Lediga jobb som Enhetschef, offentlig förvaltning i Falun

Se lediga jobb som Enhetschef, offentlig förvaltning i Falun. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Falun som finns hos arbetsgivaren.

Vi söker 2 enhetschefer till Sektor Service! 

Har du erfarenhet av att leda inom serviceyrket? Är du kreativ och trivs i förändringsarbete? Då kan du vara den vi söker. Vi söker nu två engagerade enhetschefer som vill fortsätta driva utvecklingsarbetet tillsammans med oss! Vi behöver en enhetschef till enheten Kost-lokalvård och en enhetschef till enheten Lokalvård-kost.  Serviceförvaltningen är Falu kommuns leverantör av interna servicetjänster. Vi består idag av ca 350 anställda. Serviceförvaltn... Visa mer
Har du erfarenhet av att leda inom serviceyrket? Är du kreativ och trivs i förändringsarbete? Då kan du vara den vi söker.

Vi söker nu två engagerade enhetschefer som vill fortsätta driva utvecklingsarbetet tillsammans med oss! Vi behöver en enhetschef till enheten Kost-lokalvård och en enhetschef till enheten Lokalvård-kost. 

Serviceförvaltningen är Falu kommuns leverantör av interna servicetjänster. Vi består idag av ca 350 anställda. Serviceförvaltningen äger, bygger och förvaltar fastigheter. Verksamheten tillhandahåller tjänster inom fastighetsdrift, lokalvård, kostförsörjning, vaktmästeritjänster, fordon och posthantering.

Som enhetschef rapporterar du direkt till sektionschef och ingår i sektionens ledningsgrupp där du förväntas bidra med helhetssyn och till att arbetet genomsyras av ambitionen att hitta lösningar som ser till hela kommunens bästa. Att samverka såväl internt som externt är viktigt och att leva efter serviceförvaltningens målbild "Service genom samarbete i världsklass".

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som enhetschef kommer du att ansvara för en av fem enheter inom Kost-lokalvård eller inom Lokalvård-kost. Det innebär att du bland annat kommer att leda, planera, utveckla och utvärdera verksamheten såväl ekonomiskt som kvalitativt. I rollen som enhetschef ingår personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga enhetschefer och verksamhetsstödet. En viktig del i arbetet som enhetschef är att hitta balans i livet för egen del och för personalen.

Som ledare är du delegerande, stöttande och ser medarbetaren som den viktigaste resursen för att du ska lyckas med ditt uppdrag. Du är också tydlig, prestigelös och har ett inkluderande förhållningssätt. Att skapa goda kontakter med våra kunder är en förutsättning för kvaliteten på våra uppdrag. Eftersom vi vet att ledarskapet är en viktig komponent för att medarbetare ska trivas på sitt arbete så ger vi hela tiden stöd och utveckling till våra chefer. Detta sker exempelvis genom kommunens egna ledarutvecklingsprogam som alla våra nya chefer genomgår.

Kvalifikationer
För rollen krävs:

- Relevant högskoleutbildning eller utbildning/ erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig

- Erfarenhet av att ha drivit projekt eller utvecklingsarbete

- B-körkort 

- Mycket god datavana och administrativ förmåga

- God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift  

Personliga egenskaper
Vi söker dig som genom ditt ledarskap har förmåga att leda, motivera och utveckla dina medarbetare mot gemensamma mål. Du tycker att det är viktigt att tillvarata medarbetarnas kompetens och att skapa engagemang. Det är naturligt för dig att ha ett stöttande och coachande förhållningssätt och genom det skapar du förutsättningar för lärande och utveckling hos dina medarbetare. Enheterna inom Kost och lokalvård och Lokalvård och kost befinner sig i utveckling vilket innebär att du behöver ha ett kreativt förhållningssätt och trivas med förändringsarbete.

För att passa i rollen som enhetschef ser vi att du även är en person som fokuserar på att uppnå goda resultat och som tar initiativ och ansvar. Du gör tydliga prioriteringar och fördelar resurser på ett effektivt sätt. Vi ser också att du är en person som värdesätter god samverkan och som kan se saker och ting från andra verksamheters perspektiv. Du bidrar till en bra stämning på arbetsplatsen och värdesätter gott samarbete med medarbetare och chefskollegor. Du har lätt för att skapa nya kontakter och att etablera goda relationer med andra. För dig är det också självklart att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter och du kommunicerar på ett klart och tydligt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete och rehabiliteringsarbete?

- Erfarenhet av INSTA 800

- Erfarenhet av offentlig förvaltning och därmed god förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd verksamhet

- Flerårig arbetslivserfarenhet som ledare inom serviceyrket där arbetet även inneburit ekonomi-, personal-, kund- och arbetsmiljöansvar

- Erfarenhet av arbete inom kost/lokalvårds verksamhet

Anställningsvillkor
2 Tillsvidareanställningar på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Bifoga utbildningsintyg i din ansökan då detta kommer efterfrågas om du blir aktuell för tjänsten. 

För att få anställning måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret vilket kommer efterfrågas om anställning blir aktuell. Beställ gärna detta i samband med ansökan så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

Kontaktuppgifter

Teija Joona, Förvaltningschef Service, tel. 023 – 866 00

Fackliga företrädare

Vision, Christina Johansson, tel. 023-821 10, mail: [email protected]

Kommunal, Sara Lärfars, mail: [email protected]

Ledarna, Karolina Roos, tel. 023-863 30, mail: [email protected]

Övrigt

Du kommer få svara på urvalsfrågor när du skickar in din ansökan. Frågorna är ställda utifrån de krav som är uppsatta för tjänsten och dina svar kommer ligga till grund för det första urvalet. 

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. Även arbetsprov kan förekomma. 

Inför denna rekrytering har vi även tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktinformation
Teija Joona, Sektorchef service

Arbetsplats

 Falun Visa mindre

Enhetschef Förarprov i Falun

På förarprovskontoret i Falun arbetar vi för säkra trafikanter i vägtransportsystemet. Nu söker vi dig som vill leda den verksamheten och bidra till ett smidigare, grönare och tryggare Sverige. Enhetschef Förarprov i Falun Arbetsuppgifter Hos Förarprov jobbar du med kunden i centrum. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att varje kund känner sig välkommen, får tydlig i... Visa mer
På förarprovskontoret i Falun arbetar vi för säkra trafikanter i vägtransportsystemet. Nu söker vi dig som vill leda den verksamheten och bidra till ett smidigare, grönare och tryggare Sverige.


Enhetschef Förarprov i Falun

Arbetsuppgifter

Hos Förarprov jobbar du med kunden i centrum. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att varje kund känner sig välkommen, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Vårt mål är trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. På Förarprov möter vi ett stort antal kunder varje dag. Vi ser olikheter hos både medarbetare och kunder som en styrka och hos oss är utveckling en självklarhet.
Som enhetschef driver du kontoret med fokus på att kunderna ges de bästa förutsättningarna och att arbetsklimatet bland medarbetarna präglas av delaktighet och arbetsglädje. Du har personal-, kund-, budget- och verksamhetsansvar för kontorets verksamhet. Du är även medlem i avdelningens ledningsgrupp och stödjer avdelningschefen i arbetet med att utveckla avdelningen. Förarprov är en resultatenhet i Trafikverket och har cirka 600 medarbetare i hela landet fördelade på 34 orter. I Falun arbetar det i dagsläget 17 medarbetare.

Övrig information

Placeringsort för tjänsten är Falun.
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade 1 och 2 februari.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Kvalifikationer

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.
Vi söker dig som har
minst avslutad treårig gymnasieutbildning
flerårig ledarskapserfarenhet med personal-, kund-, budget- och resultatansvar
B-körkort
goda kunskaper i svenska i tal och skrift
utbildning inom chefskap/ledarskap.

Det är meriterande om du har erfarenhet av
att driva en serviceinriktad verksamhet med dagliga personliga kontakter
arbete inom statlig/offentlig verksamhet.
Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Hos Förarprov på Trafikverket bidrar du till att säkerställa trafiksäkerheten och miljömedvetenheten på Sveriges vägar. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Det är vi som gör så att alla kunder känner sig välkomna, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Semestervikarierande enhetschefer till Omvårdnadsförvaltningen

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vill du också göra skillnad i människors vardag?

I Falu kommun finns närmare 5000 medarbetare. Frågar du oss är det svårt att hitta ett mer meningsfullt jobb med verklig möjlighet att göra skillnad. Vår vision, Ett större Falun, säger något om hur Falun växer rent fysiskt, men också att Falun är en plats för alla och en del av resten av världen.
Är du nyfiken på ledarskap och intresserad av en utmaning? I sommar erbjuder Falu kommun en möjlighet för dig med en avslutad eller pågående högskoleutbildning att prova på rollen som chef! Vi söker nu sommarsemestervikarier för våra enhetschefer inom vård- och omsorgsboende, hemtjänst, LSS-verksamhet, socialpsykiatrin och hälso- och sjukvård.

Till din hjälp har du engagerade medarbetare och ett nätverk av enhetschefskollegor vid din sida, både ordinarie enhetschefer och semestervikarier. Vårt uppdrag är viktigt, meningsfullt och givande. Tillsammans har vi en spännande och härlig sommar framför oss!

Varmt välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter
Att arbeta som enhetschef inom Falu kommuns omvårdnadsförvaltning är en spännande utmaning där du får möjlighet att ta dig an ett händelserikt och varierande arbete. Du arbetar i enlighet med lagstiftning, riktlinjer och övriga styrdokument som bas för att leda verksamheterna och inom givna ekonomiska ramar så att våra kunder och brukare får en bra omsorg med bra kvalitet. Din roll innefattar verksamhets- och personalansvar.

Kvalifikationer
För rollen krävs

- Pågående eller avslutad högskoleutbildning från socionomprogrammet eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget

- God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

- God datavana och IT-mognad

 - B-körkort krävs inom vård- och omsorgsboende samt inom hemtjänst

Personliga egenskaper

Vi ser att du är en trygg och stabil person som samarbetar bra med andra samt trivs med ansvar och att arbeta mot uppsatta mål. I kommunikationen med andra är du lyhörd och tydlig. Du har förmåga att prioritera och vet när du ska be om råd och stöd. Vidare har du stort engagemang för uppdraget och ett brukarfokus.

Meriterande kvalifikationer

- Arbetslivserfarenhet från vård- och omsorgsarbete, hälso- och sjukvård, socialpsykiatrin och/eller LSS-verksamhet

Anställningsvillkor
Befattningarna är visstidsanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse till och med semesterperiodens slut.

Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. Falu kommun tillämpar rökfri arbetstid. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

Upplysningar

Vid frågor om tjänsterna och verksamheterna, vänligen kontakta våra sektionschefer.

Charlotta Borelius, sektionschef hälso- och sjukvård, 023-831 42

Leif Ekman, sektionschef hemtjänst: 023-823 19

Petra Grönoset, sektionschef socialpsykiatri: 023-861 64

Therese Holst, sektionschef LSS-boende: 023 - 829 45

Åsa Edvardsson Johansson, sektionschef vård- och omsorgsboende: 023-827 47

Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Sofie Reimertz, HR-specialist: 023-822 82

Fackliga företrädare

Akademikerförbundet SSR, Carina Renhuvud, 023-873 19

Kommunal Bergslagen, sektion Falun: 010-442 81 69, [email protected]

Ledarna, Eva Jonsson, 023-866 15

Vision, Christina Johansson, 023-821 10, [email protected]

Övrigt

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Arbetsplats

 Falun Visa mindre

Enhetschefer till LSS

Är du en trygg och modig ledare och intresserad av en ny utmaning? LSS-sektionen boende har ansvar för verkställighet av alla boendebeslut enligt LSS. Inom sektionen arbetar idag 13 enhetschefer. Vi söker nu en tillsvidareanställd kollega till teamet samt två vikariat då några enhetschefer studerar viss tid vid sidan om arbetet. LSS boendesektionen ingår i omvårdnadsförvaltningen och verkställer alla boendebeslut enligt LSS. Sektionens arbete bygger på v... Visa mer
Är du en trygg och modig ledare och intresserad av en ny utmaning?

LSS-sektionen boende har ansvar för verkställighet av alla boendebeslut enligt LSS. Inom sektionen arbetar idag 13 enhetschefer. Vi söker nu en tillsvidareanställd kollega till teamet samt två vikariat då några enhetschefer studerar viss tid vid sidan om arbetet.

LSS boendesektionen ingår i omvårdnadsförvaltningen och verkställer alla boendebeslut enligt LSS. Sektionens arbete bygger på värdegrunden där vi utgår från allas lika värde, ett respektfullt bemötande och vikten av allas delaktighet och självbestämmande.

Falu kommun eftersträvar ett tillitsbaserat och transparent ledarskap där tilltron till individens egen inneboende förmåga till egen utveckling och ansvarstagande är stor. 

Vi finns för Faluborna och vi ska vara enkla att samarbeta med!

I varje möte med den enskilde ska verksamheterna kännetecknas av professionella stödinsatser i enlighet med LSS-lagstiftningen där individens integritet, självständighet och självbestämmande är centrala och självklara fokusområden. Vi finns för Faluborna och vi ska vara enkla att samarbeta med!

Arbetsuppgifter
Som enhetschef inom LSS erbjuder vi dig ett spännande, självständigt och varierande arbete där det ställs krav på god samarbetsförmåga både internt och externt. Du arbetar i enlighet med lagstiftning, riktlinjer och övriga styrdokument som bas för att leda verksamheterna. Din roll innefattar verksamhets- och personalansvar där du förväntas leda, planera och utveckla verksamheten utifrån helhetssyn på kvalitet, ekonomi och måluppfyllelse. I arbetet ingår även utåtriktad samverkan i form av kontakt med brukare, anhöriga och företrädare.

Ditt kontor finns i Stadshuset tillsammans med andra enhetschefer inom LSS. Områdets chefer har de sista två åren utvecklat ett arbetssätt där de arbetar tillsammans i team. De leder och samverkar tätt ihop, stöttar varandra och samkör ibland utbildningar, möten, samt täcker upp för varandra vid kortare frånvaro. Sektionen har också nyligen infört rollen gruppledare som ett stöd till enhetschefsfunktionen men som även ingår i enheternas bemanning och arbetsgrupp. De stöttar bland annat upp i schemaläggning, bemanningsfrågor och en del andra administrativa uppgifter på enheterna.

I övrigt finns också stödfunktioner som ekonomer, HR-specialister, kommunikationskontor, gruppcoach, chefscoach och bemanningscenter för att ytterligare stötta chefens roll inom Falu Kommun.

Ett utvecklingsarbete har pågått under året och från 1 januari 2023 kommer yrkesrollen stödpedagog finnas i kommunen. Det innebär att vi de kommande åren ska bygga upp organisationen kring att anställa några stödpedagoger som kommer fungera som ett metodstöd för enheterna. Där igenom är ambitionen att vi i större utsträckning ska kunna arbeta mer förebyggande med tidiga stödinsatser kring enskilda ärenden.  

Vi erbjuder dig ett team av kollegor där lagandan är hög, en förvaltning och kommun där det finns en framåtanda och flera utvecklingsprojekt på gång i linje med en växande kommun. 

Men även:

- ett väl utvecklat chefsstöd
- årsarbetstidsavtal med flexibel arbetstid och veckoarbetstid på 38,75 timmar för tjänstemän
- möjlighet att växla semesterdagstillägg mot lediga dagar
- rabatterat pris på resekort/busskort
- friskvårdsbidrag

Kvalifikationer
För rollen krävs
- högskoleexamen från socionomprogrammet alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget
- ett engagemang för uppdraget och ett brukarfokus
- god förmåga att uttrycka dig i svenska språket i tal och skrift
- vana av dator som arbetsverktyg
- tidigare chefserfarenhet
- B-körkort

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en trygg, pålitlig och stabil person som samarbetar väl med andra samt trivs med ansvar och att arbeta mot uppsatta mål. Du har förmåga att motivera andra till goda resultat och utveckling genom coachning, delegering och en tydlig målbild. För dig är det självklart att främja nytänkande och utveckling - både för dig, dina medarbetare och för verksamheten.

Meriterande kvalifikationer

- mer än tre års erfarenhet som chef
- erfarenhet från LSS-verksamhet eller annan inhämtad kunskap kring målgruppen
- erfarenhet av att driva förändringsarbete
- erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation
- dokumenterad ledarskapsutbildning

Anställningsvillkor
En tillsvidareanställning samt två vikariat på 6 månader inledningsvis, tillträde enligt överenskommelse. Bifoga utbildningsintyg i din ansökan då detta kommer efterfrågas om du blir aktuell för tjänsten.

För att få anställning måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret vilket kommer efterfrågas om anställning blir aktuell. Beställ gärna detta i samband med ansökan så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

Kontaktuppgifter

Therese Holst, sektionschef LSS gruppbostäder & servicebostäder: 023-829 45

Fackliga företrädare
Vision, Christina Johansson, 023-821 10

Akademikerförbundet SSR, Carina Renhuvud, 023-873 19

Kommunal, [email protected]

Övrigt

Du kommer få svara på urvalsfrågor när du skickar in din ansökan. Frågorna är ställda utifrån de krav som är uppsatta för tjänsten och dina svar kommer ligga till grund för det första urvalet. 

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected] 

Kontaktinformation
Therese Holst, Sektionschef

Arbetsplats

 Falun Visa mindre

Enhetschef till Högskolan Dalarna

Vill du vara en del i Högskolan Dalarnas fortsatta framgångsresa? Till Avdelningen för studentservice och utbildningsadministration söker vi nu en enhetschef. Avdelningen är en del av högskolans gemensamma verksamhetsstöd och har som uppdrag att stödja studenten genom studierna vid Högskolan Dalarna. Verksamheten inom avdelningen är samlad i tre enheter med ansvariga enhetschefer och vi söker nu en enhetschef till enheten utbildningshandläggning.  Enhete... Visa mer
Vill du vara en del i Högskolan Dalarnas fortsatta framgångsresa?

Till Avdelningen för studentservice och utbildningsadministration söker vi nu en enhetschef. Avdelningen är en del av högskolans gemensamma verksamhetsstöd och har som uppdrag att stödja studenten genom studierna vid Högskolan Dalarna. Verksamheten inom avdelningen är samlad i tre enheter med ansvariga enhetschefer och vi söker nu en enhetschef till enheten utbildningshandläggning. 

Enheten för utbildningshandläggning ansvarar för handläggning, inom och utveckling av, antagning, studieavgifter, tillgodoräknande, examen, samt in- och utresande studenter. Enheten har även ansvar för de högskolegemensamma studie- och utbildningsadministrativa system Högskolan Dalarna använder sig av. På enheten arbetar 17 medarbetare placerade i Falun. 

Din arbetsdag som enhetschef
I rollen som enhetschef leder och fördelar du arbetet inom din enhet vilket bland annat innebär personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Under din ledning utvecklar enheten verksamheten genom att införa nya arbetssätt, öka kvaliteten och förenkla processerna för att skapa bästa servicen till våra studenter och anställda. Du har ett tätt samarbete med din närmaste chef och dina enhetschefskollegor. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp där ni tillsammans skapar förutsättningar för att utveckla avdelningens och högskolans verksamhet.

Verksamheten inom avdelningen präglas av ett öppet klimat, engagerade chefer och medarbetare som har stor kompetens, driv och serviceförmåga. Enhetschefsrollen är en utåtriktad och operativ roll. Genom ett nära ledarskap och ett tätt samarbete med dina medarbetare och kollegor, bidrar du till att främja engagemang och delaktighet inom gruppen. Rollen passar dig som vill ha ett varierat arbete med stor möjlighet att bidra till avdelningens syfte att stödja studenten genom studierna vid Högskolan Dalarna.

Som chef vid Högskolan Dalarna får du löpande kompetensutveckling och möjlighet att kontinuerligt utvecklas i ditt ledarskap, bland annat genom ledarskapsprogram och tillgång till en egen chefscoach.

Är du personen vi söker?
Du har omfattande erfarenhet av att ha varit chef inom en myndighet samt akademisk examen inom relevant ämnesområde. Som ledare har du ett coachande förhållningssätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av systemförvaltning, verksamhets- och processutveckling samt erfarenhet från liknande arbete inom ett lärosäte. Vi söker dig som är bra på att se ständiga förbättringar och vill göra det bättre för våra studenter och anställda varje dag.

Vid tillsättningen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och för att lyckas med rollen tror vi att du har förmåga att se till helheten och tänka strategiskt. Du ska kunna kommunicera på ett tydligt sätt och ha förmåga att prioritera. Högskolan Dalarnas vision ger en bild av den framtid som vi på Högskolan Dalarna vill skapa genom vårt dagliga arbete. Den sätter högskolan i ett större sammanhang och formulerar hur vi ser vårt uppdrag och den roll vi vill spela i samhället. Internationalisering, jämställdhet och mångfald är viktiga parametrar för ett framgångsrikt ledarskap inom Högskolan Dalarna.

Du ska kunna tala och skriva mycket väl på svenska och då verksamheten bedrivs i en mångkulturell miljö behöver du även kunna tala och skriva på engelska.

Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100%, med tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun, visst arbete förekommer även i Borlänge.

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via vår webbplats senast 2022-11-20. Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar. 

Visste du att Högskolan Dalarna har blivit rankad som "Studenternas favorit i Europa"? (Läs mer här.) 

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna, besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen.

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.


På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med omgivande samhälle. Vi är cirka 850 anställda, 17 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners som gör detta möjligt. Tillsammans vill vi förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

Vi söker 2 enhetschefer till Sektor Service! 

Har du erfarenhet av att leda inom serviceyrket? Är du kreativ och trivs i förändringsarbete? Då kan du vara den vi söker. Vi söker nu två engagerade enhetschefer som vill fortsätta driva utvecklingsarbetet tillsammans med oss! Vi behöver en enhetschef till enheten Kost-lokalvård och en enhetschef till enheten Lokalvård-kost.  Serviceförvaltningen är Falu kommuns leverantör av interna servicetjänster. Vi består idag av ca 350 anställda. Serviceförvaltn... Visa mer
Har du erfarenhet av att leda inom serviceyrket? Är du kreativ och trivs i förändringsarbete? Då kan du vara den vi söker.

Vi söker nu två engagerade enhetschefer som vill fortsätta driva utvecklingsarbetet tillsammans med oss! Vi behöver en enhetschef till enheten Kost-lokalvård och en enhetschef till enheten Lokalvård-kost. 

Serviceförvaltningen är Falu kommuns leverantör av interna servicetjänster. Vi består idag av ca 350 anställda. Serviceförvaltningen äger, bygger och förvaltar fastigheter. Verksamheten tillhandahåller tjänster inom fastighetsdrift, lokalvård, kostförsörjning, vaktmästeritjänster, fordon och posthantering.

Som enhetschef rapporterar du direkt till sektionschef och ingår i sektionens ledningsgrupp där du förväntas bidra med helhetssyn och till att arbetet genomsyras av ambitionen att hitta lösningar som ser till hela kommunens bästa. Att samverka såväl internt som externt är viktigt och att leva efter serviceförvaltningens målbild "Service genom samarbete i världsklass".

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som enhetschef kommer du att ansvara för en av fem enheter inom Kost-lokalvård eller inom Lokalvård-kost. Det innebär att du bland annat kommer att leda, planera, utveckla och utvärdera verksamheten såväl ekonomiskt som kvalitativt. I rollen som enhetschef ingår personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga enhetschefer och verksamhetsstödet. En viktig del i arbetet som enhetschef är att hitta balans i livet för egen del och för personalen.

Som ledare är du delegerande, stöttande och ser medarbetaren som den viktigaste resursen för att du ska lyckas med ditt uppdrag. Du är också tydlig, prestigelös och har ett inkluderande förhållningssätt. Att skapa goda kontakter med våra kunder är en förutsättning för kvaliteten på våra uppdrag. Eftersom vi vet att ledarskapet är en viktig komponent för att medarbetare ska trivas på sitt arbete så ger vi hela tiden stöd och utveckling till våra chefer. Detta sker exempelvis genom kommunens egna ledarutvecklingsprogam som alla våra nya chefer genomgår.

Kvalifikationer
För rollen krävs:

- Relevant högskoleutbildning eller utbildning/ erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig

- Erfarenhet av att ha drivit projekt eller utvecklingsarbete

- B-körkort 

- Mycket god datavana och administrativ förmåga

- God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift  

Personliga egenskaper
Vi söker dig som genom ditt ledarskap har förmåga att leda, motivera och utveckla dina medarbetare mot gemensamma mål. Du tycker att det är viktigt att tillvarata medarbetarnas kompetens och att skapa engagemang. Det är naturligt för dig att ha ett stöttande och coachande förhållningssätt och genom det skapar du förutsättningar för lärande och utveckling hos dina medarbetare. Enheterna inom Kost och lokalvård och Lokalvård och kost befinner sig i utveckling vilket innebär att du behöver ha ett kreativt förhållningssätt och trivas med förändringsarbete.

För att passa i rollen som enhetschef ser vi att du även är en person som fokuserar på att uppnå goda resultat och som tar initiativ och ansvar. Du gör tydliga prioriteringar och fördelar resurser på ett effektivt sätt. Vi ser också att du är en person som värdesätter god samverkan och som kan se saker och ting från andra verksamheters perspektiv. Du bidrar till en bra stämning på arbetsplatsen och värdesätter gott samarbete med medarbetare och chefskollegor. Du har lätt för att skapa nya kontakter och att etablera goda relationer med andra. För dig är det också självklart att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter och du kommunicerar på ett klart och tydligt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete och rehabiliteringsarbete?

- Erfarenhet av INSTA 800

- Erfarenhet av offentlig förvaltning och därmed god förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd verksamhet

- Flerårig arbetslivserfarenhet som ledare inom serviceyrket där arbetet även inneburit ekonomi-, personal-, kund- och arbetsmiljöansvar

- Erfarenhet av arbete inom kost/lokalvårds verksamhet

Anställningsvillkor
2 Tillsvidareanställningar på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Bifoga utbildningsintyg i din ansökan då detta kommer efterfrågas om du blir aktuell för tjänsten. 

För att få anställning måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret vilket kommer efterfrågas om anställning blir aktuell. Beställ gärna detta i samband med ansökan så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

Kontaktuppgifter

Teija Joona, Förvaltningschef Service, tel. 023 – 866 00

Fackliga företrädare

Vision, Christina Johansson, tel. 023-821 10, mail: [email protected]

Kommunal, Sara Lärfars, mail: [email protected]

Ledarna, Karolina Roos, tel. 023-863 30, mail: [email protected]

Övrigt

Du kommer få svara på urvalsfrågor när du skickar in din ansökan. Frågorna är ställda utifrån de krav som är uppsatta för tjänsten och dina svar kommer ligga till grund för det första urvalet. 

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. Även arbetsprov kan förekomma. 

Inför denna rekrytering har vi även tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktinformation
Teija Joona, Sektorchef service

Arbetsplats

 Falun Visa mindre

Enhetschef till Ekonomiskt bistånd

Världsarvet Falun består av vackra omgivningar med sjöar, grönska och arvet från den stora koppargruvan. Falun har ett rikt utbud av idrott och friluftsliv samt närhet till fjällen. Kommunen passar alla med en blandning av stadsliv och naturliv och möjligheter till shopping och friluftsaktiviteter året om.  Vill du ha ett intressant och omväxlande arbete där du gör skillnad i människors liv? Nu söker Arbetslivs- och Socialförvaltningen en enhetschef till ... Visa mer
Världsarvet Falun består av vackra omgivningar med sjöar, grönska och arvet från den stora koppargruvan. Falun har ett rikt utbud av idrott och friluftsliv samt närhet till fjällen. Kommunen passar alla med en blandning av stadsliv och naturliv och möjligheter till shopping och friluftsaktiviteter året om. 

Vill du ha ett intressant och omväxlande arbete där du gör skillnad i människors liv? Nu söker Arbetslivs- och Socialförvaltningen en enhetschef till enheten Ekonomiskt bistånd! Vi söker dig som med ditt engagemang och driv vill leda och bidra till verksamhetens utveckling och kan erbjuda dig en spännande arbetsplats med ett gott arbetsklimat och god stämning! Arbetet är omväxlande i en föränderlig miljö där den ena dagen inte är den andra lik. Det här är en tjänst för dig som trivs med att arbeta både i en förvaltande och i en utvecklande roll.

Ekonomiskt bistånd tillhör sektion Arbetsliv som ansvarar för ekonomiskt bistånd till enskilda och familjer, arbetsmarknadsinsatser, arbetsträning samt flykting- och integrationsuppdraget. Sektionens målsättning är att utveckla individers möjlighet till egen försörjning och full delaktighet i samhället. För att lyckas med detta har sektion Arbetsliv ett tydligt framtidsfokus med ett strategiskt utvecklingsarbete. Arbetsmarknadsperspektivet finns med i både arbetssätt och strategi.

Enheten ekonomiskt bistånd har som uppdrag att utreda, bedöma och besluta om försörjningsstöd. Enheten är uppdelad i fyra team med olika inriktningar som vardera har en teamledare. Teamen arbetar med olika målgrupper och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt, b.la. arbetar de med SIP (samordnad individuell plan) som ett bra verktyg för att genom samverkan mellan olika verksamheter möjliggöra ett helhetsperspektiv kring individer och deras behov.

Som ny chef i Falu kommun kommer du att få gå kommunens ledarutvecklingsprogram. Vi har även stödfunktioner i form av centrala funktioner för bland annat ekonomi, HR och kommunikation. Vi erbjuder också flera uppskattade förmåner såsom årsarbetstid, rätt till justering av sysselsättningsgrad, semesterväxling och viss möjlighet att arbeta hemifrån. 

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Enhetens uppdrag är information, rådgivning och att utifrån ansökan utreda och bedöma behov av ekonomiskt bistånd. I arbetet ingår att samverka med andra aktörer, både internt och externt för att bygga broar, korta ner ledtider och verka för integrerade lösningar utifrån det strategiska vägvalet att gå från socialt perspektiv till arbetsmarknadsperspektiv. 

I rollen som enhetschef ingår du i ledningsgruppen för sektion Arbetsliv och du ansvarar för att leda och planera arbetet, samt driva utvecklingsfrågor på din enhet tillsammans med dina medarbetare och i nära samarbete med de andra enhetscheferna på sektionen. I uppdraget ingår personal-, budget- och arbetsmiljöansvar och du kommer arbeta aktivt med digitaliseringsfrågor. Du arbetar utifrån en helhetssyn och fattar självständiga beslut inom verksamhetsområdet. Utifrån verksamhetens uppdrag, omfattning och antal medarbetare finns till stöd en biträdande enhetschef, samt fyra teamledare som har arbetsledande funktion och som utgör stöd i verksamheten och i utvecklingsarbetet. 

Kvalifikationer
För rollen krävs: 

- Utbildning som socionom, samhällsvetare, statsvetare eller annan för tjänsten relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

- I första hand söker vi dig som har dokumenterad erfarenhet av att ha varit chef för Ekonomiskt bistånd. I andra hand kan du också vara intressant för oss om du har haft en annan ledande roll inom Ekonomiskt bistånd. 

- God kännedom om verksamhetsområdet och väl förtrogen med de lagar som styr verksamheten

- Goda vitsord/erfarenheter av förändringsprocesser inom Ekonomiskt bistånd

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är bra på att omvandla visioner till strategiska mål och som ser saker och ting ur ett strategiskt perspektiv. Du är en ansvarsfull person som tar initiativ och får saker att hända. Ditt ledarskap präglas av tilltro till dina medarbetares kompetens där du stöttar dina medarbetare genom ett coachande förhållningssätt. För dig är goda relationer och ett gott samarbete vägen till framgång och du delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter till andra. Du har ett strukturerat och systematiskt arbetssätt och har förmågan att bibehålla ett positivt och lugnt förhållningssätt även i utmanande situationer. 

Meriterande kvalifikationer

- Kunskap om arbetsmarknadsperspektivets arbetssätt

- Arbetslivserfarenhet från kommun med arbetsmarknadsperspektiv som arbetssätt/metod

- Kunskap eller arbetslivserfarenhet av arbete med digitalisering

- Erfarenhet av arbete med välfärdens kompetensförsörjningsutmaning 

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Kopia på betyg och intyg bifogas i din ansökan.

För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll (2010:479) utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ detta i samband med ansökan så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten. 

Upplysningar

Sektionschef, Arne Holmström, tel. 023-872 58, mail: [email protected]

Förvaltningschef, Maria Jonsson, tel. 023-822 29, mail: [email protected]

Fackliga företrädare

Akademikerförbundet SSR, Jan Nyberg, tel. 023-821 67, mail: [email protected]

Ledarna, Karolina Roos, tel. 023-863 30, mail: [email protected]

Vision, Christina Johansson, tel. 023-821 10, mail: [email protected]

Övrigt

Du kommer få svara på urvalsfrågor när du skickar in din ansökan. Frågorna är ställda utifrån de krav som är uppsatta för tjänsten och dina svar kommer ligga till grund för det första urvalet. 

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om
kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra
arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en
inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. Även arbetsprov kan komma
att bli aktuellt.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din
ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Arbetsplats

 Falun Visa mindre

Enhetschefer till LSS

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Är du en trygg och modig ledare och intresserad av en ny utmaning?

LSS-sektionen boende har ansvar för verkställighet av alla boendebeslut enligt LSS. Inom sektionen arbetar idag 13 enhetschefer. Vi söker nu 2 enhetschefer till LSS, en tillsvidareanställning och ett vikariat på 6 månader.

LSS boendesektionen ingår i omvårdnadsförvaltningen och verkställer alla boendebeslut enligt LSS. Sektionens arbete bygger på värdegrunden där vi utgår från allas lika värde, ett respektfullt bemötande och vikten av allas delaktighet.

Falu kommun eftersträvar ett tillitsbaserat och transparent ledarskap där tilltron till individens egen inneboende förmåga till egen utveckling och ansvarstagande är stor. 

Vi finns för Faluborna och vi ska vara enkla att samarbeta med!

I varje möte med den enskilde ska verksamheterna kännetecknas av professionella stödinsatser i enlighet med LSS-lagstiftningen där individens integritet, självständighet och självbestämmande är centrala och självklara fokusområden.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef inom LSS erbjuder vi dig ett spännande, självständigt och varierande arbete där det ställs krav på god samarbetsförmåga både internt och externt. Du arbetar i enlighet med lagstiftning, riktlinjer och övriga styrdokument som bas för att leda verksamheterna. Din roll innefattar verksamhets- och personalansvar där du förväntas leda, planera och utveckla verksamheten utifrån helhetssyn på kvalitet, ekonomi och måluppfyllelse. I arbetet ingår även utåtriktad samverkan i form av kontakt med brukare, anhöriga och företrädare.

Ditt kontor finns i Stadshuset tillsammans med andra enhetschefer inom LSS. Områdets chefer har de sista två åren utvecklat ett arbetssätt där de arbetar tillsammans i team. De leder och samverkar tätt ihop, stöttar varandra och samkör ibland utbildningar, möten, samt täcker upp vid kortare frånvaro för varandra. Sektionen har nyligen också infört rollen gruppledare som ett stöd till enhetschefsfunktionen men som även ingår i enheternas bemanning och arbetsgrupp. De stöttar bland annat upp i schemaläggning, bemanningsfrågor och en del andra administrativa uppgifter på enheterna.

I övrigt finns också stödfunktioner som ekonomer, HR-specialister, kommunikationskontor, gruppcoach och bemanningscenter för att ytterligare stötta chefens roll inom Falu Kommun. 

Kvalifikationer (rubrik)
KVALIFIKATIONER

För rollen krävs

- avslutad högskoleutbildning från socionomprogrammet eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget

- ett engagemang för uppdraget och ett brukarfokus

- god förmåga att uttrycka dig i svenska språket i tal och skrift

- vana av dator som arbetsverktyg

- tidigare chefserfarenhet

- B-körkort

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en trygg, pålitlig och stabil person som samarbetar väl med andra samt trivs med ansvar och att arbeta mot uppsatta mål. Du har förmåga att motivera andra till goda resultat och utveckling genom coachning, delegering och en tydlig målbild. För dig är det självklart att främja nytänkande och utveckling - både för dig, dina medarbetare och verksamheten.

Meriterande kvalifikationer

- mer än tre års erfarenhet som chef

- erfarenhet från LSS-verksamhet eller annan inhämtad kunskap kring målgruppen

- erfarenhet av att driva förändringsarbete

- erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation

- ledarskapsutbildning

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
En tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse samt ett vikariat i 6 månader, med start i september.

Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med eventuell intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll (2010:479) utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

UPPLYSNINGAR

Therese Holst, sektionschef LSS gruppbostäder & servicebostäder: 023-829 45

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Malene Särmark, Kommunal, 010-442 81 69 

Christina Johansson, Vision, 023-821 10

ÖVRIGT

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. 

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected] 

Kontaktinformation
Therese Holst, Sektionschef

Arbetsplats

 Falun Visa mindre

Planeringsdirektör

Om oss Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Den 1 januari 2023 sjösätter v... Visa mer
Om oss
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.

Den 1 januari 2023 sjösätter vi en ny planeringsenhet som kommer att förbättra och förenkla Region Dalarnas administrativa processer och servicen till medborgarna. Enheten kommer att samordna och vara navet i det övergripande kvalitets-, förbättrings- och utvecklingsarbete och leds av planeringsdirektören.
Vi erbjuder en stimulerande miljö där du får möjlighet att arbeta nära beslut och ledning, i en nyinrättad tjänst där du ges möjlighet att forma och förbättra våra styrande processer.Dina arbetsuppgifter
Är du en analytisk, kommunikativ och strategiskt ledare med intresse för ett uppdrag där du gör skillnad och bidrar till att medborgarna, det vill säga vi, mår bra - i hela Dalarna?

Rollen som planeringsdirektör är en nyinrättad roll som omfattar ansvar för att driva och utveckla organisationsövergripande verksamhetsstyrning och uppföljningsprocesser. Som planeringsdirektör utgör du ett stöd till regiondirektören i det strategiska planerings-, utrednings- och uppföljningsarbetet för Region Dalarna.
Planeringsdirektörens uppdrag är att utveckla, samordna och koordinera arbetet med att verkställa och följa upp regionplan och politiskt fattade beslut tillsammans med underställda chefer och övriga organisationen. Starkt fokus på kvalitet, verksamhetsstyrning samt förståelse för vikten av god struktur är centralt för tjänsten. Då rollen är ny kommer också en viktig uppgift i ett initialt skede vara att skapa ett team och tydlighet i gemensamma mål och arbetsprocesser.
Tjänsten är direkt underställd regiondirektören och som planeringsdirektör är du chef för avdelningscheferna inom planeringsenheten. Totalt sett innefattar nya planeringsenheten ett 80-tal medarbetare som arbetar inom bland annat analys och utredning, kansli, gemensam utlämningsfunktion, regionarkivet, hållbarhet och invånar- och e-tjänster.
Din profil
Vi söker dig som är en erfaren ledare. Du har en akademisk utbildning med en inriktning som är relevant för befattningen eller annan erfarenhet eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du har flerårig erfarenhet av ledning i komplexa organisationer, verksamhetsstyrning och uppföljning på strategisk nivå och du har erfarenhet av att arbeta inom en politisk styrd organisation. Vidare ser vi gärna att du erfarenhet av arbete med ledningssystem och kvalitets- och uppföljningsprocesser.
Du är van vid att fatta beslut utifrån ett strategiskt och analytiskt perspektiv i ett komplext sammanhang. Du är resultatinriktad och framtidsorienterad. Helhetssyn och verksamhetsfokus är självklart för dig.
Som ledare är det viktigt för dig att vara en god förebild och ditt ledarskap står för engagemang, mod och tydlighet. Du har en god analytisk förmåga, är strukturerad och drivande. Du skapar delaktighet och har en god förmåga att kommunicera och entusiasmera dem du möter i ditt arbete. Du har också hög integritet med mycket god förmåga att skapa goda relationer och samverka.
Region Dalarna tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Det innebär att du har en grundanställning som tillsvidareanställd med ett tidsbegränsat förordnande som planeringsdirektör och enhetschef för planeringsenheten.Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Region Dalarna med Clockwork Rekrytering. För ytterligare information kontakta gärna ansvarig Rekryteringskonsult Anders Hultgren, [email protected], 0733-512 701. Välkommen med din intresseanmälan via www.clockworkpersonal.se senast 2022-10-30.

Fackliga kontakter
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Region Dalarna värnar om en hälsosam arbetsmiljö för våra medarbetare samt säkra och trygga möten med medborgare, patienter, kunder och samarbetspartners. Som en del i vår rekryteringsprocess genomför vi därför drogtest innan erbjudande om anställning, samt kontrollerar ditt vaccinationsbevis.
Region Dalarna tillämpar krigsplacering i samband med nyanställning. Detta innebär att du som arbetstagare har ett lagkrav att ta dig till ordinarie arbetsplats i händelse av högsta beredskap. Visa mindre

Enhetschef till Enheten Granskning och Kontroll, Falun

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta ... Visa mer
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?
Enhetens uppdrag

Enheten Granskning och Kontroll (EGK) tillhör VO Direkt och är en ny verksamhet inom Arbetsförmedlingen som byggts upp i syfte att få till en mer rättssäker, enhetlig och effektiv handläggning inom kontrolluppdraget.

EGK i Falun har idag ett 80-tal medarbetare och leds av en enhetschef och fyra sektionschefer som utifrån inkomna signaler sammanställer och bedömer om det finns skäl att anta att arbetssökande inte följer regelverket för arbetslöshetsförsäkringen eller regelverket för ersättning till deltagare i arbetsmarknadspolitiska insatser. Arbetet ställer höga krav på enhetlig och rättssäker handläggning och behovet av stöd i den enskilda handläggningen samt regel- och metodutvecklingen är omfattande.

Enhetschefens uppdrag och ansvar

Ditt uppdrag som enhetschef är det övergripande verksamhets-, budget- och personalansvaret. Du ansvarar för att enhetens resultat motsvarar fastställda mål. Du ansvarar även för att säkerställa en enhetlig verksamhetsprocess tillsammans med enhetscheferna för Köping och Norrköping.

Som enhetschef ingår du i avdelningschefens ledningsgrupp och kommer gemensamt med denna och de andra enhetscheferna att ansvara för hela avdelningens resultat och utveckling. Du har ett viktigt uppdrag i att skapa en välfungerande ledningsgrupp och tillsammans med dina fyra sektionschefer, driva och utveckla enheten. Du möjliggör goda prestationer, hög trivsel och en god arbetsmiljö genom att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens chefskriterier. Du verkar för en kultur som är präglad av tillit, öppenhet och trygghet.

Ditt arbete sker i starkt partnerskap i och utanför din egen avdelning och i god samverkan med fackliga parter. Som enhetschef är du en förebild i att leva Arbetsförmedlingens vision, värdegrund och inriktning för medarbetarskap och chefskap.

Grundläggande kvalifikationskrav

Minst ett års aktuell erfarenhet av:

- Chefskap med verksamhets- och personalansvar inom Arbetsförmedlingens verksamhet

Eller

- Chefskap på motsvarande nivå med verksamhets- och personalansvar från annan organisation

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Chefer är medarbetare på Arbetsförmedlingen som dessutom:

- Pekar ut riktning för sina medarbetare och följer upp prestationer
- Undanröjer hinder i vardagen och hanterar problem
- Skapar delaktighet i arbetet och främjar utveckling

Vårt erbjudande

Placeringsort är Falun. Som enhetschef har du förtroendearbetstid och kan i överenskommelse med överställd chef få möjlighet att arbeta upp till 49 % av din arbetstid hemifrån.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-06. Bifoga ditt cv och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven på arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Detta innebär att vi använder vetenskapligt förankrade urvalsmetoder och en strukturerad process för att bedöma vilken kandidat som är mest lämplig för tjänsten. Urvalstest förekommer och vi kommer att ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk. Visa mindre

Enhetschef till avdelningen för Internationell vård i Falun

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Ansvar och arbetsuppgifter Som chef in... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som chef inom Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service. Du leder verksamheten utifrån en helhetssyn och med respekt för fattade beslut. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och strategier skapar du förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna och vilja ta stort ansvar för teamets resultat och för sin egen utveckling. I rollen som Enhetschef ingår personalansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för teamen i enheten.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuder du dina medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver.

Som Enhetschef ingår du i områdets ledningsgrupp som består av ca 10 personer och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang. Din enhet består av ca 20 medarbetare som arbetar med Internationell vård och har sin placering i Falun. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå och representerar Försäkringskassan i externa samarbeten. Som enhetschef hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som


• Har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• Har god ledarskapsförmåga
• Är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat
• Kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål
• Har god självkännedom och är stabil som person
• Har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten
• Samarbetar och samverkar effektivt med andra
• Har god kommunikativ förmåga

Det är meriterande om du


• Har erfarenhet av operativt ledarskap
• Har erfarenhet av ledarskap i liknande verksamhet
• Har erfarenhet av coachande ledarskap och att leda i förändring
• Har erfarenhet av att leda team
• Har erfarenhet av produktionsstyrning av ärendehandläggning
• Har erfarenhet av att planera din verksamhet i samarbete med chefskollegor på distans
• Har god förståelse för Försäkringskassans uppdrag
• Har erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering inom staten

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
En tillsvidareanställning, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner
Chef: Fredrik Dahlby, 010-112 07 67 (för frågor om tjänsten): HR-specialist: Stig Lindblom, 010-116 90 63 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Kristina Varenblad Nordin, 010-112 05 52 och Eric Berg, 010-119 92 77 Saco-S: Matti Norrby, 010-111 84 76 Seko: Eliza Grundström, 010-115 34 02.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 29 maj 2022. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Sektionschef till inspektionsverksamheten i Falun

Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra. Diarienummer 2022/007843 Vi söker två kommunikativa och erfarna chefer till inspektionsavdelningen med placering vid region Mitt, kontoret i Falun. Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre... Visa mer
Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra.

Diarienummer 2022/007843

Vi söker två kommunikativa och erfarna chefer till inspektionsavdelningen med placering vid region Mitt, kontoret i Falun.

Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig!

Ditt nya arbete Innebär att du som en del i myndighetens ledningssystem leder den operativa tillsynsverksamheten. Detta gör du genom att bryta ner vårt uppdrag och de övergripande målen till praktisk handling och tydliggör ambitionsnivåer så att tillsynen bedrivs effektivt mot våra intressenter. Du har resultat-, budget-, personal och arbetsmiljöansvar för en sektion med cirka 14-16 medarbetare. Arbetet innebär att fatta operativa myndighetsbeslut, vilket innebär att du förväntas ta snabba och ibland obekväma beslut, som representant för myndigheten.

Dina medarbetare har tillsyn på arbetsplatser inom Dalarna, Uppsala och Gävleborgs län och till viss del också Värmland, Örebro och Västmanlands län. Du och dina chefskollegor i regionen ingår i ledningsgruppen för region Mitt, som även har kontor i Örebro. För närvarande pågår ett myndighetsgemensamt utvecklingsarbete av vår gemensamma kultur. Du blir en del av det arbetet och att leda i förändring.

Som sektionschef har du ett prestigelöst förhållningssätt, motiverar samt skapar förutsättningar för att medarbetarna ska utvecklas. Du företräder sektionen externt såväl i inspektionsarbetet som exempelvis i kontakter med media och i samverkan med myndigheter och andra organisationer.

Kvalifikationskrav
• Högskoleutbildning om 120 gamla respektive 180 nya högskolepoäng, eller annan utbildning tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Minimum tre års ledarerfarenhet med personal-, budget-, resultat- och arbetsmiljöansvar, alternativt flerårig erfarenhet från inspektion av arbetsmiljö i kombination med identifierad ledarförmåga
• Mycket god skriftlig och muntlig förmåga i svenska språket
• B-körkort
• Erfarenhet av aktivt arbetsmiljöarbete på ledningsnivå alternativt tillsyn, inspektion eller myndighetsutövning

Personliga egenskaper
Du har en personlig mognad med en positiv människosyn. Du är kommunikativ, lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta. Du tillämpar ett situationsanpassat ledarskap och är väl förtrogen med ett coachande ledarskap. Du har hög beslutsförmåga, är strukturerad och är resultatinriktad. 

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Slutkandidater till chefsbefattningen kan få genomgå tester före en eventuell anställning.

Det är meriterande om du har
• Chefserfarenhet med personal-, budget-, resultat- och arbetsmiljöansvar från offentlig verksamhet
• Minst två års erfarenhet av arbete i en komplex organisation
• Erfarenhet av en roll som beslutsfattare inom inspektion eller motsvarande tillsyn

Mer om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning med placering vid kontoret i Falun. Anställningen innefattar förtroendearbetstid. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Läs mer om vad vi erbjuder på vår hemsida www.av.se .

Arbetsmiljöverket erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Att vi är olika bidrar till att verksamheten blir effektiv och för at kunna ta tillvara på varje medarbetares kompetens har vi ett inkluderande synsätt.

Om du har frågor
I den här rekryteringen samarbetar vi med Jefferson Wells. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Magnus Gustafsson 010-730 90 00.

Ansvarig regionchef är Anna Rydbeck. Fackliga kontaktpersoner är Lena Sundstedt för SACO och Håkan Angeldal för Fackförbundet ST inom Arbetsmiljöverket och Jenny Bengtsson för Seko. Samtliga nås via Arbetsmiljöverkets växel 010-730 90 00.

Välkommen med din ansökan senast 27 februari 2022  Ansök genom att klicka på länken nedan.

Om inspektionsavdelningen
Avdelningens huvudsakliga uppgift är att svara för tillsyn enligt arbetsmiljölagstiftningen. Våra arbetsmiljöinspektörer genomför inspektioner, utreder olycksfall och utför mätningar utifrån arbetsmiljölagens och aktuella föreskrifters krav. Vi arbetar förebyggande via informationsinsatser och samverkar med andra myndigheter. Avdelningen för inspektion består av fem regioner: nord, mitt, öst, väst och syd och består av cirka 350 medarbetare.

Arbetsmiljöverket är en myndighet som har regeringens och riksdagens uppdrag att se till att Lagar om arbetsmiljö- och arbetstider följs av företag och organisationer. Alla anställda i Sverige har rätt till en bra arbetsmiljö enligt arbetsmiljölagen. Vårt mål är att minska riskerna för ohälsa och olycksfall i arbetslivet och att förbättra arbetsmiljön ur ett helhetsperspektiv. Vi är i dag cirka 650 medarbetare fördelade på totalt 11 orter i Sverige. Visa mindre

Enhetschef till avdelningen för Internationell vård i Falun

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Ansvar och arbetsuppgifter Som chef i... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som chef inom Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service. Du leder verksamheten utifrån en helhetssyn och med respekt för fattade beslut. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och strategier skapar du förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna och vilja ta stort ansvar för teamets resultat och för sin egen utveckling. I rollen som Enhetschef ingår personalansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för teamen i enheten.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuder du dina medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver.

Som Enhetschef ingår du i områdets ledningsgrupp som består av ca 10 personer och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang. Din enhet består av ca 20 medarbetare som arbetar med Internationell vård och har sin placering i Falun. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå och representerar Försäkringskassan i externa samarbeten. Som enhetschef hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som


• Har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• Har god ledarskapsförmåga
• Är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat
• Kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål
• Har god självkännedom och är stabil som person
• Har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten
• Samarbetar och samverkar effektivt med andra
• Har god kommunikativ förmåga

Det är meriterande om du


• Har erfarenhet av operativt ledarskap
• Har erfarenhet av ledarskap i liknande verksamhet
• Har erfarenhet av coachande ledarskap och att leda i förändring
• Har erfarenhet av att leda team
• Har erfarenhet av att leda på distans
• Har erfarenhet av produktionsstyrning av ärendehandläggning
• Har erfarenhet av att planera din verksamhet i samarbete med chefskollegor på distans
• Har god förståelse för Försäkringskassans uppdrag
• Har erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering inom staten

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

En tjänst, tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner

Chef: Fredrik Dahlby, 010-112 07 67 (för frågor om tjänsten): HR-specialist: Annika Sörensen, 010-111 66 00 (för frågor om rekryteringsprocessen) tel. Fackförbundet ST: Kristina Varenblad Nordin, 010-112 05 52 och Peter Karlsson, 010-112 58 45 Saco-S: Camilla Leveau, 010-111 50 13 Seko: Eliza Grundström, 010-115 34 02.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 30 november 2021. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Enhetschef till enheten för landsbygds- och jordbrukarstöd

Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande. ... Visa mer
Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.ARBETSUPPGIFTER
Länsstyrelsen arbetar för att EU:s och Sveriges jordbrukspolitik och landsbygdspolitik inklusive Landsbygdsprogrammet får genomslag på regional nivå. Det innebär att lantbruket ska bli konkurrenskraftigt och långsiktigt hållbart samtidigt som den ekologiska odlingen ökar och värdefulla natur- och kulturlandskap bevaras.
Målen med den gemensamma jordbrukspolitiken från 2023 är att:

• det ska finnas säkra livsmedel av hög kvalitet till rimliga priser
• jordbrukarna ska ha en skälig levnadsstandard
• naturresurserna och miljön ska bevaras och skyddas
• främja sysselsättning, tillväxt och lokal utveckling på landsbygden

Organisationen av avdelningen för hållbar utveckling har ändrats genom att vi tillför en fjärde enhet. Vi söker därför en utvecklingsinriktad chef till Enheten för landsbygds- och jordbrukarstöd som har 20 medarbetare.
Som enhetschef ansvarar du för att planera och leda arbetet, prioritera och kvalitetssäkra enhetens processer och är chef för enhetens medarbetare. Du har ansvar för budget och resursfördelning, såväl ekonomiskt som personellt och har arbetsmiljöansvar.
Du ansvarar tillsammans med enheten för vårt arbete med Landsbygdsprogrammet 2014-2020 och kommande program. Enheten arbetar bland annat med handläggning av jordbrukarstöd, kontroll av arealstöd, kontroll av djurmärkning samt handläggning av projekt- och företagsstöd.
Vidare ansvarar du för uppföljning och utvärdering av verksamheten och att enheten arbetar i enlighet med den statliga värdegrunden.
Din närmaste chef är Mikael Selander som är avdelningschef på avdelningen för Hållbar utveckling.


KVALIFIKATIONER
Krav:
- Du har chefserfarenhet
- Erfarenhet att arbeta strategiskt och processinriktat med verksamhetsplanering, uppföljning, årsredovisning och verksamhetsutveckling.
- Du är en god kommunikatör och har ett gott bemötande
- Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
- Då tjänsten är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap.

Meriterande:
- Akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdigt.
- Tidigare erfarenheter om arbete med stöd till jordbrukare samt företagsstöd.
- Kunskap och erfarenhet av EU:s och Sveriges jordbrukspolitik
- Erfarenhet av statlig myndighetsutövning

Personliga egenskaper:
- Du är en god ledare.
- Du är engagerad och strukturerad.
- Du är lyhörd, empatisk och öppen inför andra människor, deras olikheter, arbetsmiljö och kompetens.
- Du arbetar enligt den statliga värdegrunden.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar för att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.

Vi kan erbjuda medflyttarservice via rekryteringslots Dalarna. Visa mindre

1:a linjens chef Vårdnära Service - Ludvika Lasarett

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Regionservice uppdrag är att leda, utföra, utveckla och effektivisera servicetjänster tillsammans med verksamheter inom Region Dalarna, i samverkan med regionens kommuner eller genom samarbete med externa aktörer. Det gör vi inom serviceområden som t.ex. fastighetsdrift, kost & måltid, logistik, lokalvård och tvätt. Region... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Regionservice uppdrag är att leda, utföra, utveckla och effektivisera servicetjänster tillsammans med verksamheter inom Region Dalarna, i samverkan med regionens kommuner eller genom samarbete med externa aktörer. Det gör vi inom serviceområden som t.ex. fastighetsdrift, kost & måltid, logistik, lokalvård och tvätt. Regionservice har ca 460 medarbetare och omsätter ca 350 MSEK. Verksamheten är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001 och miljöcertifierad enligt ISO 14001.

ARBETSBESKRIVNING

Vad vore bättre än att vakna på morgonen och veta att jag leder en grupp som är helt grundläggande för att vårdavdelningarna ska kunna vårda sina patienter på bästa sätt?
Nu har vi en riktigt spännande tjänst att tillsätta, en 1:a linjens chef Vårdnära Service (VNS) med placeringsort Ludvika. VNS är ett nytt arbetssätt som bygger på en strävan att man som servicemedarbetare ska arbeta på toppen av sin kompetens, dvs rätt person med rätt kompetens gör rätt saker på rätt sätt. VNS är sedan tidigare redan etablerat i flera verksamheter på Falu och Mora Lasarett, och fortsätter nu implementeras även på Ludvika Lasarett 2022.

Som chef VNS kommer du att ha en personalstyrka på ca 15-20 st. servicemedarbetare, vilka du som chef ska leda i det dagliga arbetet, både operativt men även på en strategisk nivå. Tjänsten omfattar personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. I din ledarroll ligger ett ansvar för din personals arbetsmiljö och trivsel samt ett fokus på deras utveckling, motivation och samarbetsförmåga. I chefsuppdraget inryms även att ansvara för drift av lasarettets kostverksamheter, Mottagningskök & Cafè Hörnan. Som Chef VNS rapporterar du till verksamhetschefen och ingår i dennes ledningsgrupp tillsammans med fem andra chefskollegor, där vi alla finns till för att bidra till Regionservice utveckling och måluppfyllelse.

Som stöd i arbetet har du Regionservice FM-enhet, vars uppgift är att på ett processorienterat sätt koordinera och utveckla servicetjänsterna inom Regionservice, i syfte att främja kärnverksamheten och den totala koncernnyttan. Samverkan med de fackliga organisationerna är en återkommande arbetsuppgift som åligger chef VNS.

KVALIFIKATIONER

Du har en eftergymnasial utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du behöver inte ha varit chef tidigare men du ska ha erfarenhet från en arbetsledande funktion. Har du en chefs- och ledarskapsutbildning med dig i bagaget är det meriterande men inget krav. Att ha arbetat med service i någon form är däremot ett krav. Det är viktigt då du behöver ha erfarenhet av hur det är att arbeta med kunder och har med dig en förståelse för det förhållningsättet. Du behärskar det svenska språket på en bra nivå i tal och skrift samt att du har ett B-körkort. Har du erfarenhet av serviceverksamhet i nära vårdmiljö eller från sjukvård är det meriterande. Vidare är det meriterande om du har lämplig branscherfarenhet inom kosthantering, egenkontroll/livsmedelshygien.

Som person är du duktig på att planera och integrera kort- och långsiktiga mål med helhetsbilden. Ditt sätt att kommunicera präglas bland annat av att du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Att bygga relationer är du en fena på och du har en förmåga att skapa förtroende hos personer. Förmågan att förhålla sig entusiastisk och positiv även i tuffa situationer finns hos dig samt att du har en utpräglad känsla för service och är intresserad av kunder och deras frågeställningar.

Har vi beskrivit dig? Sök då per omgående!

Tjänsten innebär en tillsvidareanställning i grundprofessionen med ett tidsbegränsat förordnande på tre år som 1:a linjens chef.


Fackliga kontaktpersoner:
Ledarna, [email protected]
Kommunal, [email protected]
Vision, [email protected]
SACO, [email protected]

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Enhetschef till Enheten Granskning och Kontroll Falun

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara... Visa mer
Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?
Enhetens uppdrag
VO Direkt, enheten Granskning och Kontroll Enheterna Granskning och kontrolls enheter (EGK) är en ny verksamhet inom Arbetsförmedlingen som byggts upp i syfte att få till en mer rättssäker, enhetlig och effektiv handläggning inom kontrolluppdraget.

EGK har idag ca. 300 kontrollhandläggare som utifrån inkomna signaler sammanställer och bedömer om det finns skäl att anta att arbetssökande inte följer regelverket för arbetslöshetsförsäkringen eller regelverket för ersättning till deltagare i arbetsmarknadspolitiska insatser. Arbetet ställer höga krav på enhetlig och rättssäker handläggning och behovet av stöd i den enskilda handläggningen samt regel- och metodutvecklingen är omfattande.

Enhetschefens uppdrag och ansvar
Ditt uppdrag som enhetschef är det övergripande verksamhets-, budget- och personalansvaret. Du ansvarar för att enhetens resultat motsvarar fastställda mål. Du ansvarar även för att säkerställa en enhetlig verksamhetsprocess tillsammans med enhetscheferna för Köping och Norrköping.

Som enhetschef ingår du i avdelningschefens ledningsgrupp och kommer gemensamt med denna och de andra enhetscheferna att ansvara för hela avdelningens resultat och utveckling. Du har ett viktigt uppdrag i att skapa en välfungerande ledningsgrupp och tillsammans med sektionschefer driva och utveckla enheten. Du möjliggör goda prestationer, hög trivsel och en god arbetsmiljö genom att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens chefskriterier. Du verkar för en kultur som är präglad av tillit, öppenhet och trygghet. Ditt arbete sker i starkt partnerskap i och utanför din egen avdelning och i god samverkan med fackliga parter. Som Enhetschef är du en förebild i att leva Arbetsförmedlingens vision, värdegrund och inriktning för medarbetarskap och chefskap.

Grundläggande kvalifikationskrav
Skallkrav

Minst ett års aktuell erfarenhet av:

- Chefskap med verksamhets- och personalansvar inom Arbetsförmedlingens verksamhet

Eller

- Chefskap på motsvarande nivå med verksamhets- och personalansvar från annan organisation

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Chefer är medarbetare på Arbetsförmedlingen som dessutom:

- Pekar ut riktning för sina medarbetare och följer upp prestationer
- Undanröjer hinder i vardagen och hanterar problem
- Skapar delaktighet i arbetet och främjar utveckling

Vårt erbjudande
Tjänsten är en allmän visstidsanställning och sträcker sig till 2022-06-30. Tillträde enligt överenskommelse. Som enhetschef har du förtroendearbetstid.

Placeringsort: Falun


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-10-12 märkt med Af-2021/0073 8905. Bifoga ditt cv och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven på  arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Detta innebär att vi använder vetenskapligt förankrade urvalsmetoder och en strukturerad process för att bedöma vilken kandidat som är mest lämplig för tjänsten. Urvalstest kan förekomma och vi kommer att ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk. Visa mindre

Enhetschef till Lugnetgruppen

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Lugnetgruppen ingår i Arbetslivs- och socialförvaltningen sedan januari 2021. Vår värdegrund utgår från människors lika värde och ett respektfullt bemötande. För oss är det viktigt med allas delaktighet, vilket syns i vårt engagemang, ett lösningsfokuserat förhållningssätt och en tilltro till den enskildes egen förmåga.

Till oss på Lugnetgruppen kommer personer som behöver stöd för att ta sig ut på arbetsmarknaden eller för att gå vidare till studier, antingen för första gången eller för att börja om på nytt. Vi ger individen förutsättningar att skapa sin egen framtid genom arbetsträning, gemenskap och ansvar. Läs mer om vår verksamhet.

Hos oss arbetar ett team på ca. 40 medarbetare. En blandning av praktikanter, visstidsanställda och tillsvidareanställda. Hos oss är ingen dag den andra lik, vi har en härlig stämning och vi träffar många olika människor. För oss är det viktigt att vi har förståelse och ett stort intresse för människor, att alla är olika och har olika förutsättningar. Det säkerställer vi genom att vi som arbetar här har ett ödmjukt och respektfullt förhållningssätt samt en stark tro på varje individs inneboende kraft! 

Känner du också att det är viktigt för dig och är en erfaren ledare? Då ser vi med spänning fram emot din ansökan! 

ARBETSUPPGIFTER
Att vara enhetschef hos oss är ett omväxlande och självständigt jobb, men dina kollegor och chef finns där när du behöver dem. Ditt huvudsakliga uppdrag är att coacha och driva förändrings- och utvecklingsarbetet i din arbetsgrupp och du har personal-, budget-, och verksamhetsansvar. Du arbetar för ett stabilt och välfungerande team där människan står i centrum. Du är även en aktiv del i att ge våra praktikanter möjlighet att skapa sin egen framtid genom studier eller arbete. Du har många kontaktytor och en del i ditt uppdrag är att utveckla och upprätthålla ett nära samarbete med både interna och externa aktörer.

KVALIFIKATIONER
Utbildning och erfarenhet
-          Du har utbildning på högskolenivå inom relevant område eller annan utbildning och arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.
-          Du har flerårig erfarenhet av arbete som ledare med budget-, personal-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar.
-          Du har god förmåga att uttrycka sig på svenska i både tal och skrift.
-          Du har god datavana.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som enhetschef hos oss är det viktigt att du är prestigelös, trygg och stabil i din yrkesroll och bidrar till att skapa en förtroendefull arbetsplats med goda relationer. Du är lösningsfokuserad, har förmågan att motivera andra och skapar en tydlig riktning. Eftersom arbetet innebär många kontaktytor med många olika målgrupper, är det oerhört viktigt att du är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna. 

Meriterande kvalifikationer
-          Du har erfarenhet av arbete från politiskt styrd organisation.
-          Du har erfarenhet av arbete med individer inom vår målgrupp.
-          Du har erfarenhet av att arbeta med ett salugent förhållningssätt (KASAM) eller liknande modell.
-          Du har erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete.
-          Du har erfarenhet av att hantera olika verksamhetssystem, exempelvis Medvind eller Raindance. 

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Kopia på betyg och intyg bifogas i din ansökan.

För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll (2010:479) utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ detta i samband med ansökan så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

UPPLYSNINGAR

Sektionschef, Arne Holmström, [email protected], 023-872 58
Förvaltningschef, Maria Jonsson, [email protected], 023-822 29

Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta [email protected], 023-863 92

Fackliga företrädare

Vision, Veronica Bomkvist, [email protected], 023-868 15
Kommunal, Linda Lindfeldt, [email protected], 010 442 8169 

ÖVRIGT
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected] 

Arbetsplats
Myntgatan 45

79183 Falun Visa mindre

Enhetschef till enheten för kulturmiljö & samhällsplanering

Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande. ... Visa mer
Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.ARBETSUPPGIFTER
Länsstyrelsen i Dalarnas län söker en chef till enheten för kulturmiljö och samhällsplanering som är en av fem enheter på avdelningen för miljö och samhällsplanering och för närvarande har 23 medarbetare. Vid enheten handläggs ärenden enligt kulturmiljölagen och plan- och bygglagen.

Enhetens arbetsområden är bland annat att:
- pröva, bedriva tillsyn över och bevilja bidrag till skyddade kulturmiljöer och besöksmål
- besluta om arkeologiska undersökningar till följd av exploateringar
- ta fram planeringsunderlag och stötta kommunerna i strategiskt arbete
- samordna olika samhällsintressen och statliga myndigheters intressen i planprocesser
- analysera länets bostadsmarknad och verka för att behovet av bostäder tillgodoses
- stötta myndighetens verksamhet med verktyg och information kopplat till geografiska informationssystem (GIS), samt
- pröva särskilda bostadsstöd.

Enheten för kulturmiljö och samhällsplanering har ett nära samarbete med exempelvis Världsarvet Falun och Dalarnas Arkitekturråd.
Som enhetschef ansvarar du för att planera och leda arbetet, prioritera och kvalitetssäkra enhetens processer och du är chef för enhetens medarbetare. Du har ansvar för budget och resursfördelning, såväl ekonomiskt som personellt och har arbetsmiljöansvar.
Vidare ansvarar du för uppföljning och utvärdering av verksamheten och att enheten arbetar i enlighet med den statliga värdegrunden samt att Länsstyrelsens styrdokument följs.
Din närmaste chef är avdelningschefen Anna Carlsson.

KVALIFIKATIONER
Krav:
Du har chefs- och/eller ledarskapserfarenhet med goda vitsord.
Du har erfarenhet av myndighetsarbete och av att arbeta strategiskt och processinriktat med verksamhetsplanering, uppföljning och verksamhetsutveckling.
Du är en god kommunikatör med ett gott bemötande och har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
Då tjänsten är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap.

Meriterande:
Du har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdigt.
Du har tidigare erfarenhet av chefs- och/eller arbetsledning inklusive personalansvar inom statlig myndighet.
Du har tidigare erfarenheter av arbete med kulturmiljö och/eller samhällsplaneringsfrågor.

Personliga egenskaper:
Du är en god ledare.
Du är en engagerad och strukturerad administratör.
Du är lyhörd, empatisk och öppen inför andra människor, deras olikheter, arbetsmiljö och kompetens.
Du är inriktad på samverkan.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser.

ÖVRIGT
En första intervju-omgång kommer preliminärt att genomföras vecka 43, men intervjuer kan också komma att ske löpande under ansökningstiden.

Länsstyrelsen arbetar för att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen.
Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.

Vi kan erbjuda medflyttarservice via rekryteringslots Dalarna. Visa mindre

Servicecentralen söker utvecklingsdriven enhetschef

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Har du erfarenhet av att leda inom serviceyrket? Är du kreativ och trivs i förändringsarbete?

Då kan du vara den vi söker.

Inom servicecentralen är vi cirka 20 medarbetare som bedriver post- och godshantering, service mot våra interna kunder i olika uppdrag, fordonsadministration och biltvätt. Vi söker nu en engagerad enhetschef att fortsätta driva utvecklingsarbetet hos oss!

Servicecentralen hör till driftavdelningen som är en del av sektor service. Sektorns övergripande uppdrag är att leverera interna service- och kringtjänster enligt ett FM-koncept, lokalförsörjning och förvaltning av de flesta av kommunens fastigheter. Uppdraget innebär närmare att stödja kommunens olika verksamheter genom att tillhandahålla ändamålsenliga och funktionella lokaler, smakliga och näringsriktiga måltider, verksamhetsanpassat IT-stöd och support, fordon och befordringsservice med flera kringtjänster. Falu kommun är regionalt den ledande offentliga arbetsgivaren att utveckla FM-tjänster och stöd baserade på BIM. Denna utveckling sker både i byggnation och förvaltning.

Välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef kommer du att ansvara för servicecentralen. Det innebär att du bland annat kommer att leda, planera, utveckla och utvärdera verksamheten såväl ekonomiskt som kvalitativt. I rollen som enhetschef ingår personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar.

På driftavdelningen kommer du att ha ett nära samarbete med övriga enhetschefer och verksamhetsstödet samt ingå i ledningsgruppen. En viktig del i arbetet som enhetschef är att hitta balans i livet för egen del och för personalen. Som chef kommer du att lägga mycket tid på att vara ute i verksamheten för att stödja dina medarbetare. Att skapa goda kontakter med våra kunder är en förutsättning för kvaliteten på våra uppdrag. 

Eftersom vi vet att ledarskapet är en viktig komponent för att medarbetare ska trivas på sitt arbete så ger vi hela tiden stöd och utveckling till våra chefer. Detta sker exempelvis genom kommunens egna ledarutvecklingsprogam som alla våra nya chefer genomgår.

KVALIFIKATIONER
Utbildning och erfarenhet

- Genomförd gymnasieutbildning

- Dokumenterad flerårig arbetslivserfarenhet som ledare inom serviceyrket där arbetet även inneburit ekonomi-, personal-, kund- och arbetsmiljöansvar

- Erfarenhet av att ha drivit projekt eller utvecklingsarbete.

- B-körkort 

- Mycket god datavana och administrativ förmåga

- God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift  

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som ledare och chef är det viktigt att du är tydlig, prestigelös och har ett inkluderande förhållningssätt. Du främjar en stabil, trygg och förtroendeskapande arbetsatmosfär och du har en god förmåga att samarbeta effektivt med andra. Vi ser även att du behöver vara självgående och initiativrik, få saker att hända samt ta ansvar för resultatet. Servicecentralen står inför utveckling och förändring vilket innebär att du behöver ha ett kreativt förhållningssätt och trivas i förändringsarbete. Vidare har du ett metodiskt arbetssätt där du planerar för samt gör tydliga prioriteringar och fördelar resurser på ett effektivt sätt.

Meriterande kvalifikationer

- Eftergymnasial utbildning som av arbetsgivaren bedöms relevant för uppdraget

- Erfarenhet av arbete med FM-tjänster

- Erfarenhet av rehabiliteringsarbete?

- Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tillsvidareanställning på heltid med möjlighet till deltid. Tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

UPPLYSNINGAR     

Helena Wikström, driftchef, tel: 023 - 823 41

Irmeli Sjölander, teamledare, tel: 023 - 868 28

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Kommunal, Marita Bergström, tel: 010 - 442 81 69

Vision, Christina Johansson, tel: 023 - 821 10

ÖVRIGT

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. 

Inför denna rekrytering har vi även tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Arbetsplats Visa mindre

Vi söker en Enhetschef för vilt

Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande. L... Visa mer
Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.

Länsstyrelsen i Dalarnas län söker en chef till enheten för vilt. Enheten för vilt är en av fyra enheter på avdelningen för naturvård. Enheten ansvarar för att administrera förvaltningen av älg- och kronhjortsstammarna, leda den regionala förvaltningen av de stora rovdjuren inklusive inventeringen, i vissa fall lämna tillstånd till skyddsjakt, besluta om bidrag till skadeförebyggande åtgärder och ersätta skador av vilt och stora fåglar, informera om vilt och jaktens regler. Enheten för vilt har även en nära samverkan med länets viltförvaltningsdelegation, som fattar beslut om övergripande och strategiska frågor för länets viltförvaltning. Enheten har för närvarande 12 medarbetare, varav drygt hälften arbetar som naturbevakare i fält.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef ansvarar du för att planera och leda arbetet, prioritera och kvalitetssäkra enhetens processer och är chef för enhetens medarbetare. Du har ansvar för budget och resursfördelning, såväl ekonomiskt som personellt och har arbetsmiljöansvar.
Vidare ansvarar du för uppföljning och utvärdering av verksamheten och att enheten arbetar i enlighet med den statliga värdegrunden samt att Länsstyrelsens styrdokument följs. Din närmaste chef är avdelningschefen Björn Forsberg.


KVALIFIKATIONER
Krav:
Chefs-och eller ledarskapserfarenhet med goda vitsord.
Akademisk examen från högskola eller universitet
Erfarenhet att arbeta strategiskt och processinriktat med verksamhetsplanering, uppföljning och verksamhetsutveckling.
Goda kunskaper om de bestämmelser som reglerar jakt.
Du är en god kommunikatör och har ett gott bemötande
Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
Då tjänsten är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap.

Meriterande:
Tidigare erfarenheter av chefs-och eller arbetsledning inklusive personalansvar inom statlig myndighet.
Kurser inom viltbiologi
Jägarexamen.
Tidigare erfarenheter av arbete med viltförvaltning.
Tidigare erfarenheter av arbete med frågor kring de stora rovdjuren.
Tidigare erfarenhet av samverkan med olika intressegrupper.

Personliga egenskaper:
Du är en god ledare.
Du är engagerad och strukturerad.
Du är lyhörd, empatisk och öppen inför andra människor, deras olikheter, arbetsmiljö och kompetens.
Du är inriktad på samverkan, både internt och externt.
Du arbetar enligt den statliga värdegrunden.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Intervjuer kommer preliminärt att ta sin början vecka 12.

Tillträde snarast, sker enligt överenskommelse.

Länsstyrelsen arbetar för att erbjuda en attraktiv som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Chef Näringslivsutveckling till Region Dalarna

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Enheten Näringslivsutveckling, som är en del av den regionala utvecklingsförvaltningen inom Region Dalarna, arbetar för att skapa goda förutsättningar för näringslivet i Dalarna genom att initiera, samordna och stödja olika utvecklingsinsatser. De områden som enheten fokuserar på är näringslivsutveck... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Enheten Näringslivsutveckling, som är en del av den regionala utvecklingsförvaltningen inom Region Dalarna, arbetar för att skapa goda förutsättningar för näringslivet i Dalarna genom att initiera, samordna och stödja olika utvecklingsinsatser.

De områden som enheten fokuserar på är näringslivsutveckling och entreprenörskap, innovation och forskning samt Dalarnas kompetensförsörjning och arbetsmarknad. Uppgifterna inom enheten är projektutveckling i dialog med potentiella projektägare, medverkan vid beredning av ansökningar samt uppföljning av pågående projekt vars finansiering beslutats av regionala utvecklingsnämnden. Inom enheten drivs också egna projekt.

Huvuddelen av enhetens arbete görs i samarbete med eller genom andra aktörer, exempelvis företagsfrämjande organisationer, innovationsaktörer, kommuner, högskolor och universitet samt andra statliga organisationer.

Som chef inom regionala utvecklingsförvaltningen kommer du in i ett spännande skede på flera sätt. Grunden är lagd för en tydligare och mer effektiv verksamhet och en ny regional utvecklingsstrategi beslutas politiskt under våren. Du kommer vara direkt underställd förvaltningschefen och du har verksamhets-, ekonomi- och personalansvar för en enhet vars tiotal medarbetare har kompetens inom ovanstående sakområden.

Som chef i Region Dalarna har du en tillsvidareanställning i en grundprofession samt ett tidsbegränsat förordnande som chef, med möjlighet till förlängning.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har en utbildning på högskolenivå inom samhällsvetenskap, ekonomi eller liknande som vi bedömer är relevant för uppdraget. Du har tidigare chefs- eller ledarerfarenhet från en kunskapsintensiv verksamhet inom offentlig sektor eller näringslivet. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och ibland även på engelska och du är givetvis van att arbeta med digitala verktyg och administrativa system. Erfarenhet av att arbeta som tjänsteperson i politiskt styrd verksamhet är meriterande liksom egen erfarenhet av det regionala utvecklingsuppdraget och de näringslivsinriktade frågor som enheten arbetar med.

Som person har du en god analytisk förmåga samt förmåga att arbeta med komplexa frågor och processer, alltid utifrån ett helhetsperspektiv. Vidare gillar du att vara en "gränsgångare", det vill säga att med ett professionellt förhållningssätt röra dig mellan olika sammanhang, aktörer och nivåer.

Du är lyhörd, prestigelös, uthållig och har lätt för att bygga förtroendefulla relationer. Som allra bäst trivs du när du får arbeta tillsammans med andra, att tänka nytt och att hitta lösningar tillsammans med dina medarbetare är ditt arbetssätt!
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:

Kommunal, [email protected]
Ledarna, [email protected]
SACO, [email protected]
Vision, [email protected]
Vårdförbundet, [email protected]

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Prefekt till institutionen Hum-Sam och Medier

Är du vår nya prefekt? Högskolan Dalarna står just nu inför en stor förändringsresa. Lokalerna på campus Falun genomgår en större renovering och inom kort påbörjas bygget av ett helt nytt campus i Borlänge. Med utgångspunkt i högskolans strategi har ett omfattande utvecklingsarbete inletts med att skapa sammanhållna akademiska miljöer, se över och tydliggöra roller och beslutsvägar och fortsätta utveckla lärosätet framgångsrikt. Nuvarande tre akademier omv... Visa mer
Är du vår nya prefekt?
Högskolan Dalarna står just nu inför en stor förändringsresa. Lokalerna på campus Falun genomgår en större renovering och inom kort påbörjas bygget av ett helt nytt campus i Borlänge. Med utgångspunkt i högskolans strategi har ett omfattande utvecklingsarbete inletts med att skapa sammanhållna akademiska miljöer, se över och tydliggöra roller och beslutsvägar och fortsätta utveckla lärosätet framgångsrikt. Nuvarande tre akademier omvandlas till fem institutioner där ytterst ansvarig för varje institution får titeln prefekt. Vi söker nu dig som vill bli prefekt för institutionen Hum-sam och medier. Är du en erfaren ledare med akademiska meriter som drivs av ledarskap, ansvar och samarbete? Vill du arbeta i en miljö som präglas av utveckling och framåtanda? Då kan den här rollen vara något för dig!

Din arbetsdag
Som prefekt har du ett övergripande ansvar för att utveckla institutionens sammanhållna akademiska miljöer. Med stöd av proprefekt, avdelningschefer, administration och kollegial beredning ansvarar du för utveckling och genomförande av utbildning, forskning och samverkan. Du leder institutionens ledningsråd (IL) som är rådgivande. Du ansvarar för att institutionens interna strukturer utformas och verkställs baserat på behov och förutsättningar. Som prefekt är du arbetsgivarföreträdare med personal-, arbetsmiljö- och ekonomiansvar. Du ansvarar för att beslut av styrelse, rektor och nämnd implementeras inom institutionen på ett effektivt, arbetsmiljömässigt och ändamålsenligt sätt och inom ramen för givna ekonomiska förutsättningar och en god arbetsmiljö. Du är direktrapporterande till rektor, ingår i Rektors ledningsråd (RL) och har därmed stor möjlighet att bidra till hela högskolans utveckling.

Institutionen Hum-Sam och Medier består av ett antal avdelningar med avdelningschefer som rapporterar till prefekt. Följande ämnen återfinns inom området Hum-Sam: Företagsekonomi, Nationalekonomi, Arbetsvetenskap, Kulturgeografi, Turismvetenskap, Rättsvetenskap, Statsvetenskap, Sociologi, Religionsvetenskap, Historia, Filosofi, Personal och arbetsliv, Afrikanska studier, Internationella relationer, Entreprenörskap och Innovationsteknik. Tanken med denna nya institution är att samla samhällsvetenskapen och humaniora till en större gemensam miljö för att stärka den vetenskapliga kompetensen och forskningen ytterligare och därmed främja arbetet mot att erhålla examenstillstånd på forskarnivå inom området. 

Inom medier finns följande ämnen: Bild, Bildproduktion, Ljud- och musikproduktion och Audiovisuella studier. Högskolan Dalarnas grundutbildningar i medieproduktion är eftertraktade och har ett gott renommé bland såväl studenter som avnämare. Samverkan med det omgivande samhället är väl utvecklad och nästa steg är att intensifiera den akademiska utvecklingen inom detta spännande område. Sammantaget består institutionen av ca 140 anställda där ett stort antal är disputerade.

Som prefekt och chef på Högskolan Dalarna får du dessutom löpande kompetensutveckling och möjlighet att kontinuerligt utvecklas i ditt ledarskap, bland annat genom ledarskapsprogram och tillgång till en egen chefscoach.

Är du personen vi söker?
För att lyckas väl i uppdraget ska du ha:


• kunskap och intresse av akademisk utveckling
• ett gediget intresse och erfarenhet av ledarskap och chefskap
• kunskap om verksamhetsstyrning, ekonomi, arbetsmiljö- och personalfrågor
• disputerat och prövats till universitetslektor

Vi ser gärna att du har:


• senior forskarkompetens
• erfarenhet av att leda chefer

Då uppdraget som prefekt präglas av samarbeten, både internt och externt, är det viktigt att du har ett öppet förhållningssätt, ett stort intresse för människor och god förmåga att skapa förtroende över gränser. Du har ett transparent och kommunikativt ledarskap där du kan driva och genomföra frågor för att nå uppsatta mål. Du talar och skriver väl både på svenska och engelska då verksamheten bedrivs i en mångkulturell miljö.

Mer om anställningen
Vid Högskolan Dalarna är uppdraget som prefekt ett uppdrag i tjänst under tre år, med möjlighet till förlängning tre år i taget. För extern sökande erbjuds lämplig grundanställning inom akademin eller i stödverksamheten (tillsvidareanställning med eventuell provanställning). Prefekten tillsätts av rektor efter hörandeförfarande.

Om rekryteringsprocessen
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via vår webbplats senast 2020-11-08. Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar. 

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.

Låter det spännande? För fullständig annons och bedömningsgrunder vänligen se www.du.se/jobb ( http://www.du.se/jobb ) Visa mindre

Prefekt till institutionen Hälsa/välfärd

På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du för... Visa mer
På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du förändra den med oss?

Är du vår nya prefekt?
Högskolan Dalarna står just nu inför en stor förändringsresa. Lokalerna på campus Falun genomgår en större renovering och inom kort påbörjas bygget av ett helt nytt campus i Borlänge. Med utgångspunkt i högskolans strategi har ett omfattande utvecklingsarbete inletts med att skapa sammanhållna akademiska miljöer, se över och tydliggöra roller och beslutsvägar och fortsätta utveckla lärosätet framgångsrikt. Nuvarande tre akademier omvandlas till fem institutioner där ytterst ansvarig för varje institution får titeln prefekt. Vi söker nu dig som vill bli prefekt för institutionen Hälsa/välfärd. Är du en erfaren ledare med akademiska meriter som drivs av ledarskap, ansvar och samarbete? Vill du arbeta i en miljö som präglas av utveckling och framåtanda? Då kan den här rollen vara något för dig!

Din arbetsdag
Som prefekt har du ett övergripande ansvar för att utveckla institutionens sammanhållna akademiska miljö. Med stöd av proprefekt, avdelningschefer, administration och kollegial beredning ansvarar du för utveckling och genomförande av utbildning, forskning och samverkan. Du leder institutionens ledningsråd (IL) som är rådgivande. Du ansvarar för att institutionens interna strukturer utformas och verkställs baserat på behov och förutsättningar. Som prefekt är du arbetsgivarföreträdare med personal-, arbetsmiljö- och ekonomiansvar. Du ansvarar för att beslut av styrelse, rektor och nämnd implementeras inom institutionen på ett effektivt, arbetsmiljömässigt och ändamålsenligt sätt och inom ramen för givna ekonomiska förutsättningar och en god arbetsmiljö. Du är direktrapporterande till rektor, ingår i Rektors ledningsråd (RL) och har därmed stor möjlighet att bidra till hela högskolans utveckling.

Institutionen Hälsa/välfärd består ett antal avdelningar med avdelningschefer som rapporterar till prefekt. Följande ämnen hör till institutionen: Omvårdnad, Sexuell-, reproduktiv och perinatal hälsa, Vårdvetenskap, Medicinsk vetenskap, Fysioterapi, Socialt arbete samt Idrotts- och hälsovetenskap. Inom miljön finns utbildning på alla nivåer, inklusive forskarnivå och miljön uppfyller redan idag flertalet av de hållpunkter som strategin anger som utmärkande för en väl utvecklad sammanhållen akademisk miljö. Forskningen sker till stor del via flervetenskapliga forskargrupper där ingående kunskapsområden understödjer varandra. Samarbetet med det omgivande samhället är väl utvecklat. Inom miljön finns ca 125 lärare varav ett stort antal är disputerade, vilket ger god stabilitet för den till institutionen kopplade forskarutbildningen; Hälsa och välfärd med inriktning evidensbaserad praktik.

Som prefekt och chef på Högskolan Dalarna får du dessutom löpande kompetensutveckling och möjlighet att kontinuerligt utvecklas i ditt ledarskap, bland annat genom ledarskapsprogram och tillgång till en egen chefscoach.

Är du personen vi söker?
För att lyckas väl i uppdraget ska du ha:


• kunskap och intresse av akademisk utveckling
• ett gediget intresse och erfarenhet av ledarskap och chefskap
• kunskap om verksamhetsstyrning, ekonomi, arbetsmiljö- och personalfrågor
• disputerat och prövats till universitetslektor

Vi ser gärna att du har:


• senior forskarkompetens
• erfarenhet av att leda chefer

Då uppdraget som prefekt präglas av samarbeten, både internt och externt, är det viktigt att du har ett öppet förhållningssätt, ett stort intresse för människor och god förmåga att skapa förtroende över gränser. Du har ett transparent och kommunikativt ledarskap där du kan driva och genomföra frågor för att nå uppsatta mål.

Du talar och skriver väl både på svenska och engelska då verksamheten bedrivs i en mångkulturell miljö.

Mer om anställningen
Vid Högskolan Dalarna är uppdraget som prefekt ett uppdrag i tjänst under tre år, med möjlighet till förlängning tre år i taget. För extern sökande erbjuds lämplig grundanställning inom akademin eller i stödverksamheten (tillsvidareanställning med eventuell provanställning). Prefekten tillsätts av rektor efter hörandeförfarande.

Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är för närvarande i Falun och arbete förekommer även i Borlänge.

Om rekryteringsprocessen
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen. Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Anställda inom Högskolan Dalarna kan nominera tillfrågad kandidat till uppdraget som prefekt. Skicka namn och motivering senast 2020-11-08 [email protected]

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via vår webbplats senast 2020-11-08 Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar. Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna, besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering. Visa mindre

Prefekt till institutionen Hum-Sam och Medier

På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du för... Visa mer
På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du förändra den med oss?

Är du vår nya prefekt?
Högskolan Dalarna står just nu inför en stor förändringsresa. Lokalerna på campus Falun genomgår en större renovering och inom kort påbörjas bygget av ett helt nytt campus i Borlänge. Med utgångspunkt i högskolans strategi har ett omfattande utvecklingsarbete inletts med att skapa sammanhållna akademiska miljöer, se över och tydliggöra roller och beslutsvägar och fortsätta utveckla lärosätet framgångsrikt. Nuvarande tre akademier omvandlas till fem institutioner där ytterst ansvarig för varje institution får titeln prefekt. Vi söker nu dig som vill bli prefekt för institutionen Hum-sam och medier. Är du en erfaren ledare med akademiska meriter som drivs av ledarskap, ansvar och samarbete? Vill du arbeta i en miljö som präglas av utveckling och framåtanda? Då kan den här rollen vara något för dig!

Din arbetsdag
Som prefekt har du ett övergripande ansvar för att utveckla institutionens sammanhållna akademiska miljöer. Med stöd av proprefekt, avdelningschefer, administration och kollegial beredning ansvarar du för utveckling och genomförande av utbildning, forskning och samverkan. Du leder institutionens ledningsråd (IL) som är rådgivande. Du ansvarar för att institutionens interna strukturer utformas och verkställs baserat på behov och förutsättningar. Som prefekt är du arbetsgivarföreträdare med personal-, arbetsmiljö- och ekonomiansvar. Du ansvarar för att beslut av styrelse, rektor och nämnd implementeras inom institutionen på ett effektivt, arbetsmiljömässigt och ändamålsenligt sätt och inom ramen för givna ekonomiska förutsättningar och en god arbetsmiljö. Du är direktrapporterande till rektor, ingår i Rektors ledningsråd (RL) och har därmed stor möjlighet att bidra till hela högskolans utveckling.

Institutionen Hum-Sam och Medier består av ett antal avdelningar med avdelningschefer som rapporterar till prefekt. Följande ämnen återfinns inom området Hum-Sam: Företagsekonomi, Nationalekonomi, Arbetsvetenskap, Kulturgeografi, Turismvetenskap, Rättsvetenskap, Statsvetenskap, Sociologi, Religionsvetenskap, Historia, Filosofi, Personal och arbetsliv, Afrikanska studier, Internationella relationer, Entreprenörskap och Innovationsteknik. Tanken med denna nya institution är att samla samhällsvetenskapen och humaniora till en större gemensam miljö för att stärka den vetenskapliga kompetensen och forskningen ytterligare och därmed främja arbetet mot att erhålla examenstillstånd på forskarnivå inom området. 

Inom medier finns följande ämnen: Bild, Bildproduktion, Ljud- och musikproduktion och Audiovisuella studier. Högskolan Dalarnas grundutbildningar i medieproduktion är eftertraktade och har ett gott renommé bland såväl studenter som avnämare. Samverkan med det omgivande samhället är väl utvecklad och nästa steg är att intensifiera den akademiska utvecklingen inom detta spännande område. Sammantaget består institutionen av ca 140 anställda där ett stort antal är disputerade.

Som prefekt och chef på Högskolan Dalarna får du dessutom löpande kompetensutveckling och möjlighet att kontinuerligt utvecklas i ditt ledarskap, bland annat genom ledarskapsprogram och tillgång till en egen chefscoach.

Är du personen vi söker?
För att lyckas väl i uppdraget ska du ha:


• kunskap och intresse av akademisk utveckling
• ett gediget intresse och erfarenhet av ledarskap och chefskap
• kunskap om verksamhetsstyrning, ekonomi, arbetsmiljö- och personalfrågor
• disputerat och prövats till universitetslektor

Vi ser gärna att du har:


• senior forskarkompetens
• erfarenhet av att leda chefer

Då uppdraget som prefekt präglas av samarbeten, både internt och externt, är det viktigt att du har ett öppet förhållningssätt, ett stort intresse för människor och god förmåga att skapa förtroende över gränser. Du har ett transparent och kommunikativt ledarskap där du kan driva och genomföra frågor för att nå uppsatta mål.

Du talar och skriver väl både på svenska och engelska då verksamheten bedrivs i en mångkulturell miljö.

Mer om anställningen
Vid Högskolan Dalarna är uppdraget som prefekt ett uppdrag i tjänst under tre år, med möjlighet till förlängning tre år i taget. För extern sökande erbjuds lämplig grundanställning inom akademin eller i stödverksamheten (tillsvidareanställning med eventuell provanställning). Prefekten tillsätts av rektor efter hörandeförfarande.

Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är för närvarande i Falun och arbete förekommer även i Borlänge.

Om rekryteringsprocessen
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen. Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Anställda inom Högskolan Dalarna kan nominera tillfrågad kandidat till uppdraget som prefekt. Skicka namn och motivering senast 2020-11-08 till  [email protected] 

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via vår webbplats senast 2020-11-08. Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar. Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna, besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering. Visa mindre

Prefekt till institutionen Hälsa/välfärd

På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du för... Visa mer
På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du förändra den med oss?

Är du vår nya prefekt?
Högskolan Dalarna står just nu inför en stor förändringsresa. Lokalerna på campus Falun genomgår en större renovering och inom kort påbörjas bygget av ett helt nytt campus i Borlänge. Med utgångspunkt i högskolans strategi har ett omfattande utvecklingsarbete inletts med att skapa sammanhållna akademiska miljöer, se över och tydliggöra roller och beslutsvägar och fortsätta utveckla lärosätet framgångsrikt. Nuvarande tre akademier omvandlas till fem institutioner där ytterst ansvarig för varje institution får titeln prefekt. Vi söker nu dig som vill bli prefekt för institutionen Hälsa/välfärd. Är du en erfaren ledare med akademiska meriter som drivs av ledarskap, ansvar och samarbete? Vill du arbeta i en miljö som präglas av utveckling och framåtanda? Då kan den här rollen vara något för dig!

Din arbetsdag
Som prefekt har du ett övergripande ansvar för att utveckla institutionens sammanhållna akademiska miljö. Med stöd av proprefekt, avdelningschefer, administration och kollegial beredning ansvarar du för utveckling och genomförande av utbildning, forskning och samverkan. Du leder institutionens ledningsråd (IL) som är rådgivande. Du ansvarar för att institutionens interna strukturer utformas och verkställs baserat på behov och förutsättningar. Som prefekt är du arbetsgivarföreträdare med personal-, arbetsmiljö- och ekonomiansvar. Du ansvarar för att beslut av styrelse, rektor och nämnd implementeras inom institutionen på ett effektivt, arbetsmiljömässigt och ändamålsenligt sätt och inom ramen för givna ekonomiska förutsättningar och en god arbetsmiljö. Du är direktrapporterande till rektor, ingår i Rektors ledningsråd (RL) och har därmed stor möjlighet att bidra till hela högskolans utveckling.

Institutionen Hälsa/välfärd består ett antal avdelningar med avdelningschefer som rapporterar till prefekt. Följande ämnen hör till institutionen: Omvårdnad, Sexuell-, reproduktiv och perinatal hälsa, Vårdvetenskap, Medicinsk vetenskap, Fysioterapi, Socialt arbete samt Idrotts- och hälsovetenskap. Inom miljön finns utbildning på alla nivåer, inklusive forskarnivå och miljön uppfyller redan idag flertalet av de hållpunkter som strategin anger som utmärkande för en väl utvecklad sammanhållen akademisk miljö. Forskningen sker till stor del via flervetenskapliga forskargrupper där ingående kunskapsområden understödjer varandra. Samarbetet med det omgivande samhället är väl utvecklat. Inom miljön finns ca 125 lärare varav ett stort antal är disputerade, vilket ger god stabilitet för den till institutionen kopplade forskarutbildningen; Hälsa och välfärd med inriktning evidensbaserad praktik.

Som prefekt och chef på Högskolan Dalarna får du dessutom löpande kompetensutveckling och möjlighet att kontinuerligt utvecklas i ditt ledarskap, bland annat genom ledarskapsprogram och tillgång till en egen chefscoach.

Är du personen vi söker?
För att lyckas väl i uppdraget ska du ha:


• kunskap och intresse av akademisk utveckling
• ett gediget intresse och erfarenhet av ledarskap och chefskap
• kunskap om verksamhetsstyrning, ekonomi, arbetsmiljö- och personalfrågor
• disputerat och prövats till universitetslektor

Vi ser gärna att du har:


• senior forskarkompetens
• erfarenhet av att leda chefer

Då uppdraget som prefekt präglas av samarbeten, både internt och externt, är det viktigt att du har ett öppet förhållningssätt, ett stort intresse för människor och god förmåga att skapa förtroende över gränser. Du har ett transparent och kommunikativt ledarskap där du kan driva och genomföra frågor för att nå uppsatta mål.

Du talar och skriver väl både på svenska och engelska då verksamheten bedrivs i en mångkulturell miljö.

Mer om anställningen
Vid Högskolan Dalarna är uppdraget som prefekt ett uppdrag i tjänst under tre år, med möjlighet till förlängning tre år i taget. För extern sökande erbjuds lämplig grundanställning inom akademin eller i stödverksamheten (tillsvidareanställning med eventuell provanställning). Prefekten tillsätts av rektor efter hörandeförfarande.

Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är för närvarande i Falun och arbete förekommer även i Borlänge.

Om rekryteringsprocessen
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen. Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Anställda inom Högskolan Dalarna kan nominera tillfrågad kandidat till uppdraget som prefekt. Skicka namn och motivering senast 2020-11-08 [email protected]

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via vår webbplats senast 2020-11-08 Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar. Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna, besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering. Visa mindre

Enhetschef till avdelningen för Barn och Familj i Falun

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Ansvar och arbetsuppgifter Som chef i Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättss... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som chef i Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service. Du leder verksamheten utifrån en helhetssyn och med respekt för fattade beslut. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och strategier skapar du förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna och vilja ta stort ansvar för teamets resultat och för sin egen utveckling. I rollen som Enhetschef ingår personalansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för teamen i enheten.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuder du dina medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver.

Som Enhetschef ingår du i områdets ledningsgrupp där du bidrar med din kompetens och ditt engagemang. Ledningsgruppen består av 14 personer som är placerade i Lidköping, Jönköping, Göteborg och Falun. Din enhet kommer att bestå av ca 18 Försäkringshandläggare som arbetar med underhållsstöd och har sin placering i Falun. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå och representerar Försäkringskassan i externa samarbeten. Som enhetschef hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som


• Har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• Har god ledarskapsförmåga
• Är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat
• Kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål
• Har god självkännedom och är stabil som person
• Har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten
• Samarbetar och samverkar effektivt med andra
• Har god kommunikativ förmåga
• Har körkort för personbil

Det är meriterande om du


• Har erfarenhet av operativt ledarskap
• Har erfarenhet av ledarskap i liknande verksamhet
• Har erfarenhet av coachande ledarskap och att leda i förändring
• Har erfarenhet av att leda team
• Har erfarenhet av att leda på distans
• Har erfarenhet av att planera din verksamhet i samarbete med chefskollegor på distans

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

1 tjänst, tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner

Chef Eva Englund (för frågor om tjänsten) tel: 010- 116 70 68, HR-specialist Kajsa Söderlund (för frågor om rekryteringsprocessen) tel: 010-111 65 99, Fackförbundet ST: Eric Berg tel: 010-119 92 77, Saco-S: Daria Memetovic tel: 010-118 40 78, Seko: Irre del Barba tel: 010- 115 30 87.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 6 oktober 2019. Visa mindre

Sektionschef

Vill du leda medarbetare och utveckla verksamheten i ett uppdrag som bidrar till samhällsnytta? Som chef i första linjen har du en viktig roll i vår förändringsresa. Du är en kommunikativ ledare som är öppen för nytänkande och visar tillit till medarbetarnas förmågor. Om jobbet Du är chef i första linjen och har personalansvar för din sektion och verksamhetsansvar utifrån enhetens uppdrag. Du leder, planerar och följer upp arbetet så att det bedrivs ... Visa mer
Vill du leda medarbetare och utveckla verksamheten i ett uppdrag som bidrar till samhällsnytta? Som chef i första linjen har du en viktig roll i vår förändringsresa.

Du är en kommunikativ ledare som är öppen för nytänkande och visar tillit till medarbetarnas förmågor.

Om jobbet

Du är chef i första linjen och har personalansvar för din sektion och verksamhetsansvar utifrån enhetens uppdrag. Du leder, planerar och följer upp arbetet så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkert. Tillsammans med medarbetarna utvecklar du verksamheten i linje med vår strategiska inriktning, bland annat genom att använda digitaliseringens möjligheter. Du uppmuntrar till samarbete och nytänkande, och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö.

Som sektionschef hos oss leder och utvecklar du medarbetare och verksamhet i en organisation som bidrar till samhällsnytta. Du har en viktig roll i Skatteverkets förändringsresa och leder medarbetare i en organisation där vi ska visa tillit till varandras förmågor och ge varandra handlingsutrymme. Du utvecklas som ledare och person genom omväxlande och utmanande arbetsuppgifter. Genom ett coachande förhållningssätt bidrar du till att ge förutsättningar för ett teambaserat arbetssätt på enheten.

Du är chef för och har personalansvar för ca 20 medarbetare på en sektion i Falun. Skatteenhet 14 arbetar med beskattning av privatpersoner och företag och består av ca 180 medarbetare fördelade på 11 sektioner varav 5 i Falun, 3 i Gävle och 3 i Hudiksvall. Som sektionschef ingår du i vår ledningsgrupp och har tillsammans med övriga chefer ett helhetsansvar för verksamheten och ett gemensamt ansvar för arbetet i ledningsgruppen. Ditt uppdrag innebär att du aktivt samverkar över sektionsgränserna och har ett helhetsperspektiv.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html.

I det här jobbet ska du:

kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra visa tillit till medarbetarnas förmågor och främja ett aktivt medarbetarskap vara stabil och trygg som person och i din arbetsgivarroll kunna leda och fatta beslut driva arbetet mot uppställda mål visa mod i ledarskapet genom att vara öppen för nytänkande leda utveckling och lärande genom att skapa förutsättningar och engagemang ha helhetssyn.

Du ska även ha:

- minst fem års erfarenhet av kvalificerat arbete med beskattning inom Skatteverket.
- minst 3 års aktuell och relevant chefserfarenhet från Skatteverket.

Det är meriterande med goda kunskaper kring verktyget revision och kvalitetssäkringsprocessen runt denna.

Det är även meriterande med erfarenhet av teamprocessen och utveckling av team.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmåga.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år. Placeringsort Falun.

På https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs.4.18e1b10334ebe8bc80004.html kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Enhetschef till Driftavdelningen , kost och service 

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vad är egentligen viktigare än den interna servicen? Vad skulle hända om Faluns förskolor, skolor, äldreomsorg, LSS och ensamkommande barn inte fick sin mat en dag eller om städningen skulle utebli? Ja, då förstår du hur viktigt vårt jobb är. Hälsosamma och hållbara måltider samt rena och fräscha lokaler – till nytta för Faluborna!

Vi söker nu en engagerad enhetschefer till vårt team på driftavdelningen, kost och service på Serviceförvaltningen, Falu kommun. Enhetschefsrollerna är inriktade mot lokalvård och service men innebär även arbete mot kosten.

I Falu kommuns serviceförvaltning, ingår kost och service tillsammans med bland annat IT, driftteknik och fastighet. I hela förvaltningen arbetar ca 350 personer varav ca 260 är kost- och servicepersonal. Serviceförvaltningen ligger i framkant genom:  

- att all personal erbjuds heltidsanställning, enligt Falu kommuns heltidsavtal.  

- att vi samarbetar med flera dalakommuner i gemensamma upphandlingar, vilket ger oss ett starkt nätverkande mellan kommunerna.

- vårt kostpolitiska program som följer de nya riktlinjerna som Livsmedelsverket tagit fram.

Driftavdelningen är en avdelning som är i ständig rörelse och vårt teamarbete intensifieras hela tiden. Det innebär att chefer inom dessa verksamheter kommer att verka som kombinationschefer för den levererade FM-tjänsten.  

Arbetsuppgifter
Som enhetschef kommer du att ansvara för ett antal lokalvårdsobjekt och kök i Falu kommun. Arbetet innebär bland annat att du leder, planerar, utvecklar och utvärderar verksamheten såväl ekonomiskt som kvalitativt. I rollen som enhetschef ingår personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. Vi vill att du som enhetschef främjar lagarbete och bidrar till att skapa en positiv ”vi-känsla” på hela enheten. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga enhetschefer och verksamhetsstödet och du ingår i ledningsgruppen. En viktig del i arbetet som enhetschef är att hitta balans i livet för egen del och för personalen.

Våra enhetschefer och verksamhetsstöd är placerade tillsammans. Det här är en stor styrka och en förutsättning för nära samarbete. Som chef kommer du att lägga mycket tid på att vara ute i verksamheten för att stödja dina medarbetare. Att skapa goda kontakter med våra kunder är en förutsättning för kvaliteten på våra uppdrag. 

I och med att vi i Falu kommun erbjuder heltid till alla så finns kombinationstjänster idag inom kost, service och drift. För att möta den nya anställningsformen sker utbildningar och praktik löpande. Det här är kompetensförsörjning på hög nivå.

Eftersom vi vet att ledarskapet är en viktig komponent för att medarbetare ska trivas på sitt arbete så ger vi hela tiden stöd och utveckling till våra chefer. Detta sker exempelvis genom kommunens egna ledarutvecklingsprogam som alla våra nya chefer genomgår.  

Kvalifikationer
- Genomförd gymnasieutbildning

- Dokumenterad flerårig arbetslivserfarenhet som ledare inom lokalvård och service där arbetet även inneburit ekonomi-, personal-, kund- och arbetsmiljöansvar

- Erfarenhet av att framgångsrikt ha drivit projekt eller utvecklingsarbete 

- Körkort B 

- Mycket god datavana och administrativ förmåga

- God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift  

Personliga egenskaper
Som person ser vi att du har personlig mognad, är serviceinriktad och har positiv framtoning. Du har förmåga att motivera dina medarbetare samtidigt som du är tydlig och stabil i ditt ledarskap. Du är pålitlig och främjar en förtroendeskapande atmosfär där du värdesätter människors olikheter.

Vi sätter stor vikt vid din förmåga att bygga goda relationer och skapa förtroende. Samarbete är alltså något du trivs bra med och genom coachning och stöttning främjar du dina medarbetares utveckling och håller uppe deras fokus på målen. Vi ser även att du är utvecklingsinriktad med fokus på resultat och har förmåga att upptäcka potentiella risker i arbetet. 

Vi erbjuder
- Relevant och aktuell ledarutbildning

- Annan för tjänsten relevant utbildning som tex SRY/PRYL eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

- Erfarenhet av arbete med FM-tjänster

- Erfarenhet av förändringsarbete

- Erfarenhet av rehabiliteringsarbete

- Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation

- Livsmedel- och restaurangprogrammet

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning på heltid med möjlighet till deltid. Tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Kontaktuppgifter

Irmeli Sjölander, projektledare: 023-868 28

Helena Wikström, driftchef: 023-823 41

Fackliga företrädare

Ledarna, Karolina Roos: 023-863 30

Kommunal, Petra Kinnari: [email protected]

Vision, Christina Johansson: 023-821 10

SACO, Ulrika Bergman: 023-827 74

Övrigt

Annonssäljare och kandidatförmedlingsföretag undanbedes vänligt men bestämt.

Kontaktinformation
Helena Wikström, Driftchef, [email protected]

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun Visa mindre