Lediga jobb Polismyndigheten i Falun

Se alla lediga jobb från Polismyndigheten i Falun. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Falun som finns inom det yrket.

Serviceman till Stöd och service i Falun och Avesta

Ansök    Nov 20    Polismyndigheten    Kontorsvaktmästare
Är du redo för en större uppgift? Till vårt Stöd och service-team söker vi nu en Serviceman som är serviceinriktad, flexibel och noggrann. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Polisregion Bergslagen Polisregion Bergslagen är organiserad i tre polisområden: Dalarna, Värmland och Örebro som ti... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Till vårt Stöd och service-team söker vi nu en Serviceman som är serviceinriktad, flexibel och noggrann. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Bergslagen
Polisregion Bergslagen är organiserad i tre polisområden: Dalarna, Värmland och Örebro som tillsammans är indelade i elva lokalpolisområden. Vidare finns det tre regionala enheter: operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Dalarna
Polisområde Dalarna är ett av tre polisområden i region Bergslagen med huvudsäte i Falun. Det geografiska området sträcker sig över 14 kommuner. Polisområde Dalarna är indelat i tre lokalpolisområden: Borlänge, Falun och Mora. På polisområdesnivå finns en utredningssektion samt ett kansli beläget i Örebro.

Lokalpolisområde Falun
Lokalpolisområde Falun ingår i polisområde Dalarna. Inom lokalpolisområdet finns det ingripande- och brottsförebyggande verksamhet, utredningsgrupper samt stöd och service.

Stöd och service
Stöd/service är en grupp som tillhör Lokalpolisområde Falun. Medarbetarna i gruppen utför olika tjänster exempelvis inom reception, vaktmästeri, fordon och inköp. Gruppen är delad på två orter, Polishuset Falun och Polishuset Avesta. Stöd/service gruppen är viktig och innebär bland annat att ge stöd och service åt externa och interna kunder.

Vi söker en medarbetare med placering i Falun och en medarbetare med placering i Avesta.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna består av fastighetsskötsel, tillsyn och skötsel av Polismyndighetens fordon, svara för att god ordning råder i utrymmen samt hantering av administrativa uppgifter inom fordon och fastighet. Med tjänsten så ingår man i stödverksamheten och ger både intern- och extern service vilket kräver ett högt säkerhetstänk.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Utöva tillsyn, serviceåtgärder och skötsel som tvättning och rengöring av fordon
• Ansvara för att verkstadsbesök och bilbesiktningar genomförs
• Hantera administrativa uppgifter inom fordon och fastighet
• Fastighetsskötsel
• Beställa varor och tjänster
• Viss fakturahantering
• Ansvara för god ordning i tvätthall, garageområde och i materialförråd
• Hantera ankommande gods och post
• Ha ansvaret som lokal brandskyddskontrollant

Det kan tillkomma andra arbetsuppgifter utöver de ovan nämnda.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Gymnasieexamen.
• Svenskt manuellt B-körkort.
• Minst 2 års arbetslivserfarenhet från vaktmästeri/fastighetsskötsel/bilmekaniker/kundmottagare på verkstad.
• Minst 1 års erfarenhet av att använda dator som arbetsredskap.
• Mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.
• Erfarenhet av att i ditt arbete ha flera kontaktytor med personliga möten.

Det är meriterande om du även har:
• Fler körkortsbehörigheter, till exempel BE eller C.
• Erfarenhet av att ha arbetat med fordon, till exempel rekond.
• Arbetslivserfarenhet från statlig verksamhet eller offentlig verksamhet.

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har ett representativt förhållningssätt och kan arbeta serviceinriktat. Du kan förhålla dig till tempoväxlingar i arbetet, du är flexibel och noggrann i ditt arbete. Vi ser att du har lätt att lära dig nya arbetsuppgifter, växla mellan dessa och se lösningar på problem. Du kan arbeta självständigt, i grupp och ta egna initiativ. Arbetet kan vara fysiskt krävande och god fysik är därmed av vikt för denna tjänst. Bra samarbetsförmåga och har en god förmåga att samarbeta med både interna och externa aktörer.

Vi kommer lägga stor vikt vid den personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Arbetsort: Falun/Avesta.
Arbetstid: Heltid, dagtid med flex.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Serviceman.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

I den här rekryteringsprocessen kommer du i din ansökan fylla i en enkät, tänk på att svara så utförligt som möjligt. I enkäten anger du vilken placering du ansöker, Falun eller Avesta. Det är två platser som ska fyllas, en i varje område.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Sekretesshandläggare till rättssektion Bergslagen med placering i Falun

Ansök    Okt 18    Polismyndigheten    Arkivassistent
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu Sekretesshandläggare till en nybildad grupp inom Rättsavdelningen, rättssektion Bergslagen. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Rättsavdelningen är en gemensam avdelning inom Polismyndigheten och ansvarar för rättslig styrning och stöd, förvaltnin... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu Sekretesshandläggare till en nybildad grupp inom Rättsavdelningen, rättssektion Bergslagen. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Rättsavdelningen är en gemensam avdelning inom Polismyndigheten och ansvarar för rättslig styrning och stöd, förvaltningsrättslig verksamhet samt informationsförvaltning.
Rättssektion Bergslagen består idag av fyra grupper inom tre verksamhetsområden: rättstillämpning, förvaltningsrätt och informationsförvaltning. Den nybildade gruppen är en del av verksamhetsområdet informationsförvaltning, där även registratur och arkiv ingår.
Arbetsbeskrivning
Arbetet som sekretesshandläggare består i huvudsak av att ta emot och hantera begäran om utlämnande av allmän handling. I arbetet ingår att utföra sekretessprövning och besluta om efterfrågad handling kan lämnas ut. Du tillämpar ett förhållandevis komplicerat regelverk med tillhörande skyndsamhetskrav. Höga krav ställs på kvaliteten på utförda prövningar och att arbeta för enhetliga bedömningar mellan olika begäranden. I huvudsak omfattar uppdraget tjänstemannaprövningar och arbetet sker i nära samarbete med övriga sekretesshandläggare. Även andra arbetsuppgifter kopplade till rättssektionens uppdrag kan ingå i dina arbetsuppgifter.
Rollen innebär, utöver kontakter med sökande, mycket interna kontakter inom hela Polismyndigheten. Samarbete och samverkan är därmed en viktig del av arbetet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Gymnasiekompetens, eller annan relevant erfarenhet eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
Arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten
Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
Goda datakunskaper och förmåga att sätta dig in i nya system, företrädesvis i Officepaket eller motsvarande
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi ser det som meriterande om du även har:
Eftergymnasial utbildning, företrädesvis inom juridik eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant
God kompetens och erfarenhet att handlägga och fatta beslut i ärenden hos myndighet eller annan offentlig förvaltning
Erfarenhet av att ha arbetat med sekretessprövningar och handläggning av ärenden enligt offentlighets- och sekretesslagen
Erfarenhet av att arbeta inom polisen eller rättsväsendet i övrigt som bedöms som relevant för funktionen

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som sekretesshandläggare ska du vara analytisk, ansvarstagande och noggrann. Du är mån om att ge bra service och att uppnå en god kvalitet i dina ärenden samtidigt som du hanterar ärenden skyndsamt. Vidare är du en lösningsfokuserad person som kan arbeta både självständigt och i grupp. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper.
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10
SACO, Lawen Dehghani, 010-563 85 79
SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27
ST, Tom Johnson, [email protected]
Övrig information
Arbetsort: Falun
Arbetstid: Dagtid, flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Sekretesshandläggare
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 7 november 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A600.781/2023 i mailets ärendemening.
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen, vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Handläggare inom förvaltningsrätt, Falun

Är du redo för en större uppgift? Nu söker vi fler vapenhandläggare för tillsvidareanställning till rättsavdelningen. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor få möjligheten att utvecklas och få nya erfarenheter. Samtidigt får du vara med och bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden, samt informa... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Nu söker vi fler vapenhandläggare för tillsvidareanställning till rättsavdelningen. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor få möjligheten att utvecklas och få nya erfarenheter. Samtidigt får du vara med och bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden, samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Handläggningen av ärenden utförs främst inom rättsavdelningens regionala rättssektioner.
Till Falun söker vi handläggare för tillsvidaretjänst, för att handlägga ärenden enligt vapenlagen.


ARBETSUPPGIFTER
Som vapenhandläggare kommer du att arbeta med att handlägga ärenden där privatpersoner eller organisationer ansöker om tillstånd att få inneha vapen, till exempel för jakt- eller målskytteändamål. Du kommer att bedöma personers lämplighet att inneha vapen, vilket kommer ställa stora krav på din förmåga att vara noggrann och att ha integritet. Arbetsuppgifterna består till stor del av att pröva inkomna ansökningar och att skriva beslut som du antingen ska föredra för din chef eller själv besluta i. I arbetet ingår också att utföra tillsyn enligt vapenlagen (inspektion vapenhandlare, vapenreparatörer och kontroll av enskilds vapenförvaring). I arbetet förekommer också att vi hanterar vapen fysiskt, ex. vapen för skrotning samt inlösen av vapen.
Handläggningen av ärenden sker främst i polisens digitala ärendehanteringssystem varför du behöver vara bekväm med att arbeta med dator som arbetsverktyg.


KVALIFIKATIONER
• 3-årig gymnasiekompetens, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer
som likvärdig
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• God datorvana
• Körkort behörighet B

Meriter
• Minst 6 månaders yrkeserfarenhet av handläggning av ärenden i närtid som
arbetsgivaren bedömer relevant
• Erfarenhet av liknande arbete inom offentlig förvaltning i närtid som arbetsgivaren
bedömer relevant
• Har kunskap inom relevant lagstiftning för tjänsten som arbetsgivaren bedömer
relevant, exempelvis vapenlagen, förvaltningslagen eller liknande
• Erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som handläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete, arbeta självgående och trivas med ett tidvis högt tempo. Du är trygg med att fatta beslut och har ett strukturerat arbetssätt som gör att du kan prioritera rätt saker i ditt arbete. Då tjänsten innebär många kontaktytor behöver du samverka med andra och ha en god samarbets- och kommunikationsförmåga, både internt och externt. Vi ser gärna att du är intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

ÖVRIGT
Polisförbundet, SACO-S, ST och SEKO nås via Polisens växel 114 14

Placeringsort: Falun

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 27 november 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Arkivhandläggare till Rättsavdelningen, Falun

Ansök    Sep 13    Polismyndigheten    Arkivassistent
Är du redo för en större uppgift? Vi söker en arkivhandläggare för visstidsanställning till vår grupp som är strukturerad, ansvarstagande och har en god känsla för service med placering i Falun. Beskrivning av arbetsplats Rättsavdelningen är en nationell avdelning inom Polismyndigheten och ansvarar för rättslig styrning och stöd, förvaltningsrättslig verksamhet samt informationsförvaltning. De utlysta tjänsterna är förlagda till Informationsförvaltning 1 v... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker en arkivhandläggare för visstidsanställning till vår grupp som är strukturerad, ansvarstagande och har en god känsla för service med placering i Falun.
Beskrivning av arbetsplats
Rättsavdelningen är en nationell avdelning inom Polismyndigheten och ansvarar för rättslig styrning och stöd, förvaltningsrättslig verksamhet samt informationsförvaltning.
De utlysta tjänsterna är förlagda till Informationsförvaltning 1 vid rättssektion Bergslagen med placering i Falun. Gruppen består i nuläget av 16 personer; registratorer, arkivarier, arkivhandläggare, sekretesshandläggare och gruppchef. Det geografiska ansvarsområdet omfattar Dalarna, Värmland och Örebro.
Arkivbestånden består till stor del av kriminalärenden från polisens brottsutredande verksamhet från 1990-talet och framåt, men också en stor del förvaltningsärenden och andra administrativa handlingar förvaras i våra arkiv.
Du kommer till en arbetsplats där digitalt arbetssätt och IT-baserat arbete utgör en självklar del av vardagen. Polismyndigheten tillämpar medarbetardrivet utvecklingsarbete som syftar till att öka din delaktighet och ditt inflytande som medarbetare. Som arkivhandläggare får du möjlighet att jobba i en spännande myndighet i en viktig funktion där engagemang, effektivitet och servicekänsla är grundläggande.
Arbetsuppgifter
Som arkivhandläggare arbetar du med att förvalta, vårda och tillhandahålla arkivbestånden. Några av arbetsuppgifterna som ingår är att ta emot leveranser, delta i ordnings- och förteckningsarbeten, in- och utsortering av handlingar, genomföra omflyttningar av arkivhandlingar, sköta interna och externa lån av akter och handlingar samt genomföra föreskriven gallring. En annan stor och viktig del av arbetet handlar om utlämnande av allmänna handlingar och sekretessprövningar.
Resor i arbetet kan förekomma.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Fullständig gymnasieexamen
Arbete inom offentlig förvaltning eller annat administrativt arbete som arbetsgivaren bedömer relevant
Goda datakunskaper, exempelvis i office-paketet eller motsvarande
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
B-körkort
Svenskt medborgarskap

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
Utbildning inom arkiv eller erfarenhet av att arbeta med arkiv inom offentlig förvaltning eller liknande arbete som arbetsgivaren bedömer relevant

Personliga egenskaper
Eftersom det till stora delar är ett självständigt arbete är du en ansvarstagande, flexibel, noggrann och strukturerad person. Du ingår i ett team av andra arkivhandläggare och arkivarier vilket ställer krav på en god samarbetsförmåga. Du ska kunna utföra visst fysiskt ansträngande arbete, som att lyfta arkivkartonger i samband med leverans och gallring. Du är också mån om att ge bra service till de som efterfrågar handlingar ur arkivet. Du uppnår en god kvalitet i dina ärenden samtidigt som du hanterar ärenden skyndsamt.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Annica Lennholm, [email protected]
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Peter Persson, [email protected]
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10
SACO, Lawen Dehghani, 010-563 85 79
SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27
ST, Tom Johnson [email protected]
Övrig information
Anställningsform: Särskild visstidsanställning under 12 månader
Arbetsort: Falun
Arbetstid: Heltid, Flextid
Funktion: Arkivhandläggare
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 27 september 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A514.249/2023 i mailets ärendemening.
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen, vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Finansiell utredare till Falun

Se hela annonsen via länken! https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/finansiell-utredare-till-falun/ Arbetsbeskrivning Som finansiell utredare arbetar du uppdragsbaserat, vilket innebär att du ingår i olika utredningar på olika avdelningar. Bland annat håller du förhör och kartlägger en eller flera personers inkomster, tillgångar och skulder. Syftet är för att återta brottsvinster och ta fram bevisning i utredningarna. Arbetet leder till att du ... Visa mer
Se hela annonsen via länken!
https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/finansiell-utredare-till-falun/
Arbetsbeskrivning
Som finansiell utredare arbetar du uppdragsbaserat, vilket innebär att du ingår i olika utredningar på olika avdelningar. Bland annat håller du förhör och kartlägger en eller flera personers inkomster, tillgångar och skulder. Syftet är för att återta brottsvinster och ta fram bevisning i utredningarna. Arbetet leder till att du säkrar pengar för eventuellt skadestånd alternativt förverkande av brottsvinster. Du biträder även med din expertis kring den finansiella delen i andra utredningar, vilket sker i nära samarbete med utredare och förundersökningsledare. Du är delaktig i hela utredningskedjan, från att ärendet kommer in till polisen och till att det slutredovisas till åklagare. Du föredrar ditt arbete inför förundersökningsledare och åklagare samt lämnar rekommendationer inför beslut eller vidare åtgärder.
Resor och övernattning i tjänsten kan förekomma.
Exempel på vad arbetet kan innefattas av:
Handlägga och utreda finansiella utredningar
Biträda åklagare i rätten vid kvarstads- och huvudförhandling avseende finansiella utredningsmoment och återtagande av brottsvinster.
Strategiskt ansvariga för att utveckla och införa kunskapsbaserade metoder i utredning av finansiell brottslighet.
Ge stöd och utbildningar till andra funktioner inom Polismyndigheten
Främja samverkan med interna och externa aktörer i syfte att utreda och förebygga finansiell brottslighet
Rapportskrivande
Det kan även tillkomma allmänna arbetsuppgifter efter verksamhetens behovKvalifikationer
Vi söker dig som har:
Relevant akademisk utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Relevant utbildning skulle till exempelvis kunna vara inom juridik, ekonomi eller kriminologi.
Minst två års relevant arbetslivserfarenhet för funktionen (på heltid och i närtid) exempelvis som utredare inom ekonomiskt arbete på migrationsverket, socialtjänsten, försäkringskassan, bank, finans, försäkringsbolag, skatteverket eller kronofogden.
Svenskt B-körkort (manuell växel)
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt Excel.Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av tillgångsutredning
Erfarenhet av i analys och visualiseringsprogram
Erfarenhet av att ha arbetat med stora datamängder i exempelvis Excel
Erfarenhet av att utreda brott av ekonomisk karaktär
Erfarenhet av ekonomisk redovisning
Juridisk arbetserfarenhet eller utbildning inom området
PolisexamenPersonliga egenskaper
För att lyckas i uppdraget ser vi att du har ett gott omdöme, är rätts- och säkerhetsmedveten och har en tydlig moralisk kompass. I det här uppdraget ställs du inför utmanande situationer. Därför är din grundtrygghet avgörande för rollen. Du är trygg och stabil och har en förmåga att effektivt driva utredningar självständigt. Du arbetar minst lika bra självgående som i nära samarbete med kollegor eller andra externa parter. Du är kommunikativ och har inga problem med att sammanställa och föredra ärenden inför grupp på ett tydligt sätt. Arbetet innebär att det i perioder är höga arbetstoppar, vilket ställer krav på att du kan hantera uppdrag med kort framförhållning under tidspress parallellt med andra uppdrag. Som person är du både analytisk och nyfiken, du gillar att arbeta med siffror och kommer gärna med idéer.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Visa mindre

Polisen i Dalarna söker Finansiell utredare till gruppen för Grova brott

Ansök    Mar 21    Polismyndigheten    Säkerhetsrådgivare
Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Polisområde Dalarna är indelat i tre lokalpolisområden (LPO); Falun, Borlänge och Mora. Grova brott ingår i utredningssektionen som idag består utav 8 grupper, Brott i nära relation (BI... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?

Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisområde Dalarna är indelat i tre lokalpolisområden (LPO); Falun, Borlänge och Mora.

Grova brott ingår i utredningssektionen som idag består utav 8 grupper, Brott i nära relation (BINR) 1, BINR2, Beslag, Ärendesamordning, Spaning, Jourförundersökningsledare (JFUL), Jourutredning och avslutningsvis Grova brott.

Grova brottsgruppen ansvarar för utredning av grova brott inom polisområdet med brottsrubriceringar som exempelvis mord, försök till mord, människorov, våldtäkt och utpressning. Inom gruppen ska det finnas kompetens att leda och utreda komplexa ärenden samt förmåga att arbeta enligt Polisens metodstöd för utredning av grova brott. I många av de utredningar som handläggs av Grova brott ingår det att följa pengarna och genomföra finansiella utredningar.
ARBETSUPPGIFTER
Som finansiell utredare håller du förhör och kartlägger en eller flera personers inkomster, tillgångar och skulder. Syftet är för att återta brottsvinster och ta fram bevisning i utredningarna. Arbetet leder till att du säkrar pengar för eventuellt skadestånd alternativt förverkande av brottsvinster. Du biträder även med din expertis kring den finansiella delen i andra utredningar, vilket sker i nära samarbete med utredare och förundersökningsledare. Du är delaktig i hela utredningskedjan, från att ärendet kommer in till polisen och till att det slutredovisas till åklagare. Du föredrar ditt arbete inför förundersökningsledare och åklagare samt lämnar rekommendationer inför beslut eller vidare åtgärder.


Exempel på arbetsuppgifter:


• Handlägga och utreda finansiella utredningar
• Biträda åklagare i rätten vid kvarstads- och huvudförhandling avseende finansiella utredningsmoment och återtagande av brottsvinster.
• Strategiskt ansvariga för att utveckla och införa kunskapsbaserade metoder i utredning av finansiell brottslighet.
• Ge stöd och utbildningar till andra funktioner inom Polismyndigheten
• Främja samverkan med interna och externa aktörer i syfte att utreda och förebygga finansiell brottslighet
• Rapportskrivande
• Det kan även tillkomma allmänna arbetsuppgifter efter verksamhetens behov.
KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Polisexamen eller en akademisk examen inom exempelvis ekonomi alternativt en utbildning i kombination med flerårig arbetslivserfarenhet av ekonomisk utredning som bedöms relevant av arbetsgivaren
• Erfarenhet av finansiell utredning eller utredningar kopplat till ekonomi
• Goda kunskaper i Office-paketet, främst Excel
• Mycket goda kunskaper i svenska språket, tal och skrift


Det är meriterande om du även har:

• Erfarenhet av tillgångsutredning
• Erfarenhet av i analys och visualiseringsprogram
• Erfarenhet av att ha arbetat med stora datamängder i exempelvis Excel
• Juridisk arbetserfarenhet eller utbildning inom området som arbetsgivaren bedömer relevant
•Erfarenhet av arbete inom polismyndigheten

ÖVRIGT

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Rebecca Roos, tel: 010-567 22 91

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Åsa Lidbom, tel: 010-567 33 54
Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen tel: 114 14


Arbetsort: Falun, Borlänge eller Mora
Funktion: Finansiell utredare

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bilinspektör

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Polismyndighetens uppdrag är att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället. Inom polisen värnar vi om god personalpolitik och arbetsmiljö, vilket utgör viktiga grunder för vå... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.
Polismyndighetens uppdrag är att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället.

Inom polisen värnar vi om god personalpolitik och arbetsmiljö, vilket utgör viktiga grunder för vår verksamhet. Effektivitet, engagemang och tillgänglighet är den värdegrund vi utgår ifrån i allt arbete, liksom strävan efter mångfald och lika behandling inom alla områden.

Polisens trafiksäkerhetsarbete syftar till bidra till ett minskat antal döda och skadade i trafiken. För att nå målet med färre dödade och skadade i trafiken är trafiksäkerhetsarbetet inriktat mot de prioriterade områdena hastighet och nykterhet, samt flygande inspektion och övrig kontroll av nyttotrafiken. Kontroller av nyttotrafiken innebär att personal med specialistkompetens måste finnas för att uppnå de av EU fastställda nivåerna. Inom trafikområdet har vi civilanställda bilinspektörer som tillsammans med poliser arbetar i yttre tjänst med dessa arbetsuppgifter. Som bilinspektör genomför du också, efter särskild utbildning, tekniska undersökningar av fordon som varit inblandade i svårare trafikolyckor.

Arbetstiden styrs av verksamhetens behov och arbete på obekväm tid förekommer regelbundet. Arbetet bedrivs till stor del utomhus och under alla väderförhållanden.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifter:
- flygande inspektion främst av tunga fordon
- kontroll av yrkesförares kör- och vilotider
- kontroll av taxi, vilotider m.m.
- kontroll av lastsäkring
- kontroll av tillstånd för yrkestrafik
- vägning av fordon
- tekniska undersökningar av fordon
- i takt med att du utvecklas förväntas du också ta en instruktörsroll i någon del av ovanståendeKVALIFIKATIONER
Skallkrav
- Minst 3 års dokumenterad erfarenhet eller motsvarande såsom dokumenterat mentor-skap eller studier och lämplig utbildning inom fordonsområdet krävs.
- Genomgått teknikprogrammet på gymnasienivå eller annan likvärdig utbildning eller att du kan dokumentera erfarenhet som motsvarar detta. Om du inte har en komplett examen måste du som lägst ha godkänt i matematik 3 och fysik 1 enligt Skolverkets nomenklatur eller motsvarande äldre utbildning.
- Körkortsbehörighet BE CE DE och god körvana.
- Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
- Erfarenhet inom de vanligast förekommande Office-programmen

Meriterande:
- Körkortsbehörighet för samtliga fordonsslag
- Utbildning som fordonsingenjör
- Certifikat för nivå K2/R2 eller är validerad på nivå F3 enligt Transportstyrelsens före-skrift TSFS 2017:53
- Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska

Personliga egenskaper:
Arbetet som bilinspektör kräver att du är serviceinriktad och tycker om att arbeta i grupp. Det kräver dessutom ett stort intresse för fordon, att du tar ansvar för att nå uppställda mål samt för att skapa bra resultat.

Vi värdesätter kunskaper och erfarenheter som tillför myndigheten kompetens ur ett mångfaldsperspektiv.ÖVRIGT
Placeringsort: Falun

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 13 april 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Förvaltningsrättshandläggare till rättsavdelningen med placering i Falun

Ansök    Maj 9    Polismyndigheten    Servicehandläggare
Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Vi söker nu förvaltningsrättshandläggare till rättsavdelningen med placering i Falun. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Vi söker nu förvaltningsrättshandläggare till rättsavdelningen med placering i Falun. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Den förvaltningsrättsliga verksamheten innefattar bland annat utfärdande och återkallande av tillstånd att inneha vapen, utfärdande av tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats eller genomförande av sprängning, utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.

Den förvaltningsrättsgrupp som nu söker tillskott utgörs av tolv medarbetare och en gruppchef som är geografiskt utplacerade vid tre orter i region Bergslagen; Karlstad, Falun och Örebro.
ARBETSUPPGIFTER
Som förvaltningsrättshandläggare kommer du företrädesvis handlägga ärenden enligt ordningslagen, men även andra rättsområden och frågeställningar förekommer. Handläggningen sker främst i polisens digitala ärendehanteringssystem, vilket bland annat innebär arbete med registerkontroller, lämplighetsbedömningar, att upprätta kommunikationsskrivelser och beslut.

Arbetsuppgifterna består till stor del av att pröva inkomna ansökningar och att skriva beslut som du antingen ska föredra för beslutsfattare eller själv besluta i. Arbetet innebär mycket kontakt med allmänheten och andra myndigheter. I arbetet kan det även ingå att utföra inspektioner av offentliga tillställningar, allmänna sammankomster samt skjut- och motorbanor.

Vid behov kommer du även få arbeta inom andra rättsområden på enheten.

Resor i arbetet kan förekomma.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Gymnasieexamen eller motsvarande
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• God datorvana, t. ex i Officepaketet
• God kunskap i engelska i både tal och skrift
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Högskole- eller universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget, företrädesvis inom juridik, rättsvetenskap eller statsvetenskap
• Erfarenhet av kvalificerad handläggning i närtid som arbetsgivaren bedömer relevant
• Erfarenhet av handläggning av förvaltningsärenden
• Juridiska kunskaper/erfarenhet av att söka i lagtext och att göra juridiska bedömningar
• Erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem
• Erfarenhet av att självständigt ta beslut i myndighetsärenden
• Kunskap inom relevant lagstiftning så som exempelvis förvaltningslagen, ordningslagen eller trafikförordningen

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som förvaltningsrättshandläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete och trivas med ett tidvis högt tempo. Du har ett strukturerat arbetssätt, en god analytisk förmåga, ser sammanhang och kan prioritera rätt saker. Vi ser även att du är självgående, tar egna initiativ och driver arbetet på ett resultatinriktat sätt. Utöver detta har du även en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Slutligen är det till fördel att du är intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
• Placeringsort: Falun
• Arbetstid: Dagtid, Flex
• Omfattning: Heltid
• Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 25 maj 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Chef till utredningsverksamheten i Lokalpolisområde Falun, utredningsgrupp

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag. Polismyndigheten, Polisregion Bergslagen har ca 22... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polismyndigheten, Polisregion Bergslagen har ca 2200 anställda. Regionen består av tre polisområden samt tre regionala enheter som lyder direkt under regionpolischefen.

Lokalpolisområde Falun är ett av tre lokalpolisområden i Polisområde Dalarna och omfattar kommunerna Falun, Hedemora och Avesta. I lokalpolisområdet är vi cirka 120 medarbetare fördelade på orterna Falun och Avesta, där Falun är huvudorten. Vi har utredningsgrupper på båda orterna och gruppen i Falun hanterar företrädelsevis ärenden inkomna i Falu kommun och gruppen i Avesta hanterar ärendeinflödet i kommunerna Hedemora och Avesta.

Vi är för närvarande inne i en verksamhetsutvecklingsprocess där utredningsgrupp 2 i Falun görs om till en grupp med blandade kompetenser, en brottsförebyggande grupp. I takt med att snabbare lagföring kommer att införas i Polisområde Dalarna är ambitionen att det kommer leda till att utredningsgrupp 1 kan fokusera på mer kvalificerade mängdbrottsutredningar med frihetsberövade.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill driva utvecklingsarbete i takt med beslutade prioriteringar för lokalpolisområdet. Prioriteringar som bland annat innefattar att utveckla verksamheten mot polismyndighetens strategi för utredningsverksamhet.

Vi vill att du bidrar till att få en utredningsgrupp som strävar efter att jobba effektivt med tidiga insatser och beslut.

Du kommer få stora möjligheter till att hantera ditt uppdrag utifrån din uppdragsdialog. Till stöd finns förutom medarbetarna även övriga ledningsgruppen och du kommer ha ett nära samarbete med chef och biträdande chef för lokalpolisområdet.

Uppdraget som gruppchefchef för utredningsgrupp 1

Som chef för utredningsgrupp 1 rapporterar du till chef och biträdande chef för lokalpolisområdet samt ingår i lokalpolisområde Faluns ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området utredning och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
• erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
• erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde; utredningsvana
• polisexamen eller akademisk examen


Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

• erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• ingått i ledningsform
• erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
• Erfarenhet av utredningsverksamhet och strategisk lagföring
• chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation


Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.


ÖVRIGT
Placeringsort: Falun

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 25 oktober 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar rekryterande chef.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till rekryterande chef.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Vapenhandläggare till Rättsavdelningen, Falun

Ansök    Apr 28    Polismyndigheten    Servicehandläggare
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu vapenhandläggare till rättsavdelningen med placering i Falun. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att Sverige blir tryggare och säkrare. Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns represen... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu vapenhandläggare till rättsavdelningen med placering i Falun. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att Sverige blir tryggare och säkrare.

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare.

Den förvaltningsrättsliga verksamheten innefattar bland annat utfärdande och återkallande av tillstånd att inneha vapen, utfärdande av tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats eller genomförande av sprängning, utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden samt bestridande av parkeringsanmärkning. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.


ARBETSUPPGIFTER
Som förvaltningsrättshandläggare kommer du i första hand arbeta med att handlägga ärenden där en privatperson ansökt om tillstånd att få inneha vapen, bedöma om vapentillstånd ska återkallas och hur ett vapen från ett dödsbo ska hanteras. Arbetsuppgifterna består till stor del av att pröva inkomna ansökningar och att skriva beslut som du antigen ska föredra för beslutfattare eller själv besluta i. Handläggningen sker främst i polisens digitala ärendehanteringssystem. I arbetet kan det även ingå att utföra inspektioner av vapenförvaring och vapenhandlare samt fysisk vapenhantering.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• 3-årig gymnasiekompetens, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• eftergymnasial utbildning inom samhällsvetenskap och/eller juridik, eller erfarenheter förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant
• kunskap/erfarenhet av att söka i lagtext och att göra juridiska bedömningar
• erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem
• erfarenhet av att arbeta på myndighet
• relevant erfarenhet av att arbeta mot produktionsmål
• praktisk erfarenhet av vapenhantering, exempelvis jägarexamen eller målskytte

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som vapenhandläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete och trivas med ett tidvis högt tempo. Du har ett strukturerat arbetssätt, en god analytisk förmåga och kan prioritera rätt saker. Du är engagerad, har god samarbetsförmåga samt ett positivt bemötande. Vi ser gärna att du är intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

ÖVRIGT
Placeringsort: Falun

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 8 maj 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vapenhandläggare till rättsavdelningen i Falun

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu vapenhandläggare till rättsavdelningen med placering i Falun. De närmaste åren kommer Polismyndigheten att göra en stor satsning inom vapenområdet och vi behöver din hjälp att lyckas! Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att Sverige blir tryggare och säkrare. Beskrivning av arbetsplats Rättsavdelningen... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu vapenhandläggare till rättsavdelningen med placering i Falun. De närmaste åren kommer Polismyndigheten att göra en stor satsning inom vapenområdet och vi behöver din hjälp att lyckas! Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att Sverige blir tryggare och säkrare.

Beskrivning av arbetsplats
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare.

Den förvaltningsrättsliga verksamheten innefattar bland annat utfärdande och återkallande av tillstånd att inneha vapen, utfärdande av tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats eller genomförande av sprängning, utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden samt bestridande av parkeringsanmärkning. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
I din funktion som vapenhandläggare vid rättsavdelningen kommer du att arbeta med att handlägga ärenden där privatpersoner eller organisationer ansöker om tillstånd att få inneha vapen, till exempel för jakt- eller målskytteändamål. Du kommer att bedöma personers lämplighet att inneha vapen, vilket kommer ställa stora krav på din förmåga att vara noggrann och att ha integritet. Arbetsuppgifterna består till stor del av att pröva inkomna ansökningar och att skriva beslut som du antingen ska föredra för din chef eller själv besluta i. Handläggningen sker främst i polisens digitala ärendehanteringssystem. I arbetet kan det förekomma andra arbetsuppgifter som kan kopplas till tillståndsförfarandet avseende vapenlicenser.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• 3-årig gymnasiekompetens, alternativt annan utbildning som arbetsgivare bedömer som likvärdig
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• läst gymnasieinriktning mot samhällsvetenskap och/eller juridik, eller erfarenheter förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant
• arbetslivserfarenhet från Polismyndigheten
• juridiska kunskaper/erfarenhet av att söka i lagtext och att göra juridiska bedömningar
• erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem
• relevant erfarenhet av handläggning av myndighetsärenden
• kunskaper inom relevant lagstiftning

För att lyckas i rollen som vapenhandläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete och trivas med ett tidvis högt tempo. Du har ett strukturerat arbetssätt, en god analytisk förmåga, ser sammanhang och kan prioritera rätt saker. Du kan arbeta självständigt, har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

ÖVRIGT
Anställningsform: Allmän visstidsanställning ca. 20 mån
Arbetsort: Falun
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Så snart som möjligt enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare förvaltningsärenden

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 30 januari 2022.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Polismyndigheten söker semestervikarier till Polisens receptioner i polisom

Ansök    Jan 17    Polismyndigheten    Hotellreceptionist
Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten består av drygt 33 500 medarbetare och är indelad i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Region Bergslagen omfattar Dalarnas, Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort. I regionen arbetar ca 2100 medarbetare. Vi värnar om god personalpolitik och arbetsmiljö vilket utgör viktiga grunder för vår poli... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten består av drygt 33 500 medarbetare och är indelad i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

Region Bergslagen omfattar Dalarnas, Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort. I regionen arbetar ca 2100 medarbetare. Vi värnar om god personalpolitik och arbetsmiljö vilket utgör viktiga grunder för vår polisverksamhet. Effektivitet, engagemang och tillgänglighet är den värdegrund vi utgår ifrån i allt arbete, liksom strävan efter mångfald och likabehandling inom alla områden.

Polisområde Dalarna söker nu semestervikarier som vill sommarjobba i någon av polisområdets receptioner. Receptioner finns i Falun, Borlänge, Avesta, Ludvika och Mora.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet i receptionen innebär att bereda och handlägga Polismyndighetsärenden. Som receptionist utfärdar du resehandlingar/pass, registrerar hittegods och hanterar inbetalningar via kassa. Du är ansiktet utåt för myndigheten och servar allmänheten i olika frågor samt hjälper besökande tillrätta. Övriga arbetsuppgifter kan vara att ta emot tillståndsansökningar, besvara frågor via telefon och e-post, samt vanligt förekommande arbete i en reception. Du handlägger ärenden i enlighet med gällande lagar och förordningar såsom passlagen, passförordningen, förordningen om nationellt ID-kort samt förvaltningslagen. Din anställning kommer att inledas med utbildning för att du ska få en god grund att stå på.

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska ha:

- Fullständig gymnasieexamen eller motsvarande med högskolebehörighet
- Minst 1 års erfarenhet av att ha arbetat i reception eller erfarenhet från annat arbetsområde som arbetsgivaren bedömer vara relevant alternativt tidigare erfarenhet av att ha arbetat i receptionen hos Polisen
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både Svenska och Engelska
- Tidigare erfarenhet av att använda datorn som arbetsredskap

Det är meriterande om du har/är:

- B körkort (manuell)
- Erfarenhet av att arbeta med administrativa uppgifter inom offentlig verksamhet
- Polisstuderande
- Goda kunskaper i något utomnordiskt språk utöver engelska

Som person är/har du:

- Serviceinriktad och lugn. Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.
- God Kommunikationsförmåga. Du talar klart och välformulerat samt lyssnar och är mottaglig för motparten.
- Tydlig och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.
- Flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.
- God samarbetsförmåga. Du arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Falun, Borlänge, Avesta, Ludvika eller Mora. Vänligen uppge i din ansökan vilken ort du föredrar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 25/1 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Förvaltningshandläggare till Falun

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu flera förvaltningshandläggare till rättsavdelningen med placering i Falun. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. ARBETSPLATSBESKRIVNING Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden sa... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu flera förvaltningshandläggare till rättsavdelningen med placering i Falun. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

ARBETSPLATSBESKRIVNING
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Den förvaltningsrättsliga verksamheten innefattar bland annat utfärdande och återkallande av tillstånd att inneha vapen, utfärdande av tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats eller genomförande av sprängning, utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden samt bestridande av parkeringsanmärkning. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Som handläggare arbetar du med att utreda, handlägga, föredra och besluta i förvaltningsrättsliga ärenden, i denna roll främst enligt vapenlagen och ordningslagen m.fl. Ärendena handläggs i ett digitalt ärendehanteringssystem, vilket bl.a. innebär arbete med registerkontroller, lämplighetsbedömningar, upprätta kommunikationsskrivelser och beslut. När du har tillräcklig kompetens och erfarenhet kommer du fatta självständiga myndighetsbeslut. Arbetet innebär mycket kontakt med allmänheten och andra myndigheter. I arbetet kan det även ingå att utföra inspektioner av skjutbanor, motorbanor och vapenhandlare samt viss fysisk vapenhantering.

Vid behov kommer du även få arbeta inom andra rättsområden på enheten. Resor i arbetet kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Minst ett års yrkeserfarenhet av kvalificerad handläggning från de senaste tre åren
• Minst två års högskoleutbildning (120 HP) som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget, företrädesvis inom juridik, rättsvetenskap eller statsvetenskap
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• God datorvana och erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem
• Manuellt B-Körkort

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan har:
• Juridiska kunskaper/erfarenhet av att söka i lagtext och göra juridiska bedömningar
• Erfarenhet av arbete med förvaltningsärenden
• Erfarenhet av myndighetsutövning

PERSONLIGA EGENSKAPER
För att lyckas i rollen som handläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete och trivas med ett tidvis högt tempo. Du har ett strukturerat arbetssätt, en god analytisk förmåga, ser sammanhang och kan prioritera rätt saker. Du är självgående, tar egna initiativ och driver arbetet på ett resultatinriktat sätt. Arbetet ställer krav på att du kan planera och organisera ditt arbete. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga genom att du har en positiv grundinställning och att du bidrar till ett bra arbetsklimat. Vi ser gärna att du är intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Som myndighetsperson förväntas du ha integritet och kunna stå för fattade beslut, samt ha förmåga att kunna förmedla dessa på ett tydligt och professionellt sätt i mötet med allmänheten. Vi ser det som en självklarhet att du är mån om att ge en god service och delar Polisens värdegrund: Vi genomför vårt uppdrag professionellt och skapar förtroende genom att vara engagerade, effektiva och tillgängliga.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet.

ÖVRIGT
Placeringsort: Falun
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader
Antal tjänster: 2
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare Förvaltningsärenden

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 6 april 2021.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 34 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se Visa mindre

Gruppchef till BINR-gruppen, brott avseende barn, Borlänge/Falun/Mora

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Polisregion Bergslagen har ca 2000 anställda. Regionen består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolisch... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Bergslagen har ca 2000 anställda. Regionen består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisområde Dalarna är indelat i tre lokalpolisområden; Falun, Borlänge och Mora.


ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget som gruppchef brott mot barn, BINR:

I rollen som gruppchef leder du verksamheten tillsammans med mycket engagerade medarbetare. Din grupp består av ett 15-tal medarbetare med både polisiär och civil bakgrund. Du utövar ett tydligt, tillgängligt och tillitsbaserat ledarskap som ger förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap. Vi förespråkar ett modernt ledarskap som också kännetecknas av helhetssyn och samarbete.

Det huvudsakliga uppdraget består i första hand av att organisera och driva arbetet med åklagarledda förundersökningar samt i andra hand att aktivt och i enlighet med beslutade inriktningar driva polisledda förundersökningar.

I uppdraget ingår att vidareutveckla verksamheten, bland annat utifrån de nationellt framtagna metoderna, samt att skapa motivation hos medarbetarna för att tillsammans klara av verksamhetens utmaningar särskilt när det gäller de ibland förekommande arbetsintensiva perioderna.

Som en del av utredningssektionens ledningsgrupp medverkar du i att utveckla strategier för att nå våra mål samt följa upp mål, prestationer och kvalitet.

I uppdraget ingår också ett utåtriktat arbete där samverkan med myndigheter, medborgare och andra samhällsaktörer är centralt utifrån det brottsförebyggande arbetet, förtroende och engagemang.
KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• minst sex månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande under den senaste femårsperioden
• Polisexamen och/eller annan för funktionen relevant högskoleutbildning
• erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
• erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde; bedriva brottsutredningar

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

• förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
• förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
• förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
• förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
• förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
• förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna

https://polisen.se/siteassets/jobbannonsdokument/polismyndighetens-ledarkriterier-overgripande-beskrivning.pdf/download?v=c11d41a147deb335a3f04ee24e779337].

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
ÖVRIGT
Anställning

- Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
- Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
- Placering vid Polisområde Dalarna; Falun, Mora eller Borlänge

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 7 juni 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

IT-tekniker

Polisens it-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all it som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt! Placering i Falun med arbetsområde inom hela region Bergslagen Vi söker nu it-tekniker med några års erfarenhet som i sitt dagliga jobb vill bidra till ett tryggare och säkrare ... Visa mer
Polisens it-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all it som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt!
Placering i Falun med arbetsområde inom hela region Bergslagen
Vi söker nu it-tekniker med några års erfarenhet som i sitt dagliga jobb vill bidra till ett tryggare och säkrare Sverige!
Arbetsbeskrivning
Vi inom Leverans och Support har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.
Vi behöver förstärka vårt positiva och engagerade agila team med en tekniker som vill jobba med andra linjens support och arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag.
Du kommer som it-tekniker stöta på en varierad arbetsvardag, vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Vi fokuserar på lösningar och inte problem och vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge it-support i secondline till våra slutanvändare vid Polismyndigheten samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Det förekommer mycket resor inom arbetsområdet och en del logistikhantering. Beredskaps- och dispatcherarbete ingår i tjänsten. Arbetet är varierande och du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
It inriktad Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
Minst tre års arbetslivserfarenhet de senaste 2 åren av arbete som it-tekniker/Supporttekniker.
Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning.
Erfarenhet av liknande arbete som innefattat uppdrag av samordnande/ planerande karaktär, inom it.
Förmågan att uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift.
B-körkort och vana att köra bil.
Svensk Medborgare


Meriterande
Det är meriterande om du har:
Vana vid ärendehanteringssystem, Remedy ARS eller motsvarande.
Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio.
Kunskap om telefoni, telefoniväxelsystem, mobiltelefoni.
Kunskap av att administrera i TelePresence Management Suite (TMS)


Personliga egenskaper
Personliga egenskaper är lika viktigt som teknisk kompetens för en grupps utveckling och dynamik. Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du räds inte 3staviga förkortningar utan ser det som en möjlighet att lära dig något nytt. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Välkommen att kontakta Gruppchef Kent Arringe 010 5674560 / [email protected]
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Elin Melkersson / [email protected]
Fackliga företrädare
Fredrik Bergh, SACO tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27
Övrig information
Placeringsort: Falun
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månades provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 12/11 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A590.634/2021 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A590.634/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Visa mindre

Handläggare förvaltningsärenden till Polismyndigheten med placering i Falun

Ansök    Okt 12    Polismyndigheten    Servicehandläggare
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu ett antal handläggare inom förvaltningsrätt till rättsavdelningen med placering i Falun. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt inform... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu ett antal handläggare inom förvaltningsrätt till rättsavdelningen med placering i Falun. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Den förvaltningsrättsliga verksamheten innefattar bland annat utfärdande och återkallande av tillstånd att inneha vapen, utfärdande av tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats eller genomförande av sprängning, utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden samt bestridande av parkeringsanmärkning. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att handlägga ärenden främst enligt vapenlagen och ordningslagen m.fl.
Ärendena handläggs i ett digitalt ärendehanteringssystem, vilket bl.a. innebär arbete med registerkontroller, lämplighetsbedömningar, att upprätta kommunikationsskrivelser och beslut. När tillräcklig kompetens och erfarenhet har uppnåtts tilldelas du rätt att fatta självständiga myndighetsbeslut. Arbetet innebär mycket kontakt med allmänheten och andra myndigheter. I arbetet kan det även ingå att utföra inspektioner av skjutbanor, motorbanor och vapenhandlare samt viss fysisk vapenhantering.

Vid behov kommer du även få arbeta inom andra rättsområden på enheten.

Resor i arbetet kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Minst ett års yrkeserfarenhet av kvalificerad handläggning inom de senaste 3 åren
• Minst två års högskoleutbildning (120 HP) som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget, företrädesvis inom juridik, rättsvetenskap eller statsvetenskap.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
• God datorvana och erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem
• B-körkort, manuellt växlad bil

Det är meriterande om du har:
• Juridiska kunskaper/erfarenhet av att söka i lagtext och att göra juridiska bedömningar
• Erfarenhet av arbete med förvaltningsärenden
• Erfarenhet av myndighetsutövning

För att lyckas i rollen som handläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete och trivas med ett tidvis högt tempo. Du har ett strukturerat arbetssätt, en god analytisk förmåga, ser sammanhang och kan prioritera rätt saker Du är självgående, tar egna initiativ och driver arbetet på ett resultatinriktat sätt. Arbetet ställer krav på att du kan planera och organisera ditt arbete, samt i perioder tåla en högre arbetsbelastning. Det är viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med andra, har en positiv grundinställning och att du bidrar till ett bra arbetsklimat. Du bör vara intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Som myndighetsperson förväntas du ha integritet och kunna stå för fattade beslut, samt ha förmåga att kunna förmedla dessa på ett tydligt och professionellt sätt i mötet med allmänheten. Det ska vara självklart för dig att ge en god service och du delar Polisens värdegrund.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet.


ÖVRIGT
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Falun

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se Visa mindre

Förundersökningsledare till Falun och Karlstad

Om arbetsplatsen Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 32 000 medarbetare. Myndigheten är indelad i sju regioner varav region Bergslagen är en av dessa. I region Bergslagen ingår Dalarna-, Örebro- och Värmlands län. Här arbetar ca 1 850 medarbetare. Polisens kontaktcenter (PKC) har cirka sjuttio anställda. Sektionen har 6 arbetsgrupper som finns i Karlstad och Falun. PKC är, för många medborgare, första kontakten med polisen och fungerar... Visa mer
Om arbetsplatsen
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 32 000 medarbetare. Myndigheten är indelad i sju regioner varav region Bergslagen är en av dessa. I region Bergslagen ingår Dalarna-, Örebro- och Värmlands län. Här arbetar ca 1 850 medarbetare.
Polisens kontaktcenter (PKC) har cirka sjuttio anställda. Sektionen har 6 arbetsgrupper som finns i Karlstad och Falun. PKC är, för många medborgare, första kontakten med polisen och fungerar som regionens första länk i rättskedjan. Sextio procent av våra inkomna ärenden hanteras först av PKC. Sektionen har ett viktigt uppdrag i utredningsprocessen och fokus ligger på förundersökningsledningen för att tidigt vidta relevanta utredningsåtgärder. PKC:s huvuduppdrag är att avgöra om ärenden ska utredas vidare eller om förundersökningen ska läggas ner och därigenom minska ärendeinflödet för lokalpolisområdena.


Arbetsuppgifter
Är du redo för en större uppgift där du får bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige? Vi söker nu förundersökningsledare till Karlstad och Falun. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som du varje dag är med och gör skillnad med ditt arbete.
Som förundersökningsledare har du en arbetsledande funktion där du coachar, motiverar och stöttar medarbetare i ärendehanteringen och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential. I rollen tar du beslut om ärenden ska utredas vidare och vilka åtgärder som i så fall ska vidtas. Du fungerar som juridiskt stöd och säkerställer hög kvalité på service och åtgärder. Tillsammans med teamet driver du utvecklingen framåt. I rollen är du en viktig pusselbit i Polismyndigheten som helhet. Du driver samverkan både internt och externt, där uppdraget är att utföra arbetsuppgiften i rättsprocessen på bästa sätt, utifrån ett medborgarperspektiv.
Du kommer ingå i ett forum med andra förundersökningsledare där ni tillsammans arbetar med utveckling, både på en övergripande nivå och i sakfrågor. Inom Polismyndigheten pågår olika utvecklingsuppdrag med målet att ta tillvara på kompetensen inom organisationen på bästa sätt. Möjligheten finns att i uppdraget som förundersökningsledare ingå i någon regional eller nationell arbetsgrupp inom ett intresseområde.
Nedan följer en sammanfattning av dina vanligaste arbetsuppgifter:
-besluta om förstahandsåtgärder i förundersökningar och ge medborgaren en så tidig prognos i sitt ärende som möjligt, samt att minska hanteringen/flödet till lokalpolisområdet
-granska anmälningar och skriva direktiv
-fatta beslut i enlighet med din delegation
-arbetsleda medarbetare i ärendehanteringen
-koordinera och fördela ärenden
-säkerställa att myndighetens prioriteringar får genomslag i verksamheten
-säkerställa att begränsnings- och åtalsprövningsreglerna i rättegångsbalken tillämpas
På PKC utförs arbete på dagtid, kvällar, helger och under högtider.
Arbetstidsförläggningen är periodplanerad arbetstid enligt ASA/polis 5:3 med en genomsnittlig veckoarbetstid på 38:30 timmar där planeringen görs i 6-veckorsperioder. Arbetsgruppen har ett gemensamt ansvar att täcka samtliga verksamhetskrav måndag-söndag 06.30-23.30.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
-polisexamen, juristexamen eller juris kandidatexamen, alternativt annan juridisk utbildning med inriktning mot processrätt och straffrätt som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
-minst 6 månaders erfarenhet av utredningsarbete
-goda kunskaper att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska och engelska.


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
-genomfört den nationella utbildningen i förundersökningsledning
-erfarenhet av förundersökningsledning i ett brottsutredande uppdrag
-genomfört utbildningen brottsutredning civil, juridisk bas
-haft en arbetsledande roll
-erfarenhet av samarbete med både interna och externa parter.
Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som är trygg i dig själv, analytisk och bra på att bilda dig en helhetsbild. Du trivs med att ta en coachande roll och har lätt för att skapa goda och förtroendefulla relationer. Som person är du flexibel, kan ställa om med ny prioriteringsordning och växla upp i tempo när situationen kräver det. Rollen ger dig mycket ansvar och det är viktigt att du är bekväm med att ta beslut.
Varmt välkommen med din ansökan!


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.


Ansökan
Ansök senast: 2020-10-20
Referensnummer: C41763/2020


Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 4
Periodplanerad 5:3. 38,3 timmar i snitt per vecka. Arbetstiden varierar mellan 06.30-23.30.


Kontakt
Kontaktpersoner
Sara Halvarsson, gruppchef, 010-5672459
Hanna Söderberg, HR-konsult, 010-567 51 34
Facklig företrädare
Kjell Frisdal - SACO, Telefon: 070-356 48 71. Polisförbundet, ST och SEKO nås via Polisens växel 114 14


Övrigt
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C41763/2020, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Placeringsort: Karlstad eller Falun
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se Visa mindre

Sekretesshandläggare till Rättsavdelningen med placering i Falun

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu ett antal sekretesshandläggare som är serviceinriktade, lösningsfokuserade och noggranna till informationsförvaltningen, RA Bergslagen. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Beskrivning av arbetsplatsen Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rä... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu ett antal sekretesshandläggare som är serviceinriktade, lösningsfokuserade och noggranna till informationsförvaltningen, RA Bergslagen.
Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Beskrivning av arbetsplatsen
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden och informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av över 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.
Informationsförvaltningens huvudsakliga verksamhet består av att ta emot, diarieföra, arkivera, vårda och lämna ut handlingar. Sekretesshandläggarens huvuduppdrag blir att hantera myndighetens utlämnande av allmänna handlingar från arkiven i region Bergslagen. Vår grupp består idag av 11 personer, registrator, arkivarie, arkivhandläggare och gruppchef.
Arbetsuppgifter
Arbetet som sekretesshandläggare består i huvudsak av att ta emot och hantera begäran om utlämnande av allmän handling. I arbetet ingår att utföra sekretessprövning och besluta om efterfrågad handling kan lämnas ut. Du tillämpar ett förhållandevis komplicerat regelverk med tillhörande skyndsamhetskrav. Även andra arbetsuppgifter kopplade till rättsenhetens uppdrag kan ingå i dina arbetsuppgifter. Du kommer med din kompetens ha en specialistfunktion inom enheten.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
eftergymnasial utbildning inom juridik, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
minst ett års erfarenhet av handläggning från myndighet i närtid
god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

· god datorvana
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
högskoleutbildning inom juridik, arkivvetenskap, med inriktning mot offentlig sektor
erfarenhet av juridiskt arbete eller handläggning av ärenden enligt offentlighets- och sekretesslagen

För att lyckas i rollen som sekretesshandläggare ska du vara analytisk, ansvarstagande och noggrann. Du är mån om att ge bra service och är en positiv och lösningsfokuserad person. Du kan arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Lucas Lovo, tfn 010-567 02 54
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Thomas Blomgren, e-post [email protected]
Facklig företrädare
Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27
Övrig information
Anställningsform: Allmänvisstidsanställning, 12 mån med möjlighet till förlängning
Arbetsort: Falun
Arbetstid: Dagtid, flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Sekretesshandläggare
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 2020-11-05. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A593.538/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A593.538/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se Visa mindre

Vi söker nu utredare till brott i nära relation med inriktning mot vuxna

Region Bergslagen har ca 2000 anställda och består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna samt regionala enheter och ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen. Brott i nära relation Dalarna är organisatoriskt placerat inom utredningsenheten i polisområde Dalarna. Brott i nära relation vuxen (BINR2) är en specialistgrupp bestående av civila utredare och poliser. BINR2 har ett ansvar för hela Dalarnas utredning av brott i nära re... Visa mer
Region Bergslagen har ca 2000 anställda och består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna samt regionala enheter och ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen. Brott i nära relation Dalarna är organisatoriskt placerat inom utredningsenheten i polisområde Dalarna.

Brott i nära relation vuxen (BINR2) är en specialistgrupp bestående av civila utredare och poliser. BINR2 har ett ansvar för hela Dalarnas utredning av brott i nära relation mellan vuxna parter. Mycket av utredningsarbetet sker i team med andra utredare och med den yttre personalen på lokalpolisområdet.

Vi söker nu flera utredare med valfri placering i antingen Falun, Borlänge, Avesta, Ludvika eller Mora. Du kommer dock behöva vara en tid i Falun, tills du kommit igång och är självgående i dina ärenden.

ARBETSUPPGIFTER
Som utredare i gruppen för brott i nära relation vuxen arbetar du i huvudsak med åklagarledda förundersökningar där våld och hot mellan närstående i parrelation utreds. Du är en viktig del av förundersökningsarbetet, du arbetar efter direktiv från åklagaren, under eget ansvar, med att utreda de ärenden som inkommer till gruppen. Detta betyder att du inhämtar information, sammanställer underlag, håller förhör och föredrar ärenden för åklagaren så att denne kan fatta rättssäkra beslut.

Inom Polisen fokuserar vi på medarbetardrivet utvecklingsarbete och möjlighet för dig som medarbetare att bidra med kunskap i att utveckla polisens utredningsverksamhet finns.

Hos oss får du möjlighet att utbilda, utmana och utveckla dig själv inom ramen för polisiärt utredningsarbete!

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska ha:
- Polisexamen eller akademisk examen inom beteendevetenskap, juridik, kriminologi eller socionom alt. annan akademisk examen som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten.
- Dokumenterad utredningsvana från arbete i närtid hos Polis, Socialtjänst, Kriminalvård eller annat område som av arbetsgivaren bedöms vara relevant för tjänsten.
-Dokumenterad erfarenhet av att ha utfört utredande samtal med människor i utsatt situation.
- B-körkort för manuell växellåda.
- God förmåga att uttrycka dig på Svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du i prioriterad ordning har:
- Minst 2 års erfarenhet av att i närtid ha arbetat med utredningar hos Polis, Socialtjänst, Kriminalvård eller annat område som av arbetsgivaren bedöms vara relevant för tjänsten.
- Studerat juridik och/eller har erfarenhet av att ha arbetat med att tolka, följa och förstå juridisk text som av arbetsgivaren bedöms vara relevant för tjänsten.
- Dokumenterad erfarenhet av att i närtid ha arbetat med polisiära brottsutredningar.

Som person har/är du:
- God ANALYTISK FÖRMÅGA och arbetar bra med komplexa frågor. Du analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.
- Hög INTEGRITET. Du har väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet.
- STRUKTURERAD och planerar, organiserar samt prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.
- God SAMARBETSFÖRMÅGA och arbetar bra med andra människor. Du relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
- Hög PERSONLIG MOGNAD och är trygg, stabil samt har god självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv samt skiljer på det personliga och professionella. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.

Arbetstempot i vår grupp är högt och du som söker bör därför vara stresstålig.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper!

ÖVRIGT
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Falun, Borlänge, Avesta, Ludvika eller Mora.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se Visa mindre

Polismyndigheten söker lokalförvaltare med placering i Dalarna

Ansök    Okt 24    Polismyndigheten    Fastighetsförvaltare
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.   Arbetsplatsbeskrivning Lokalförsörjningsenheten söker en lokalförvaltare med ansvar för att driva lokalförvaltning samt mindre ombyggnationsprojekt. Arbetsområdet är Polisområde Bergslagen som består av Dalarna och Värmlan... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.  
Arbetsplatsbeskrivning
Lokalförsörjningsenheten söker en lokalförvaltare med ansvar för att driva lokalförvaltning samt mindre ombyggnationsprojekt. Arbetsområdet är Polisområde Bergslagen som består av Dalarna och Värmland med stationeringsort enligt överenskommelse.
Ekonomiavdelningen ansvarar för Polismyndighetens finansiella styrning inklusive miljöledning, lokalförsörjning, service, inköpsverksamhet samt ekonomienheterna inom en polisregion eller en avdelning.
Enheten för lokalförsörjning ingår i Ekonomiavdelningen och ska säkerställa verksamhetsanpassade och kostnadseffektiva lokaler för Polismyndigheten. Enheten planerar och styr lokalbeståndet på kort och lång sikt genom hantering av uppsägningar, omförhandling och nytecknande av hyresavtal samt prioritering av större projekt och utvecklingsinsatser. Enheten genomför om-, till- och nybyggnationer, hanterar kravuppföljning av lokaler samt planerar och samordnar drift och underhåll i befintligt lokalbestånd. Enheten för löpande dialog med kärnverksamheten för att förstå dess behov ur ett lokalperspektiv.
Den regionala lokalförsörjningen är organiserad regionsvis genom följande indelning: Region Stockholm, Region Nord/Mitt, Region Öst, Region Bergslagen, Region Väst och Region Syd. Inom respektive region kommer lokalförvaltaren att ansvara för ett eget geografiskt område, i detta fall region Bergslagen. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp om tio personer.
Arbetsbeskrivning
Lokalförvaltarens huvudsakliga uppdrag är att ansvara för att förvalta, samordna och utveckla befintligt lokalbestånd inom region Bergslagen. Som lokalförvaltare agerar du kravställare gentemot hyresvärdar och leverantörer samt har en god dialog och bygger relationer i verksamheten.
Du leder mindre ombyggnationer av befintliga lokaler och ansvarar för drift och underhåll. Ditt arbete innebär också att arbeta för att lagstiftning och arbetsmiljökrav uppfylls i lokalbeståndet, i samråd och med stöd från verksamheten. Resor ingår i arbetet, främst inom regionen men även nationellt, ensamarbete förekommer därför. Arbetet bedrivs självständigt.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
• relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet/utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
• erfarenhet av lokalförsörjning och/eller fastighetsfrågor 
• god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
• körkort B
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
•erfarenhet av projektledning
•erfarenhet av hantering av hyres- och serviceavtal
•erfarenhet av byggentreprenader
•kunskap om arbetsmiljö och säkerhetsfrågor
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du tycker om att ge god service, är relationsskapande och självständigt driver arbetet framåt med fokus på att lösa problem. Du är flexibel, har förmåga att omprioritera i arbetet vid behov och trivs i en miljö med högt tempo där den ena dagen inte är den andra lik. Vidare är du en god kommunikatör och trivs med att samarbeta samt har en solidarisk inställning till de beslut som fattas. Utöver det ställer rollen krav på att du är strukturerad och noggrann.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Magnus Hagström, tfn 010-56 71 567
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Felicia Flyckt, [email protected]
Fackliga företrädare
Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO, tfn 010-561 66 27
Övrig information
Intervjuer för rollen kommer att hållas i Borlänge.
Anställningen:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Borlänge, Falun eller Mora enligt överenskommelse
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare - lokalförsörjning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 27 november 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A551.238/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A551.238/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Varmt välkommen med din ansökan!


Polismyndigheten
Läs gärna om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se Visa mindre

Säkerhetshandläggare till Verksamhetsskyddsenheten, Falun

Beskrivning av arbetsplats Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en självständig och pedagogisk person som säkerhetshandläggare till Verksamhetsskyddsenheten med placering i polisregion Bergslagen vilket omfattar Örebro län, Värmlands län samt Dalarnas län. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i... Visa mer
Beskrivning av arbetsplats
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en självständig och pedagogisk person som säkerhetshandläggare till Verksamhetsskyddsenheten med placering i polisregion Bergslagen vilket omfattar Örebro län, Värmlands län samt Dalarnas län.


Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Polismyndighetens säkerhetsorganisation ansvarar för att ge stöd och råd samt att vara kravställare i frågor som rör skydd av bl.a. medarbetare, egendom och information. Säkerhetsorganisationen ansvarar för säkerhetsskyddet och verksamhetsskyddet i myndigheten. Säkerhetsorganisationen finns över hela landet och är just nu i en utvecklingsfas där organisation och arbete anpassas till omvärld, lagstiftning och polismyndighetens tillväxt.


Som säkerhetshandläggare kommer du att arbeta med verksamhets- och säkerhetsskyddsärenden. Du kommer huvudsakligen att arbeta med:
skydd av medarbetare, egendom och information
informationssäkerhet och signalskydd
risk- och incidenthantering
stöd vid rekrytering och upphandling
genomförande av säkerhets- och säkerhetsskyddsanalyser
att representera säkerhetsorganisationen inom polisregionen
att delta i nationella projekt inom Polismyndigheten
internutbildningar i säkerhetsfrågor
att utveckla myndighetens säkerhetskulturKvalifikationer


Detta är en möjlighet för dig som har:
för funktionen relevant eftergymnasial examen/utbildning som exempelvis polis eller annan utbildning inriktad mot säkerhet.
minst två års dokumenterad erfarenhet av säkerhetsrelaterat arbete eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig.
god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och
erfarenhet av att hålla utbildningar eller genomföra presentationer
B-körkort då resor förekommer i tjänstenVi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
Har utbildning/kunskap om lagar och förordningar som reglerar säkerhetsskyddsområdet
har arbetat med säkerhetsfrågor utifrån säkerhetsskyddslagen
har arbetat med liknande arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning
erfarenhet av och/eller utbildning för att har arbetat med säkerhetsskyddade avtal
har erfarenhet av att arbeta med signalskydd
har erfarenhet av att hålla förhör, intervjuer eller samtalPersonliga egenskaper:
Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du är serviceinriktad, kommunikativ och samverkar med andra på ett konstruktivt sätt. Arbetsuppgifterna ställer även krav på hög stresstålighet och för att trivas och bli framgångsrik i rollen är du trygg i dig själv och litar på din egen förmåga. Du behöver kunna ta egna initiativ, vara flexibel, ha ett gott ordningssinne samt stor integritet.


Därför söker vi dig som:
har god förmåga att samarbeta med andra och är flexibel
kan kommunicera muntligt och skriftligt
är pedagogisk då du förväntas kunna omsätta komplex information till något som går att kommunicera ut och förstå
har gott omdöme, är noggrann och har stor integritetVi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Emma Hedenvind, 010-564 13 56, mail [email protected].


Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Ninwa Youssef, mail [email protected]


Fackliga företrädare
Fackliga kontaktpersoner:
SACO: Fredrik Bergh, tfn 010-5639137
Polisförbundet: Sofia Ask, tfn 010-563 8710
Fackförbundet ST: Johan Gertz, tfn 010-5677092
Seko Polisen: Karna Tillheden, trn 010-5616627Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Falun
Arbetstid: Flexibel arbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare VerksamhetsskyddVi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 10 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A152.242/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr . A152.242/2020 i via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.


Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre