förvaltningen har en processledande ... Visa mer
Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Region Dalarna har det regionala utvecklingsansvaret och leder och samordnar länets gemensamma arbete för hållbar utveckling och ökad livskvalitet. Utgångspunkten för förvaltningens uppdrag är Dalstrategin 2030 - Tillsammans för ett hållbart Dalarna. Förvaltningen har en processledande roll i genomförandet av Dalastrategin, tar fram förslag till insatser, fördelning av statliga medel till projekt och delta i olika nätverk och samarbeten. Arbetet sker i dialog och samverkan med andra aktörer på lokal, regional och nationell nivå. Som projektägare har regionen också tagit på sig rollen att samordna och fortsätta driva och samordna det innovationsstödjande arbetet i Dalarna. Regionala utvecklingsförvaltningen har drygt 40 medarbetare och projektledartjänsten tillhör enheten Näringslivsutveckling.


Biträdande projektledare, Regionala utvecklingsförvaltningen

Arbetsuppgifter

Boost Dalarna möjliggör genomförandet av Dalarnas Strategi för hållbar smart specialisering genom etableringen av samhandlingsplattformar för strategins alla kunskapsområden. Genom plattformarna ska aktörer i främjandesystemet fördjupa sig i smart specialisering som metod för jämställd och hållbar lokal och regional utveckling. Projektet ska öka innovationsförmågan genom att höja kapacitet och förmåga till samhandling i Dalarnas innovationssystem och koppla upp och in till nationella och internationella innovationsekosystem och miljöer. Ett mer utmaningsdrivet arbetssätt ska växa fram. Det är projektets uppgift att säkerställa denna metodutveckling och kunskapshöjning utifrån ett systeminnovativt arbetssätt. Projektets mål är att professionalisera företags- och innovationsfrämjarnas tjänster så att de på ett mer effektivt sätt når ut till små och medelstora företag och därmed ökar innovationskapacitet och förmågan även hos företagen. Som biträdande projektledare förväntas du att:
Bistå projektledaren i att planera, genomföra, följa upp och redovisa projektet enligt finansiärernas riktlinjer och krav
Bistå projektledaren i att upphandla och skriva avtal med berörda externa konsulter och samverkansparter i Sverige och internationellt
Tillsammans med projektledaren utveckla digitala stöd för projektets genomförande och för seminarier som höjer förmågan och kapaciteten hos innovationssystemets aktörer
Utveckla och testa olika typer av testbäddar tillsammans med innovationssystemets aktörer som skapar innovationskraft genom samverkande och utmaningsdrivna innovationsprocesser
Utveckla internationella kontakter och nätverk för internationalisering och finansiering av innovationsprocesser med fokus på ökad konkurrenskraft för Dalarna.

Vi erbjuder projektanställning 50 % 2024-02-01 - 2026-05-31.

Övrig information

Kvalifikationer

Projektet Boost Dalarna är ett relativt stort projekt som är tänkt att ge långsiktiga effekter. Vi tror därför att du behöver ha nedanstående bakgrund, erfarenhet och kompetens:
Akademisk utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig
Egen erfarenhet från start-up och/eller annan entreprenöriell verksamhet med systematiskt innovationsarbete
Erfarenhet från ekonomisk uppföljning, budget och projekt/organisationsadministration samt organisationsutveckling/styrning
Social kompetens för att utveckla nätverk med individer och organisationer som kräver att kunna sätta "laget före jaget"
Flytande engelska och svenska i tal och skrift
Trygg och stabil ledare med en tillitsbaserad, transparent och coachande ledarstil, bekväm med självledarskap hos individer och genuint intresserad av att utveckla en god samverkanmiljö, kultur och arbetsmiljö
Öppensinnad, visionär och strategisk med ett globalt tankesätt och som delar Region Dalarnas vision och målbild.
Utmärkt kommunikatör och varumärkesbyggare med en trygghet i att synas och representera organisationen internt samt externt med förmåga att inspirera och utmana


Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.
Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.
Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna
Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Kommunikatör

Vi söker nu en skicklig kommunikatör som vill verka för att ge fler människor möjlighet att ta del av högre utbildning och för att öka kännedomen om, och stärka bilden av Högskolan Dalarna. Högskolan Dalarnas uppdrag är att samskapa bildning, utbildning och forskning i Dalarna och i världen. Våra studenter studerar på Campus Falun, Campus Borlänge och via nätet. Avdelningen för kommunikation arbetar strategiskt och operativt för att sätta Högskolan Dalarn... Visa mer
Vi söker nu en skicklig kommunikatör som vill verka för att ge fler människor möjlighet att ta del av högre utbildning och för att öka kännedomen om, och stärka bilden av Högskolan Dalarna.

Högskolan Dalarnas uppdrag är att samskapa bildning, utbildning och forskning i Dalarna och i världen. Våra studenter studerar på Campus Falun, Campus Borlänge och via nätet. Avdelningen för kommunikation arbetar strategiskt och operativt för att sätta Högskolan Dalarnas utbildning och forskning på kartan. Vi jobbar med att rekrytera studenter, göra forskningen synlig och skapa goda relationer internt och externt. Vi ansvarar också för innehållet i högskolans officiella digitala kanaler.

Din arbetsdag 
Du ansvarar för att planera, koordinera, genomföra och utvärdera olika typer av kommunikationsinsatser. Du arbetar primärt med internkommunikation, där en av uppgifterna är att vara ett kommunikationsstöd för chefer och bidra till att organsiationen utvecklas kommunikativt, men självklart förekommer också arbetsuppgifter kopplat till högskolans externa kommuniktion. Du är en strategisk partner som stödjer och är delaktig i utvecklingen av högskolans interna- och externa kommunikation, och arbetar med kommunikationsplaner som utgångspunkt.

Du planerar och leder det egna arbetet i nära dialog med din chef och dina närmaste kollegor och kan hantera kortsiktiga och långsiktiga uppdrag parallellt. Du jobbar också operativt, till exempel med publicering i olika kanaler. Vi tror att du har bra koll på digital tillgänglighet.

Är du personen vi söker?
Vi tror att du är en initiativtagande, flexibel och relationsskapande person med god samarbetsförmåga som har förmågan att analysera och förmedla komplexa frågor på ett enkelt och tydligt sätt. 

Vi söker dig som har har:


• akademisk utbildning inom kommunikation eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
• minst 5 års yrkeserfarenhet av att planera och självständigt driva kommunikationsinsatser
• mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
• goda språkkunskaper i engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:


• förändringskommunikation.
• medieträning.
• ledningskommunikation.
• kriskommunikation.
• marknadsföring och/eller varumärkeskommunikation.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100 %, med tillträde snarast. Provanställning kan komma att tillämpas. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun och visst arbete förekommer även i Borlänge.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen. Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.


Välkommen med din ansökan! 
Du ansöker via vår webbplats senast 2024-01-07. Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.

På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med omgivande samhälle. Vi är mer än 800 anställda, 14 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners som gör detta möjligt. Tillsammans vill vi förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

Junior kommunikatör!

Söker du arbetslivserfarenhet inom kommunikationsområdet? Då kan det här vara öppningen för dig! I din roll som junior kommunikatör arbetar du tillsammans med och stöttar kommunikatörerna på avdelningen för kommunikation. Du arbetar också självständigt med uppdrag för högskolans olika verksamhetsområden. I tjänsten ingår att producera redaktionella texter och grafiskt material, hantera och skapa innehåll till digitala kanaler. Du förväntas även stötta i a... Visa mer
Söker du arbetslivserfarenhet inom kommunikationsområdet? Då kan det här vara öppningen för dig!

I din roll som junior kommunikatör arbetar du tillsammans med och stöttar kommunikatörerna på avdelningen för kommunikation. Du arbetar också självständigt med uppdrag för högskolans olika verksamhetsområden. I tjänsten ingår att producera redaktionella texter och grafiskt material, hantera och skapa innehåll till digitala kanaler. Du förväntas även stötta i avdelningens övriga arbete och utveckling.

Är du personen vi söker?
Vi söker dig som är en öppen och driven person. Vi ser också att du är flexibel, strukturerad, självgående, samt kan hugga i där det behövs. 

Krav för tjänsten:


• Du har aktuell högskoleutbildning och examen inom media och kommunikation.
• Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
• Du är en mycket god skribent.

Meriterande är om du:


• Uttrycker dig väl på engelska i tal och skrift.
• Har erfarenhet av publicering på webb och sociala medier.
• Har erfarenhet av publiceringsverktyget Episerver.
• Har erfarenhet av att producera rörligt innehåll för webb.
• Har erfarenhet av arbete inom högskola/universitet.
• Har kännedom om och förståelse för digital tillgänglighet.
• Har kunskaper i Adobe-programmen.

Anställningen
Anställningen är ett vikariat, med tillträde snarast tom 2023-09-29. Tjänstgöringsgrad 80%. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun och visst arbete förekommer även i Borlänge.
 
Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via vår webbplats senast 2023-04-27. Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar. Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.

På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med omgivande samhälle. Vi är cirka 850 anställda, 17 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners som gör detta möjligt. Tillsammans vill vi förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

Vikariat kommunikatör

Är du kommunikatör och söker arbete i en omväxlande miljö i tillväxt? Vill du vara med och bygga en välfungerande verksamhet? Vi söker nu en vikarierande kommunikatör till Dalregementet. Förbandet Dalregementet Försvarsmakten försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Etableringen av Dalregementet är en del i uppbyggnaden av den svenska försvarsförmågan. I Falun har det lätta infanteriet återetablerats och ve... Visa mer
Är du kommunikatör och söker arbete i en omväxlande miljö i tillväxt? Vill du vara med och bygga en välfungerande verksamhet? Vi söker nu en vikarierande kommunikatör till Dalregementet.

Förbandet Dalregementet
Försvarsmakten försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Etableringen av Dalregementet är en del i uppbyggnaden av den svenska försvarsförmågan. I Falun har det lätta infanteriet återetablerats och verkar som utbildningsplattform av värnpliktiga.

Vi ser att rollen som kommunikatör är ett mycket viktigt uppdrag för återetablerandet av Dalregementet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kommunikatör hos oss jobbar du med hela bredden av uppgifter som normalt förekommer på en kommunikationsavdelning. En betydande del av arbetet består av att självständigt ta fram och bearbeta kommunikation till alla våra kanaler. Som myndighet har vi ett stort ansvar att vara tillgängliga för media och allmänhet och du förväntas vara med och arbeta proaktivt med målgrupperna för att skapa förståelse för vår verksamhet. Den militära övningsverksamheten är en av våra prioriterade uppgifter och det är viktigt att du kan delta i dessa i syfte att sprida kunskap om dem.

Vi kan erbjuda dig en rolig tjänst med stort eget ansvar och möjlighet att utvecklas som både kommunikatör och människa.

Kvalifikationer
• Du har en utbildning inom kommunikation, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Du är en god skribent
• Du har en aktuell vana av att arbeta med sociala medier, filma och redigera inslag med mobil
• B-körkort

Meriterande
• Dokumenterad erfarenhet av att arbeta operativt som kommunikatör
• Relevant arbetslivserfarenhet från statlig myndighet
• Vana att fotografera
• Kunskap i Episerver, SharePoint, Photoshop, InDesign, Adobe Premiere Elements, iMovie och Clipsk

Dina personliga egenskaper
Dalregementet präglas av prestigelöshet, öppenhet och ödmjukhet, tillit och gemenskap - egenskaper vi även söker i dig. Du är också en drivande person som är beredd på att ta stort eget ansvar, hugga i där det behövs och arbeta självständigt. Vi utgår från att du är en hjälpsam lagspelare och har lätt för att knyta kontakter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information
Tjänsten är ett vikariat på 12 månader. Placeringsort Falun. Tillträde enligt överenskommelse. 

Arbetstid: 40 timmar/vecka, måndag-fredag på dagtid, med flextidsavtal. Kvälls- och helgtjänst kan förekomma. Personal i Försvarsmakten har enligt avtal möjlighet till fysisk träning på arbetstid upp till tre timmar/vecka.

Upplysningar om tjänsten lämnas gärna av
Kommunikationschef Agnes Hejll, 070-790 26 18

Fackliga representanter
Kontaktas via växeln 08-788 75 00

OFR/O Henrik Eklund
OFR/S Kenneth Hartikainen
SACO Johan Gillemyr
SEKO Thomas Klasson

Ansökan
Välkommen med din ansökan – sista ansökningsdag är 2023-06-18. Din ansökan ska bestå av CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Dalregementet är ett av Försvarsmaktens nygamla förband med anor från 1625. Regementet återetablerades 2021 efter beslut av riksdagen. Vår verksamhet finns i Falun och vi kommer bidra med utbildning av soldater som bygger framtidens infanteriförband/Armé.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

CRM ansvarig

Vad är det som skiljer Dalarnas från andra arbetsplatser? Massor såklart. Men det finns en gemensam nämnare. Kärnan till det engagemang, den lokala närvaro och omtanken som präglar Dalarnas som arbetsplats och dess medarbetare - är kundägarskapet. Det är gammaldags och reko på samma gång. Dalarnas Försäkringsbolag befinner sig på en resa framåt och förutsättningarna för våra affärer förändras i takt med tiden. Vi vill fortsätta vara relevanta, personliga o... Visa mer
Vad är det som skiljer Dalarnas från andra arbetsplatser? Massor såklart. Men det finns en gemensam nämnare. Kärnan till det engagemang, den lokala närvaro och omtanken som präglar Dalarnas som arbetsplats och dess medarbetare - är kundägarskapet. Det är gammaldags och reko på samma gång.
Dalarnas Försäkringsbolag befinner sig på en resa framåt och förutsättningarna för våra affärer förändras i takt med tiden. Vi vill fortsätta vara relevanta, personliga och ett naturligt förstaval för kunderna. Vi söker en ny medarbetare som ska arbeta med CRM och kunddialoger i syfte att öka takten i vår omställning mot nöjdare kunder. Tillsammans med kollegorna på kommunikationsavdelningen skapar automatiserade kampanjer och kommunikation som syftar till att vi alltid möter våra kunder på ett relevant och proaktivt sätt, oavsett kanal.
Vi behöver kraft inom marketing automation och CRM för att fortsätta utveckla vårt arbete med automatiserad bearbetning och marknadsföring. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att ta fram nya dialoger och vidareutveckla befintliga med avstamp i data, analys och insikter.
Arbetet i korthet:
Arbeta datadrivet med kunddialoger och kampanjer i marketing automation-verktyget Adobe Campaign Classic i samverkan med kollegor inom digital försäljning, marknadsföring och kundupplevelse/lojalitet
Ta emot och implementera LF-gemensamma leveranser på området
Bidra och samverka med kollegor och grupper inom Länsförsäkringsgruppen
Föreslå hypoteser, ta fram nya dialoger/kampanjer, bygga, testa, följa upp och optimera
Löpande analysera och följa upp kampanjer och målgruppen
Krav ställa gemensamma funktioner på förbättringar och utveckling utifrån insikter och behov i verksamheten
Du samverkar med många kompetenser och roller, men framför allt vår verksamhetsutvecklare, projektledare och kommunikatörer inom avdelningen. Till det kommer kollegor på andra avdelningar (affärsområden, ekonomi och IT), men även externa byråer inom analys och kommunikation. Du kommer dessutom att delta i flera olika projekt och förflyttningsinitiativ inom ramen för rollen.
Vem är du?
Du måste ha kunskap och erfarenhet av Marketing Automation-system, och allra helst Adobe Campaign Classic. Tjänsten verkar inom området för marknad, försäljning och affärsutveckling vilket gör att vi söker en person som har stor förståelse och engagemang för detta område. Har du visat förmåga att driva och utveckla frågorna för ditt område ser vi det som värdefullt. Har du erfarenhet från vår bransch eller liknande är det också meriterande.
I den här tjänsten lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper där framför allt nyfikenhet, en positiv attityd och stor vilja att vara med på en utvecklingsresa är avgörande. Då du kommer vara med och bidra till att utveckla arbetsområdet är det är viktigt att du är
Framåt och nyfiken. Du tycker det kul att lära nytt och drar dig inte för att utforska någon idé eller nytt spår. Du får gärna inspirera kollegor till att tänka i nya banor
Logisk och analytisk. Du har lätt att se mönster och behärskar en del kodning. Du gillar data och förstår hur den hänger ihop i en databas. Har du erfarenhet från eller liknande är det ett plus!
Självgående och ansvarstagande. Du kan själv planera och strukturera ditt arbete. Du kan hantera flera olika uppdrag parallellt och leverera till flera olika beställare. Du tar ansvar för att utföra dina uppdrag och för att flagga för avvikelser eller behov längs vägen.
En god kommunikatör. Insikterna från ditt arbete och din kompetens ska delas med kollegor som inte är lika insatta eller har din kompetens. Då gäller det att kunna förstå affären och klara av att prioritera rätt aktivitet i samråd med kollegor.
Tekniskt skarp. Arbetet kommer ske i gränslandet för digitala plattformar, tech och IT. Du behöver därför ha god förståelse för hur Mar-tech, CRM och affärssystem hänger ihop, både för ditt eget arbete och för de uppdrag där du behöver krav ställa andra för att du/vi ska lyckas.
Om oss
På vår Kommunikationsavdelning jobbar vi idag fem personer som tillsammans ansvarar för bolagets övergripande kommunikation internt och externt. Vi arbetar i nära samarbete med bolagets alla avdelningar. Då vi är en liten avdelning är vi flexibla och kan alla hantera avdelningens ansvarsområden vid behov. Nu ska en av våra kollegor gå vidare i livet och vi söker hennes ersättare. I utbyte erbjuder vi ett intressant och utvecklande arbete i ett företag med starkt varumärke, god marknadsnärvaro och gedigna kundrelationer.
Mer information
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Som en del i vår rekryteringsprocess kan du komma att få genomföra ett test.
Genom Rekryteringslots Dalarna kan vi erbjuda medflyttarservice, läs mer om det på Rekryteringslots hemsida www.rekryteringslots.se
För ytterligare information kontakta: Marie Eriksson, Kommunikationschef, 023-930 23
Lokala fackliga företrädare: Inge Gustafsson, Forena, 023-931 43.
Sista ansökningsdag: 2023-06-04 Visa mindre

Vi söker en kommunikatör

Vill du vara en del i vårt kommunikationsteam med uppdraget att stärka vår kommunikation och vårt varumärke? Kopparstaden är på en spännande resa med affärsplanen för 2022 – 2026 som grund, där huvudmålet är att vi tillsammans skapar nöjda kunder. I detta har vårt kommunikationsteam en viktig roll. På vår hemsida www.kopparstaden.se hittar du Affärsplan 2022 - 2026 där du kan läsa mer. Jobbet som kommunikatör I den här rollen kommer du att växla mellan a... Visa mer
Vill du vara en del i vårt kommunikationsteam med uppdraget att stärka vår kommunikation och vårt varumärke?
Kopparstaden är på en spännande resa med affärsplanen för 2022 – 2026 som grund, där huvudmålet är att vi tillsammans skapar nöjda kunder. I detta har vårt kommunikationsteam en viktig roll. På vår hemsida www.kopparstaden.se hittar du Affärsplan 2022 - 2026 där du kan läsa mer.

Jobbet som kommunikatör
I den här rollen kommer du att växla mellan att arbeta strategiskt och operativt. Strategiskt genom att tillsammans med övriga på kommunikation ta fram strategier och planer för vår kommunikation.
Operativt kommer du att arbeta med hela kommunikationsprocessen från att lyssna in och analysera behov till utformning av strategi, val av kanaler, genomförande och uppföljning.
Du kommer arbeta med ett flertal parallella aktiviteter som varierar i omfattning och tid. Det kan vara allt från större kampanjer som pågår under flera månader såsom lansering av en nybyggnation till mindre informationsinsatser med hyresgäster på en specifik adress som målgrupp.
Exempel på arbetsuppgifter är att:
analysera behov, planera, producera och utvärdera kommunikationsinsatser på egen hand eller tillsammans med kollegor/extern part.
ansvara för användarvänligheten samt utveckling av våra kommunikationskanaler. Idag består de av vår hyresgästtidning BO, hemsida, sociala medier (Facebook, Instagram, LinkedIn och YouTube), trapphustavlor (manuella och digitala) och vårt intranät Slussen.
ta fram strategier och planer för våra kommunikationsinsatser.
producera material som tex annonser, broschyrer och texter utifrån målgrupp.
stötta och fungera som bollplank till organisationen i kommunikationsfrågor samt fungera som sakkunnig i projekt.

Rollen innebär många kontaktytor, vilket kräver att du är kommunikativ, lyhörd och tycker om att samarbeta med andra.
Organisatoriskt tillhör tjänsten vår marknadsavdelning, du arbetar i grupp med tre medarbetare och du rapporterar till vår marknads- och uthyrningschef.


Din kompetens och dina förmågor
Du har en högskoleutbildning eller motsvarande inom marknadsföring/kommunikation samt några års erfarenhet av liknande roll.
Du har erfarenhet av att arbeta med digitala kanaler med fokus på webb och sociala medier.
Du har erfarenhet av att målgruppsanpassa innehåll till olika kanaler, digitala såväl som traditionella.
Du är en duktig skribent och van att arbeta i Adobe CC, Site Vision, Wordpress, CMS verktyg och i Office 365.
Har du erfarenhet av arbete med användarupplevelse i digitala tjänster eller UX-design så är det meriterande.
Som person är du trygg i dig själv och i din roll som kommunikatör. Du arbetar strukturerat och lösningsorienterat samtidigt som du vågar utmana och tänka nytt.
Du är nyfiken på digitala trender och hur man kan använda dessa för att stärka varumärke och kommunikation.


Bra att veta
Tjänsten är tillsvidareanställning och på heltid. Placering på Kopparstadens huvudkontor i Falun.
Vi har valt rekryteringsförfarande och vill därför inte bli kontaktade av säljbolag eller rekryteringsföretag.
Kontakter
Rekryterande chef Anna Timander 023-458 21
Sista ansökningsdag är den 2023-03-12. Urval sker löpande. Visa mindre

Kommunikatör med webbinriktning, Kommunikationsenheten, Falun

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Vi söker nu en kommunikatör med webbinriktning till Region Dalarnas kommunikationsenhet. På Region Dalarna får du möjlighet att göra skillnad för invånarna i Dalarna och utvecklas tillsammans med fantastiska kollegor. Kommunikatör med webbinriktning, Kommunikationsenheten, Falun Arbetsuppgifter Som kommunikatör med we... Visa mer
Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Vi söker nu en kommunikatör med webbinriktning till Region Dalarnas kommunikationsenhet. På Region Dalarna får du möjlighet att göra skillnad för invånarna i Dalarna och utvecklas tillsammans med fantastiska kollegor.


Kommunikatör med webbinriktning, Kommunikationsenheten, Falun

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör med webbinriktning är du redaktör för regionens interna och externa webbplatser. Du uppdaterar eller bygger sidor och sidstrukturer, samt producerar och publicerar innehåll i form av informationssidor, artiklar och nyheter. Vi ser också att du är med och utvecklar våra webbplatser tillsammans med dina kollegor och att du har tidigare erfarenhet av att jobba med webbtillgänglighet. Tjänsten kräver att du är pedagogiskt lagd då en del av arbetet handlar om att ge stöd och support till Region Dalarnas redaktörer.
Utöver detta är du, tillsammans med flera kolleger, även redaktör för Region Dalarnas konton på sociala medier. Detta innebär att du bland annat administrerar, publicerar och bevakar våra kanaler.
Anställningen avser ett vikariat på kommunikationsenheten, tjänstgöringsgrad 100% till och med 2024-02-29.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Övrig information

Kvalifikationer

Krav
Eftergymnasial utbildning inom webb, kommunikation eller motsvarande
Dokumenterad erfarenhet av arbete med webbpublicering och textproduktion på webb/intranät
God språkkänsla och stilistisk förmåga

Meriterande
erfarenhet av att arbeta redaktionellt i CMS-plattformar
erfarenhet av att arbeta redaktionellt med sociala medier
erfarenhet av webbtillgänglighetsarbete

Är du den vi söker?
För att lyckas i rollen ser vi gärna att du är van vid att skapa förtroende, kunna förenkla det som är komplicerat och vara skicklig på att nå fram med din kommunikation. Du är strukturerad, initiativrik och drivs av att slutföra mål. Att förutsättningar ibland ändras är ingenting som skrämmer dig, utan du trivs med att vara flexibel. Du är en nyfiken och prestigelös lagspelare som tycker det är roligt att samarbeta och utvecklas tillsammans med andra. Du vill gärna bidra till en god stämning och gott arbetsklimat. Du tycker om att bygga och upprätthålla goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Övrigt
Har du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss.

Ansökan

Anställningsintervjuer hålls löpande.
Vi ser fram emot din ansökan!

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.
Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna
Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Vision, [email protected] Visa mindre

Kommunikatör, Stora Enso skog

Är du vår nya stjärna? Låter det spännande att få utveckla och utvecklas i en verksamhet med starkt fokus på utveckling, klimat och miljö? Då kan det här vara rätt jobb för dig! Innovation för ett bättre klimat. Varje dag. Vi söker nu dig som brinner för kommunikation i alla dess former och som har erfarenhet av coaching och förändringsarbete. I den här rollen blir du en del av vårt kommunikationsteam där ditt uppdrag är att planera och genomföra aktivit... Visa mer
Är du vår nya stjärna? Låter det spännande att få utveckla och utvecklas i en verksamhet med starkt fokus på utveckling, klimat och miljö? Då kan det här vara rätt jobb för dig!
Innovation för ett bättre klimat. Varje dag.
Vi söker nu dig som brinner för kommunikation i alla dess former och som har erfarenhet av coaching och förändringsarbete. I den här rollen blir du en del av vårt kommunikationsteam där ditt uppdrag är att planera och genomföra aktiviteter huvudsakligen för intern kommunikation.
Då tjänsten är ny så har du förmånen att kunna påverka och bygga upp den utifrån dina kunskaper och erfarenheter för hur man bäst driver mot kommunikationsstrategier och dess mål.
Exempel på uppdrag och ansvar:
Ta fram kommunikationsplaner och göra uppföljningar
Vara kommunikationsstöd i projekt alternativt projektleda kommunikationsprojekt
Skriva nyheter och utforma annat innehåll till vårt intranät.
Ge chefer kommunikationsstöd
Utforma och koordinera interna möten, bland annat digitala månadsmöten för alla medarbetare

Rollen erbjuder ett fritt och spännande jobb där du kommer ha ett nära samarbete med den operativa verksamheten vilket innebär att det finns inslag av att vara ute ”där det händer” – i skogen! Du kommer även samarbeta med vår marknadsföringsansvariga samt divisionens kommunikations- och marknadsteam. Kontorsplacering för tjänsten är primärt Falun alternativt på något annat av våra kontor. Vi förväntar oss dock att du är på plats på vårt kontor i Falun 1 – 2 dagar per vecka.
Hälsning från din framtida chef
"Kommunikation är helt avgörande för Stora Enso Skogs resa framåt. Jag ser fram emot att få en nyfiken, lösningsorienterad kollega som vågar ställa den där extra frågan, men som också är en god lyssnare och kan se flera perspektiv på de kommunikationsutmaningar vi ställs inför."
Vem söker vi?
Du har din främsta styrka i det kommunikativa och kan skapa energi hos andra, både genom att utmana och engagera. Du känner dig trygg i dig själv och tycker om att prata inför större grupper.
Din teoretiska kunskap har du fått genom akademiska studier inom affärskommunikation, journalistik eller liknande ämnen. Du har några års yrkeserfarenhet inom området, exempelvis som kommunikatör eller som kommunikationsstrateg.
Färdigheter och kvalifikationer som vi tror att du har:
Kunskap, erfarenhet och förståelse för att kunna ta dig an ett uppdrag och genomföra en kommunikationsplan
Erfarenhet av projektarbete
Förmåga att växla mellan att driva saker på egen hand och att ingå i ett team
Starkt mål- och resultatfokus, och förmåga att genomföra och slutföra
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
Goda kunskaper i MS Office 365 (främst Powerpoint), sociala medier och erfarenhet av webbpubliceringssystem

Vad vi erbjuder
Hos oss blir du en del i vår mångfaldsfrämjande arbetskultur som hjälper dig att utforska nya perspektiv och att utvecklas professionellt. Du kommer att tillsammans med dina kollegor bidra till en mer hållbar värld, eftersom vi tror att allt som görs av fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon. För att hålla dig säker på arbetet stöttar vi ditt fysiska och psykiska välbefinnande.
Hur kan du ansöka till denna tjänst?
Du kan endast skicka in din ansökan till oss via vårt rekryteringssystem. Då vi går igenom ansökningar löpande hoppas vi höra ifrån dig så snart som möjligt, men senast 22 mars.
Beroende av tjänst kan det hända att vi bjuder in dig till vårt videointervjuverktyg och/eller ber dig göra tester. Vår rekryteringsprocess kan också innefatta andra aktiviteter inför anställning, såsom bakgrundkontroll, referenstagning och hälsotest såväl som drogtest. Om du vill veta mer om vår rekryteringsprocess, besök vår karriärsida https://www.storaenso.com/en/careers/applying-for-a-job
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen, tveka inte att höra av dig till vår Talent Acquisition partner Linda Andersson på tel. 073 – 845 41 49 eller mejl: [email protected]. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta kommunikationschef Emelie von Bothmer på tel. 073 – 232 36 44 eller mejl: [email protected]
Kom och jobba i The renewable materials company!
Stora Enso är del i den globala bioekonomin och en ledande leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper, samt en av världens största privata skogsägare. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Vi har cirka 22?000 medarbetare.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder. Visa mindre

Kommunikatör

Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande. ... Visa mer
Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.Beskrivning
Du kommer att vara placerad vid enheten för ekonomi, personal och kommunikation som finns under avdelningen för verksamhetsstöd och samhällsskydd.

Enheten arbetar i huvudsak med stöd till chefer och medarbetare. Arbetet görs i samverkan med länsledning och myndighetens samtliga enheter samt med övriga länsstyrelser.

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör på Länsstyrelsen i Dalarnas län ingår du i en grupp av fyra kommunikatörer. Du arbetar både strategiskt och operativt och i kontinuerlig avstämning med myndighetens kommunikationschef. Tillsammans med sakkunniga och chefer på avdelningar och enheter genomför du kommunikationsinsatser under året. Du arbetar som kommunikationsstöd till utpekade enheter, samtidigt som du ansvara för egna utvecklingsområden inom myndighetens kommunikationsarbete. För att komplettera den befintliga arbetsgruppen ser vi gärna att du är en allmän kommunikatör med spetskunskaper inom grafisk produktion. 

Dina arbetsuppgifter består bland annat av: grafisk produktion, omvärldsbevakning, press- och mediekontakter, innehållsarbete i form av pressmeddelanden, webbpubliceringar, nyhetsbrev och innehåll i våra sociala kanaler. Du är också stöd till myndighetens medarbetare, bland annat i kontakter med upphandlade kommunikationsbyråer, vid pressträffar, i samband med språkbruk och textframställan, vid upprättande av enkäter, vid filmning, fotografering, medieträning och tillgänglighetsfrågor.

Kvalifikationer
Krav är att du:

- Har kommunikationsutbildning från universitet/högskola eller annan erfarenhet som vi bedömer vara motsvarande.
- Har minst 2 års erfarenhet av kommunikationsarbete på en kommunikationsenhet i en myndighet, organisation eller företag från de senaste 5 åren.
- Har goda kunskaper inom grafisk produktion och erfarenhet av att ta fram material som: rullplanscher, foldrar, annonser, med mera.
- Har arbetat med webbpubliceringar och publiceringar i andra digitala kanaler.
- Har goda kunskaper i svenska språket och är en god skribent.
- Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver att du klarar statens säkerhetsprövning

Mycket meriterande är att du:

- Har erfarenhet från kommunikationsarbete på en myndighet.
- Har erfarenhet av att arbeta med lagkrav kopplat till digital offentlig service och GDPR.
- Har arbetat med mediakontakter och medieträning
- Har arbetat med mätning, uppföljning och utvärdering av kommunikationsinsatser.
- Har arbetat med kriskommunikation.
- Har arbetat med tillgänglighetsanpassning av kommunikationsmaterial.
- Har arbetat med inkluderande kommunikation.
- Har arbetat med klarspråksanpassning.

Personliga egenskaper
Du är strukturerad, kreativ och effektiv. Du är nyfiken på människor och trivs med att arbeta i en servicefunktion som innebär många interna och externa kontakter. Du är noga med detaljer samtidigt som du har ett utvecklat helhetstänk.

Du är en utåtriktad, engagerad och positiv medarbetare som vill bidra med egna idéer. Du förstår vikten av och tycker om att bidra i det gemensamma kommunikationsarbetet i gruppen och du har förmåga att driva processer framåt och tar ansvar för ditt och gruppens arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser.

Villkor
Länsstyrelsen i Dalarna tillämpar 6 månaders provanställning.

Länsstyrelsen arbetar för att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.Vi kan erbjuda medflyttarservice via rekryteringslots Dalarna. Visa mindre

Kommunikatör

Vi söker en kommunikatör till avdelningen för kommunikation på Högskolan Dalarna. Vi söker dig som vill verka för att fler människor kan delta i högre utbildning och för att öka kännedomen och stärka bilden av Högskolan Dalarna. Din arbetsdag Som kommunikatör ingår du i funktionen kommunikationsstöd. Du arbetar med uppgifter av både strategisk och operativ karaktär. Du kommer bland annat att arbeta med kommunikation kring högskolans samverkan med närings... Visa mer
Vi söker en kommunikatör till avdelningen för kommunikation på Högskolan Dalarna. Vi söker dig som vill verka för att fler människor kan delta i högre utbildning och för att öka kännedomen och stärka bilden av Högskolan Dalarna.

Din arbetsdag
Som kommunikatör ingår du i funktionen kommunikationsstöd. Du arbetar med uppgifter av både strategisk och operativ karaktär. Du kommer bland annat att arbeta med kommunikation kring högskolans samverkan med näringsliv och samhälle. Du kommer även vara involverad i frågor som rör forskning och utbildning. Dessutom kommer en viktig del av arbetet att handla om att stärka Högskolan Dalarnas varumärke.

Du planerar och leder det egna arbetet i nära dialog med din chef och tillsammans med dina närmaste kollegor i funktionen för kommunikationsstöd. Tjänsten innebär kontakt och samarbeten med många olika medarbetare inom högskolan och externa samverkanspartners. Du är i första hand en strategisk partner som stödjer och är delaktig i utvecklingen av intern- och extern kommunikation för att göra högskolan till en mer kommunikativ organisation. Du hanterar kortsiktiga och långsiktiga uppdrag parallellt och ska kunna ta en rådgivande roll i verksamheten. Du kommer också att arbeta med operativa arbetsuppgifter som att skriva och publicera för webben samt hantera andra digitala kanaler.


Är du personen vi söker?

Skallkrav:


• eftergymnasial examen inom kommunikation eller annan examen som vi bedömer likvärdig
• minst 3 års erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete
• erfarenhet av innehållsproduktion i digitala kanaler
• mycket god skribent
• mycket goda språkkunskaper i svenska.

Meriterande:


• erfarenhet av marknadsföring och/eller varumärkeskommunikation
• erfarenhet av att arbeta med Adobe-programmen.

Vid denna tillsättning lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen ser vi att du är en trygg och stabil person med stort eget ansvarstagande. Samtidigt behöver du kunna vara flexibel och hantera förändrade förutsättningar. Vi ser gärna att du är en kreativ person som tycker om att lösa utmaningar och samarbeta med dina kollegor. 

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100 procent, med tillträde så snart som möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun och visst arbete förekommer även i Borlänge. 

Förmåner
Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där vi bidrar till samhällets utveckling. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet.

Här är några av våra förmåner:


• generösa semestervillkor
• friskvård
• subventionerad massage
• föräldravänlig arbetsplats
• tjänstepension.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen.

Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.


Välkommen med din ansökan! 
Du ansöker via vår webbplats senast 2023-01-08.

Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering. Visa mindre

Kommunikatör/projektledare

Ansök    Jan 31    Falu P AB    Informatör/Kommunikatör
Vi söker en ny medarbetare! Falu P förvaltar kommunala och privata fastighetsägares parkeringar. Vi arbetar med stadsutveckling, tillgänglighet och mobilitet. Samordning är vårt DNA. Läs mer om Falu P AB på www.falup.se. Just nu erbjuder Falu P en mångsidig tjänst med fokus på kommunikation. Du som söker är en fena på kommunikation. Du älskar att skriva både mail, brev och på sociala medier mm. Du är den som står i kontakt med vår kommunikationsbyrå och d... Visa mer
Vi söker en ny medarbetare!
Falu P förvaltar kommunala och privata fastighetsägares parkeringar. Vi arbetar med stadsutveckling, tillgänglighet och mobilitet. Samordning är vårt DNA. Läs mer om Falu P AB på www.falup.se.
Just nu erbjuder Falu P en mångsidig tjänst med fokus på kommunikation.
Du som söker är en fena på kommunikation. Du älskar att skriva både mail, brev och på sociala medier mm. Du är den som står i kontakt med vår kommunikationsbyrå och den som ser till att Falu Ps kampanjer, språk och utformning passar Falu P.
Du ser möjligheter och har lätt för att växla mellan olika arbetsuppgifter samtidigt som du klarar av att arbeta noggrant och strukturerat. Kundservice, växel, kolla skyltar och göra utskick är en del av din vardag likaså Excel och statistik.
Eftersom organisationen är liten kommer du att jobba tight med dina kollegor. Du har ett eget ansvarsområde, kommunikation, och du förväntas vara en van kommunikatör som:
· Är aktiv på Falu Ps sociala medier
· Har koll på Falu Ps marknadsföringskampanjer
· Har vana av att leda projekt
· Är duktig på det svenska språket
· Hanterar kundärenden
· Kan hantera Excel
· Är alert och rörlig, trygg och stabil
· Ska bygga upp Falu Ps kundvårdsprogram
· Håller presentationer och ordnar informationsträffar
· Är teknisk i betydelsen att du behärskar digitala verktyg och programvaror som bl a In Design
Du är strukturerad, noggrann och gör saker i tur och ordning. Du tänker efter före och dubbelkollar innan lansering.
Erfarenhet av både intern och extern kommunikation är ett krav likaså innehav av B-körkort.
Du kommer att vara en del i att kvalitetssäkra Falu Ps utvecklingsarbete. Du tänker nytt, smart och kundanpassat.
Det är en spännande utvecklingsresa som Falu P är med om just nu och det händer mycket i parkeringsbranschen. I vår lilla arbetsgrupp om 5 personer råder flexibilitet, högt i tak, bra samarbeten samt ordning och reda. Det Falu P gör syns och synas.
Tillsättningsdatum: 1 april 2023
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Ansökan: Vi intervjuar kandidater löpande varför du bör skicka in din ansökan snarast. Visa mindre

Kommunikatör

Vi söker en kommunikatör till avdelningen för kommunikation på Högskolan Dalarna. Vi söker dig som vill verka för att fler människor kan delta i högre utbildning och för att öka kännedomen och stärka bilden av Högskolan Dalarna. Din arbetsdag  Som kommunikatör ingår du i funktionen kommunikationsstöd. Du arbetar med uppgifter av både strategisk och operativ karaktär. Du kommer bland annat att arbeta med kommunikation kring högskolans samverkan med närings... Visa mer
Vi söker en kommunikatör till avdelningen för kommunikation på Högskolan Dalarna. Vi söker dig som vill verka för att fler människor kan delta i högre utbildning och för att öka kännedomen och stärka bilden av Högskolan Dalarna.

Din arbetsdag 
Som kommunikatör ingår du i funktionen kommunikationsstöd. Du arbetar med uppgifter av både strategisk och operativ karaktär. Du kommer bland annat att arbeta med kommunikation kring högskolans samverkan med näringsliv och samhälle. Du kommer även vara involverad i frågor som rör forskning och utbildning. Dessutom kommer en viktig del av arbetet att handla om att stärka Högskolan Dalarnas varumärke. 

Du planerar och leder det egna arbetet i nära dialog med din chef och tillsammans med dina närmaste kollegor i funktionen för kommunikationsstöd. Tjänsten innebär kontakt och samarbeten med många olika medarbetare inom högskolan och externa samverkanspartners. Du är i första hand en strategisk partner som stödjer och är delaktig i utvecklingen av intern- och extern kommunikation för att göra högskolan till en mer kommunikativ organisation. Du hanterar kortsiktiga och långsiktiga uppdrag parallellt och ska kunna ta en rådgivande roll i verksamheten. Du kommer också att arbeta med operativa arbetsuppgifter som att skriva och publicera för webben samt hantera andra digitala kanaler.

Är du personen vi söker?
Skallkrav:


• eftergymnasial examen inom kommunikation eller annan examen som vi bedömer likvärdig
• minst 3 års erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete 
• erfarenhet av innehållsproduktion i digitala kanaler
• mycket god skribent
• mycket goda språkkunskaper i svenska.

Meriterande:


• erfarenhet av marknadsföring och/eller varumärkeskommunikation
• erfarenhet av att arbeta med Adobe-programmen.

Vid denna tillsättning lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen ser vi att du är en trygg och stabil person med stort eget ansvarstagande. Samtidigt behöver du kunna vara flexibel och hantera förändrade förutsättningar. Vi ser gärna att du är en kreativ person som tycker om att lösa utmaningar och samarbeta med dina kollegor.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100 procent, med tillträde så snart som möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun och visst arbete förekommer även i Borlänge.

Förmåner
Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där vi bidrar till samhällets utveckling. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet. Här är några av våra förmåner:


• generösa semestervillkor
• friskvård
• subventionerad massage
• föräldravänlig arbetsplats
• tjänstepension.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen. Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Välkommen med din ansökan! 
Du ansöker via vår webbplats senast 2023-01-08. Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Här får du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna:
Jobba hos oss, på Högskolan Dalarnas webbplats

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.


På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med omgivande samhälle. Vi är cirka 850 anställda, 17 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners som gör detta möjligt. Tillsammans vill vi förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

Kommunikatör

Vi söker en kommunikatör till avdelningen för kommunikation på Högskolan Dalarna. Vi söker dig som vill verka för att fler människor kan delta i högre utbildning och för att öka kännedomen och stärka bilden av Högskolan Dalarna. Din arbetsdag  Som kommunikatör ingår du i funktionen kommunikationsstöd. Du arbetar med uppgifter av både strategisk och operativ karaktär. Du kommer bland annat att arbeta med kommunikation kring högskolans samverkan med närings... Visa mer
Vi söker en kommunikatör till avdelningen för kommunikation på Högskolan Dalarna. Vi söker dig som vill verka för att fler människor kan delta i högre utbildning och för att öka kännedomen och stärka bilden av Högskolan Dalarna.

Din arbetsdag 
Som kommunikatör ingår du i funktionen kommunikationsstöd. Du arbetar med uppgifter av både strategisk och operativ karaktär. Du kommer bland annat att arbeta med kommunikation kring högskolans samverkan med näringsliv och samhälle. Du kommer även vara involverad i frågor som rör forskning och utbildning. Dessutom kommer en viktig del av arbetet att handla om att stärka Högskolan Dalarnas varumärke. 

Du planerar och leder det egna arbetet i nära dialog med din chef och tillsammans med dina närmaste kollegor i funktionen för kommunikationsstöd. Tjänsten innebär kontakt och samarbeten med många olika medarbetare inom högskolan och externa samverkanspartners. Du är i första hand en strategisk partner som stödjer och är delaktig i utvecklingen av intern- och extern kommunikation för att göra högskolan till en mer kommunikativ organisation. Du hanterar kortsiktiga och långsiktiga uppdrag parallellt och ska kunna ta en rådgivande roll i verksamheten. Du kommer också att arbeta med operativa arbetsuppgifter som att skriva och publicera för webben samt hantera andra digitala kanaler.

Är du personen vi söker?
Skallkrav:


• eftergymnasial examen inom kommunikation eller annan examen som vi bedömer likvärdig
• minst 3 års erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete 
• erfarenhet av innehållsproduktion i digitala kanaler
• mycket god skribent
• mycket goda språkkunskaper i svenska.

Meriterande:


• erfarenhet av marknadsföring och/eller varumärkeskommunikation
• erfarenhet av att arbeta med Adobe-programmen.

Vid denna tillsättning lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen ser vi att du är en trygg och stabil person med stort eget ansvarstagande. Samtidigt behöver du kunna vara flexibel och hantera förändrade förutsättningar. Vi ser gärna att du är en kreativ person som tycker om att lösa utmaningar och samarbeta med dina kollegor.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100 procent, med tillträde så snart som möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun och visst arbete förekommer även i Borlänge.

Förmåner
Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där vi bidrar till samhällets utveckling. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet. 

Här är några av våra förmåner:


• generösa semestervillkor
• friskvård
• subventionerad massage
• föräldravänlig arbetsplats
• tjänstepension.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen. Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Välkommen med din ansökan! 
Du ansöker via vår webbplats senast 2023-01-08. Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Här får du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna:

Jobba hos oss, på Högskolan Dalarnas webbplats

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.


På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med omgivande samhälle. Vi är cirka 850 anställda, 17 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners som gör detta möjligt. Tillsammans vill vi förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

Informatör/administratör till Tandvårdsförvaltningen i Falun

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Nu söker vi en informatör/ administratör som ska vara drivande i utvecklingen med att stärka Folktandvårdens varumärke då nuvarande medarbetare fått ny befattning inom Region Dalarna. Vi erbjuder ett härligt gäng med kollegor, omväxlande arbetsuppgifter, ett intressant och utvecklande jobb med stora möjligheter att påverka oc... Visa mer
Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Nu söker vi en informatör/ administratör som ska vara drivande i utvecklingen med att stärka Folktandvårdens varumärke då nuvarande medarbetare fått ny befattning inom Region Dalarna. Vi erbjuder ett härligt gäng med kollegor, omväxlande arbetsuppgifter, ett intressant och utvecklande jobb med stora möjligheter att påverka och utvecklas.
Kansliet ligger centralt i Falun med mycket goda kommunikationsmöjligheter med direkt anslutning till Knutpunkten för bussar och resecentrum för tåg når du på 2 minuters promenad.


Informatör/administratör till Tandvårdsförvaltningen i Falun

Arbetsuppgifter

I rollen som informatör kommer du arbeta både strategiskt och operativt med att lyfta medarbetare och verksamhet internt och externt. Du kommer verka för att förvaltningen ska ge en tillgänglig, tydlig och enkel information till våra medborgare och patienter. Vi har ett nära samarbete med Region Dalarnas kommunikationsavdelning och du kommer i din roll att agera beställare för externa kommunikationsinsatser.
Planera, genomföra och följa upp interna kommunikationsinsatser.
Information och kommunikation mot extern hemsida, 1177, mina vårdkontakter, och på regionens INTRA-nät.
Uppdatera och utveckla Folktandvårdens kommunikationsstrategi tillsammans med ledning och central kommunikationsavdelning
Skriva och publicera texter, fotografera och filma rörlig bild.
Stödja verksamheterna i konvertering till Region Dalarnas profilkläder.
Planera och genomföra branschspecifika mässor för Folktandvården Dalarna.

Tjänsten innebär ett varierande arbete med möjlighet att påverka i det stora och det lilla. Som informatör och administratör inom Folktandvården i Dalarna bidrar du till att effektivisera förbättra kommunikationen och målgruppsanpassa i organisationen samt bidra till en stärkt bild av förvaltningens varumärke. Du arbetar med kommunikationsplanering som grund för ditt arbete och detta inkluderar analys, planering, genomförande och utvärdering av genomförda insatser och projekt.

Övrig information

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort engagemang för att arbeta med information och kommunikation, har du sedan en akademisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå inom information, kommunikation eller media så är detta meriterande. Du har flerårig erfarenhet av information och kommunikationsarbete. Du behärskar svenska språket väl och är bra på att uttrycka dig både skriftligt och muntligt. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat i Sharepoint.
Vi fäster stor vikt vid dina sociala färdigheter och möjligheter att knyta kontakt. I din roll som administratör och informatör är de viktigaste egenskaperna utöver din förmåga att uttrycka dig i text att du är strukturerad och kvalitetsmedveten, men samtidigt kreativ och positiv till utveckling. Du behöver trivas med att ha många bollar i luften, arbeta självständigt och få saker gjorda. För att du ska trivas i rollen så behöver du ha lätt att samarbeta med andra och inte dra dig för att vara synlig ute i vår verksamhet.

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.
Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna
Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Fackliga kontaktuppgifter
Här hittar du kontaktuppgifter till våra fackliga organisationer. Visa mindre

Flexibel Kommunikatör på interimsbasis

Kommunikatör på interimsbasis till Falu Energi Falu Energi & Vatten är ett energiföretag som ägs av alla Falubor. De är en aktiv samhällsbyggare som tänker lite längre och tar ett större ansvar. Målet är att det ska vara enkelt att leva ett hållbart liv i Falu kommun - nu och i framtiden. Företaget satsar fullt ut på produktion av förnybar el från biobränsle, solenergi, vind- och vattenkraft, och vill att den lokala kraften ska stanna i kommunen. Vill d... Visa mer
Kommunikatör på interimsbasis till Falu Energi

Falu Energi & Vatten är ett energiföretag som ägs av alla Falubor. De är en aktiv samhällsbyggare som tänker lite längre och tar ett större ansvar. Målet är att det ska vara enkelt att leva ett hållbart liv i Falu kommun - nu och i framtiden.

Företaget satsar fullt ut på produktion av förnybar el från biobränsle, solenergi, vind- och vattenkraft, och vill att den lokala kraften ska stanna i kommunen.

Vill du följa med på resan? Du blir en viktig kugge i kommunikationsteamet!

Kommunikationsgruppen består idag av 1 chef och 4 medarbetare och ansvarar för:

- Marknadsföring av våra produkter och tjänster.
- Ansvar för varumärket, sponsring, och skolinformation är andra ansvarsområden för kommunikationsgruppen.
- Intern och extern kommunikation via olika informationskanaler.
- Löpande kommunikationsuppdrag från alla verksamheter inom företaget.


Följande arbetsuppgifter ingår i uppdraget:

- Delta på kundevent och marknadsaktiviteter.
- Stödjande i marknads- och försäljningsaktiviteter
- Löpande uppdrag från verksamheterna inom företaget
- Uppdraget kan delvis bedrivas på distans men du ansvarar för att kunna delta på plats hos oss minst 2 dagar i veckan.
- Erfarenhet av arbete med sociala medier och sponsring är meriterande.


Vi söker dig som:

- Har relevant högskoleutbildning och minst 2 års erfarenhet av yrket.
- Har gymnasial examen och minst 4 års erfarenhet av yrket.
- Har lätt att snabbt komma in i arbetsuppgifter och skapa nya relationer.
- Är flexibel och skapar en bra atmosfär runt dig.


Uppdragets omfattning är heltid på interimsbasis, start omgående.

För ytterligare frågor kontakta gärna Helene Aspensjö Regionchef Norr på 072-601 40 93. Välkommen med din ansökan!

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 950 miljoner kronor per år och har cirka 215 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun. Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet. Visa mindre

Kommunikatör till myndighet i Falun

Kort om tjänsten Nu söker vi en kommunikatör för ett uppdrag på en myndighet i Falun! Uppdragets start: Omgående Uppdragets längd: 6 månader Stationeringsort: Falun. Uppdraget kan delvis bedrivas på distans, men konsulten ska vara på plats minst 2 dagar i veckan. Om verksamheten Myndigheten är i omgående behov av en kommunikatör under 6 månader, då de har behov av en extra resurs. Du blir anställd av Dreamwork med arbetar ute på berörd myndighet. Mer ... Visa mer
Kort om tjänsten
Nu söker vi en kommunikatör för ett uppdrag på en myndighet i Falun!

Uppdragets start: Omgående
Uppdragets längd: 6 månader
Stationeringsort: Falun. Uppdraget kan delvis bedrivas på distans, men konsulten ska vara på plats minst 2 dagar i veckan.

Om verksamheten
Myndigheten är i omgående behov av en kommunikatör under 6 månader, då de har behov av en extra resurs. Du blir anställd av Dreamwork med arbetar ute på berörd myndighet.

Mer om tjänsten
Kommunikationsgruppen består idag av 1 chef och 4 medarbetare och ansvarar för:

- Marknadsföring av våra produkter och tjänster.
- Ansvar för varumärket, sponsring, och skolinformation är andra ansvarsområden för kommunikationsgruppen.
- Intern och extern kommunikation via olika informationskanaler (webb, app, FB, Insta, intranät, info skärmar etc)
- Kommunikationsuppdrag från alla verksamheter inom företaget löpande.

Följande arbetsuppgifter ingår i uppdraget:

- Operativt ansvar för delar av ansvarsbitarna inom kommunikation enligt ök.
- Delta på kundevent och marknadsaktiviteter.
- Stödjande i marknads- och försäljningsaktiviteter
- Löpande uppdrag från verksamheterna inom företaget

Din profil
För att vara aktuell för tjänsten ska du uppfylla följande kompetenskrav:

- högskoleutbildning exempelvis inom media och kommunikation eller likvärdig utbildning och minst tre (3) års arbetslivserfarenhet från liknande arbete. Alternativt, gymnasium eller likvärdig utbildning samt fem (5) års arbetslivserfarenhet som kommunikatör
- kunskap om digital kommunikation, sociala medier och varumärkesbyggande
- goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt
- goda kunskaper i redigeringsverktyg (exempelvis Indesign, Photoshop m.fl.)
- webbpubliceringsverktyg (exempelvis Episerver, Sitevision m.fl.)
- erfarenhet av att arbeta med enkäter
- kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska, såväl i tal som skrift

Erfarenhet av arbete med sociala medier och sponsring är meriterande.

Ansökan
Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande.

Om Dreamwork
På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn’s Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s ”Entrepreneur of the Year”. Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001. Visa mindre

Kommunikationschef

Ansök    Nov 30    Randstad AB    Informatör/Kommunikatör
Arbetsbeskrivning Vi söker en kommunikationschef för uppdrag i Falun. För att lyckas i rollen som kommunikationschef behöver du vara både strukturerad och kreativ. Det är du som planerar, följer upp och organiserar arbetet för avdelningen.  Som ledare krävs det att du är tydlig, lyhörd och har förmågan att bygga goda relationer . Ansvarsområden Du leder gruppens dagliga arbete. Du säkerställer att gruppens arbete planeras utifrån mål. Du ansvarar för uppf... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vi söker en kommunikationschef för uppdrag i Falun.
För att lyckas i rollen som kommunikationschef behöver du vara både strukturerad och kreativ. Det är du som planerar, följer upp och organiserar arbetet för avdelningen.  Som ledare krävs det att du är tydlig, lyhörd och har förmågan att bygga goda relationer .

Ansvarsområden
Du leder gruppens dagliga arbete.
Du säkerställer att gruppens arbete planeras utifrån mål.
Du ansvarar för uppföljning och att gruppens mål nås.
Du coachar medarbetarna och skapar förutsättningar för ett effektivt och lärande arbete.
Du har verksamhets-, budget-, och personalansvar.

Kvalifikationer
Du är en erfaren ledare med flera års bakgrund som chef med budget- och personalansvar. Du har självklart en bred erfarenhet inom kommunikationsområdet med kunskaper inom strategisk kommunikation, varumärke, PR, marknadsföring, online och offline. 

Du har akademisk utbildning alt YH-utbildning inom relevant område som exempelvis medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik.
Om företaget
Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

Kommunikatör

Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande. ... Visa mer
Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.Beskrivning
Du kommer att vara placerad vid enheten för ekonomi, personal och kommunikation som finns under avdelningen för verksamhetsstöd och samhällsskydd.

Enheten arbetar i huvudsak med stöd till chefer och medarbetare. Arbetet görs i samverkan med länsledning och myndighetens samtliga enheter samt med övriga länsstyrelser. Enheten har en central roll i att samordna kommunikationsinsatser och kontroll av tillgänglighet på webbsidor och i digitalisering av dokument.

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör på Länsstyrelsen i Dalarnas län ingår du i en grupp av fyra kommunikatörer. Du  arbetar både strategiskt och operativt och i kontinuerlig avstämning med myndighetens kommunikationschef. Tillsammans med sakkunniga och chefer på avdelningar och enheter genomför du kommunikationsinsatser under året.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av omvärldsbevakning, press- och mediekontakter, innehållsarbete i form av pressmeddelanden, webbpubliceringar, nyhetsbrev och innehåll på våra sociala kanaler. Du är också stöd till myndighetens medarbetare, bland annat i kontakter med upphandlade kommunikationsbyråer, vid pressträffar, i samband med språkbruk och textframställan, vid upprättande av enkäter, vid filmning, fotografering, medieträning och tillgänglighetsfrågor.

Kvalifikationer
Krav är att du:

- Har kommunikationsutbildning från universitet/högskola eller annan erfarenhet som vi bedömer vara motsvarande.
- Har minst 3 års erfarenhet av kommunikationsarbete i en myndighet, organisation eller företag från de senaste 5 åren.
- Har erfarenhet av grafisk produktion (rullplanscher, foldrar, annonser, med mera).
- Har arbetat med webbpubliceringar och publiceringar i andra digitala kanaler.
- Har mycket goda kunskaper i svenska språket och är en god skribent.
- Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver att du klarar statens säkerhetsprövning

Mycket meriterande är att du:

- Har erfarenhet från kommunikationsarbete på en myndighet.
- Har erfarenhet av att arbeta med lagkrav kopplat till digital offentlig service och GDPR.
- Har arbetat med mediakontakter och medieträning
- Har arbetat med mätning, uppföljning och utvärdering av kommunikationsinsatser.
- Har arbetat med kriskommunikation.
- Har arbetat med tillgänglighetsanpassning av kommunikationsmaterial.
- Har arbetat med inkluderande kommunikation.
- Har arbetat med klarspråksanpassning.

Personliga egenskaper

Du är strukturerad, kreativ och effektiv. Du är nyfiken på människor och trivs med att arbeta i en servicefunktion som innebär många interna och externa kontakter. Du är noga med detaljer samtidigt som du har ett utvecklat helhetstänk.

Du är en utåtriktad, engagerad och positiv medarbetare som vill bidra med egna idéer. Du har förmågan att driva processer framåt och tar ansvar för ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser.

 

Villkor
Länsstyrelsen i Dalarna tillämpar 6 månaders provanställning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Politisk sekreterare i region Dalarna

Vi söker dig som vill vara med och jobba för en Socialdemokratisk politik i Dalarna. Som politisk sekreterare kommer du arbeta nära de förtroendevalda i Region Dalarna och personalen på Socialdemokraternas partidistrikt. Socialdemokraterna bildar politisk majoritet i Region Dalarna tillsammans med Centerpartiet, Kristdemokraterna och Dalarnas sjukvårdsparti. En stor och viktig del i arbetet handlar om att vara initiativtagare och genomförare av kommunikati... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och jobba för en Socialdemokratisk politik i Dalarna.
Som politisk sekreterare kommer du arbeta nära de förtroendevalda i Region Dalarna och personalen på Socialdemokraternas partidistrikt. Socialdemokraterna bildar politisk majoritet i Region Dalarna tillsammans med Centerpartiet, Kristdemokraterna och Dalarnas sjukvårdsparti.
En stor och viktig del i arbetet handlar om att vara initiativtagare och genomförare av kommunikativa insatser samt arbeta med framtagande av underlag till debattartiklar, annons- och kampanjmaterial och sociala medier. Du kommer arbeta tillsammans med ytterligare en politisk sekreterare, där du särskilt kommer ha fokus på extern kommunikation och dialog med medborgare och verksamheter.
Du kommer att bistå de förtroendevalda med administrativt stöd inom ramen för tjänsten.
Ju närmare vi kommer ett val så kommer arbetsuppgifterna präglas av organisering och genomförande av aktiviteter för valkampanj så som dörrknackning och nät- och telefonkampanj.
Som politisk sekreterare ska du ha lätt att tillgodogöra dig information skriftligt och muntligt och ha förmågan att producera texter för olika målgrupper. Arbetet kräver att du är både flexibel och strukturerad och har lätt för att samarbeta med andra. Arbetet innebär oreglerad arbetstid och under perioder hög arbetsbelastning.
I korthet söker vi dig som:
• Delar våra socialdemokratiska värderingar
• Har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift
• Har administrativ och organisatorisk förmåga
• Har förmågan att skapa engagemang i din omgivning
• Har vana av att använda och kommunicera politiska budskap i social media och annan media
Meriterande är om du har:
• Erfarenhet av administrativt arbete inom offentlig verksamhet
• Kompetens att planera, utforma och genomföra kommunikativa kampanjer både fysiskt, digitalt och i andra medier.
Det är en fördel om du har:
• Har B-körkort
• Har tidigare erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation eller motsvarande
Tjänsten är en visstidsanställning med start 1 januari 2023 tom 31 december 2026. Anställningen ger rätt till tjänstledighet från eventuellt nuvarande anställning (Kommunallagen 4 kap § 33).
Tillträde enligt överenskommelse.
Intervjuer med intressanta sökanden kommer göras löpande. Sista datum att inkomma med ansökan är 30/11 2022. Ansökan med CV och personligt brev skickas till [email protected]. Skriv "Ansökan Politisk sekreterare" i ämnesraden.
Frågor besvaras av Peter Dahlgren, förste ombudsman, 0243-678 52. Visa mindre

Kommunikatör

Dalarnas Försäkringsbolag Till vår Kommunikationsavdelning söker vi en vikarierande Kommunikatör/Projektledare Om jobbet Som projektledande Kommunikatör är dina primära arbetsuppgifter att producera innehåll för våra interna och externa digitala kanaler/sociala medier, i ord, bild och rörligt material. Projektledning – dvs att planera, genomföra och utvärdera kommunikations- och marknadsföringsaktiviteter kommer också att förekomma. Rollen innebär därme... Visa mer
Dalarnas Försäkringsbolag

Till vår Kommunikationsavdelning söker vi en vikarierande Kommunikatör/Projektledare
Om jobbet
Som projektledande Kommunikatör är dina primära arbetsuppgifter att producera innehåll för våra interna och externa digitala kanaler/sociala medier, i ord, bild och rörligt material. Projektledning – dvs att planera, genomföra och utvärdera kommunikations- och marknadsföringsaktiviteter kommer också att förekomma. Rollen innebär därmed både mindre, snabba insatser och lite större aktiviteter över längre tid där vi nyttjar många kanaler. Insatserna genomförs i de flesta fall tillsammans med oss kollegor på kommunikationsavdelningen, vid större aktiviteter tillsammans med vår reklambyrå. 
Nu ska en av våra kollegor vara föräldraledig på deltid och vi söker någon som håller ställningarna under tiden. Ta chansen att testa på ett intressant och utvecklande arbete i ett företag med starkt varumärke, god marknadsnärvaro och gedigna kundrelationer. 
Om dig
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom kommunikationsområdet eller motsvarande. Du har även några års yrkeserfarenhet som kommunikatör – framför allt när det gäller att skapa material för sociala medier, men även viss erfarenhet av projektledning. Officepaketet, Indesign och Photoshop är självklara verktyg för dig. Du är också van att använda olika publiceringsverktyg för digitala kanaler. Du uttrycker dig väl på svenska, framför allt i skrift, och du kan anpassa texter efter målgrupp och kanal. Du tycker sannolikt även om att fotografera och filma ”till husbehov”. 
För att trivas som kommunikatör hos oss behöver du ha förmågan att strukturera och planera ditt arbete, vara driven och vilja se resultat i dina projekt. Vi tror att du är kreativt lagd, nyfiken och har en positiv inställning till att lära dig nya saker. Du är en god lyssnare som skapar resultat genom att utveckla idéer tillsammans med andra –  en riktig lagspelare med andra ord. I rollen finns goda möjligheter att få utlopp för din kreativitet. 
Om oss
På vår Kommunikationsavdelning är vi idag 6 personer inkl. chef som tillsammans ansvarar för bolagets övergripande kommunikation och marknadsföring - internt och externt. Vi bedriver arbetet i nära samarbete med bolagets alla avdelningar. Då vi är en liten avdelning är vi flexibla och kan alla hantera de flesta av avdelningens ansvarsområden vid behov.
Övrig information
Tjänsten är ett vikariat på 11 månader med start så snart som möjligt 
Arbetstiden är dagtid med möjlighet till flextid. 
Genom Rekryteringslots Dalarna kan vi erbjuda medflyttarservice, läs mer om det på Rekryteringslots hemsida www.rekryteringslots.se 
För ytterligare information kontakta: Marie Eriksson, Kommunikationschef, 023-930 23.
Lokala fackliga företrädare: Inge Gustafsson, Forena, 023-931 43.
Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske under ansökningsperioden. 
Varmt välkommen med din ansökan!
Vi på Dalarnas Försäkringsbolag är drygt 450 engagerade medarbetare som bor där våra kunder bor, handlar i samma affärer och har samma väder. Med kontor i Falun, Borlänge, Avesta, Leksand, Ludvika, Mora och Malung finns vi nära våra kunder, som alla tillsammans äger vårt bolag. Stark lokal närvaro, personliga möten och bra digitala lösningar anser vi vara förutsättningar för det bästa kundmötet. Dalarnas är en ansvarsfull arbetsgivare som uppmuntrar mångfald, främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur, möjlighet till utveckling och ett stort engagemang, attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Visa mindre

Junior kommunikatör!

Är du nyutexaminerad eller söker arbetslivserfarenhet inom kommunikationsområdet? Då kan det här vara öppningen för dig! I din roll som junior kommunikatör arbetar du tillsammans med och stöttar kommunikatörerna på avdelningen för kommunikation. Du arbetar också självständigt med uppdrag för högskolans olika verksamhetsområden. I tjänsten ingår att producera redaktionella texter och grafiskt material, hantera och skapa innehåll till digitala kanaler. Du f... Visa mer
Är du nyutexaminerad eller söker arbetslivserfarenhet inom kommunikationsområdet? Då kan det här vara öppningen för dig!

I din roll som junior kommunikatör arbetar du tillsammans med och stöttar kommunikatörerna på avdelningen för kommunikation. Du arbetar också självständigt med uppdrag för högskolans olika verksamhetsområden. I tjänsten ingår att producera redaktionella texter och grafiskt material, hantera och skapa innehåll till digitala kanaler. Du förväntas även stötta i avdelningens övriga arbete och utveckling.

Är du personen vi söker?
Vi söker dig som är en öppen och driven person. Vi ser också att du är flexibel, strukturerad, självgående, samt kan hugga i där det behövs. 

Krav för tjänsten:


• Du har aktuell högskoleutbildning och examen inom media och kommunikation.
• Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
• Du är en mycket god skribent.

Meriterande är om du:


• Uttrycker dig väl på engelska i tal och skrift.
• Har erfarenhet av publicering på webb och sociala medier.
• Har erfarenhet av publiceringsverktyget Episerver.
• Har erfarenhet av att producera rörligt innehåll för webb.
• Har kännedom om och förståelse för digital tillgänglighet.
• Har kunskaper i Adobe-programmen.


Anställningen
Anställningen är ett vikariat, med tillträde snarast  tom 2023-05-31. Tjänstgöringsgrad 80%. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun och visst arbete förekommer även i Borlänge.
 
Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via vår webbplats senast 2022-10-16. Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar. Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.

 


På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med omgivande samhälle. Vi är cirka 850 anställda, 17 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners som gör detta möjligt. Tillsammans vill vi förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

Demopersonal i Borlänge september-december

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu event/demo-personal till höstens kommande butiksdemos. Det kan handla om allt från att bjuda på choklad till att grädda våfflor etc. Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu event/demo-personal till höstens kommande butiksdemos.
Det kan handla om allt från att bjuda på choklad till att grädda våfflor etc. Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig kommer man väldigt långt i denna bransch!
Vi vill utöka vår personalbas med ytterligare glad och driven personal då vi börjat få förfrågningar från kunder som vill köra butiksdemos i höst.
Dagar och tider:
Varierar mellan uppdragen, men oftast är det:
Onsdag-fredag kl 11-19
Lördag kl 10-17
Lön: 140 kr/h (ink sem.ers och ob)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Gå in på www.eventpersonal.se och skapa en profil (gör den så utförlig som möjligt). Skriv "FJ demo" som referensnummer i din profil.
2. Invänta sedan ett verifieringsmail, OBS detta kan hamna i din skräppost så titta där. Klicka på länken i verifieringsmailet för att slutföra din registrering av profil.
3. I nästa steg kommer vi skicka ut jobbförfrågningar till din mejl som du då svarar på om du kan och vill jobba.


?Sök nu, vi har massor av roliga event och demos på gång i höst! Visa mindre

Verksamhetsgemensam webbredaktör

Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande. ... Visa mer
Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.Du kommer att vara placerad vid enheten för ekonomi, personal och kommunikation som finns under avdelningen för verksamhetsstöd och samhällsskydd.

Enheten arbetar i huvudsak med stöd till chefer och medarbetare. Arbetet görs i samverkan med länsledning och myndighetens samtliga enheter samt med övriga länsstyrelser. Enheten har en central roll i att samordna kommunikationsinsatser och kontroll av tillgänglighet på webbsidor och i digitalisering av dokument.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetsgemensam webbredaktör för vår externa webbplats har du ett stort ansvar för Länsstyrelsens externa webbplats och vårt intranät. Du jobbar både strategiskt och operativt. Tillsammans med innehållsansvariga på avdelningar och enheter utvecklar du innehållet på vår webbplats och intranätet så att det ständigt är aktuellt, användarvänligt och tillgängligt. Du kommer delta i att planera, producera och publicera Länsstyrelsens redaktionella innehåll från våra olika verksamhetsområden.  Till din hjälp har du bland annat kommunikatörskollegor på Länsstyrelsen i Dalarnas län och den nationella webbförvaltningen som arbetar för samtliga 21 länsstyrelser.

Du kommer ingå i en grupp kommunikatörer som alla jobbar direkt mot enheter och avdelningar med olika former av kommunikationsrådgivning och operativt stöd. Har du därför en bred
erfarenhet även av annat kommunikationsarbete än webbrelaterat sådant är detta ett plus.

Kvalifikationer
Krav är att du

- Har kommunikationsutbildning från universitet/högskola eller annan erfarenhet som vi bedömer vara motsvarande.
- Har minst ett års erfarenhet av kommunikations- och webbarbete i en organisation eller företag.
- Erfarenhet av att jobba med webbpubliceringsverktyg från de senaste fem åren.
- Erfarenhet av att arbeta med innehåll till webben och kunskap att avgöra hur innehållet bör framställas för att passa målgruppen
- Har kunskaper för att kunna avgöra om innehållet som ska publiceras är tillgängligt och användarvänligt.
- Har mycket goda kunskaper om de lagkrav som webben omfattas av och vad som krävs för att uppfylla dessa, exempelvis lagen om tillgänglighet till digital offentlig service och GDPR.
- Har mycket goda kunskaper i svenska språket och är en god skribent.
- Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver att du klarar statens säkerhetsprövning.

Mycket meriterande är att du

- Har erfarenhet från webb- och kommunikationsarbete på en myndighet.
- Har arbetat med tillgänglighetsanpassning av kommunikationsmaterial.
- Har arbetat med inkluderande kommunikation.
- Har arbetat med klarspråksanpassning.

Personliga egenskaper

Du är strukturerad, kreativ och effektiv. Du är nyfiken på människor och trivs med att arbeta i en servicefunktion som innebär många interna och externa kontakter. Du är noga med detaljer samtidigt som du har ett utvecklat helhetstänk.

Du är en utåtriktad, engagerad och positiv medarbetare som vill bidra med egna idéer och du är drivande och tar ansvar för ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser.

 

Villkor

Tjänsten avser en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Kommunikatör till Dalregementet i Falun

Är du kommunikatör och söker arbete i en omväxlande miljö i tillväxt? Vill du vara med och bygga en välfungerande verksamhet? Hos oss får du möjlighet att göra skillnad,- välkommen med din ansökan! Förbandet Dalregementet Försvarsmakten försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Etableringen av Dalregementet är en del i uppbyggnaden av den svenska försvarsförmågan. I Falun etableras det lätta infanteriet som... Visa mer
Är du kommunikatör och söker arbete i en omväxlande miljö i tillväxt? Vill du vara med och bygga en välfungerande verksamhet? Hos oss får du möjlighet att göra skillnad,- välkommen med din ansökan!

Förbandet Dalregementet

Försvarsmakten försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Etableringen av Dalregementet är en del i uppbyggnaden av den svenska försvarsförmågan. I Falun etableras det lätta infanteriet som under kommande år verkar som utbildningsplattform av värnpliktiga.

Vi ser att rollen som kommunikatör är ett mycket viktigt uppdrag för återetablerandet av Dalregementet. Därför söker vi nu en kommunikatör till Dalregementets kommunikationsavdelning i Falun.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kommunikatör kommer du att jobba med hela bredden av uppgifter som normalt förekommer på en kommunikationsavdelning. En betydande del av arbetet består av att självständigt ta fram och bearbeta information till alla våra kanaler. Som myndighet har vi ett stort ansvar att vara tillgängliga för media och allmänhet och du förväntas vara med och arbeta proaktivt med målgrupperna för att skapa förståelse för vår verksamhet. Den militära övningsverksamheten är en av våra prioriterade uppgifter och det är viktigt att du kan delta i dessa i syfte att sprida kunskap om dem.

Vi kan erbjuda dig en rolig tjänst med stort eget ansvar och möjlighet att utvecklas som både kommunikatör och människa.

 

Kvalifikationer


• Du har en utbildning inom kommunikation eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Du är en god skribent
• Du kan hantera de kanaler och verktyg som vi använder
• B-körkort

Meriter


• Dokumenterad erfarenhet av att arbeta operativt som kommunikatör
• Relevant arbetslivserfarenhet från statlig myndighet
• Vana att fotografera
• Erfarenhet av att filma och redigera inslag med mobil
• Kunskap i Episerver, SharePoint, Photoshop, InDesign, Adobe Premiere Elements, iMovie och Clipsk
• Vana av att arbeta med sociala medier

 

Personliga egenskaper

Dalregementet präglas av prestigelöshet, öppenhet och ödmjukhet, tillit och gemenskap, - egenskaper vi även söker i dig. Du är också en drivande person som är beredd på att ta stort eget ansvar, hugga i där det behövs och arbeta självständigt. Vi utgår från att du är en hjälpsam lagspelare och har lätt för att knyta kontakter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placeringsort Falun. Tillträde enligt överenskommelse. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

Arbetstid: 40 timmar/vecka, måndag-fredag på dagtid, med flextidsavtal. Kvälls- och helgtjänst kan förekomma. Personal i Försvarsmakten har enligt avtal möjlighet till fysisk träning på arbetstid upp till tre timmar/vecka.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas gärna av
Kommunikationschef Agnes Hejll, 070-790 26 18

Fackliga representanter: Kontaktas via växeln 08-788 75 00
OFR/O           Stefan Morin

OFR/S            Kenneth Hartikainen

SACO             Johan Gillemyr

SEKO             Thomas Klasson

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev senast 21 augusti 2022.

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Dalregementet är ett av Försvarsmaktens nygamla förband med anor från 1624. Dalregementet återetableras från 2021 efter beslut av riksdagen. Vår verksamhet finns i Falun och vi kommer bidra med utbildning av soldater som bygger framtidens infanteriförband/Armé.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Eventpersonal till sommarevent i Kupolen, 26-28 maj

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Nu behöver vi glad och social personal till ett härligt vår- och sommarinpirerat event i Borlänge, 26-28 maj. Vi kommer att hjälpa vår kund att bemanna en familjär, härligt inpspirerande vår- och sommaraktivitet på plats i Kupolen köpcentrum. Det kommer vara mode, styling, tävli... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Nu behöver vi glad och social personal till ett härligt vår- och sommarinpirerat event i Borlänge, 26-28 maj.
Vi kommer att hjälpa vår kund att bemanna en familjär, härligt inpspirerande vår- och sommaraktivitet på plats i Kupolen köpcentrum. Det kommer vara mode, styling, tävlingar och mycket mer!
Vi kommer vara vara allmänt behjälpliga och hålla ordning och reda. Samt även rigga upp och ned eventytan. Under lördag och söndag kommer vårt team även att agera maskot under vissa timmar på plats.
Är du social och trivs med att ge service och prata med människor kommer detta passa dig perfekt! Viktigt att du som söker gillar fart och fläkt samt är serviceminded och inte har problem med att hoppa i en maskotdräkt någon timme här och där.
Ansök snarast då vi tillsätter detta löpande
Dagar och tider:
Torsdag 26 maj; 11.00-17.00 (förberedelser, upprigg etc)
Fre 27 maj; 09.00-17.30 förberedelser och event
Lör 28 maj; 09.00-19.00 förberedelser, event och nedriggning av eventyta
Lön: 150kr/h (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Maila med rubriken "Kupolen 26-28 maj" till [email protected]
2. Skriv vad du gjort tidigare inom service, kundbemötande, event, service etc.
3. Skriv vilka dagar du är tillgänglig av ovan angivna datum (det är en fördel om du jobba samtliga dagar)
4. Bifoga ett nytaget foto (vi vill att kunden känner igen er när ni kommer och jobbar)
5. Skriv ditt aktuella mobilnummer så att jag snabbt kan nå dig
6. Skriv din t-shirtstorlek och längd (kunden har tröjor åt er och vi behöver veta om du kan bära maskotdräkten)
Viktigt!
Efter att du mailat oss så går du även in på vår hemsida och registrerar dig som personal om du inte redan har en profil hos oss. Som referens anger du "Kupolen 26-28 maj". Då kommer vi att kontakta dig gällande detta uppdrag samt så får du våra framtida jobbförfrågningar direkt via mail. Visa mindre

Utbildare

Bokningsservice i Sverige AB är Sveriges ledande aktör för besöksbokning inom finansbranschen. Vi bokar uteslutande möten åt finansiella rådgivare. Under årens lopp har vi utvecklat en utbildningstjänst som heter Pensionsinformation. Vi söker nu en utbildare till den här tjänsten. Du kommer utbilda privatkunder och egenföretagare om det svenska pensionssystemet. Alla våra utbildningar sker online. Du jobbar primärt hemifrån. Den vi söker ska ha följande ... Visa mer
Bokningsservice i Sverige AB är Sveriges ledande aktör för besöksbokning inom finansbranschen. Vi bokar uteslutande möten åt finansiella rådgivare.
Under årens lopp har vi utvecklat en utbildningstjänst som heter Pensionsinformation.
Vi söker nu en utbildare till den här tjänsten.
Du kommer utbilda privatkunder och egenföretagare om det svenska pensionssystemet. Alla våra utbildningar sker online. Du jobbar primärt hemifrån.
Den vi söker ska ha följande bakgrund samt egenskaper:
- Du måste ha erfarenhet Liv/Pensionsfrågor endera som rådgivare, utbildare eller kundtjänst medarbetare.
- Du måste vara tekniskt kunnig inom office paketet word , powerpoint, excel, mail samt webbsändningsverktyg.
- Du ska vara självgående och driven.
- Du bör vara allmänbildad och gilla att ta kontakt med folk. Visa mindre

Dellner Couplers söker Technical Writer

Would you enjoy creating flawless manuals? If so, you could be our new colleague. We are looking for another Technical Writer who enjoys manuals and technical writing as much as we do and who can strengthen our small Manuals team in Vika, Falun. As a Technical writer, you will create, distribute, and maintain customer manuals and instructions for our products within Train Connection Systems. You will collect information to create texts for our products an... Visa mer
Would you enjoy creating flawless manuals?
If so, you could be our new colleague. We are looking for another Technical Writer who enjoys manuals and technical writing as much as we do and who can strengthen our small Manuals team in Vika, Falun.

As a Technical writer, you will create, distribute, and maintain customer manuals and instructions for our products within Train Connection Systems. You will collect information to create texts for our products and create illustrations from a CAD-model. You will work with manuals in English and communicate daily with colleagues in English. Our manuals team includes technical writers in India. A normal day will contain attending project meetings, co-operate with colleagues, gather information, create illustrations and work with the manuals in our XML-system.

The successful candidate will have the following profile:

Education & Job experiences:


• University degree within technical writing, information or communication or 1-year technical writer education.
• Preferably 2 years of experience within the area of the responsibility.
• Technical interest and understanding.
• Fluent in written and spoken English. Additional languages are an advantage.

Personal skills:


• Team oriented with good interpersonal skills and good cooperation with customers, colleagues, other departments, and subsidiaries.
• Open attitude with an energy to drive improvements and high motivation for the job.
• Well organised and structured with a good technical understanding.
• Easy to learn new software.

Dellner offers:
Dellner offers an exciting and developing environment in a global market. We constantly work with our values Respect, Action, Joy and Team. Our office in Vika is located next to the Vika lake with a beautiful view. The lake also offers ice skating in the winter and swimming in the summer and a nice lake view while having lunch with colleagues outside.
Working at the manuals department means working in a supporting team where everyone contributes with their knowledge and share to the others.

We encourage diversity among applicants to ensure we have the right mix of skills and experiences onboard to meet our customer needs.

Application
Please send your application no later than April 30, 2022.    

For more information
For questions about the position, please contact Manuals Manager Kristina Ullbors [email protected] +46(0)76 612 00 52. For questions about employment, please contact HR Manager Mia Liljegren [email protected] +46(0)709704308

 

 

 


Dellner is considered as one of the leading supplier of Train Connection Systems with 20 offices and workshops across the globe, with the head office in Falun, Sweden. The company provides couplers, gangways, hatches, dampers and Crash Management Systems as well as global aftermarket services for the train manufacturers and operators.
Dellner has over 77 years of experience in producing safe and reliable train connections, providing its customers the cutting-edge products. In 2017 the turnover (180 MEUR) increased by 25% compared to the previous year which showed a fast growth and vast opportunities ahead of Dellner. Moreover, the company is proud of 900 employees located all over the world who contribute to the customer’s satisfaction as well as success and development of Dellner. Visa mindre

Eventpersonal till butiksevent i Falun

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Falun för vårens stora kampanjer. Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis till a... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Falun för vårens stora kampanjer.
Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis till att tillreda en maträtt. (Självklart får man all utbildning som krävs) Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig kommer man väldigt långt i denna bransch!
Dagar och tider:
Vecka: 17-20 (25 april - 20 maj)
Vecka: 22-24 (30 maj - 19 juni)
Vi matchar ihop dig med de uppdrag som passar din tillgänglighet! Vanligtvis sker butiksdemos onsdag-lördag under butikens öppettider.
Lön: från 135kr/h och uppåt beroende på uppdrag, tid etc. (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Gå in på www.eventpersonal.se och skapa en profil (gör den så utförlig som möjligt). Skriv " RH Falun" som referensnummer i din profil. (Har du redan en profil hos oss så behöver du inte ansöka denna väg. Vi kontaktar dig för detta uppdrag om din profil passar jobbet)
2. Skriv i din profil vilka dagar du är tillgänglig under vecka 17-20 samt vecka 22-24. Skriv också vad du gjort tidigare inom butiksdemo, event, kundbemötande etc. eller om du har annan relevant erfarenhet.
3. Invänta sedan ett verifieringsmail, OBS detta kan hamna i din skräppost så titta där. Klicka på länken i verifieringsmailet för att slutföra din registrering av profil.
4. I nästa steg kommer vi kontakta dig som ansökt och gjort en profil på vår webbsida och boka in en kort Zoom-intervju.
?Sök nu, vi har massor av roliga event och demos på gång! Visa mindre

Vi söker två kommunikatörer med goda webbkunskaper

Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande. ... Visa mer
Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.

ARBETSUPPGIFTER
Länsstyrelsen i Dalarnas län behöver tillfälligt förstärka med två kommunikatörer under 2022. Som kommunikatör hos oss utgör man stöd till hela organisationen med kommunikationsplanering och operativt arbete. Det kan röra sig om produktion av innehåll till våra digitala kanaler, planering av kommunikationsinsatser tillsammans med våra olika enheter, underlag till pressinformation och stöd i textproduktion av olika slag.
Länsstyrelsens huvudkanal är vår externa webb. Den är en viktig länk mellan oss och medborgarna i vårt län. Innehållet på webben ska vara lätt att hitta och lätt att ta till sig. Goda kunskaper i det svenska språket och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är därför ett krav.
Du behöver ha god erfarenhet av webbpublicering och då gärna Site Vision som är plattformen för både vår externa webb och vårt intranät. Du behöver ha goda kunskaper i Indesign och Photoshop liksom erfarenhet av kontakter med tryckerier och kommunikationsbyråer.
Till din hjälp kommer du att ha övriga kommunikatörer vid enheten.

KVALIFIKATIONER
Krav:
-Kommunikations-, media- eller journalistutbildning från universitet/ högskola eller annan erfarenhet vi bedömer vara likvärdigt.
-Erfarenhet av att arbeta med webbinnehåll samt kunskap om vad som är bra, användarvänligt och tillgängligt webbinnehåll.
-Mycket goda kunskaper i hur webbpubliceringssystem fungerar (vi har SiteVision och SharePoint).
-Erfarenhet av att skriva, redigera och anpassa texter till olika kanaler.
-Grundläggande kunskap i Adobe-program som Photoshop och InDesign.
-Du ska kunna arbeta enligt den statliga värdegrunden
-Du ska ha förmåga att föra ut budskap på ett pedagogiskt sätt.
-Ha goda kunskaper i det svenska språket muntligt och skriftligt

Meriterande
-Kunskap om lagstiftning och regelverk kopplat till digital kommunikation samt kunskap om tillgänglighetsanpassning (WCAG 2.0).
-Erfarenhet av att jobba med beställningar av tryckproduktion.
-Erfarenhet av att jobba med sociala medier.

Personliga egenskaper
-Som person är du strukturerad, kreativ och effektiv.
-Du är nyfiken på människor, och trivs med att arbeta i en servicefunktion som innebär mycket interna och externa kontakter.
-Du är noga med detaljer och har ett utvecklat helhetstänk.
-Du är en utåtriktad, engagerad och positiv som vill bidra med egna idéer för att vi fortsatt ska hålla en god kvalité i vår kommunikation och i våra olika kanaler.
-Du är drivande, självständig och tar ansvar för ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser. Säkerhetsprövning kan komma att göras.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar för att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.

Vi kan erbjuda medflyttarservice via rekryteringslots Dalarna. Visa mindre

Informatör inom formgivning

Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande. L... Visa mer
Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.

Länsstyrelsen i Dalarnas län är huvudman till naturum Dalarna. Naturum Dalarna är belägen i Siljansnäs naturreservat och är ett av Sveriges 33 naturum. Genom utställningar och aktiviteter inspirerar och informerar vi våra besökare om Dalarnas fantastiska natur. Till naturum Dalarnas utställningsförnyelse rekryterar vi nu en utställningsskribent med specialkompetens inom geologi.

ARBETSUPPGIFTER
Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att ta fram skyltoriginal och annan information om skyddad natur i Dalarna. Du kommer att ta fram texter, kartor, välja bilder och formge inom ramen för de grafiska mallar vi använder. Arbetet sker i dialog med dina kollegor som ansvarar för förvaltningen av naturreservat och har expertkunskaper. Med hjälp av dem och andra faktaunderlag ska du utforma lättlästa och intresseväckande beskrivningar av naturreservaten. Du ska också ansvara för att beställa tryck och kontakter med tryckeri.

Vi söker dig som har förmåga att förstå, förklara och förenkla fakta om naturen i text. Som genom dessa texter, bildurval och andra underlag kan formge lättläst och intresseväckande information till besökare i naturreservat. Du kan arbeta i Adobe Indesign, Illustrator och Photoshop.

KVALIFIKATIONER
Krav
Utbildning inom information, grafisk layout eller formgivning, eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt.
Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Erfarenheter att arbeta med grafisk design

Meriterande
Erfarenhet att arbeta med digital publicering för en myndighet
Erfarenhet att arbeta med GIS

Personliga egenskaper
Du är engagerad och ansvarstagande i dina arbetsuppgifter. Du ska arbeta strukturerat och vara bra på att avsluta arbetsuppgifter. Du ska vara bra på att samarbeta med kollegor, både med bra förmåga att lyssna och att ge konstruktiva råd och synpunkter.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar för att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.

Vi kan erbjuda medflyttarservice via rekryteringslots Dalarna. Visa mindre

Vikarierande studentrekryterare

Vi söker dig som vill stärka bilden av Högskolan Dalarna, inspirera till högre utbildning och ge våra studenter ett varmt mottagande. Du arbetar med många olika medarbetare och studenter inom högskolan och dina närmaste kollegor finns på avdelningen för kommunikation. Vad innebär jobbet? Rollen som studentrekryterare spänner över många olika arbetsuppgifter och innebära att i dialog med Högskolan Dalarnas fem institutioner planera, samordna och genomföra... Visa mer
Vi söker dig som vill stärka bilden av Högskolan Dalarna, inspirera till högre utbildning och ge våra studenter ett varmt mottagande. Du arbetar med många olika medarbetare och studenter inom högskolan och dina närmaste kollegor finns på avdelningen för kommunikation.

Vad innebär jobbet?
Rollen som studentrekryterare spänner över många olika arbetsuppgifter och innebära att i dialog med Högskolan Dalarnas fem institutioner planera, samordna och genomföra rekryteringsaktiviteter utifrån vår studentrekryteringsstrategi och årlig plan.

Du ansvarar för både fysiska och digitala möten, gymnasiebesök och andra evenemang kopplade till studentrekrytering. Det innebär att du projektleder, planerar, genomför och utvärderar de olika insatserna, allt från att ta fram material, planera bemanning till koordinering av talare och program. Du har även kontakt med och planerar arbetet för högskolans studentambassadörer.

I denna roll arbetar du också som redaktör med innehållsproduktion och publicering på högskolans webbplats. Inför utbildningsstart planerar, producerar och ombesörjer du utskick av informationsmaterial till våra nya studenter. Under vissa perioder arbetar du även i andra projekt tillsammans med kollegorna på avdelningen.

Är du personen vi söker?
Vi ser att du har genomfört studier på högskola/universitet eller har annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig inom relevant område, exempelvis kommunikation eller marknadsföring. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning, webbpublicering och att kommunicera i sociala kanaler.

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Dina arbetsuppgifter är varierande, du behöver vara flexibel, strukturerad och kunna ta tag i de uppgifter som behöver lösas. Du är en person som trivs med att möta både små och stora grupper, oavsett om det är digitala eller fysiska möten. Eftersom arbetet innebär att du kommer att träffa många olika parter behöver du vara bra på att arbeta med andra och tydlig i din kommunikation.

Vi vill att du kan tala och skriva mycket väl på svenska och då verksamheten bedrivs i en mångkulturell miljö behöver du även ha kunskaper i engelska. Har du erfarenhet från kommunikationsarbete inom offentlig sektor eller från en komplex organisation är det en fördel men inte avgörande.

Kvälls- och helgarbete kan förekomma. B-körkort är ett krav.

Anställningen
Placeringsort för anställningen är Falun och du kommer även att jobba på vårt campus i Borlänge. Anställningen är en visstidsanställning, med tillträde snarast enligt överenskommelse tom 2023-09-29. Tjänstgöringsgrad 100%. Individuell lönesättning tillämpas.


Högskolan Dalarna verkar för en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Vi har möjlighet att erbjuda medflyttarservice via rekryteringslots Dalarna. Se mer information på www.rekryteringslots.se

Välkommen med din ansökan! 
Du ansöker via vår webbplats senast 2022-02-14. Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt betygshandlingar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

Vikarierande kommunvägledare till Falu kommun - sommaren 2022

Ansök    Feb 24    Falu kommun    Informatör/Kommunikatör
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Våra förvaltningar har vitt skilda uppdrag: vi bedriver utbildning och äldreomsorg, vi förbereder infrastruktur och ger bygglov, vi integrerar nyanlända och lånar ut böcker. Våra verksamheter berör alla Falubor och alla Falubor angår oss. Vårt syfte är att göra kommunen mer tillgänglig för Falubor, besökare och näringsliv. Vi vill förenkla för faluborna genom att de kan alltid ska kunna vända sig till kontaktcenter med sina frågor. 

Arbetsuppgifterna i kontaktcenter formas och utvecklas allt eftersom fler uppgifter, som idag sker i förvaltningarna, blir kontaktcenters uppdrag.
Vi söker en engagerad, kommunikativ och serviceinriktad problemlösare till vårt kommunvägledarteam sommaren 2022.

Välkommen med din ansökan!   

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunvägledare i kontaktcenter är ditt uppdrag att i varje kontakt guida och vägleda människor. Detta innebär att du hela tiden har många kontakter och får ta emot frågor av olika karaktär varje dag. Majoriteten av kontakterna sker via telefon men även via e-post, webb och sociala medier och de som besöker kontakcenters Front Office.

Du kommer till en fartfylld arbetsplats där du varvar arbetsuppgifter med klara rutiner till att stå inför situationer som kräver initiativförmåga och kreativitet. Den gemensamma nämnaren i allt du gör är att fokusera på Faluborna och din huvuduppgift är att hjälpa dem tillsammans med övriga kollegor i vårt team. För att göra det kommer du att arbeta i olika verksamhetssystem, vara lyhörd och inte minst klara av att anpassa din kommunikation till människors olika förutsättningar och behov.   

KVALIFIKATIONER
För rollen krävs:

- God kunskap och intresse för service

- Digital vana

- Fyllt 18 år

- Förmåga att kommunicera väl i tal och skrift i svenska och engelska 

Personliga egenskaper

För att passa för detta vikariat krävs att du är flexibel, lösningsorienterad och trygg i dig själv. Du har förmågan att hantera ett högre arbetstempo då arbetsbelastningen varierar utifrån dag och tid, samt förmågan att hantera många olika typer av arbetsuppgifter parallellt. 
Vidare är det viktigt att du är serviceinriktad, social och har god samarbetsförmåga med såväl kunder som kollegor. Du behöver också vara lyhörd och kommunikativ samt ha förmåga att föra fram information på ett tydligt sätt på både svenska och engelska.

Vi lägger särskild vikt vid personlig lämplighet.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tjänstens är ett sommarvikariat på heltid och arbetet är förlagt under dagtid, måndag-fredag. 

Arbetsprov kan förekomma som en del i urvalsmetoden.

UPPLYSNINGAR

Kontaktcenterchef Kristina Knutsson Sjölund tfn: 023 86696 mejl: [email protected]

Kontaktcenter direkt - tfn: 023-83 000 mejl: [email protected]

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Vision Christina Johansson tfn: 023 82110 mejl: [email protected]

ÖVRIGT

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Kontaktinformation
Kristina Knutsson Sjölund, Enhetschef

Arbetsplats Visa mindre

Vi söker en Kommunikatör

Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande. L... Visa mer
Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.

Länsstyrelsen finansieras av statsanslag samt projektmedel från andra myndigheter och organisationer. Under 2022 fortsätter arbetet med tillsyn och samordning enligt den tillfälliga covid-19-lagen under förutsättning att riksdagen beslutar om en förlängning efter sista januari. Därför söker vi en kommunikatör till enheten för tillsyn enligt pandemilagen.

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikatör kommer du vara såväl ett strategiskt som operativt stöd till den grupp som arbetar med tillsynsuppdraget.
Exempel på uppgifter är att ta fram kommunikationsplaner, pressmaterial, stödja i planeringen av kommunikationsaktiviteter och kanalval och utveckla kommunikationsrutiner samt sammanställa information och paketera denna för återrapportering av uppdraget.
Du kommer också att arbeta med innehåll till den del av vår externa webbplats som är knuten till uppdraget.
Du kommer vara ett kommunikationsnav för övriga 20 länsstyrelser i landet inom ramen för den tillfälliga covid-19-lagen och dess samordnande uppdrag samt ha löpande avstämningar med kommunikationschefen på Länsstyrelsen i Dalarnas län.

Du rapporterar till enhetschefen för Enheten för pandemitillsyn.

KVALIFIKATIONER
Krav:
• Högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande
• Minst 3 års bred erfarenhet av kommunikationsarbete på ett företag eller inom offentlig sektor.
• Erfarenhet av Officepaketets alla program
• God språkkänsla
• Erfarenhet av rådgivning och stöd i kommunikationsfrågor och av att ta fram kommunikationsplaner
• God kunskap i och erfarenhet av webbpubliceringsverktyg, gärna Site Vision.
• För tjänsten krävs svenskt medborgarskap då den kan komma att bli säkerhetsklassad.

Personliga egenskaper:
• Du är positiv som person och en god kommunikatör
• Du är lyhörd med förmåga till bra dialog
• Du är driftig, initiativrik och kan självständigt prioritera och ansvara för ditt arbete

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar för att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.

Vi kan erbjuda medflyttarservice via rekryteringslots Dalarna. Visa mindre

Digital kommunikatör sökes!

Är du idrottsintresserad och gillar digital kommunikation? Tror du att bra kommunikation kan öka medlemmarnas engagemang? Då ska du söka uppdraget som digital kommunikatör i Gymnastikföreningen Gymnos! Arbetsbeskrivning Som digital kommunikatör arbetar du med vår webbplats och sociala medier. Du gör redaktionella inslag och intervjuer med medlemmar, sponsorer och andra intressenter. Målgrupperna för kommunikationen är föreningens medlemmar, intressenter oc... Visa mer
Är du idrottsintresserad och gillar digital kommunikation? Tror du att bra kommunikation kan öka medlemmarnas engagemang? Då ska du söka uppdraget som digital kommunikatör i Gymnastikföreningen Gymnos!
Arbetsbeskrivning
Som digital kommunikatör arbetar du med vår webbplats och sociala medier. Du gör redaktionella inslag och intervjuer med medlemmar, sponsorer och andra intressenter.
Målgrupperna för kommunikationen är föreningens medlemmar, intressenter och media. En viktig del i uppdraget är att utveckla och tänka nytt kring hur vi kommunicerar föreningens verksamhet genom digitalt berättande. Exempel på arbetsuppgifter är:
· Producera och publicera material för webb och sociala medier
· Utveckla, uppdatera och underhålla föreningens hemsida
· Utveckla föreningens digitala medlemsdialog
· Planera och följa upp kommunikationsaktiviteter på webb och sociala kanaler
Vem söker vi?
Du är utbildad inom kommunikation och har erfarenhet av arbete med att utveckla webb och sociala medier. Du är noggrann och har känsla för att skapa innehåll som väcker intresse. Du är van vid att kommunicera i tal och skrift, gillar att jobba ihop med andra och tycker om att lära dig (och oss!) nya saker.
Du har goda kunskaper i Office 365 och erfarenhet av olika webbpubliceringssystem och bildbehandlingsprogram. Eftersom foto och rörlig bild kommer att bli mer centralt för vår kommunikation är det en fördel om du har erfarenhet av visuell kommunikation och videoredigering.
Du kommer att arbeta mycket själv vilket kräver att du är handlingskraftig och utåtriktad. Som person är du ordningsam och har förmåga att hålla flera bollar i luften. Föreningens administratör och ordförande finns som bollplank och stöd.
Gymnos som förening
Glädje, kunskap och gemenskap är en naturlig del i Gymnos värdegrund. Som förening strävar vi efter att vara en modern förening som engagerar och möter medlemmarnas förväntningar. Verksamheten består av bredd- uppvisning- och tävlingsgymnastik inom truppgymnastik och artistisk gymnastik. Gymnos har i nuläget strax under 800 medlemmar och mer än 120 ledare. Visa mindre

Informatör/ kundansvarig

Shamsen assistans är ett assistansbolag i Dalarna med 170 anställda. Vi vill bidra till att människor som är i behov av stöd får möjlighet att leva ett rikt liv i en fungerande vardag. För våra medarbetare är det kundens perspektiv och prioriteringar som kommer i främsta rummet. Vill du bli en del av ett modernt och mångkulturellt företag som ständigt stävar efter utveckling? Som informatör vill vi att du är vårat ansikte utåt. Du är synlig i olika sammanh... Visa mer
Shamsen assistans är ett assistansbolag i Dalarna med 170 anställda. Vi vill bidra till att människor som är i behov av stöd får möjlighet att leva ett rikt liv i en fungerande vardag. För våra medarbetare är det kundens perspektiv och prioriteringar som kommer i främsta rummet.
Vill du bli en del av ett modernt och mångkulturellt företag som ständigt stävar efter utveckling?
Som informatör vill vi att du är vårat ansikte utåt. Du är synlig i olika sammanhang samt rekryterar nya kunder.
Du är initiativtagande, ansvarsfull, flexibel, positiv, anpassningsbar.
Som kundansvarig bidrar du till kundnöjdhet och goda kundrelationer. Du dokumenterar, upprättar genomförandeplan, rekrytering av nya assistenter.
Shamsen omsorg är ett företag med stora visioner som ständigt strävar efter utveckling. Vi tycker att alla människor har rätt till makten över sitt eget liv.
Våra värdeord är delaktig, familjär och inkluderande. Vi tror att olikheter är en förutsättning för utveckling, därför är vi måna om en personalstyrka som präglas av mångfald.
Vi ser gärna manliga sökande till denna tjänst. Visa mindre

International Student Recruitment Officer

Job desciption As our International Student Recruitment Officer, you will encourage, assist and guide our non-exchange international students wishing to join the Dalarna University community. Your role as International Student Recruitment Officer will cover a number of key areas, while your work duties will be both strategic and operative. Your three main responsibilities will be: 1. to communicate with potential students interested in studying degree pr... Visa mer
Job desciption
As our International Student Recruitment Officer, you will encourage, assist and guide our non-exchange international students wishing to join the Dalarna University community.

Your role as International Student Recruitment Officer will cover a number of key areas, while your work duties will be both strategic and operative. Your three main responsibilities will be:

1. to communicate with potential students interested in studying degree programmes or courses taught in English with the goal of recruiting them to study here.
2. to promote our degree programmes and courses taught in English to an international audience using digital communication platforms
3. to lead a team of student ambassadors that can assist in promoting studying in Dalarna to potential international students.

You will work closely with colleagues in the Marketing and Communication Office and the Admissions Office. You will also work closely with staff from our international programmes so that we achieve our recruitment targets and ensure that information about the university is up-to-date and relevant for potential students. The position may require travel and evening/weekend work.

Qualifications
To be successful in your role as International Student Recruitment Officer at Dalarna University, you will need:
- A relevant university degree in communication or an education that we assess as equivalent
- Experience of project management
- Excellent English communication skills, both spoken and written
- Knowledge of Swedish
- Experience with digital marketing
- A driving licence (B-körkort)

In this position, we attach great importance to your personal qualities. To succeed in this role, we see that you are a self-starter who has the ability to take charge of your work assignments and structure them to achieve results. Efficient planning and prioritising are key as you will work within time frames that you yourself may at times set. You know the importance of good service and clear communication. You must have strong skills in these areas to ensure that your message is clear and that it delivers the support required. 

Additional merits 
- Degree from a Swedish university, preferably in a programme open to international students
- Experience from previous employment working with similar duties
- Experience working at a Higher Education Institution
- Knowledge of languages other than English and Swedish
- Experience analyzing the impact of digital communication

The position
The position is a permanent position full-time (100%), starting August 1st, 2021. Probationary employment may be applied. Dalarna University has two campuses. The successful candidate will be based in Falun and and frequently work at our campus in Borlänge. You report to the Marketing and Communications Director.

Other Information
For this position, Dalarna University will conduct a qualitative overall evaluation of candidates to ensure that the candidate who is best able to meet the requirements of the position is selected. Dalarna University strives towards being a workplace characterised by gender balance and increased diversity.

Application Documentation
Your application should include the following documentation: personal statement, CV, relevant academic merits and references. After the final date of application, you may submit further supporting documentation electronically. Your CV and relevant academic merits will be presented for discussion at the interview stage of the recruitment process.

Final Date of Application
Submit your application on our website no later than June 19th, 2021.

We respectfully decline all offers from advertising companies and recruitment firms.
By working at Dalarna University, you can help create opportunities so that everyone can attain a higher education. Regionally and globally, we create open pathways to knowledge for a good society. We work to ensure our programmes and courses remain of relevance and of high quality, while our research is conducted in close collaboration with external partners. We have 800 staff members and 15 000 students, as well as a great many collaborative partners. Do you want to effect change in the world with us? Visa mindre

Vikarierande Digital kommunikatör

Ansök    Okt 22    Falu kommun    Informatör/Kommunikatör
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vill du bidra till ett mer kommunikativt Falun?
Nu söker vi en vikarierande digital kommunikatör med starkt driv och engagemang. Är det du?

Kommunikationskontoret är en del av Falu kommuns kommunstyrelseförvaltning och ansvarar för kommunens övergripande kommunikation. Vår uppgift är att ge kommunikationsstöd till såväl kommunledning som till alla förvaltningars verksamheter samt även erbjuda våra medborgare god information. Det innebär att vi bland annat arbetar med intern och extern kommunikation i form av kommunikationsprojekt, webbutveckling, nyhetsartiklar, grafisk form, mediefrågor, strategisk rådgivning och kriskommunikation.

Arbetet är omväxlande och varje dag innebär nya uppdrag, kunskaper och kontakter. Vi vill att du kommer in med energi och entusiasm och arbetar både strategiskt och operativt. Arbetet är självständigt, samtidigt som du är en del av ett team. Hos oss finns stora möjligheter för dig att utvecklas och växa i din profession.

Välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att tillhöra ett kommunikationsteam som stöttar förvaltningarna med strategisk kommunikation och kommunikationsinsatser. Du ingår också i en arbetsgrupp med fokus på webb och digital utveckling, där vi driver digitala utvecklingsprojekt kopplat till vårt intranät och vår externa webb falun.se.

Arbetet är omväxlande och varje dag innebär nya uppdrag, kunskaper och kontakter.
Som digital kommunikatör arbetar du operativt med innehållet på våra digitala plattformar. Du förstår tekniken i CMS-verktyg och är en van kommunikatör i de digitala kanalerna. Du bevakar att innehållet är användarvänligt och tillgängligt för våra målgrupper, och är med och stöttar organisationen rörandes webbfrågor och digitala lösningar. Vi använder webbpubliceringsverktyget Sitevision. 

KVALIFIKATIONER
Utbildning och erfarenhet

- Högskoleutbildning eller motsvarande utbildning inom kommunikation eller annat område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.  

- Erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete.

- Erfarenhet av digitalt kommunikationsarbete och arbete med webbplattformar.

- Erfarenhet av arbete med större externa och interna webbplatser, gärna inom offentlig förvaltning.

- Erfarenhet av arbete med Sitevision eller annat motsvarande CMS-system.

- Erfarenhet av att jobba coachande och att utbilda andra i kommunikationsfrågor.

- Erfarenhet av utbildning och support av redaktörer i webborganisation.

- Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

- Erfarenhet av att skriva texter och formulera budskap för olika kanaler och målgrupper.

- Kunskaper i Office 365.

Personliga egenskaper

Du är en strukturerad, kommunikativ och relationsskapande person som trivs i en miljö med många samtidiga projekt och uppdrag. Vi ser att du är en utförare som kan gå ner djupt i detaljer utan att förlora överblicken.

Du har lätt för att samarbeta med andra men också vana av att arbeta självständigt. Du är duktig på att planera och prioritera ditt arbete, har en god analytisk förmåga och gillar att ha roligt på jobbet. För att trivas hos oss är du självklart intresserad av människor och samhällsfrågor.

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av kommunikationsarbete i eller med offentlig verksamhet

- Erfarenhet av projektledning

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Befattningen är ett vikariat på heltid från 3 januari 2022 t.o.m. 31 december 2022. Ta med dig kopior på betyg och intyg till
Falu kommun i samband med intervju. 

UPPLYSNINGAR

Kommunikationschef Patrik Söderqvist, [email protected],  023-821 22

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Christina Johansson, Vision, 023-821 10

ÖVRIGT

Inför denna rekrytering har vi även tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss
ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och
rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med
att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected].

Arbetsplats Visa mindre

Visit Dalarna söker Projektkommunikatör

Visit Dalarna arbetar för att ge aktörerna i besöksnäringen de bästa förutsättningarna att utvecklas, växa och göra fler och bättre affärer. I rollen som projektkommunikatör får du möjlighet att kommunicera arbetet inom våra utvecklingsprojekt både internt och externt till en bred målgrupp i olika kanaler. Låter det som en roll för dig? Läs mer om tjänsten nedan och skicka in din ansökan! OM TJÄNSTEN Som projektkommunikatör arbetar du med hela kommunikat... Visa mer
Visit Dalarna arbetar för att ge aktörerna i besöksnäringen de bästa förutsättningarna att utvecklas, växa och göra fler och bättre affärer. I rollen som projektkommunikatör får du möjlighet att kommunicera arbetet inom våra utvecklingsprojekt både internt och externt till en bred målgrupp i olika kanaler. Låter det som en roll för dig? Läs mer om tjänsten nedan och skicka in din ansökan!

OM TJÄNSTEN

Som projektkommunikatör arbetar du med hela kommunikationsprocessen; analys, planering, produktion och uppföljning. Det innebär att du arbetar både strategiskt och operativt med ansvar för intern och extern kommunikation i olika utvecklingsprojekt. Du samordnar kommunikationen med berörda parter, både interna och externa, som är kopplade till projekten. Som projektkommunikatör arbetar du nära projektledaren och projekt-teamet samt externa samarbetspartners och är specialist och rådgivare i de frågor som rör kommunikation. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:

• Upprätta kommunikationsplan utifrån aktivitets- och tidsplan i respektive projekt.
• Ta fram underlag för, samt genomföra kommunikationsaktiviteter, såsom texter, bilder, kanalval etc.
• Stötta projektledaren i framtagande av dokument, mallar, rapporter och presentationsmaterial.
• Rådgivande inom kommunikationsfrågor i interna arbetsgrupper.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom relevant område och flera års erfarenhet av att arbeta med strategiskt och taktiskt kommunikationsarbete; från planering och genomförande till uppföljning. Du har mycket god förståelse för och insikt i vad som är viktigt att förmedla och har förmågan att omsätta detta till målgruppsanpassad kommunikation med stor genomslagskraft.

Du har förmågan att parallellt hantera flera aktiviteter genom ett systematiskt arbetssätt där du planerar och prioriterar i din vardag. Samtidigt är du flexibel och kan växla fokus i arbetet beroende på uppdragets karaktär och/eller aktuella prioriteringar. Du har en positiv och lösningsfokuserad grundinställning, visar på stort engagemang i dina arbetsuppgifter och är självgående. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Vidare ser vi att du har gedigen erfarenhet av:

• Att skriva och målgruppsanpassa texter för olika kanaler.
• Bildredigering i Photoshop.
• Goda kunskaper i Office-program, Indesign och Photoshop.
• Erfarenhet av grafisk formgivning och originalproduktion via Indesign.
• Har god områdeskunskap inom Dalarna.
• Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.
• Innehar B-körkort.
• Erfarenhet av projektledning.

Det är inget krav men högst meriterande om du har:

• Erfarenhet av att arbeta i utvecklingsprojekt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Förutom de som nämnts ovan ser vi att du arbetar systematiskt och självständigt för att uppnå dina mål, är välorganiserad och analytisk med en god förmåga att planera och prioritera.

PRAKTISK INFORMATION
Omfattning: heltid (100 %)
Anställningsform: tidsbegränsad anställning t.o.m. december 2022
Startdatum: så snart som möjligt eller enligt överenskommelse
Placering: Rättvik eller Falun
Kontaktperson: Rami El-Jazzar

Som projektkommunikatör rapporterar du till marknad- och kommunikationschef.

ANSÖKAN
Låter det intressant? Hör av dig! Ansök nedan genom att bifoga CV och personligt brev där du beskriver hur dina erfarenheter stämmer in bra för denna tjänst. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Rami El-Jazzar på tel. 010-6002939 eller via mail [email protected].

OM VISIT DALARNA
Destinationsbolaget Visit Dalarna har det regionala uppdraget att utveckla, marknadsföra och sälja besöksregionen Dalarna nationellt och internationellt.

Dalarna är idag Sveriges fjärde största besöksregion med målet att år 2030 vara norra Europas ledande och mest attraktiva destination, som erbjuder välkomnande och äkta upplevelser året runt.

Besöksnäringen i Dalarna är en viktig basnäring med en omsättning på 7,6 miljarder kronor. Visit Dalarna företräder regionens besöksnäring, marknadsför och säljer Dalarna som attraktivt besöksmål, driver utvecklingsfrågor i samverkan med företag och organisationer samt ansvarar för Dalarnas turistinformationer. Visit Dalarna AB ägs av Dalarnas 15 kommuner och samverkar med ca 800 medlemsföretag i Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening.

Vi på Visit Dalarna har, tillsammans med besöksnäringen, spännande tider framför oss med stort fokus på utveckling. Vi strävar efter att införliva våra framgångsfaktorer i det dagliga arbetet genom att vara Kompetenta, Lyhörda och Innovativa. Teamkänsla och samarbete är viktigt för oss, vilket innebär att vi stöttar och hjälper varandra. Dessutom gör vi alla det lilla extra för att nå vårt mål – att stärka Dalarna som besöksmål. Hoppas att du vill vara med på vår resa framåt. Visa mindre

Technical Writer

Would you like to be a part of our team to develop top modern technical solutions for complete train connection systems? We are looking for a Technical Writer to strengthen our Manuals team. As a Technical writer, you will create, write, distribute, and maintain customer manuals and instructions for our products within Train Connection Systems and you will mainly have responsibility to maintain and update content of the XML database for our technical docu... Visa mer
Would you like to be a part of our team to develop top modern technical solutions for complete train connection systems? We are looking for a Technical Writer to strengthen our Manuals team.

As a Technical writer, you will create, write, distribute, and maintain customer manuals and instructions for our products within Train Connection Systems and you will mainly have responsibility to maintain and update content of the XML database for our technical documentation. In this position you will work with a broad range of products within train connection systems, both with couplers and gangways and you will work in close cooperation with departments within Engineering and other functions such as Procurement, Customer Service and Dellner Service.

 

 Main responsibility


• Maintain and update content of XML-based software Skribenta for technical documentation.

 Other responsibilities


• Create illustrations in Adobe illustrator from exploded views, drawings and CAD-models.
• Plan and manage project work in respect to customer manuals and instructions.

 You report to the Manuals Manager. The position is located at our head office in Vika, Falun.

 

 The successful candidate will have the following profile

 

Education & Job experiences:  


• Minimum of 3 years university degree or equivalent.
• Preferably 2 years of experience within the area of the responsibility.
• Preferably technical interest and knowledge with experience from technical writing.
• Fluent in written and spoken English, additional languages are of advantage.

 

It´s an advantage if you have knowledge in XML based software.

 

Personal skills:


• Team oriented with good interpersonal skills and cooperation with customers, colleagues, other departments, and subsidiaries.
• Open attitude with an energy to drive improvements and high motivation for the job.


• Well organised and structured with a good technical understanding.
• Easy to learn new Software.

 

Dellner offers an exciting and developing environment in a global market. We encourage diversity among applicants to ensure we have the right mix of skills and experiences onboard to meet our customer needs.

 

Type of Employment

Permanent employment

 

For more information

Please contact Manuals Manager Kristina Ullbors [email protected] +46(0)76 612 00 52, or HR Manager Mikael Schmidt [email protected] +46(0)73 448 49 76.

 

Contact persons for unions

Unionen: Bhushan Nagendra +46 23 76 54 59

Sveriges Ingenjörer: Simon Lindgren +46 23 77 42 58 Visa mindre

Forskningskommunikatör

Högskolan Dalarna förstärker kommunikationsavdelningen och söker en kommunikatör som vill verka för att vår forskning kommer till nytta i samhället. Arbetsuppgifter I rollen som forskningskommunikatör arbetar du nära Högskolan Dalarnas viktiga och spännande forskningsverksamhet för att synliggöra högskolan som ett forskande lärosäte. Detta är en roll där du har nära dialog med våra forskare för att ge dem stöd i arbetet med att göra forskningen offentlig.... Visa mer
Högskolan Dalarna förstärker kommunikationsavdelningen och söker en kommunikatör som vill verka för att vår forskning kommer till nytta i samhället.

Arbetsuppgifter
I rollen som forskningskommunikatör arbetar du nära Högskolan Dalarnas viktiga och spännande forskningsverksamhet för att synliggöra högskolan som ett forskande lärosäte. Detta är en roll där du har nära dialog med våra forskare för att ge dem stöd i arbetet med att göra forskningen offentlig. En dag i veckan arbetar du med ett specifikt projekt som handlar om forskning för en hållbar framtid med solen som energikälla.

Forskningskommunikation sker i hela forskningsprocessen, vilket innebär att du arbetar både strategiskt och operativt och har kontakt med många olika medarbetare på högskolan. Du bedömer komplex information och texter samt trivs med att arbeta självständigt. Du formulerar dig på ett sätt som fångar intresse och väcker nyfikenhet att veta mer.

Din roll är att lyssna in vad som ska kommuniceras och du skriver och publicerar på högskolans webbplats. Du är också webbredaktör för ingången forskning på webbplatsen och du skapar inlägg i sociala medier när det är relevant i samband med evenemang som disputationer, konferenser, seminarier, ForskarFredag och Akademisk högtid. I arbetet ingår också att vara ett stöd till forskare i frågor dom rör kommunikation t ex genom att du granskar populärvetenskapliga texter och stöttar inför mediekontakter.

Som forskningskommunikatör ingår du i funktionen forskningskommunikation där ni blir ett team med två medarbetare. Du deltar även i redaktionen och följer upp högskolans forskning i media. Kommunikationsavdelningen består av 14 medarbetare och en naturlig del av arbetet är att vid behov stötta kollegorna med andra arbetsuppgifter.

Är du personen vi söker?
För att du på bästa sätt ska klara rollen som forskningskommunikatör hos oss ställer vi följande krav: relevant högskoleutbildning inom kommunikation eller vetenskapsjournalistik eller utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig arbetslivserfarenhet som kommunikatör, kommunikationsstrateg, forskningskommunikatör, vetenskapsjournalist eller erfarenhet som vi bedömmer likvärdig.

Vid denna tillsättning lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i denna roll ser vi att du är en trygg och stabil person med stort eget ansvarstagande. Du kommer att arbeta med många personer behöver därför ha god samarbetsförmåga. Du är också van att ta initiativ, samtidigt som du gör välbalanserade avvägningar och prioriteringar. Det är ett krav att ha mycket goda kunskaper i svenska både muntligt och att kunna producera skrivet material av hög kvalitet. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav. 

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Du kommer att vara baserad i Falun och är lika ofta på vårt campus i Borlänge. Du rapporterar till kommunikationschefen.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen. Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen. 

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via vår webbplats senast den 2021-05-16. Din ansökan ska innehålla CV, följebrev samt betygshandlingar. I den här rekryteringen kan det bli aktuellt att du får göra arbetsprov. Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/omoss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.


På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

Webbkommunikatör

Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande. ... Visa mer
Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikatör med goda webbkunskaper arbetar du framförallt med att skapa innehåll på vår webbplats. Vår webbplats är en viktig länk mellan Länsstyrelsen och våra olika målgrupper och för oss är det viktigt med målgruppsanpassat webbinnehåll som ska vara lätt att förstå, hitta till och ta till sig, oavsett vem du är. Vi har även lagkrav på oss att vår webb ska vara tillgänglighetsanpassat för personer med funktionsvariationer, vilket också kommer ingå i ditt arbete.

Du är del av Länsstyrelsens interna servicefunktion och kommer hjälpa verksamheterna på myndigheten med att uppdatera och skapa webbinnehåll. Det gäller både redaktionellt arbete, så som att formulera lättlästa texter och att kunna hantera tekniska webblösningar som att till exempel skapa formulär, med användarna i fokus. Att skapa inbjudningar till konferenser, göra olika typer av utskick och nyhetsbrev kommer också att ingå i din tjänst. Till din hjälp har du en robust servicefunktion i Länsstyrelsens nationella webbförvaltning samt en webbansvarig på länet som du kommer ha ett nära samarbete med.

Du kommer även jobba med enklare grafisk produktion i Indesign och Photoshop och kontakt med tryckeri vid produktion av trycksaker.


KVALIFIKATIONER
Krav
Kommunikations-, media- eller journalistutbildning från universitet/ högskola, eller annan erfarenhet vi bedömer vara motsvarande.
Erfarenhet av att arbeta med webbinnehåll och kunskap om vad som är bra, användarvänligt och tillgängligt webbinnehåll.
Mycket goda kunskaper i hur webbpubliceringssystem fungerar (vi har SiteVision och SharePoint).
Kunskap om lagstiftning och regelverk kopplat till webbarbete.
Erfarenhet av att skriva, redigera och anpassa texter till olika kanaler.
Grundläggande kunskap i Adobe-program som Photoshop och InDesign.

Meriterande
Erfarenhet av tillgänglighetsfrågor enligt WCAG 2.0 och att tillgängliggöra PDF:er.
Erfarenhet av att jobba med beställningar av tryckproduktion.
Erfarenhet av att jobba med sociala medier.

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad, kreativ och effektiv. Du är nyfiken på människor, och trivs med att arbeta i en servicefunktion som innebär mycket interna och externa kontakter. Du är noga med detaljer med ett utvecklat helhetstänk.
Du är en utåtriktad, engagerad och positiv medarbetare som vill bidra med egna idéer för att vi fortsatt ska hålla en god kvalité på Länsstyrelsens externa webb. Du är drivande, självständig och tar ansvar för ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser.
Intervjuer kommer att hållas digitalt och planeras till v. 15.


ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar för att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men tackar nej till dig som säljer rekryteringstjänster eller annonser.

Välkommen med din ansökan till: www.lansstyrelsen.se/dalarna/jobb Visa mindre

Vikarierande Digital kommunikatör

Ansök    Feb 3    Falu kommun    Informatör/Kommunikatör
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vill du bidra till ett mer kommunikativt Falun?

Nu söker vi en kommunikatör med fokus på webb och digital kommunikation. Är det du?

Kommunikationskontoret är en del av Falu kommuns kommunstyrelseförvaltning och ansvarar för kommunens övergripande kommunikation. Vår uppgift är att ge kommunikationsstöd till såväl kommunledning som till alla förvaltningars verksamheter samt även erbjuda våra medborgare god information. Det innebär att vi bland annat arbetar med intern och extern kommunikation i form av kommunikationsprojekt, webbutveckling, nyhetsartiklar, grafisk form, mediefrågor, strategisk rådgivning och kriskommunikation.

Arbetet är omväxlande och varje dag innebär nya uppdrag, kunskaper och kontakter. Vi vill att du kommer in med energi och entusiasm och arbetar med våra webbplatser och andra digitala kanaler. Arbetet är självständigt, samtidigt som du är en del av ett kommunikationsteam som stöttar förvaltningarna med strategisk kommunikation och kommunikationsinsatser.

Välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Som digital kommunikatör arbetar du operativt med innehållet på falun.se, vårt intranät och andra digitala kanaler. Du förstår tekniken i CMS-verktyg och är en van kommunikatör i de digitala kanalerna. Du bevakar att innehållet är användarvänligt och tillgängligt för våra målgrupper, och är med och stöttar organisationen rörandes webbfrågor och digitala lösningar. Vi använder webbpubliceringsverktyget Sitevision och under 2019 lanserade vi ett nytt intranät och vår externa webb falun.se har också de senaste åren vidareutvecklats.

Vidare innebär tjänsten att:

- Arbeta med löpande uppdateringar och förbättringar av våra webbplatser.

- Verka som stöd till webbredaktörer och vår webborganisation i form av utbildning och support.

- Vara med och ta fram kreativa koncept och utforma webbsidor utefter förvaltningars och användares behov.

- Jobba med sidmallar, moduler, landningssidor, statiska sidor och grafiska element utifrån användbarhet och tillgänglighet.

- Hantera CMS-relaterade frågor.

- Arbeta i kommunikationsteam som jobbar mot specifika förvaltningar.

KVALIFIKATIONER
Utbildning och erfarenhet

- Högskoleutbildning eller motsvarande utbildning inom kommunikation eller annat område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.  

- Erfarenhet av digitalt kommunikationsarbete och arbete med webbplattformar.

- Erfarenhet av arbete med större externa och interna webbplatser, gärna inom offentlig förvaltning.

- Erfarenhet av arbete med Sitevision eller annat motsvarande CMS-system.

- Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

- Erfarenhet av att skriva texter och formulera budskap för olika kanaler och målgrupper.

- Kunskaper i Office 365.

Personliga egenskaper

Du är en strukturerad, kommunikativ och relationsskapande person som trivs i en miljö med ett högt arbetstempo. Vi ser att du är en utförare som kan gå ner djupt i detaljer utan att förlora överblicken.
Du har lätt för att samarbeta med andra men också vana av att arbeta självständigt. Du bör även vara prestigelös, ha en god analytisk förmåga och framförallt gillar du att ha roligt på jobbet. 

Du är duktig på att jobba med innehåll och budskap som uppfyller syftet med kommunikationen och som tilltalar målgruppen. För att trivas hos oss är du självklart intresserad av samhällsfrågor och människor. 

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av kommunikationsarbete i eller med offentlig verksamhet

- Erfarenhet av att jobba coachande och att utbilda andra webbredaktörer.

- Erfarenhet av webbutveckling 

ANTÄLLNINGSVILLKOR
Befattningen är ett vikariat på heltid t.o.m. 31 december 2021. Tillträde snarast.

Ta med dig kopior på betyg och intyg till Falu kommun i samband med intervju. 

UPPLYSNINGAR

Patrik Söderqvist, Kommunikationschef: [email protected], 023-821 22

ÖVRIGT

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected] 

Arbetsplats
Stora torget

79171 Falun Visa mindre

Kommunikatör

Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande. L... Visa mer
Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.

Länsstyrelsen finansieras av statsanslag samt projektmedel från andra myndigheter och organisationer. Under förutsättning att riksdagen beslutar om en ny pandemilag söker vi en kommunikatör till enheten för tillsyn enligt pandemilagen.

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikatör kommer du vara såväl ett strategiskt som operativt stöd till den grupp som kommer arbeta med tillsynsuppdraget.
Exempel på uppgifter är att ta fram kommunikationsplaner, pressmaterial, stödja i planeringen av kommunikationsaktiviteter och kanalval och utveckla kommunikationsrutiner samt sammanställa information och paketera denna för återrapportering av uppdraget.
Du kommer också att arbeta med innehåll till den del av vår externa webbplats som är knuten till uppdraget.
Du kommer vara ett kommunikationsnav för övriga 20 länsstyrelser i landet inom ramen för pandemilagen och tillsynsuppdraget och ha löpande avstämningar med kommunikationschefen på Länsstyrelsen i Dalarnas län.

Du rapporterar till enhetschefen för tillsynsenheten.


KVALIFIKATIONER
Krav
• Högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande
• Minst 3 års bred erfarenhet av kommunikationsarbete på ett företag eller inom offentlig sektor.
• Du kan jobba i Officepaketets alla program
• Du har mycket god språkkänsla
• Erfarenhet av rådgivning och stöd i kommunikationsfrågor och av att ta fram kommunikationsplaner
• God kunskap i och erfarenhet av webbpubliceringsverktyg, gärna Site Vision.
För tjänsten krävs svenskt medborgarskap då den kan komma att bli säkerhetsklassad.

Personliga egenskaper
• Du är positiv som person och en god kommunikatör
• Du är lyhörd med förmåga till bra dialog
• Du är driftig, initiativrik och kan självständigt prioritera och ansvara för ditt arbete
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser.


ÖVRIGT
Tjänsten är en visstidsanställning på heltid med placering i Falun.

Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstidens gång.
Länsstyrelsen arbetar för att erbjuda en attraktiv och jämställd arbetsplats som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kan komma att genomföras enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Vilket innebär att du måste vara svensk medborgare Visa mindre

Vikariat Kommunikatör

Vi söker en vikarierande Kommunikatör till vår kund i Falun. Du kommer att vara en del i ett team om tre personer vilka arbetar med företagets interna och externa kommunikation. Stor vikt kommer läggas vid din förmåga att driva projekt, uttrycka dig i text och skapa grafiskt material anpassat för tryck eller webb. Uppdraget består i att driva och utveckla företagets informations- och kommunikationsfrågor. Företaget har i sitt uppdrag att finnas tillgängl... Visa mer
Vi söker en vikarierande Kommunikatör till vår kund i Falun.

Du kommer att vara en del i ett team om tre personer vilka arbetar med företagets interna och externa kommunikation. Stor vikt kommer läggas vid din förmåga att driva projekt, uttrycka dig i text och skapa grafiskt material anpassat för tryck eller webb.

Uppdraget består i att driva och utveckla företagets informations- och kommunikationsfrågor. Företaget har i sitt uppdrag att finnas tillgängliga vid krissituationer, vara en del av samhällsnyttan och verka för ett större Falun. Du kommer producera pressmeddelanden, annonser, broschyrer, skyltar och annat kommunikations/informationsmaterial. Du kommer göra detta både på egen hand och tillsammans med extern samarbetspartner.

Som kommunikatör kommer du att arbeta med hela kommunikationsprocessen från analys av kommunikationsbehov, utformning av strategi och plan till genomförande och uppföljning av kommunikationsinsatser. Du kommer även att arbeta med utveckling av företagets kommunikation i kanaler såsomwebb, sociala medier och kundtidning.

Du har relevant akademisk utbildning och erfarenhet från strategiskt och operativt kommunikationsarbete alternativt annan bakgrund vi bedömer som likvärdig. Du är en digitalt erfaren kommunikatör och kan utveckla relevant och målgruppsanpassad kommunikation för webbsidor och andra digitala kanaler. Du är också van att driva kommunikationsprojekt och kan hantera flera olika projekt samtidigt.

Tjänsten kräver mycket god förmåga att uttrycka sig skriftligt. Du behöver också vara utåtriktad, ha god samarbetsförmåga och lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer.

Vi förutsätter att du är en van datoranvändare med goda kunskaper i Officepaketet och Adobe. Det är också meriterande med erfarenhet i Wordpress och SiteVision. Som person är du ansvarsfull, kreativ, målinriktad, öppen och ärlig. Du har dessutom förmåga att se helheten och vara lyhörd för många olika idéer och synpunkter. Du är också flexibel, strukturerad och trygg i rollen som kommunikatör.

Uppdraget är heltid med start så snart som möjligt och löper fram till 2021-08-30, efter avslutat uppdrag finns det goda möjligheter till anställning hos vår kund. 

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så fort som möjligt. Du ansöker via vår hemsida, www.lundinbostrom.se. Har du frågor är du välkommen att kontakta Ida Ryentorp, 070-3607190. Visa mindre

Visit Dalarna söker Digital kommunikatör

Visit Dalarna arbetar för att ge aktörerna i besöksnäringen de bästa förutsättningarna att utvecklas, växa och göra fler och bättre affärer. I vårt uppdrag ligger att kommunicera bilden av Dalarna som en attraktiv destination för att skapa en längtan att besöka vår region. I denna roll får du möjlighet att arbeta med ett starkt varumärke och kommunicera Dalarna till en bred målgrupp i olika digitala kanaler. Låter det som en roll för dig? Läs mer om tjänst... Visa mer
Visit Dalarna arbetar för att ge aktörerna i besöksnäringen de bästa förutsättningarna att utvecklas, växa och göra fler och bättre affärer. I vårt uppdrag ligger att kommunicera bilden av Dalarna som en attraktiv destination för att skapa en längtan att besöka vår region. I denna roll får du möjlighet att arbeta med ett starkt varumärke och kommunicera Dalarna till en bred målgrupp i olika digitala kanaler. Låter det som en roll för dig? Läs mer om tjänsten nedan och skicka in din ansökan.

OM TJÄNSTEN
Som digital kommunikatör är du operativt ansvarig för det kommunikativa innehållet i Visit Dalarnas sociala medier. Du ansvarar för planering, genomförande, uppföljning, optimering samt administration. Du hanterar även uppföljning av företagets samtliga digitala aktiviteter och stöttar även upp arbetet med kommunikation i andra digitala kanaler samt bistår i planering av övergripande kommunikationskampanjer. Dina arbetsuppgifter innebär att:

• Planera, koordinera samt genomföra innehålls- och publiceringsplan för sociala medier.
• Utveckla och producera målgruppsanpassat innehåll för sociala medier på svenska och engelska.
• Löpande underhåll och kommunikation med följare på sociala medier.
• Paid social:

• • Planera, skapa och genomföra betalda kampanjer.
• • Annons- och kampanjköp.
• • Uppföljning, analys och utvärdering.

• Arbeta med optimering och uppföljning med hjälp av relevanta verktyg, exempelvis Google analytics, Google data studio, Facebook Ads Manager samt liknande analys- och uppföljningsverktyg.
• Influencersamarbeten; planera, genomföra, uppföljning och utvärdering av samarbeten.
• Ansvara för nyhetsbrev; planering, produktion och uppföljning.
• Rådgiva näringen i digitala kommunikationsfrågor och bistå med din kompetens inom kommunikation i interna arbetsgrupper.

VEM ÄR DU?
Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom relevant område och minst tre-fem års erfarenhet av digital kommunikation. Du har ett stort intresse för att skapa försäljning utifrån målgruppsanpassad digital kommunikation. Du brinner för konvertering och att optimera och utveckla aktiviteter grundat på data och analys.

Du har förmågan att parallellt hantera flera aktiviteter genom ett systematiskt arbetssätt där du planerar och prioriterar i din vardag. Samtidigt är du flexibel och kan växla fokus i arbetet beroende på uppdragets karaktär och/eller aktuella prioriteringar. Du har en positiv och lösningsfokuserad grundinställning, visar på stort engagemang i dina arbetsuppgifter och är självgående. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i såväl tal som skrift, och du innehar B-körkort. Vidare ser vi att du har gedigen erfarenhet av:

• Planering, genomförande och uppföljning av kampanjer i sociala medier.
• Att skriva och målgruppsanpassa texter för olika digitala kanaler.
• Konverteringsspårning och implementering av verktyg för detta.
• Bildredigering i Photoshop.
• Google analytics och har goda kunskaper i verktyget.

Det är meriterande, men inget krav, om du har:

• Certifiering i Google Analytics.
• Kunskaper inom webbdirektivet.
• Språkkunskaper i tyska och holländska.
• Erfarenhet av digital kommunikation på en internationell marknad.
• Erfarenhet av projektledning.
• Erfarenhet av SEM, SEO, Google AdWords och nyhetsbrev.
• Erfarenhet av foto och att producera rörligt material för digitala kanaler.
• Erfarenhet av Apsis, Photoshop, InDesign, Illustrator eller liknande programvaror.

PRAKTISK INFORMATION
Omfattning: heltid (100 %)
Anställningsform: tillsvidareanställning med inledande provanställning
Startdatum: så snart som möjligt eller enligt överenskommelse
Placering: Rättvik eller Falun
Kontaktperson: HR-ansvarig Ida Hassis

ANSÖKAN
Låter det intressant? Hör av dig! Ansök nedan genom att bifoga CV och personligt brev där du beskriver hur dina erfarenheter stämmer in bra för denna tjänst. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

OM VISIT DALARNA
Destinationsbolaget Visit Dalarna har det regionala uppdraget att utveckla, marknadsföra och sälja besöksregionen Dalarna nationellt och internationellt.

Dalarna är idag Sveriges fjärde största besöksregion med målet att år 2030 vara norra Europas ledande och mest attraktiva destination, som erbjuder välkomnande och äkta upplevelser året runt.

Besöksnäringen i Dalarna är en viktig basnäring med en omsättning på 7,6 miljarder kronor. Visit Dalarna företräder regionens besöksnäring, marknadsför och säljer Dalarna som attraktivt besöksmål, driver utvecklingsfrågor i samverkan med företag och organisationer samt ansvarar för Dalarnas turistinformationer. Visit Dalarna AB ägs av Dalarnas 15 kommuner och samverkar med ca 800 medlemsföretag i Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening.

Vi på Visit Dalarna har, tillsammans med besöksnäringen, spännande tider framför oss med stort fokus på utveckling. Vi strävar efter att införliva våra framgångsfaktorer i det dagliga arbetet genom att vara Kompetenta, Lyhörda och Innovativa. Teamkänsla och samarbete är viktigt för oss, vilket innebär att vi stöttar och hjälper varandra. Dessutom gör vi alla det lilla extra för att nå vårt mål – att stärka Dalarna som besöksmål. Hoppas att du vill vara med på vår resa framåt. Visa mindre

Kommunikatör

Ansök    Aug 31    Falu kommun    Informatör/Kommunikatör
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vill du bidra till ett mer kommunikativt Falun?
Vi på Falu kommuns kommunikationskontor söker nu en kommunikatör med fokus på webbförvaltning.

Kommunikationskontoret är en del av Falu kommuns kommunstyrelseförvaltning och ansvarar för kommunens övergripande kommunikation. Vår uppgift är att ge kommunikationsstöd till såväl kommunledning som till alla förvaltningars verksamheter samt även erbjuda våra medborgare god information. Det innebär att vi bland annat arbetar med intern och extern kommunikation i form av kommunikationsprojekt, webbutveckling, nyhetsartiklar, grafisk form, mediefrågor, strategisk rådgivning och kriskommunikation.

Som kommunikatör med fokus på webbförvaltning kommer du vara en del av en större webborganisation som finns lokaliserad både hos kommunikationskontoret och på förvaltningarna. Där blir ditt fokus på hur vi bygger webborganisationen ute i verksamheten, med utbildningar och support tillsammans med tekniskt arbete i vår webbplattform, för såväl extern som intern kommunikation. Vi använder webbpubliceringsverktyget Sitevision och under 2019 lanserade vi ett nytt intranät och vår externa webb falun.se har också de senaste åren vidareutvecklats.

Arbetet är omväxlande och varje dag innebär nya uppdrag, kunskaper och kontakter. Vi vill att du kommer in med energi och entusiasm och arbetar både strategiskt och operativt. Arbetet är självständigt, samtidigt som du är en del av ett team. Hos oss finns stora möjligheter för dig att utvecklas och växa i din profession.

Välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
- Redaktörsansvarig och kontakt med förvaltningarna genom redaktörsnätverk. 

- Planera och genomföra utbildningar för redaktörer för falun.se och Insidan.

- Stöd till webbredaktörer och vår webborganisation i form av utbildning och support.

- Löpande teknisk förvaltning av falun.se och Insidan.

- Du underhåller, utvecklar nya funktioner och integrerar den CMS-baserade webben med andra system och tjänster, tillsammans med webbteamet och våra leverantörer.

- Vi jobbar kontinuerligt med att tillgänglighetsanpassa våra webbplatser utifrån WCAG 2.1 och det blir en naturlig del i din vardag.

- Kontakter med Sitevision och andra externa leverantörer.

- Arbeta i kommunikationsteam som jobbar mot specifika förvaltningar.

KVALIFIKATIONER
Utbildning och erfarenhet

- Högskoleutbildning eller motsvarande inom kommunikation eller annat område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.

- Erfarenhet av planering och struktur av webborganisationer.

- Erfarenhet av utbildning och support av redaktörer i webborganisation.

- Erfarenhet av webbutveckling och webbförvaltning.

- Erfarenhet av arbete med Sitevision eller annat motsvarande CMS-system.

- Kunskap inom digital kommunikation, blick för färg och form inom digitala kanaler och kunskap om IT-frågor som berör intern och extern kommunikation i stora organisationer.

- Kunskaper i Office 365.

- God kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du är en strukturerad, kommunikativ och relationsskapande person som trivs i en miljö med ett högt arbetstempo. Vi ser att du är en utförare som kan gå ner djupt i detaljer utan att förlora överblicken.

Du har lätt för att samarbeta med andra men också vana av att arbeta självständigt. Du bör även vara prestigelös, ha en god analytisk förmåga och framförallt gillar du att ha roligt på jobbet. För att trivas hos oss är du självklart intresserad av samhällsfrågor och människor. 

Vi kommer att sätta ett stort värde vid dina personliga egenskaper. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet eller utbildning inom grafisk design med inriktning webb.

- Erfarenhet av projektledning.

- Erfarenhet i Adobe Creative Suite (InDesign, Illustrator, Photoshop), HTML5, XML och SEO.

- Kännedom om webbtillgänglighetsdirektivet och användbarhetsfrågor.

- Erfarenhet av att arbeta i eller med offentlig verksamhet.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Ta med dig kopior på betyg och intyg till Falu kommun i samband med intervju. 

UPPLYSNINGAR

Patrik Söderqvist, [email protected] 023-821 22

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Christina Johansson, Vision, 023-821 10

ÖVRIGT

Annonssäljare undanbedes vänligt men bestämt.

Arbetsplats Visa mindre

Studentrekryterare, kommunikatör, vikariat

Då en av våra kollegor kommer att vara tjänstledig för att studera söker vi dig som vill arbeta med oss under den tiden. Du kommer arbeta med många på Högskolan Dalarna men dina närmaste arbetskollegor kommer att finnas på kommunikationsavdelningen där även du kommer att ha din hemvist. Din arbetsdag En stor del av arbetsuppgifterna är att projektleda, planera, genomföra och utveckla arbetet för vårt deltagande på mässor, vår besöksverksamhet och våra ev... Visa mer
Då en av våra kollegor kommer att vara tjänstledig för att studera söker vi dig som vill arbeta med oss under den tiden.

Du kommer arbeta med många på Högskolan Dalarna men dina närmaste arbetskollegor kommer att finnas på kommunikationsavdelningen där även du kommer att ha din hemvist.

Din arbetsdag
En stor del av arbetsuppgifterna är att projektleda, planera, genomföra och utveckla arbetet för vårt deltagande på mässor, vår besöksverksamhet och våra evenemang på campus så som öppet hus, inskrivningsdagen och avslutningsceremonin. Det innebär även att du ansvarar för produktion av vårt rekryteringsmaterial och arbetsleder våra studentambassadörer som representerar våra utbildningar i olika evenemang.


Tjänsten innehåller även textproduktion för produktion och uppdatering av t ex informationsmaterial och webbsidor inför studiestart.

Du kommer även att hjälpa till med vårt deltagande i sociala medier.

Som studentrekryterare ansvarar du för:


• att uppfylla våra målsättningar med rekrytering av studenter med ansvar för möten, gymnasiebesök och andra evenemang kopplade till studentrekrytering. Det innebär planering, samordning och genomförande, allt från material, bemanning, koordinering av talare och program till förtäring.
• rekrytering, utbildning och arbetsledning av studentambassadörer.
• att vara ingångsredaktör för studentwebben på vår webbplats.
• delta i innehållsproduktionsgruppen, vilket innebär att ta fram förslag på inlägg till studentwebben och i sociala medier som syftar till att rekrytera studenter.
• att ha kontinuerlig kontakt med studievägledare och övrig personal på högskolan.
• deltagande i avdelningens övriga kommunikationsarbete.

Är du personen vi söker?
Du har genomfört studier på högskola eller universitet. Mertierande är om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom ett lärosäte.

Eftersom arbetet innebär att du kommer att träffa många människor och hjälpa blivande studenter att hitta rätt i valet av utbildning söker vi dig som är social, utåtriktad och som arbetar bra med andra människor.

Din arbetstid och dina arbetsuppgifter är varierande och sker genom mycket självstädigt arbete med en del resor och kvällsarbete. Så du måste vara flexibel, strukturerad, självgående och ta egna initiativ samt kunna hugga i där det behövs.

Det är meriterande om du har jobbat med sociala medier och projektledning. Vi vill att du kan tala och skriva mycket väl på svenska och då verksamheten bedrivs i en mångkulturell miljö behöver du även kunna tala och skriva på engelska.

B-körkort är ett måste och då inte bara för automat.


Anställningen
Rollen är placerad i Falun och då vi verkar på två orter, Falun och Borlänge, förväntas du alternera din arbetstid på båda campus. Anställningen är en visstidsanställning, med tillträde snarast enligt överenskommelse tom 2021-06-18. Tjänstgöringsgrad 100%.

Välkommen med din ansökan! 
Du ansöker via vår webbplats senast den 19 augusti 2020.

Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.


På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

Kommunikatör/Verksamhetsutvecklare till Högskolan Dalarna

På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vill du förändra världen med oss? Vi på komm... Visa mer
På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vill du förändra världen med oss?
Vi på kommunikationsavdelningen arbetar med extern och intern kommunikation, Högskolans övergripande marknadsföring och studentrekrytering, presstjänst och pressbevakning samt forskningskommunikation. Vi arbetar också med utveckling och administration av högskolans webbplatser och är systemägare för dem. Inom avdelningen arbetar vi även med grafisk formgivning, med att stärka, vårda och skydda högskolans profil och varumärke, med rådgivning och kommunikationsplanering samt med översättning till engelska. Vi är 12 medarbetare på avdelningen.
Högskolan Dalarna söker nu en
KOMMUNIKATÖR/VERKSAMHETSUTVECKLARE
Med fokus på medarbetar- och internkommunikation
 
Vill du bidra till samha?llets utveckling genom att utbildning och forskning na?r fler? Brinner du fo?r internkommunikation? Da? kan denna roll vara na?got fo?r dig!


Arbetsuppgifter
Rollen som Kommunikatör/Verksamhetsutvecklare innebär att hålla våra medarbetare så välinformerade som möjligt så de kan göra sitt arbete på bästa sätt. Det är en viktig funktion i kommunikationsarbetet som handlar om att vara ett kvalitativt stöd till olika funktioner internt i deras vilja att kommunicera information samt hålla sig informerad.  
Arbetet inneba?r en bredd av kommunikato?rsuppgifter fra?n internt arbete med att fa?nga in vad som ska kommuniceras, coacha avsändare i vad syftet med kommunikationen är och huruvida det är rätt kanal att använda. Rollen innebär också en del skribent- och publiceringsarbete. Du kommer ocksa? att vara ett nav i arbetet med att utveckla ledningens externa kommunikation om Ho?gskolan. En del i ditt arbete kommer att handla om att just utveckla kommunikationen till/fra?n olika roller inom organisationen såsom mellan chefer, forskare, ledning och medarbetare.
Vi a?r precis i starten att bygga en ny medarbetarwebb och du kommer att vara en nyckelperson i det arbetet.
Rollen inneba?r ett självständigt arbete av både operativ och strategisk karaktär. Arbetet kra?ver en god samverkan med hela Ho?gskolan fo?r att sa?kersta?lla att arbetet sto?djer och utvecklar den o?vergripande verksamheten.
Arbetsuppgifterna innebär att:
Ansvara fo?r medarbetar- och internkommunikationen pa? Ho?gskolan Dalarna, ba?de strategiskt och operativt.
Ta fram strategiskt underlag, kommunikationsplaner och uppfo?ljning.
Vara redakto?r fo?r medarbetarwebben samt fo?r delar av den externa webbplatsen.
Bidra till intresseva?ckande inla?gg i sociala medier om Ho?gskolan.
Bidra i varuma?rkesinsatser och evenemang kopplat till Ho?gskolan.
Ge chefer ett sto?d i deras kommunikation till medarbetare och intressenter utanfo?r Ho?gskolan.

I övrigt förväntas du delta i Kommunikationsavdelningens övriga arbete och vara ett stöd till dina kollegor när det gäller kommunikationsfrågor.
 
Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har akademisk utbildning med inriktning på kommunikation/marknadsföring. Alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom yrkeslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig yrkeserfarenhet som exempelvis Kommunikatör, Kommunikationsstrateg, Internkommunikationsansvarig och/eller Verksamhetsutvecklare. Det är meriterande om du arbetat med förändringsarbete och kommunikation kopplat till det.
Du har god vana av att arbeta självständigt med kommunikationsinsatser med olika verktyg och kanaler. Du är duktig på att såväl upprätta strategier som att operativt genomföra dem.  
Vid tillsättningen kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet. För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du är självgående, har en god samarbetsförmåga och lyssnar, kommunicerar och löser situationer på ett konstruktivt och tydligt sätt. Du har lätt för att skapa goda relationer och bibehålla dem. Du är van och trygg i att ta stort eget ansvar, lösa dina uppgifter och nå resultat.
Mycket goda kunskaper i svenska är ett krav samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
 
Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Du kommer att vara baserad i Falun men är lika ofta på vårt campus i Borlänge. Du rapporterar till Kommunikationschefen.
 
Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen. Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.
  
Vad kan Högskolan Dalarna erbjuda?
Vi värdesätter arbetsmiljön högt inom vår verksamhet och på Kommunikationsavdelningen arbetar vi medvetet med att skapa en öppen och tillåtande kultur där vi kan lyckas och misslyckas tillsammans och lära av varandra.
www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-...


Så här rekryterar vi
I våra rekryteringar samarbetar vi med Hansson & Partners. Din ansökan lämnar du via hemsidan 
www.hanssonpartners.com senast den 19 januari 2020.
Vi arbetar kompetensbaserat i våra rekryteringar, vilket bland annat innebär att vi kommer genomföra personlighetstest och begåvningstest samt djupintervjuer kring de kompetenser vi ser är viktigast för rollen.
Du är varmt välkommen att kontakta någon av rekryteringskonsulterna på Hansson & Partners under hela processen om något är oklart för dig.
Anna Hansson, [email protected], 070-695 64 63
Martin Ogemar, [email protected], 072-237 21 30
För att läsa mer om Högskolan Dalarna besök gärna deras hemsida: 
https://www.du.se/


 
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kommunikatör

Länsstyrelsen Dalarna är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och centrala myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande. AR... Visa mer
Länsstyrelsen Dalarna är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län.
Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och centrala myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.

ARBETSUPPGIFTER
Som digital kommunikatör arbetar du med innehåll i och utveckling av våra digitala kanaler. Vår webbplats och våra sociala medier är en viktig länk mellan Länsstyrelsen och våra olika målgrupper. Som digital kommunikatör är du också webbansvarig på länet, vilket innebär att du har en uppdraget att driva länets arbete med vår webbplats. Du är länken mellan den nationella webbförvaltningen och länets webbredaktörer till vilka du ger utbildning och support för att Länsstyrelsens webbplats ska hålla hög kvalitet.
Tillsammans med dina kollegor fångar du upp och samordnar önskemål från våra olika verksamheter och prioriterar flödet i våra kanaler.

Du kommer också att delta i arbetet med att utveckla Länsstyrelsen i Dalarnas läns digitala strategi.
Som digital kommunikatör är du en resurs för hela myndigheten. Du kommer att delta i arbetet med att planera, producera och publicera redaktionellt innehåll av olika slag för våra verksamhetsområden. Det innebär att du skriver och producerar texter, bilder, filmer och övrig grafik, framförallt för våra digitala kanaler.

Dessutom arbetar du med struktur och kommunikation i våra egna interna digitala kanaler, med utgångspunkt från Länsstyrelsens i Dalarnas läns intranät.

Denna tjänst är säkerhetsklassad, vilket innebär att du måste vara svensk medborgare och att registerkontroll kommer att göras innan anställning.

KVALIFIKATIONER
Krav
Kommunikations-, media- eller journalistutbildning från universitet/ högskola, eller annan erfarenhet vi bedömer vara motsvarande.
Erfarenhet av att arbeta med webbinnehåll och kunskap om vad som är bra, användarvänligt och tillgängligt webbinnehåll.
Mycket goda kunskaper i hur webbpubliceringssystem fungerar (vi har SiteVision och SharePoint).
Kunskap om lagstiftning och regelverk kopplat till webbarbete.
Erfarenhet av att arbeta med sociala kanaler.
Erfarenhet av att skriva, redigera och anpassa texter till olika kanaler.
Grundläggande kunskap i Adobe-program som Photoshop och InDesign.

Meriterande
Erfarenhet av mätning och uppföljning av digitala plattformar
Erfarenhet av tillgänglighetsfrågor enligt WCAG 2.0

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad, kreativ och effektiv. Du är nyfiken på människor, och trivs med att arbeta i en servicefunktion som innebär mycket interna och externa kontakter. Du är noga med detaljer med ett utvecklat helhetstänk.
Du är en utåtriktad, engagerad och positiv medarbetare som vill bidra med egna idéer för att utveckla Länsstyrelsens framtida digitala kommunikationsarbete. Du är drivande, självständig och tar ansvar för ditt arbete.

I rekryteringen ingår intervju och eventuellt även arbetsprov. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser.

ÖVRIGT
Intervjuer kommer att äga rum under v. 32.
Länsstyrelsen arbetar för att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, en tackar nej till dig som säljer rekryteringstjänster eller annonser.

Välkommen med din ansökan till: www.lansstyrelsen.se/dalarna/jobb Visa mindre

Kommunikationsansvarig sökes till längdverksamheten

Svenska Skidförbundet är inne i en expansiv fas inom många områden. Nu söker vi en kommunikationsansvarig som kan stötta vår framgångsrika längdverksamhet. Intresset och engagemanget för våra framgångsrika längdskidlandslag är stort bland såväl allmänhet, fans, samarbetspartners och inte minst media. Nu söker vi en kommunikationsansvarig som kan stötta, stärka och lyfta längdorganisationen ur ett kommunikativt perspektiv. Längdverksamheten består dels a... Visa mer
Svenska Skidförbundet är inne i en expansiv fas inom många områden. Nu söker vi en kommunikationsansvarig som kan stötta vår framgångsrika längdverksamhet.


Intresset och engagemanget för våra framgångsrika längdskidlandslag är stort bland såväl allmänhet, fans, samarbetspartners och inte minst media.
Nu söker vi en kommunikationsansvarig som kan stötta, stärka och lyfta längdorganisationen ur ett kommunikativt perspektiv.
Längdverksamheten består dels av landslagen och stödorganisationen kring dessa, men en viktig och betydande del är även vår nationella verksamhet. Här finns vår stora utbildnings- samt barn- och ungdomsverksamhet och även satsningen ”Skidor hela livet". Här finns också anvaret för nationella tävlingar som Skandinaviska cupen och våra ungdomscuper.
Rollen
Tillsammans med längdverksamheten ansvarar och utvecklar du den externa och interna kommunikationen, både på kort och lång sikt. Du är en god strateg som identifierar kommunikationsbehov, planerar genomför och följer upp aktiviteter.
Du ingår i marknadsavdelningen och rapporterar direkt till marknadschefen. Du arbetar även tätt tillsammans med den övergripande strategiska kommunikations­­chefen. Tillsammans med dessa planerar ni kommunikations­insatser som bidrar till att förstärka varumärket.
Du ingår i längorganisationens ledningsgrupp där du bistår med råd och stöd samt driver kommunikationsprocesser framåt. Det är viktigt att du kan organisera och planera ditt arbete med fokus på leverans.
Du har ett genuint intresse för idrott, gärna skidåkning. Är kreativ, inspirerande och strukturerad med förmåga att skapa förtroende inom och utom organisationen. Du skapar arbetsglädje som får andra att uppnå goda resultat.
Längdskidor är en av de mest framgångsrika och populäraste idrotterna i Sverige som följs av många och bevakas av media. En viktig del i rollen är därför att kunna hantera snabbt uppkomna mediasituationer, ibland under pressade situationer, och att kunna coacha berörda medarbetare.
Lyhördhet är viktigt och du trivs med att arbeta i en mångsidig verksamhet med stundtals mycket högt tempo, speciellt under vintersäsong.
Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår bland annat att:
Tillsammans med marknadschef och strategisk kommunikationschef skapa tydliga mål, strategier och kommunikationsplaner i linje med Svenska Skidförbundets strategier och mål för att stärka varumärket.
Säkerställa att kommunikationsaktiviteter följer planer och mål samt systematiskt mäta/följa upp effektivitet och resultat av genomförda aktiviteter.
Genomföra relationsfrämjande aktiviteter tillsammans med landslagsverksamheten, media och samarbetspartners. Även säkerställa att kommunikationsrättigheter i våra samarbetsavtal följs och får maximal spridning.
Proaktivt leda och stötta längdorganisationen i hantering av media som bland annat innebär att koordinera, planera och leda presskonferenser, skriva Q&A, pressmeddelanden, omvärldsbevaka etc.
Vid behov hantera och stötta med kriskommunikation enligt SSFs riktlinjer.
Vara tillgänglig för resor i samband med tävlingar under tävlingssäsong (november–mars).
Producera text och bild till våra kommunikationskanaler som driver och ökar sportens attraktivitet.
Säkerställa att våra kommunikationskanaler är uppdaterade, utvecklas och följer riktlinjerna i vår varumärkesplattform.
Bidra till att höja verksamhetens kompetens inom kommunikation.
Säkerställa och skapa nätverk och relationer inom och utom organisationen.

Kvalificerande
Utbildning från högskola/universitet inom kommunikation.
Minst 3 års erfarenhet av strategiskt kommunikations- och varumärkesarbete.
Minst 3 års erfarenhet av arbete inom kommunikation/PR, gärna i idrottsliga sammanhang, exempelvis kontakter och relationer med externa parter som media, Riksidrottsförbundet eller liknande.
Stor säkerhet och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Minst 3 års erfarenhet som journalist, kommunikatör, copywriter eller liknande.
Mycket god erfarenhet av att hantera media och mediarelaterade frågor samt att vara moderator vid presskonferenser.
Mycket god erfarenhet av krishantering och kriskommunikation.
Mycket god kunskap kring arbete och utveckling av både traditionella och digitala kanaler, samt olika verktyg för att hantera dessa.
Mycket goda kunskaper i MS Office-paketet och Adobe Creative Suite (främst Photoshop och InDesign). Erfarenheter av grafisk formgivning, särskilt för digitala kanaler.

Meriterande
B-körkort.
Erfarenhet inom idrottsrörelsen samt samverkan med andra idrottsrelaterade organisationer som exempelvis Riksidrottsförbundet, FIS (Internationella Skidförbundet) och SOK (Sveriges Olympiska Kommitté).
Kunskaper i EpiServer, Paloma, MyNewsDesk, Illustrator, Google Analytics.
Etablerad relation med media.
Erfarenhet av att arbeta med marknadsfrågor och samverkan i sponsor- och partnerarbeten.
Erfarenhet av kommunikation inom hållbarhetsområdet.

OM TJÄNSTEN
Omfattning: Tillsvidareanställning på heltid, 6 månaders provanställning tillämpas, kollektivavtal finns.
Tillsättning: 1 oktober eller enligt överenskommelse.
Lön: Fast månadslön
Placeringsort: Falun, resor förekommer, speciellt under tävlingssäsong november–mars.
Ansökan: Skicka cv och ett personligt brev till [email protected]
För att vi skall kunna administrera denna rekrytering kommer dina uppgifter att sparas så länge som rekryteringsprocessen pågår. Därefter kommer dina ansökningshandlingar och kontaktuppgifter att raderas.
Sista ansökningsdag: 31 juli 2020
Frågor om tjänstens innehåll, kontakta:
Malin Westhed, marknadschef längd
Svenska Skidförbundet
Telefon: +46 (0)70 372 28 12
E-post: [email protected]
Övriga frågor, kontakta:
Ulrika Back Eriksson, HR
Svenska Skidförbundet
Telefon: + 46 (0)70 366 91 08
E-post: [email protected]
Välkommen med din ansökan!
Om Svenska Skidförbundet
Svenska Skidförbundet sprider snöglädje i hela Sverige genom våra 23 distrikt och cirka 1 300 föreningar. Tio olika idrotter samsas inom förbundet: alpint, backhoppning, längdskidåkning, freeski, puckel, rullskidor, skicross, speedski och telemark. Kort och gott, det finns något för alla.
På Svenska Skidförbundet lever vi dagligen efter vår vision: Bäst i välden – Alla på snö, som genomsyrar allt vårt arbete.
Vårt huvudkontor finns i Falun och i Åre hittar du vårt alpina kontor.
Vill du veta mer? Besök www.skidor.com Visa mindre

Kommunikatör med fokus på medarbetar- och internkommunikation

Vill du bidra till samhällets utveckling genom att utbildning, bildning och forskning når fler? Brinner du för internkommunikation? Då kan rollen som kommunikatör med fokus på medarbetar- och internkommunikation hos oss vara något för dig. Tjänsten är en del av Högskolan Dalarnas kommunikationsavdelning. Din roll som internkommunikatör Till kommunikationsavdelningen söker vi dig som är en driven och gärna rutinerad kommunikatör och vill ha en viktig roll ... Visa mer
Vill du bidra till samhällets utveckling genom att utbildning, bildning och forskning når fler? Brinner du för internkommunikation? Då kan rollen som kommunikatör med fokus på medarbetar- och internkommunikation hos oss vara något för dig. Tjänsten är en del av Högskolan Dalarnas kommunikationsavdelning.

Din roll som internkommunikatör
Till kommunikationsavdelningen söker vi dig som är en driven och gärna rutinerad kommunikatör och vill ha en viktig roll i att personalen ska kunna göra sitt jobb på ett välinformerat sätt. Du kommer att vara ett viktigt stöd till chefer i deras kommunikation, samtidigt som medarbetarnas åsikter ska tas tillvara.

Arbetet innebär en bredd av kommunikatörsuppgifter från internt arbete med att fånga in vad som ska kommuniceras, skribent- och publiceringsarbete. Du kommer också att vara ett nav i att utveckla arbetet med ledningens externa kommunikation om högskolan. En del i ditt arbete kommer också att handla om att just utveckla kommunikationen till/från olika roller, chefer, forskare, ledning och medarbetare.

Vi är precis i starten att bygga en ny medarbetarwebb och du kommer att vara en nyckelperson i det arbetet.

Rollen innebär ett ledarskap kring det egna arbetet med den strategiska planeringen och det dagliga operativa arbetet. Arbetet kräver en god samverkan med hela högskolan för att säkerställa att arbetet stödjer och utvecklar den övergripande verksamheten

 Arbetsuppgifterna innebär att:


• Ansvara för medarbetar- och internkommunikationen på Högskolan Dalarna, både strategiskt och operativt.
• Ta fram strategiskt underlag, kommunikationsplaner och uppföljning.
• Vara redaktör för medarbetarwebben samt för delar av den externa webbplatsen.
• Bidra till intresseväckande inlägg i sociala medier om högskolan.
• Bidra i varumärkesinsatser och evenemang kopplat till högskolan.
• Ge ledning och chefer ett stöd i deras kommunikation till medarbetare och intressenter utanför högskolan.
• Delta i kommunikationsavdelningens övriga arbete.

Är du personen vi söker?
Du har högskoleutbildning inom relevant ämnesområde exempelvis inom kommunikation eller marknadsföring. Eftersom arbetet innebär ett övergripande ansvar så behöver du vara självgående och ha:


• Flerårig arbetslivserfarenhet, som kommunikatör, kommunikationsstrateg eller interninformationsansvarig.
• God vana av att självständigt arbeta med kommunikationsinsatser med olika verktyg och kanaler.
• Arbetat med och är duktig på att upprätta strategier och minst lika duktig på att operativt utföra dem.
• Intresse och kunskap för nya former, tekniker och verktyg för marknadsföring och kommunikation mot olika målgrupper.
• Vana att arbeta i Officepaketets alla delar.
• Meriterande är om du arbetat med förändringsarbete och kommunikation kopplat till det.

Vid tillsättningen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du som person som har ett brett perspektiv, tänker strategiskt och samtidigt kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar.

Du kommer att arbeta och samverka med många personer och du behöver ha god samarbetsförmåga och tycka om att skapa kontakter och underhåller relationer.

Mycket goda kunskaper i svenska är ett krav samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100%, med tillträde enligt överrenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Du kommer att vara baserad i Falun men är lika ofta på vårt campus i Borlänge.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen.

Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.


Välkommen med din ansökan! 
Du ansöker via vår webbplats senast 2019-11-17.

Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.


På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

Webbredaktör till en lärande organisation!

Vill du bidra till samhällets utveckling genom att utbildning, bildning och forskning når fler? Älskar du att ta eget ansvar och uthålligt arbeta med webb och content writing? En av våra medarbetare kommer att vara föräldraledig under ett år och vi söker nu dig som vill vara vikarie under den perioden. I rollen som redaktör arbetar du med det redaktionella innehållet i Högskolan Dalarnas digitala kanaler. Största delen av din tid kommer att läggas på att... Visa mer
Vill du bidra till samhällets utveckling genom att utbildning, bildning och forskning når fler? Älskar du att ta eget ansvar och uthålligt arbeta med webb och content writing?

En av våra medarbetare kommer att vara föräldraledig under ett år och vi söker nu dig som vill vara vikarie under den perioden.

I rollen som redaktör arbetar du med det redaktionella innehållet i Högskolan Dalarnas digitala kanaler. Största delen av din tid kommer att läggas på att producera innehåll inom ramen för redaktionella insatser såväl som dagliga uppdateringar för våra webbplatser. Då vi siktar på att arbeta mer integrerat med våra digitala kanaler ska du även känna dig bekväm med att hjälpa till med sociala medier samt angränsande system för våra studenter, medarbetare och våra externa intressenter.

Du ser fram emot att arbeta i nära i samarbete med huvudredaktören och redaktörsteamet för att fortsätta utveckla innehåll med hög kvalitet och stilistik i högskolans digitala kanaler.

Arbetsuppgifterna innebär att:


• Producera innehåll av god kvalitet: text, bild och gärna rörligt material.
• Samarbeta med redaktörer och andra som arbetar med våra digitala kanaler.
• Ansvara för att innehållet håller hög kvalitet anpassat för aktuell kanal med hänsyn taget till allt från myndighetskrav, målgruppsanpassat till sökordsoptimerat.
• Delta i redaktionella utvecklingsprojekt.
• Bidra i arbetet att följa upp, analysera och utveckla högskolans närvaro i digitala kanaler.

Är du personen vi söker?
Som webbredaktör på Högskolan Dalarna vill vi att du är utbildad kommunikatör med inriktning på kommunikation, marknadsföring och/eller digital kommunikation eller så har du kanske kunskaper som vi bedömer som motsvarande. 

Det är naturligt för dig att jobba i olika datasystem där Office paketet är en förutsättning. Det är meriterande om du har erfarenhet från att ha arbetat i EPiServer eller något annat publiceringsverktyg. För att lyckas i rollen måste du hantera det svenska språket skickligt i skrift så väl som tal och ha goda kunskaper i engelska.

Att lägga stor vikt vid att leverera ett resultat som håller god kvalitet är något som är en del av din natur.

Anställningen
Anställningen är ett vikariat, med tillträde 2020-02-17, eller efter överenskommelse, till och med 2021-04-02. Tjänstgöringsgrad 100%. Tjänsten är en del av Högskolan Dalarnas kommunikationsavdelning. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun och visst arbete förekommer även i Borlänge.
 
Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via vår webbplats senast 2020-01-08.

Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering. Visa mindre

Kommunikatörer till Falu P

Ansök    Nov 19    Falu P    Informatör/Kommunikatör
Falu P ägs tillsammans av privata och kommunala aktörer. Vi erbjuder strategisk mobilitet i form av ett antal parkeringsrutor. Va?rt uppdrag a?r att sto?tta och gagna Faluns utveckling – och det go?r vi genom att samordna kommunala och privata?gda parkeringar i en enhetlig tja?nst – Falu P AB – vilket fo?renklar fo?r parko?rer och go?r Falun mer tillga?ngligt. Vi planerar fo?r hela resan och involverar oss i samarbeten med kollektivtrafik sa?va?l som med c... Visa mer
Falu P ägs tillsammans av privata och kommunala aktörer.
Vi erbjuder strategisk mobilitet i form av ett antal parkeringsrutor. Va?rt uppdrag a?r att sto?tta och gagna Faluns utveckling – och det go?r vi genom att samordna kommunala och privata?gda parkeringar i en enhetlig tja?nst – Falu P AB – vilket fo?renklar fo?r parko?rer och go?r Falun mer tillga?ngligt. Vi planerar fo?r hela resan och involverar oss i samarbeten med kollektivtrafik sa?va?l som med cyklister och ta?nker syfte, behov och ma?l fo?r ma?nniskor i Falun.


Va?r vision är att go?ra parkering i Falun till en enkel sak.


Falu P söker nu
KOMMUNIKATÖR (heltid) och KOMMUNIKATÖR (halvtid)
 
Vi bygger vår verksamhet och förstärker med kommunikationskompetens! Service, kundmöte, marknadsföring och digitala kanaler. Ord som lockar och stämmer in på dig? Då har du chansen till spännande tjänster hos oss!
Arbetsuppgifter
Vi har beslutat att ta över ansvaret för kundservice samt marknadsföring och kommunikation, som tidigare varit utlagt på samarbetspartners. Därför förstärker vi vår organisation med två Kommunikatörer som kommer ansvara för all Falu P:s marknadsföring, från idé till färdigt material. Man svarar för bolagets PR och informationshantering, för skapande och uppdatering av Falu P i sociala medier och hemsidan inkluderat chattfunktionen. Kommunikatörerna är ansvarig för alla texter vi publicerar i externa och interna forum samt framtagande av annonser.
Ni anordnar och håller i olika evenemang och aktiviteter, agerar parkeringsvärdar i syfte att möta allmänheten för att inhämta synpunkter och råd och också för att sprida information och arbeta för att underlätta för allmänheten att parkera rätt och lätt. Ni är också ansvarig för kontakter med media.
Utöver ansvaret för marknadsföring och information ligger ansvaret för kundservice på denna befattningshavare. Det innebär att ta emot samtal, mejl och chattar från våra kunder.


Kvalifikationer
Mer än något annat kommer dina personliga egenskaper vara avgörande för att vara framgångsrik i dessa befattningar. Du är en lagspelare som kan kavla upp ärmarna och vara med där det behövs eftersom vi är en liten organisation. Du kommer sitta på kontoret och producera texter och ta hand om våra kunder, lika ofta som du ordnar ett event på stan för att öka kunskapen om vår verksamhet och underlätta för parkören att lätt göra rätt. I alla avseende kommer du möta många olika människor. Politiker, medborgare, fastighetsägare och parkörer. Du lockas av det och har en förmåga att både vara lyhörd och inlyssnande samt pedagogisk och kommunikativ i det budskap du vill förmedla.
Du kan ha en akademisk utbildning, inom marknad, kommunikation eller liknande inriktning. Men du kan också ha arbetat några år inom kommunikationsområdet och är van och duktig på att skriva publika texter.
En fördel är om du arbetat i eller med en politiskt styrd verksamhet. Har du erfarenhet av projektledning är det ett plus.
Den allra viktigaste delen är att du är trygg i dig själv, har förmåga att skapa relationer och bygga nätverk. Du utstrålar energi och arbetar uthålligt mot givna mål.


Anställningen
Anställningarna är tillsvidare med tillträde 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse. En Kommunikatör omfattar 100% och en Kommunikatör 50%. Placeringsort Falun. Båda rapporterar till VD för Falu P.


Vad kan Falu P erbjuda?
Falu P arbetar med stadsutveckling, tillgänglighet och mobilitet. Ni kommer att vara en del i utvecklingsarbetet av nya betallösningar, optimerandet av beläggningsgrader och också i arbetet med att tänka nytt, smart och kundanpassat. Det är en spännande fas vi står inför och det händer mycket i rask takt i parkeringsbranschen just nu. Falu P är en liten organisation som jobbar tight ihop där var och en har ansvar för sin del. Ni kommer att vara bäst på det ni gör och arbetet kommer aldrig att vara detaljstyrt.
Välkommen att ta en plats i vår grupp! Här råder flexibilitet, bra samarbetsklimat samt ordning och reda. Det vi gör syns och synas.


Så här rekryterar vi
I våra rekryteringar samarbetar vi med Hansson & Partners. Din ansökan lämnar du via hemsidan 
www.hanssonpartners.com senast den 1 december.
Hansson & Partners arbetar kompetensbaserat i sina rekryteringar, vilket bland annat innebär att de kommer genomföra personlighetstest och begåvningstest samt djupintervjuer kring de kompetenser som anses viktigast för rollen.
Du är varmt välkommen att kontakta någon av rekryteringskonsulterna på Hansson & Partners under hela processen om något är oklart för dig.
 
Anna Hansson, [email protected], 070-695 64 63
Martin Ogemar, [email protected], 072-237 21 30
 
För att läsa mer om Falu P besök gärna vår hemsida: 
https://falup.se/


Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kommunikatör med fokus på medarbetar- och internkommunikation!

Vill du bidra till samhällets utveckling genom att utbildning, bildning och forskning når fler? Brinner du för internkommunikation? Då kan rollen som kommunikatör med fokus på medarbetar- och internkommunikation hos oss vara något för dig. Tjänsten är en del av Högskolan Dalarnas kommunikationsavdelning. Din roll som internkommunikatör Till kommunikationsavdelningen söker vi dig som är en driven och gärna rutinerad kommunikatör och vill ha en viktig roll ... Visa mer
Vill du bidra till samhällets utveckling genom att utbildning, bildning och forskning når fler? Brinner du för internkommunikation? Då kan rollen som kommunikatör med fokus på medarbetar- och internkommunikation hos oss vara något för dig. Tjänsten är en del av Högskolan Dalarnas kommunikationsavdelning.

Din roll som internkommunikatör
Till kommunikationsavdelningen söker vi dig som är en driven och gärna rutinerad kommunikatör och vill ha en viktig roll i att personalen ska kunna göra sitt jobb på ett välinformerat sätt. Du kommer att vara ett viktigt stöd till chefer i deras kommunikation, samtidigt som medarbetarnas åsikter ska tas tillvara.

Arbetet innebär en bredd av kommunikatörsuppgifter från internt arbete med att fånga in vad som ska kommuniceras, skribent- och publiceringsarbete. Du kommer också att vara ett nav i att utveckla arbetet med ledningens externa kommunikation om högskolan. En del i ditt arbete kommer också att handla om att just utveckla kommunikationen till/från olika roller, chefer, forskare, ledning och medarbetare.

Vi är precis i starten att bygga en ny medarbetarwebb och du kommer att vara en nyckelperson i det arbetet.

Rollen innebär ett ledarskap kring det egna arbetet med den strategiska planeringen och det dagliga operativa arbetet. Arbetet kräver en god samverkan med hela högskolan för att säkerställa att arbetet stödjer och utvecklar den övergripande verksamheten

 Arbetsuppgifterna innebär att:


• Ansvara för medarbetar- och internkommunikationen på Högskolan Dalarna, både strategiskt och operativt.
• Ta fram strategiskt underlag, kommunikationsplaner och uppföljning.
• Vara redaktör för medarbetarwebben samt för delar av den externa webbplatsen.
• Bidra till intresseväckande inlägg i sociala medier om högskolan.
• Bidra i varumärkesinsatser och evenemang kopplat till högskolan.
• Ge ledning och chefer ett stöd i deras kommunikation till medarbetare och intressenter utanför högskolan.
• Delta i kommunikationsavdelningens övriga arbete.

Är du personen vi söker?
Du har högskoleutbildning inom relevant ämnesområde exempelvis inom kommunikation eller marknadsföring. Eftersom arbetet innebär ett övergripande ansvar så behöver du vara självgående och ha:


• Flerårig arbetslivserfarenhet, som kommunikatör, kommunikationsstrateg eller interninformationsansvarig.
• God vana av att självständigt arbeta med kommunikationsinsatser med olika verktyg och kanaler.
• Arbetat med och är duktig på att upprätta strategier och minst lika duktig på att operativt utföra dem.
• Intresse och kunskap för nya former, tekniker och verktyg för marknadsföring och kommunikation mot olika målgrupper.
• Vana att arbeta i Officepaketets alla delar.
• Meriterande är om du arbetat med förändringsarbete och kommunikation kopplat till det.

Vid tillsättningen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du som person som har ett brett perspektiv, tänker strategiskt och samtidigt kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar.

Du kommer att arbeta och samverka med många personer och du behöver ha god samarbetsförmåga och tycka om att skapa kontakter och underhåller relationer.

Mycket goda kunskaper i svenska är ett krav samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100%, med tillträde enligt överrenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Du kommer att vara baserad i Falun men är lika ofta på vårt campus i Borlänge.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen.

Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.


Välkommen med din ansökan! 
Du ansöker via vår webbplats senast 2019-11-17.

Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.


På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

Studentrekryterare , vikariat

På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du för... Visa mer
På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du förändra den med oss?

Vår kollega Ina kommer att vara föräldraledig och vi söker dig som vill arbeta med oss under den tiden.

Kanske har du precis avslutat din högskoleutbildning och söker ditt första arbete eller så har du arbetat på en kommunikationsavdelning, reklambyrå eller så har du en helt annan bakgrund?

Du kommer arbeta med många på Högskolan Dalarna men dina närmaste arbetskollegor kommer att finnas på kommunikationsavdelningen där även du kommer att ha din hemvist.

Din arbetsdag
Tillsammans med Hampus, som är en av de som arbetar med studentrekrytering, kommer du att hjälpa blivande studenter att ta steget till högre studier.

En stor del av arbetsuppgifterna är att projektleda, planera, genomföra och utveckla arbetet för vårt deltagande på mässor, vår besöksverksamhet och våra evenemang på campus så som inskrivningsdagen och avslutningsceremonin. Det innebär även att du ansvarar för produktion av vårt rekryteringsmaterial och arbetsleder våra studentambassadörer som representerar våra utbildningar i olika evenemang.

Tjänsten innehåller även textproduktion för produktion och uppdatering av informationsmaterial och webbsidor inför studiestart.

Du kommer även att hjälpa till med vårt deltagande i sociala medier.

Som studentrekryterare ansvarar du för:


• att uppfylla våra målsättningar med rekrytering av studenter
• rekrytering och utbildning av studenter till vår studentbank (studentambassadörer)
• arbetsledning och bemanning av mäss- och besöksverksamheten
• projektledning av evenemang på campus
• webbinformation och deltagande på sociala medier

Är du personen vi söker?
Du har genomfört studier på högskola eller universitet.

Eftersom arbetet innebär att du kommer att träffa många människor och hjälpa blivande studenter att hitta rätt i valet av utbildning söker vi dig som är social, utåtriktad och som älskar att hjälpa andra människor.

Din arbetstid och dina arbetsuppgifter är varierande med en del resor och kvällsarbete så du måste vara flexibel, självgående och kunna hugga i där det behövs.

Har du tidigare arbetat inom offentlig verksamhet är det en fördel men inte avgörande. Det är även meriterande om du har jobbat med sociala medier och projektledning. Vi vill att du kan tala och skriva mycket väl på svenska och då verksamheten bedrivs i en mångkulturell miljö behöver du även kunna göra det samma på engelska.

B-körkort är ett måste och då inte bara för automat.

Anställningen
Rollen är placerad i Falun och då vi verkar på två orter, Falun och Borlänge, förväntas du alternera din arbetstid på båda campus. Anställningen är en visstidsanställning, med tillträde 2019-10-01 (eller enligt överenskommelse) tom 2020-10-31. Tjänstgöringsgrad 100%.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via vår webbplats senast 2019-08-25.

Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering. Visa mindre