Lediga jobb som Skolassistent i Falun

Se lediga jobb som Skolassistent i Falun. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Falun som finns hos arbetsgivaren.

Tentamensvärd till Högskolan Dalarna campus Falun

Ansök    Jan 24    Högskolan Dalarna    Skolassistent
En viktig del i Högskolans kvalitetsarbete är att säkerställa en rättssäker examination då examinationen är både en form av myndighetsutövning och ett led i studentens lärandeprocess. Nu söker vi engagerade tentamensvärdar som vill jobba med oss. Högskolan Dalarna söker två tentamensvärdar till avdelningen för studentservice och utbildningsadministration med placeringsort Falun/Borlänge. Avdelningen, som är en del av verksamhetsstödet, består av ca 45 med... Visa mer
En viktig del i Högskolans kvalitetsarbete är att säkerställa en rättssäker examination då examinationen är både en form av myndighetsutövning och ett led i studentens lärandeprocess. Nu söker vi engagerade tentamensvärdar som vill jobba med oss.

Högskolan Dalarna söker två tentamensvärdar till avdelningen för studentservice och utbildningsadministration med placeringsort Falun/Borlänge. Avdelningen, som är en del av verksamhetsstödet, består av ca 45 medarbetare fördelat på tre enheter; servicecenter, utbildningshandläggning samt enheten för studentstöd och utbildningsadministration. Högskolan Dalarna har verksamhet i både Falun och Borlänge.

Din arbetsdag som tentamensvärd
Arbetet som tentamensvärd är flexibelt och de dagar det är tentamen börjar dagen med förberedelse inför tentamen samt genomförande av de olika tentamensformerna. Övrig tid ingår det bl.a att svara på frågor i ärendehanteringssystemet, hantera tentamensscanning, vara behjälplig med utlämning av skrivna tentamen samt på avdelningen andra förekommande uppgifter. Tentamen utförs både i pappersform och digitalt, de digitala görs inom ett datorsystem som även du som tentamensvakt arbetar i. Det förutsätter därför att du har mycket goda datorkunskaper och är bekväm att arbeta i datorsystem. Vid de digitala tentorna ansvarar även tentamensvakterna för lättare IT-support till studenterna. En viktig del av arbetet är följa fastställda rutiner och processer att jobba strukturerat.

Det finns ett nära samarbete inom enheten där man ska vara beredd att hjälpas åt där det behövs.

Ortsansvar för Högskoleprovet ingår i tjänsten. Som ortansvarig bokar man lokaler och personal inför Högskoleprovet som ges för tillfället 2 gånger per år och genomförs på helgen.

Är du personen vi söker?
Du som söker anställningen tycker om att samarbeta, har god kommunikationsförmåga och hög ansvarskänsla. En del av arbetet är att ge instruktioner inför större grupper. Du har tidigare erfarenhet från och intresse för digitala arbetssätt samt god datorvana. En viktig del är att kunna hantera stressiga situationer och vara trygg i sin roll. Det är viktigt att ge ett professionellt bemötande och vara tydlig i din kommunikation. Som tentamensvärd hos oss får du inte vara student.

Vi söker dig som har:


• Avslutad gymnasieutbildning
• Goda IT kunskaper och erfarenhet att arbeta digitalt
• Vana att arbeta med rättssäkerhet

Då verksamheten bedrivs i en mångkulturell miljö behöver du kunna tala och skriva väl på svenska och engelska.

Det är meriterande med erfarenhet av högskola/Universitet

Anställningen
Anställningen är en visstidsanställning på 1 år, med tillträde enligt överrenskommelse. Tjänstgöringsgrad 50%. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun och visst arbete förekommer även i Borlänge. Vi söker även en tentamensvärd med placering Borlänge.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via vår webbplats senast 2023-02-12. Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering. Visa mindre

Skoladministratör

Ansök    Nov 2    Falu kommun    Skolassistent
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Lugnetgymnasiet är en av Faluns två kommunala gymnasieskolor. Det är en attraktiv skola med ett ökande elevunderlag. Lugnetgymnasiet erbjuder både högskoleförberedande yrkes-och introduktionsprogram vilket ger dynamik och många möjligheter till samarbeten. Närheten till Lugnets idrottsanläggningar ger även unika möjligheter att kombinera studier med idrott.

Här kan du läsa mer om skolans viljeriktning: https://www.falun.se/utbildning--barnomsorg/gymnasium/kommunala-gymnasieskolor/lugnetgymnasiet/om-lugnetgymnasiet/viljeinriktning.html

Vi söker nu en erfaren skoladministratör till Lugnetgymnasiet!

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med administrativa arbetsuppgifter samt möta elever och personal i olika frågor. Du ansvarar för handläggning av betygskataloger samt hantering av elevärenden i vårt administrativa system Procapita. Du bereder och tar fram statistik till SCB, CSN och till kommunen. Du kommer föra minnesanteckningar, skriva protokoll, förbereda utskick samt göra underlag, vilket innebär att du bör kunna uttrycka dig väl i skrift.

I arbetsuppgifterna ingår även att bemanna vår reception samt ge service till våra besökare och studerande. Du ska också kunna projektleda och driva vissa mindre projekt.

Dina arbetsuppgifter är omväxlande och varierar över året.

Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har:

- Avslutad gymnasieutbildning eller likvärdig utbildning

- God erfarenhet av arbete som skoladministratör

- God erfarenhet av administration på introduktionsprogram, yrkesförberedande- och nationella program

- God erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemet Procapita

- God erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemet Skola 24

- Goda kunskaper i Office-paketet (Word, Excel och Powerpoint)

- Väl förtrogen med de IT-baserade verksamhetssystem som används inom Falu kommun (Google, Teams, Medvind, Unikum mm)

- Förmågan att kommunicera väl med elever, vårdnadshavare och personal, såväl muntligt som skriftligt på både svenska och engelska

- Förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska och kan föra minnesanteckningar och protokoll under pågående möte

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill utveckla och effektivisera vår administration tillsammans med oss på Lugnetgymnasiet. Du är positiv, kommunikativ, tydlig och målinriktad. Du har lätt för att skapa goda relationer och är prestigelös. Du har ett strukturerat, noggrant och systematiskt arbetssätt samt är van att hantera stressiga situationer. En stor vikt kommer läggas på personliga egenskaper.

På Lugnetgymnasiets administrativa avdelning arbetar du både i team och självständigt. Det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga men också en vana av att planera, strukturera och leda dig själv i det dagliga arbetet.

MERITERANDE KVALIFIKATIONER

Det är meriterande om du har:

- Vana av att hantera sociala medier såsom Facebook och Instagram

- Vana av att hantera och administrera hemsidor

- Erfarenhet av att leda projekt

Vi erbjuder
Tjänsten som utlyses är en visstidsanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse och sex (6) månader framåt.

Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Polismyndighetens belastningsregister.

Arbetsprover kan komma att tillämpas.

UPPLYSNINGAR

Erika Zakrisson, intendent, [email protected], 023 - 875 19

Fackliga företrädare

Vision, Karin Oljans, [email protected], 023 – 869 82

Kommunal, Åsa Hedlund, [email protected], 010 - 442 81 69

ÖVRIGT

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Inför denna rekrytering har vi även tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Arbetsplats
Myntgatan 45 Visa mindre

Skoladministratör

Skoladministratör, vuxenutbildning Arena Utbildning Arena Utbildning Kursadministratör Kommun: Falun med administrativt ansvar för Region Norr Omfattning: Heltid Varaktighet: Tillsvidare Kvalifikationer Arbetslivserfarenhet Meriterande Kursadministratör - 2-4 års erfarenhet Utbildning Krav Eftergymnasial utbildning två år eller längre Kompetenser Meriterande Utbildningsadministration Språk Krav Svenska Meriterande Engelska Om jobbet Arena Utbildning er... Visa mer
Skoladministratör, vuxenutbildning Arena Utbildning
Arena Utbildning
Kursadministratör
Kommun: Falun med administrativt ansvar för Region Norr
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
Kursadministratör - 2-4 års erfarenhet
Utbildning
Krav
Eftergymnasial utbildning två år eller längre
Kompetenser
Meriterande
Utbildningsadministration
Språk
Krav
Svenska
Meriterande
Engelska
Om jobbet
Arena Utbildning erbjuder utbildning för vuxna inom SFI, grundläggande kurser och gymnasiala kurser samt yrkesutbildningar. Företaget är i en expansiv fas och vi har för närvarande avtal med ett stort antal kommuner i Region Norr med regionskontor i Falun.
Vi söker en engagerad och initiativrik administratör med god organisationsförmåga och datorvana. Du kommer att ingå i det administrativa teamet, som leds av rektor/administrativ chef. Du kommer att ansvara för administrationen gällande distanselever i Falu Kommun och närlärande/distanselever i övriga kommuner tillhörande Region Norr. Erfarenhet av vuxenutbildning, elevadministration och registreringsprogram är meriterande. Du har god simultanförmåga och kan arbeta både självständigt och i grupp. Då arbetsbelastningen periodvis är hög krävs att du är stresstålig och har förmågan att prioritera. Ordning, reda, struktur samt att regler och rutiner följs är självklarheter för dig. Du är den trygga länken för elever och lärare, mellan skola, huvudman och APL-plats.
Du är van att arbeta i olika administrativa system som Alvis med flera. Rutiner och utbildningsupplägg varierar mellan kommunerna. och det är en mängd regler och deadlines att ha koll på.
I arbetet ingår också elevregistrering, betygshantering, närvarorapportering och frågor gällande CSN.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Om anställningen
Lön
Fast månads- vecko- eller timlön
Arbetsplats
Arbetsplatsen ligger i Falun
Arbetsgivaren
Arena utbildning (SVOK)
Välkommen med din ansökan och CV per e-post till:
[email protected]


För mer information angående tjänsten kontakta:
Per-Erik Rapp
[email protected]
070 413 41 59
Rektor


Katarina Sennebring
[email protected]
070 879 23 38
Bitr rektor


Arbetstid/Varaktighet
Tillsvidare med 6 månaders provtjänstgöring, Heltid
40 timmar per vecka


Lön
Individuell lönesättning


Ansökan
Sista ansökningsdag 2020-10-18
Ange referensnummer: ARENAUTBILDNINGADM
Vi tar emot ansökan via e-post: [email protected]


Besöksadress
Arenautbildning
Falugatan 1
791 71 FALUN


Se företagsprofil
www.arenautbildning.se Visa mindre

Rektorsadministratör till Svärdsjöskolan

Ansök    Maj 12    Falu kommun    Skolassistent
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Är just du vår nya medarbetare och vår nya rektorsadministratör? Vill du vara med och bidra till ett effektivt ledningsteam och bistå skolledningen med viktiga uppgifter på våra skolor? Vi vill jobba tillsammans med just dig som kan och vill vara ett starkt administrativt stöd för rektor och biträdande rektorer i vårt skolområde. Vi står inför en spännande utvecklingsfas med en härlig blandning av personal, både i ledningsgruppen och bland all annan personal där du kan komma att bli en mycket viktig person för oss alla.

Hur är det hos oss då? Jo, du kommer att få möjlighet att arbeta i ett skolområde nära skog, ängsmark och vattendrag där värme och omtanke fyller lokalerna. Området omfattar Svärdsjöskolan där årskurs 7-9 håller till samt ett flertal F-6 skolor där vi tar hand om totalt ca 800 underbara elever. På våra skolor präglas vardagen av av en unik atmosfär som innebär stor ömsesidig respekt och goda relationer mellan vuxna och barn/ungdomar. Ledningsgruppen består av rektor samt fyra biträdande rektorer och vi behöver en person som kan bistå oss med administrativa uppgifter och att vara "spindeln i nätet" i vår komplexa vardag.  

Du är rektorsadministratören som kan komplettera vårt team. Du, med din kompetens, erfarenhet och ditt engagemang, har en vilja och nyfikenhet kring att arbeta med att skapa bra strukturer i en organisation i utveckling där det händer mycket och där stor flexibilitet är en självklarhet. Vi tror att du tillsammans med oss kan bidra till att bra rutiner och "koll på läget" skapar trygghet för både ledning och personal.

Vill du vara en del av detta? Vi ser fram emot just din ansökan och att få träffa just dig! Vi vill berätta mer om vad vi vill erbjuda dig och vi är även nyfikna på vad du vill bidra med.

Arbetsuppgifter
Det är ett varierande arbete med många utmanande och roliga arbetsuppgifter. Din primära uppgift som rektorsadministratör är att bistå rektor och ledningsteamet med administrativa uppgifter. Till exempel uppdatera webbsidor, göra beställningar, hålla koll på elevadministration och ta hand om fakturor i vårt ekonomisystem Raindance. I det ingår även att vara personal och rektor behjälplig med ekonomiupplysningar, resebeställningar och busskort.

I uppdraget ingår att ordna vikarier till både skola och fritidshem. Du kommer att ha mycket kontakt med kollegorna på skolan men även med andra förvaltningar, företag och organisationer som vi samarbetar med i vår verksamhet.

I arbetet ingår även att:

- samordna arbetsuppgifter över tid såväl som i det dagliga arbetet

- svara för verksamheten i frågor som berör personal, lokaler, arbetsmiljö etc.

- personaladministration 

- stötta och vara behjälplig i övriga frågor som dyker upp på våra skolor

Kvalifikationer
- avslutad gymnasieutbildning

- goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift

- kunskaper i de olika Office-programmen

- körkort och tillgång till bil

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är serviceinriktad, flexibel och van att ta ett stor eget ansvar för arbetsuppgifter. I arbetet ingår många kontakter inom och utanför skolan så du bör tycka att samverkan med andra är både roligt och utvecklande.

Du är strukturerad och har förmågan att utveckla rutiner. För att lyckas i rollen behöver du vara noggrann, kreativ, flexibel och serviceinriktad. Andra egenskaper som värdesätts är integritet, engagemang och initiativförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av administrativt arbete inom skolverksamhet 

- Pedagogisk högskoleutbildning

- Pedagogisk erfarenhet

- Kunskaper inom arbetsmiljöfrågor samt arbetsrätt

- Kunskaper om webbaserade verktyg

Anställningsvillkor
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker i samband med höstterminsstart i augusti 2019.

Kopior på betyg och intyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

Enligt lagen om registerkontroll krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med din ansökan, så det finns tillgängligt om du blir aktuell för tjänsten.

Upplysningar 

Per Bergqvist, rektor Svärdsjö skolområde. Tel 0246-81534 

Fackliga företrädare

Christina Johansson, Vision: 023-821 10 

Lena Korsgren, Lärarnas Riksförbund: 023–838 63

Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet: 023-863 36

Jerker Jonsson, Lärarförbundet: 070-720 30 63

Kontaktinformation
Per Bergqvist, Rektor

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun Visa mindre

Skolkoordinator

Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 26 skolor på 22 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Våra skolor fokuserar på vikten av det mänskliga mötet och förstår innebörden av engagemang på såväl det personliga planet som i mycket större sammanhang. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se.   Om tjänsten Inför... Visa mer
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 26 skolor på 22 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Våra skolor fokuserar på vikten av det mänskliga mötet och förstår innebörden av engagemang på såväl det personliga planet som i mycket större sammanhang. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se.

 

Om tjänsten

Inför våren 2020 inrättar vi en ny administrativ tjänst och rekryterar nu en skolkoordinator till Drottning Blankas Gymnasieskola. Som skolkoordinator kommer du att ha en nyckelroll på skolan och arbeta tillsammans med ledningen och övrig administrativ personal. 

Du kommer utgöra ett nära chefstöd till ledningsgruppen inom områden som ekonomi och fastighet. Du kommer även att arbeta med bland annat elevadministration, schemaläggning samt ett delegerat arbetsmiljöansvar. Du kommer även att ansvara för skolans systematiska brandskyddsarbete.

I arbetet ingår även koordinering och vikarieanskaffning.


Din bakgrund

Som person är du lugn, stabil och kontrollerad i stressiga situationer. Du har en god samarbetsförmåga och är professionell och servicemedveten. Du är trygg i att kommunicera och skapa goda relationer med olika grupper såsom medarbetare, elever och föräldrar. I din kommunikation är du lyhörd, relationsskapande och tydlig.

Ditt coachande förhållningssätt är en självklarhet för oss och vi är alla beredda på att stötta varandra i de uppdrag som finns. 

Vi ser att du har en förmåga att arbeta självständigt och som en del i ett team. För att lyckas i tjänsten ser vi att du är strukturerad, håller uppsatta tidsramar samt är mål- och resultatinriktad. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Meriterande Kvalifikationer

Arbete i skolverksamhet

Arbete med fastighet och ekonomifrågor

Erfarenhet av brand- och säkerhetsfrågor

Erfarenhet av arbete med Schoolsoft, Skola24, Medvind, Opto
 
Övrig information

Tillträdesdag 9/1-2020

Placeringsort Falun

Anställningsform Heltid. Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag 
vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag.

Kontaktperson Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Robert Schultz på 070-274 95 86.
Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi fattat ett beslut.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om Drottning Blankas gymnasieskola

Drottning Blankas Gymnasieskola ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningssamordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.

Läs gärna mer på www.academedia.se. Visa mindre