Lediga jobb som Personalchef/HR-chef i Falun

Se lediga jobb som Personalchef/HR-chef i Falun. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Falun som finns hos arbetsgivaren.

Områdesansvarig Personal i Falun

Skapa det goda ledarskapet - som Områdesansvarig med Personalansvar Vi är med och driver en hel bransch mot bättre villkor och högre kvalitet. För städbranschen ska givetvis vara ren, med kollektivavtal, schyssta villkor, karriärmöjligheter - och gott ledarskap. Det är där du (kanske) kommer in i bilden: som vår nya Områdesansvariga. Din roll: Du ger gott ledarskap ett ansikte! Som Områdesansvarig är du en mycket viktig del av det goda ledarskapet i vå... Visa mer
Skapa det goda ledarskapet

- som Områdesansvarig med Personalansvar

Vi är med och driver en hel bransch mot bättre villkor och högre kvalitet. För städbranschen ska givetvis vara ren, med kollektivavtal, schyssta villkor, karriärmöjligheter - och gott ledarskap. Det är där du (kanske) kommer in i bilden: som vår nya Områdesansvariga.

Din roll: Du ger gott ledarskap ett ansikte!

Som Områdesansvarig är du en mycket viktig del av det goda ledarskapet i vårt företag. Du har det övergripande ansvaret för personalen i ditt område, för medarbetarnas engagemang, trivsel och arbete. Kvalitet och kundnöjdhet är två av våra grundstenar, och ditt arbete handlar mycket om den dagliga driften för att säkerställa just kvalitet, nöjda kunder och bra resultat enligt affärsplanens mål. Medarbetare som trivs och gör ett bra jobb är förstås en förutsättning, och du arbetar aktivt med rekrytering, introduktion och att säkerställa en effektiv bemanning i samarbete med dina kollegor. Du är en betydelsefull kulturbärare som främjar gott samarbete, och du bidrar aktivt till kontorets och verksamhetens utveckling. För du vet att när vi hjälps åt så blir vi Bättre Tillsammans!

Dina arbetsuppgifter:

- Leda och utveckla medarbetare i ditt eget team. Alla ska trivas på vår arbetsplats!

- Driva lönsamhet inom ditt område, i din roll genom ett optimerat schema och en effektiv bemanningsplanering.

- Aktivt bidra till kontorets och verksamhetens utveckling

- Planera och följa upp arbetet med kvalitetsuppföljning och kvalitetskontroller.

- Rekrytering och administration kring anställningar och avslut.

- Lön och tidsrapportering

- Hantera dagliga personalärenden såväl som utvecklingssamtal och lönesamtal.

Hur är du som person?

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av ledarskap, administrativt arbete och service ut i fingerspetsarna. Du tycker om att arbeta med människor, och tack vare att du är inkluderande och respektfull så tycker människor om att arbeta med dig. Problem är till för att lösas, tycker du, och du tar gärna initiativ och alltid ansvar. Aktivt och engagerat arbetar du för att uppnå goda resultat och skapa ett välmående och engagerat team.
Du är bekväm med att hantera olika arbetsmoment samtidigt, och du kan snabbt styra om när situationen kräver det - självklart utan att tumma på kvalitén. Du tycker om när det händer mycket! Din drivkraft är troligen viljan att utveckla andra, och din stora intresse för människor.

För att du ska lyckas i den här tjänsten tror vi att du har:

- Dokumenterad god erfarenhet av att leda och fördela arbete i team

- God ledarskapsförmåga

- God samarbets- och kommunikationsförmåga

- Ett brinnande intresse för människor, och ett naturligt sätt att sprida glädje omkring dig.

- God dator- och systemvana, med fördel erfarenhet från LIME

- Flytande svenska och goda kunskaper i engelska i tal och skrift

- Körkort

Om tjänsten

I huvudsak är dina arbetstider förlagda dagtid, måndag till fredag. Resor samt övernattningar förekommer framför allt i samband med interna utbildningar. Ditt team består idag av ett antal Teamledare och Serviceassistenter som du har direkt personalansvar för. Till din hjälp har du också ett antal tjänstemän på kontoret, bland annat säljare, kundsupport och din närmaste chef. Tillsammans jobbar ni för att bli ännu - Bättre tillsammans.

Placering: Hemkontor Falun

Anställning: 100%, 6 månader provanställning.

Tillträde: Start omgående eller enligt överenskommelse.

Ansök senast: 2023-12-15

Varmt välkommen med din ansökan!

Sedan mitten av 90-talet har HomeMaids medarbetare hjälpt tusentals kunder till en renare, mer trivsam vardag genom att serva med hemstädning, företagsstädning, fastighetsstäd, fönsterputs och mycket mer. Detta är den enkla, tydliga idé på vilken HomeMaid grundades 1997: Att göra vardagen lättare för sina kunder. Det visade sig snabbt vara ett framgångskoncept.
Sedan 2000 ligger huvudkontoret i Halmstad, men HomeMaid finns idag från Skåne i söder till Sundsvall i norr. Bolaget är börsnoterat sedan november 2005. Som medlem i Almegas branschorganisation för hushållsnära tjänster driver vi frågan om försäkringar, pensionsavtal och trygghet på arbetet. Vi har självklart kollektivavtal och bygger tillsammans med våra ca 1000 medarbetare en bra värderingsstyrd arbetsplats med visionen Bättre tillsammans. Läs gärna mer på homemaid.se/jobba hos oss. Visa mindre

HR-chef till Orkla Falun

Vill du jobba hos ett företag med välkända varumärken och som andas utveckling och framåtanda samt är ledande inom sitt område? Delar du tron på ett inkluderande samarbetsklimat där vi tar vara på varandras förmågor, anammar ny teknik och ser hållbarhet som en självklarhet för långsiktig konkurrenskraft. Dessutom trivs du i en miljö med högt tempo och omväxlande arbete med stora möjligheter att påverka verksamhetens framtid. Då är det inflytelserika betyde... Visa mer
Vill du jobba hos ett företag med välkända varumärken och som andas utveckling och framåtanda samt är ledande inom sitt område? Delar du tron på ett inkluderande samarbetsklimat där vi tar vara på varandras förmågor, anammar ny teknik och ser hållbarhet som en självklarhet för långsiktig konkurrenskraft. Dessutom trivs du i en miljö med högt tempo och omväxlande arbete med stora möjligheter att påverka verksamhetens framtid. Då är det inflytelserika betydelsefulla jobbet som HR-chef hos Orkla Falun något för dig.
Vi erbjuder
Orkla är en koncern med cirka 21 000 medarbetare och som är noterad på Oslobörsen. Vi erbjuder dig en arbetsplats hos Nordens ledande aktör av personliga hygienprodukter och som är en stor och viktig verksamhet inom Orklas segment ”home and personal hygiene”. Några av våra kända varumärken är Bliw, Family Fresh, LdB, L300, HTH och Jordan.
I Falun arbetar 200 medarbetare och vi har haft en betydande tillväxt de senaste åren. Vår kultur präglas av ett högt engagemang där alla får möjlighet att ta plats och utvecklas. Modig, pålitlig och inspirerande är våra värdeord och hjälper oss att skapa en öppen, energifylld och professionell stämning. Tillsammans får vi det att hända och vi gör det TILLSAMMANS. Rollen som HR-chef utgör ett viktigt nav för att skapa förutsättningar och tillse att vi med samlad kraft når det vi strävar efter.
Om tjänsten
Som HR-chef kommer du att arbeta brett inom hela HR-området, vilket innebär omväxlande arbetsuppgifter där du både får arbeta självständigt med stort ansvar och i samarbete med kollegor såväl inom som utanför Sverige. Rollen som HR-chef innebär en bred palett av ansvar och möjligheter som sträcker från operativa till strategiska göromål.
För verksamheten i Falun är du ansvarig för att utföra, driva och utveckla HR-frågorna. Fokus ligger på medarbetar-/chefsutveckling, arbetsrätt, arbetsmiljö/rehab, fackligt samarbete, processen för lön/utvecklingssamtal samt bemanning/rekrytering. Ditt uppdrag handlar om att vara ett handfast och utförande stöd till verksamhetens chefer i HR-frågor.
Du kommer självständigt driva prioriterade uppdrag och projekt inom ditt kompetensområde, såväl på enheten i Falun som på tvärs inom Orklakoncernen. Som HR-chef ingår du i Faluns ledningsgrupp varför du även förväntas leverera på andra områden än just HR. Du ska ta ansvar för att driva utvecklingen på en strategisk nivå tvärs verksamheten och därmed initiera och stödja aktiviteter för bland annat tillväxt och lönsamhet.
Vad vi söker hos dig
Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom HR, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom yrkeslivserfarenhet. Du är en senior erfarenhet av att arbeta med HR-frågor i en organisation med både tjänste- och kollektivanställda.
Du navigerar lätt och med intresse i olika digitala system inom HR-området och bidrar gärna med din kompetens i ledningsgruppen för att utveckla verksamheten som helhet. Du har lätt för att skapa och behålla relationer då rollen har många kontaktytor och är väldigt relationsintensiv. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper både för att du ska trivas hos oss och samtidigt bli så framgångsrik som möjligt i din roll.
I grunden är det viktigaste att du har en god tilltro till din egen förmåga, är trygg i dig själv och i din roll samt besitter mod att fatta beslut, även obekväma sådana. Du är självständig, van att sätta din egen agenda och leverera resultat med ett eget driv. Du är lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta med kollegor och andra intressenter på olika nivåer i organisationen. Vi förutsätter att du är organiserad och arbetar strukturerat och avslutar det som påbörjats. Förutom mängder av trevliga och kompetenta kollegor så ligger även verksamheten i Falun vackert belägen vid sjön Runn.
Anställningen
Tjänsten som HR Ansvarig löper tillsvidare på heltid med placeringsort Falun. Du rapporterar till Platschefen/Operation director och ingår i ledningsgruppen i Falun. Du har även streckad linje till HR-chefen i Norge.
I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringskonsult Helena Lundqvist och Linn Skoglund på True Consulting & Recruitment. www.truehr.se Sök tjänsten via: www.truehr.se/lediga-tjanster senast 9 April 2023.
För ytterligare frågor kontakta Helena Lundqvist, 070-744 00 18 alt. [email protected] eller Linn Skoglund, 070-883 49 55 alt. [email protected]
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Verksamhetsledare Dalasinfoniettan med HR-ansvar

Dalasinfoniettan är en professionell symfoniorkester med 28 heltidsanställda musiker. Verksamheten är mycket omfattande och orkestern turnerar regelbundet i hela regionen. Som verksamhetsledare är du ansvarig för Dalasinfoniettans verksamhetsområde. I arbetet ingår bland annat planering av arbetstiden, arbetsmiljön i det dagliga arbetet, personalansvar och budget. För att lyckas i arbetet måste du ha mycket goda administrativa förmågor och ett förhållnin... Visa mer
Dalasinfoniettan är en professionell symfoniorkester med 28 heltidsanställda musiker. Verksamheten är mycket omfattande och orkestern turnerar regelbundet i hela regionen.
Som verksamhetsledare är du ansvarig för Dalasinfoniettans verksamhetsområde. I arbetet ingår bland annat planering av arbetstiden, arbetsmiljön i det dagliga arbetet, personalansvar och budget.
För att lyckas i arbetet måste du ha mycket goda administrativa förmågor och ett förhållningssätt som bjuder in till dialog. Arbetet kräver god kunskap om både musik, kultur och produktion.
I rollen som HR-ansvarig behöver du ha ett socialt engagemang och förmåga att inspirera och engagera. I din roll som ledare driver du utvecklingen framåt genom samverkan och genom att motivera och stärka andra.
Du har ett helhetsperspektiv samtidigt som du kan hantera frågor av mer direkt karaktär.
Du har förmåga att formulera och driva strategiska organisationsfrågor och du är en skicklig kommunikatör med positiv energi som kan utveckla både ledarskap och medarbetarskap.
Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.
Arbetsbeskrivning
Verksamhetsledare med HR-ansvars huvudsakliga uppgifter är:
Arbetsmiljöansvar
APT
Planering och schemaläggning
Personalansvar med årliga medarbetarsamtal
Rekrytering av personal
Beredning av produktionsbudget
Utbildning
Medarbetar- och ledarskapsutveckling
Chefsstöd
Fackliga förhandlingar
Kultur- och inkluderingsfrågor

Profil
Vi söker en Verksamhetsledare med HR-ansvar som har stort intresse för att arbeta med och för människor. Tidigare erfarenhet av arbete inom kultursektorn som chef, utövande konstnär eller HR är meriterande.
Som Verksamhetsledare med HR-ansvar vill vi att du har:
Adekvat högskoleutbildning eller dokumenterad tidigare erfarenhet från likvärdigt arbete
Minst 2 års erfarenhet av personalansvar, schemaläggning och arbetsmiljöarbete

Upplysningar lämnas av länsmusikchef David Lundblad, 076-396 94 33. Facklig representant för administrationen Theres Vidin 073-390 44 25.
Så ansöker du
Välkommen med din ansökan märk "Verksamhetsledare" till [email protected] senast den 15 juni 2023.
Sista dag att ansöka är 2023-06-15
?Vi har gjort våra medieval och undanber oss därför vänligt med bestämt kontakter med andra leverantörer.
Om Musik i Dalarna
Musik i Dalarna är en kulturstiftelse med Region Dalarna som huvudman. Institutionen bedriver musikverksamhet i hela Dalarna och kansliet finns i Falun. Musik i Dalarnas verksamheter omfattar Dalasinfoniettan, Unga Musik i Dalarna och Dalapop samt är även huvudmannaskap för HMU vid Musikkonservatoriet i Falun och Imagine Sweden. Musik i Dalarna är också koordinator för Regional Musik i Sveriges verksamhet för unga samt JM International. I stiftelsen arbetar ett 40-tal musiker och tjänstemän. Därtill engageras många frilansande uppdragstagare och anställda från Sverige och utomlands.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Konsultchef till Manpower i Falun

Ansök    Maj 20    Experis AB    Personalchef/HR-chef
Motiveras du av att arbeta i ett högt tempo och matcha rätt kompetens till rätt uppdrag? Skulle du vilja jobba tillsammans med ett nytänkande och prestigelöst team? Då kan vi ha rätt utmaning för dig! Just nu söker Manpower i Falun en Konsultchef och vill du vara med på Manpowers resa? Välkommen med din ansökan redan idag! Om jobbet som Konsultchef Som Konsultchef hos oss har du ett personalansvar för befintliga konsulter och du kommer att vara ytterst a... Visa mer
Motiveras du av att arbeta i ett högt tempo och matcha rätt kompetens till rätt uppdrag? Skulle du vilja jobba tillsammans med ett nytänkande och prestigelöst team? Då kan vi ha rätt utmaning för dig! Just nu söker Manpower i Falun en Konsultchef och vill du vara med på Manpowers resa? Välkommen med din ansökan redan idag!

Om jobbet som Konsultchef

Som Konsultchef hos oss har du ett personalansvar för befintliga konsulter och du kommer att vara ytterst ansvarig för att searcha och matcha kandidater mot rätt uppdrag. Du har ett säljansvar hos dina befintliga kunder och agerar konsultativt och rådgivande mot kunderna. Som Konsultchef ansvarar du för de administrativa uppgifter som arbetet innebär, bland annat lönehantering, schemaläggning, fakturering och offertunderlag. Du kommer arbeta mångsidigt och inom ett brett yrkesområde som spänner över hela Dalarna och det faller dig naturligt att alltid vara affärsmässig.Är du Manpowers nya konsultchef?

Manpower söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning eller 3-5 års arbetslivserfarenhet som vi bedömer är likvärdig. Du har en god förmåga i både svenska och engelska, såväl tal som skrift. Det krävs att du har B-körkort och tillgång till egen bil för att kunna göra dina kund- och konsultbesök. Som Konsultchef arbetar du dagligen i olika system vilket kräver att du kan navigera och administrera på ett noggrant vis i dessa.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du kan ta egna initiativ och att du förmedlar information på ett tydligt och strukturerat sätt. Det är också viktigt att du sätter kundens bästa i första hand och att du fokuserar på att hitta lösningar. Därutöver vet du hur du ska planera och prioritera ditt arbete för att vara så effektiv som möjligt. Slutligen tar du ansvar för att dina arbetsuppgifter blir väl utförda.

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för Manpower. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en stor mångfald tillför och välkomnar därför sökanden av olika kön och bakgrund.

Om Manpower

Inom ManpowerGroup hjälper vi människor att växa varje dag. Det är människorna vi möter som formar oss till det vi är - en arbetsplats med många starka och affärsdrivna individer med ett stort hjärta. Hos oss får individer plats att glänsa, vi älskar att tävla och nå nya personliga framgångar, men vi har samtidigt en stark lagkänsla och sammanhållning.

ManpowerGroup är ledande i vår bransch. Hos oss ingår du i ett kompetent internationellt lag där du kan lära av de bästa inom rekrytering, bemanning, management och outsourcing inom HR. Vi vill alltid framåt och söker hela tiden nya sätt att lösa problem för våra kunder på en arbetsmarknad som ständigt förändras.

Besök gärna Manpower Groups hemsida www.manpowergroup.se för att få reda på mer om verksamheten.

Intresserad?

För att söka tjänsten klickar du på "Ansök nu" och skapar ett konto hos oss. Vid frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Helen Eklid via e-post: h[email protected] eller telefonnummer: 023-70 55 47.

Sista ansökningsdag är den 10 juni 2022 men Manpower kommer att tillsätta tjänsten så snart vi hittat rätt person, så skicka in din ansökan redan idag.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Förlagssystem söker en HR-chef

Är du utbildad inom HR och är sugen på ett uppdrag där du får använda hela din breda kunskap inom kompetensförsörjning, arbetsrätt, arbetsmiljö och chefsstöd? Vill du sitta i en ledningsgrupp tillsammans med företagets övriga ledning där din roll är att företräda HR-området? Då kanske det här är ett jobb för dig. Förlagssystem är ett expansivt logistikföretag som erbjuder tjänster till bokförlag, bokklubbar och internetbokhandlare och vi har Sveriges breda... Visa mer
Är du utbildad inom HR och är sugen på ett uppdrag där du får använda hela din breda kunskap inom kompetensförsörjning, arbetsrätt, arbetsmiljö och chefsstöd? Vill du sitta i en ledningsgrupp tillsammans med företagets övriga ledning där din roll är att företräda HR-området? Då kanske det här är ett jobb för dig.
Förlagssystem är ett expansivt logistikföretag som erbjuder tjänster till bokförlag, bokklubbar och internetbokhandlare och vi har Sveriges bredaste sortiment av böcker mot bokhandeln. Dessutom erbjuder vi tjänster till marknader utanför bokbranschen där vi hanterar ett antal spännande kunder inom näthandel mot konsument. Vi omsätter ca 300 Mkr per år. Vårt huvudkontor finns i Stockholm med omkring femton administrativa tjänster. Lagret, all produktion och resterande administrativa funktioner finns i Falun där majoriteten av våra 190 anställda arbetar.
Under de senaste åren har vi på Förlagssystem lagt stort fokus på att utveckla kulturen och den organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Med implementering av värdeorden tillsammans, glädje, kunskap, engagemang och ansvar vill vi värna om våra medarbetares hälsa, välmående och professionalitet i sin yrkesroll. Vi har även sett över våra processer, rutiner och dokument inom HR-området. Men än finns det mycket kvar. Vi söker nu en HR-chef som vill vara med oss och bidra med kunskap, engagemang och driv i den fortsatta utvecklingen. Är det du?
OM TJÄNSTEN
Som HR-chef på Förlagssystem ansvar du för hela HR-området och arbetar nära VD och övriga chefer i företaget. Du sköter löpande uppgifter i årshjulet och stöttar både nya och erfarna chefer i deras chefsroller. Att leda MBL, arbetsmiljökommitté, lönerevision och rehabiliteringsuppföljning är några av dina ansvarsområden.
HR-avdelningen på Förlagssystem består av en HR-chef och en lönespecialist, så i rollen som HR-chef blir du i nuläget chef till en medarbetare. Tjänsten är placerad i Falun.
VI ERBJUDER DIG
Förlagssystem har gjort en stor förflyttning inom HR-området under de senaste åren och som ny HR-chef får du möjlighet att delta i fortsatt utveckling av en väl fungerande organisation. HR-frågorna står högt på agendan för hela ledningen och i ledningsgruppen har du en betydande roll att driva HR-frågorna. Företaget präglas av god stämning och positiv framtidstro. Vi på Förlagssystem uppskattar vår arbetsplats, trivs och har roligt på jobbet.
KVALIFIKATIONER
I rollen som HR-chef hos oss passar du som har ett stort intresse och engagemang för människor och för HR-frågor. Du tycker om att samarbeta med andra, är generös med din kunskap och har ett coachande och pedagogiskt förhållningssätt när du stöttar chefer och medarbetare inom organisationen. Som person är du trygg, stabil och prestigelös, har en positiv syn på tillvaron och tycker om att bidra till utveckling.

Du har flera års erfarenhet och breda kunskaper inom HR-området. Att behärska svenska i tal och skrift är en förutsättning för att klara jobbet. Vi ser gärna att du har en akademisk examen inom personal- och arbetslivsområdet eller motsvarande utbildning eller erfarenhet, samt tidigare erfarenhet av chefs- och ledarskap.
KONTAKTUPPGIFTER OCH ANSÖKAN
Du ansöker till tjänsten via [email protected], märk ansökan med ”HR-Chef”. I den här rekryteringen samarbetar vi med Brita Westberg, Kraftplan HR Business Partner. Om du har frågor om befattningen är du välkommen att kontakta Niclas Nohrén, CFO Förlagssystem på 08-657 19 05, alternativ via e-post: [email protected] eller Brita Westberg på 070-142 76 13, [email protected].
Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt men senast 2022-12-25
Välkommen med din ansökan!
I samband med denna annons undanber vi oss kontakt med försäljare av annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

HR-chef till Högskolan Dalarna

Vill du vara chef för en HR-avdelning som präglas av ett stort engagemang och mycket kunskap? Vill du vara den som bidrar med ett HR-perspektiv i högskolans övriga processer? I så fall kanske uppdraget som HR-chef på Högskolan Dalarna är ett jobb för dig?  Högskolan Dalarna är just nu inne i en stor förändringsresa. Med utgångspunkt i en ny strategi har ett omfattande utvecklingsarbete inletts med att skapa sammanhållna akademiska miljöer, tydliggöra roll... Visa mer
Vill du vara chef för en HR-avdelning som präglas av ett stort engagemang och mycket kunskap? Vill du vara den som bidrar med ett HR-perspektiv i högskolans övriga processer? I så fall kanske uppdraget som HR-chef på Högskolan Dalarna är ett jobb för dig? 

Högskolan Dalarna är just nu inne i en stor förändringsresa. Med utgångspunkt i en ny strategi har ett omfattande utvecklingsarbete inletts med att skapa sammanhållna akademiska miljöer, tydliggöra roller och beslutsvägar samt utveckla stödfunktionen till att bli ett mer proaktivt och nära stöd för verksamheten. För HR-avdelningen har det inneburit ett utökat antal medarbetare och en omfördelning av arbetsuppgifter för att möjliggöra ett ännu närmare och bättre samarbete. Vi söker nu en HR-chef, tillika chef för HR-avdelningen, som får en viktig roll i att vara med och driva den fortsatta utvecklingen på avdelningen och hela högskolan ur ett HR-perspektiv.

Din arbetsdag som HR-chef
Som HR-chef på Högskolan Dalarna ger du och din avdelning konsultativt och administrativt stöd till högskolans cirka 40 chefer gällande HR-relaterade frågor såsom lönefrågor, arbetsrätt, arbetsmiljö, rehabilitering och kompetensförsörjning. På HR-avdelningen finns ansvaret för högskolans samlade löne- och pensionshandläggning, utveckling och förvaltning av högskolans personaladministrativa system, personalstatistik samt personalrelaterade försäkringar.

Du arbetar både verksamhetsnära och strategiskt och leder arbetet för avdelningens 14 medarbetare med personal-, verksamhets- och budgetansvar. Det strategiska arbetet innebär att du på eget initiativ och på uppdrag av Högskolan Dalarnas ledning utvecklar och säkerställer kvaliteten för högskolans HR-relaterade frågor. HR-avdelningen är en del av Högskolans verksamhetsstöd och HR-chefen ingår i verksamhetsstödets ledningsgrupp som leds av Högskoledirektör. Arbetsgivarmötet är ett forum där HR-chef diskuterar och driver HR-relaterade frågor tillsammans med högskolans ledning.

Högskolan Dalarnas vision ger en bild av den framtid som vi på Högskolan Dalarna vill skapa genom vårt dagliga arbete. Den sätter högskolan i ett större sammanhang och formulerar hur vi ser vårt uppdrag och den roll vi vill spela i samhället. Internationalisering, hållbarhet, jämställdhet och mångfald är därför viktiga parametrar för ett framgångsrikt ledarskap inom Högskolan Dalarna.

Som chef på Högskolan Dalarna får du löpande kompetensutveckling och möjlighet att kontinuerligt utvecklas i ditt ledarskap, bland annat genom ledarskapsprogram och tillgång till en egen chefscoach.

Är du personen vi söker?
Vi söker dig som har en för uppdraget relevant högskoleexamen och djupa kunskaper inom området HR. Du har erfarenhet och stort intresse för chefs- och ledarskap. Du stimuleras av att leda och skapa förutsättningar för andra att utvecklas och du har en väl utvecklad förmåga att se verksamheter ur ett helhetsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Som person är du trygg och stabil, har en god samarbetsförmåga och uppskattar mötet med människor. Du har också en god administrativ förmåga, samt goda kommunikativa kunskaper både på svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet från tidigare statlig anställning, gärna inom högskolesektorn.

Anställningen
Anställningen är tillsvidare, tjänstgöringsgrad 100%, med tillträde snarast. Provanställning kan komma att tillämpas. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun och visst arbete förekommer även i Borlänge.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen. Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.


Välkommen med din ansökan! 
Du ansöker via vår webbplats senast 2022-02-13. Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt betygshandlingar. Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.


På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

HR-chef för återetablering av Dalregementet i Falun

Ansök    Jul 6    Försvarsmakten    Personalchef/HR-chef
En spännade befattning för dig som vill ha en central roll både i uppstarten av Dalregementet och i det långsiktiga förvaltandet. Om enheten Hösten 2021 återetableras Dalregementet (I13) i Falun och under 2022 påbörjas grundutbildning av värnpliktiga. Dalregementets huvuduppdrag kommer att vara att sätta upp två lokalt rekryterade lätta skyttebataljoner och en militärbas. Regementets tillväxt kommer att ske successivt. Intill dess att regementet är utve... Visa mer
En spännade befattning för dig som vill ha en central roll både i uppstarten av Dalregementet och i det långsiktiga förvaltandet.

Om enheten
Hösten 2021 återetableras Dalregementet (I13) i Falun och under 2022 påbörjas grundutbildning av värnpliktiga. Dalregementets huvuduppdrag kommer att vara att sätta upp två lokalt rekryterade lätta skyttebataljoner och en militärbas. Regementets tillväxt kommer att ske successivt. Intill dess att regementet är utvecklat till full kapacitet, bland annat med nytt regementsområde, kommer verksamheten att präglas av kontinuerlig utveckling och förändring. Arbetssätt kommer till del förändras över tid för att anpassas till den växande organisationen och dess verksamhet.

Livgardet är fadderförband med uppdrag att etablera Dalregementet och stödja uppbyggnaden.  

HR-chefen har personalansvar för inledningsvis fem medarbetare vid HR-avdelningen som är en del av regementsstaben. Regementsstaben stödjer regementschefen genom att planera, genomföra,  följa upp och utvärdera verksamheten. Regementsstaben kommer vara organiserad i avdelningarna;  logistik-, HR- , säkerhet-  och ledningsavdelningen.

Närmsta chef är stabschefen, men HR-chefen lyder direkt under förbandschefen i vissa frågor.

Nu sker rekrytering till de flesta befattningar som regementet kommer att tillsätta under 2021 och 2022.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som HR-chef ska du både strategiskt och operativt driva och utveckla personalarbetet för Dalregementet. Det strategiska arbetet är centralt för rollen men tjänsten kräver även operativt arbete på daglig basis. I uppstarten kommer uppbyggnad av processer att vara central.

Du planerar och följer upp förbandets HR-frågor och har arbetsgivar- och personalansvar över underställd personal. Tillsammans med dina medarbetare ska ni utgöra ett stöd i nära samarbete med samliga chefer på regementet. I rollen ansvarar du även för att integrera HR i verksamheten med utgångspunkt från verksamhetens styrningar samt aktuellt behov i organisationen. Riktlinjer för arbetet är myndighetens värdegrund, fastställda policys och riktlinjer samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten inom HR-området.

HR-chefen ingår i Dalregementets ledningsgrupp, är rådgivande till förbandschefen och har förhandlingsansvar genomtemot de fackliga organisationerna.

Kvalifikationer


• Akademisk examen inom HR-området alternativt motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Relevant och aktuell erfarenhet från arbete som chef med personalansvar
• Aktuell flerårig erfarenhet från HR-arbete
• Dokumenterad erfarenhet av tjänst med inslag av strategiskt arbete
• Mycket god förmåga att utrycka sig på svenska - i såväl tal som skrift
• B-körkort

Meriterande


• Erfarenhet från arbete i Försvarsmakten
• Erfarenhet från arbete inom statlig sektor
• Erfarenhet från HR- arbete inom Försvarsmakten
• Erfarenhet från förhandlingsarbete
• Officersexamen
• Erfarenhet från system SAPPersonliga egenskaper

Vi söker en HR-chef med förmågan att balansera operativt arbete med ett strategisk fokus. Du är en arbetsgivarepresentant som är lyhöd för verksamhetens behov. Du är driven och beredd att verka i en verksamhet som befinner sig  i snabb utvecklingstakt. Du har färdigheten att effektivt  analysera  komplexa uppgifter, aktivera åtgärder och ta ansvar för resultatet. 

Vi ser att du har förmågan att implementera och förvalta en fungerade HR-funktion och att en av dina styrkor är att få en nyrekryterad arbetsgrupp att leverera och trivas.

Du har ett coachande förhållningssätt och är en förebild för medarbetare och chefer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan skapa förtroendefulla relationer såväl internt som externt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Övrigt
Individuell lönesättning tillämpas

Anställningsform: Tillsvidareanställning som civil tjänsteman med sex månaders provanställning tillämpas.
Sysselsättningsgrad Heltid
Arbetsort: Falun
Tillträdesdatum: 2021-11-01 eller efter överenskommelse.

Inledningsvis kommer del av introduktion att ske i Stockholm/Kungängen vid Livgardet.

Tester kan förekomma under rekryteringsprocessen.  


För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:

Med hänsyn till semesterperiod mottar vi frågor via mail till falun-i[email protected]  Mailen besvaras snarast från och med måndag vecka 32.

Från vecka 32 är du även välkommen att kontakta Johanna Carlsten,  HR-generalist på Livgardet och delaktig i återetableringen av Dalregementet, på 08-58452388.

Fackliga företrädare:

OFR/O                                                                         Stefan Morin

OFR/S                                                                          Kenneth Hartikainen

SACO                                                                            Johan Gillemyr

SEKO                                                                            Thomas Klasson

Samtliga nås via växeln: 0505-45 10 00.Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Dalregementet är ett av Försvarsmaktens nygamla förband med anor från 1624. Dalregementet återetableras från 2021 efter beslut av riksdagen. Vår verksamhet finns i Falun och vi kommer bidra med utbildning av soldater som bygger framtidens infanteriförband/Armé.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

HR-Direktör

Vår värdegrund Ö-R-A står för Öppenhet, Respekt och Ansvar. Genom att efterleva och förverkliga Region Dalarnas värdegrund bidrar vi alla till att Region Dalarna är en eftertraktad arbetsplats där medarbetare trivs och utvecklas. Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Hos oss arbetar cirka 9000 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är regionens största arbetsgivare och en viktig del av Dalarnas utveckling. Vi fi... Visa mer
Vår värdegrund Ö-R-A står för Öppenhet, Respekt och Ansvar. Genom att efterleva och förverkliga Region Dalarnas värdegrund bidrar vi alla till att Region Dalarna är en eftertraktad arbetsplats där medarbetare trivs och utvecklas.
Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Hos oss arbetar cirka 9000 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är regionens största arbetsgivare och en viktig del av Dalarnas utveckling. Vi finns från Idre i norr till Krylbo i söder. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, patientnämnd, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Region Dalarna är organiserade i 11 förvaltningar där HR-enheten organisatoriskt är placerad under regionstyrelsens förvaltning. Vi omsätter drygt 12,5 miljarder kronor.


Vår framtidsvision: Vi mår bra – i hela Dalarna!
Läs mer om vår vision och våra mål i: Regionplan 2022-2024

Region Dalarna söker
HR-DIREKTÖR

Därför ska du välja Region Dalarna
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad för Dalarnas invånare. Dalarna är en plats där människor trivs, som de söker sig till och där de stannar kvar. Region Dalarna är en framtidsregion med stark framtidstro och handlingskraft. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Våra förväntningar på dig
Nu söker vi en HR-direktör som med stort engagemang vill leda arbetet med att forma en HR-funktion som möter den utvecklingstakt vi befinner oss i. För rätt person erbjuder vi en spännande möjlighet att i en strategiskt viktig position säkerställa att Region Dalarna är en arbetsgivare i framkant, nu och på lång sikt.

Uppdraget
Som HR-direktör leder och ansvarar du för HR-funktionen i sin helhet. Du driver regionens HR-frågor på ett proaktivt sätt samt ansvarar för att på en strategisk nivå vidareutveckla processer och arbetssätt inom området. Du är ett viktigt stöd till politik- och tjänstemannaledning samt övriga verksamheter i organisationen. En viktig del i HR-direktörens uppgift består i att förankra och implementera regionens policy och övergripande riktlinjer så att verksamheten uppnår sina mål. Du arbetar tätt tillsammans med din ledningsgrupp bestående av tio underställda chefer. Totalt består enheten av ca 110 medarbetare.
Region Dalarna är en kunskapsintensiv organisation där HR-enheten och du som HR-direktör har en viktig funktion i att bidra till att regionens verksamheter når sina mål genom att tillhandahålla ett professionellt stöd, såväl strategiskt som operativt, till regionens chefer.

Vad vi söker hos dig
Region Dalarna befinner sig i en spännande fas av utveckling där vi ser att en modern och rätt strukturerad HR-funktion kommer spela en viktig roll för att nå dessa mål. Utifrån det söker vi dig som har mångårig chefserfarenhet och vana att leda andra chefer samt tidigare erfarenhet av att driva förändringsarbete på strategisk nivå. Du har en för tjänsten relevant högskoleutbildning. Meriterande om du har arbetat i politiskt styrd verksamhet men vi ser gärna att du också arbetat inom privat sektor.
För att lyckas som HR-direktör tror vi att du har dokumenterat god erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete av HR-processer i en stor och komplex organisation. Du ser långsiktigt på uppdraget. Som ledare är du kommunikativ och din kommunikation präglas av tydlighet och prestigelöshet och du har en god förmåga att skapa och bibehålla förtroendefulla och goda relationer. Du har ett helhetsorienterat synsätt med god förmåga att bryta ner övergripande strategier och visioner till realiserbara mål.
Hos oss är det av stor vikt att du styr strategiskt genom nära kontakt med verksamhetens chefer. Du engagerar och stöttar cheferna i organisationen till ett effektivt och förändringsinriktat arbetssätt.
Samverkan med fackliga parter är en annan viktig del av rollen. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Anställningen
Tjänsten som HR-direktör innebär ett tidsbegränsat förordnande med en tillsvidareanställning i grunden inom Region Dalarna. Tjänsten omfattar heltid med placeringsort Falun. Du rapporterar till Regiondirektören och sitter i dennes ledningsgrupp. Tillträde sker snarast möjligt enligt överenskommelse.

Övrigt
Region Dalarna är rökfritt och verkar för en drogfri arbetsmiljö. Obligatoriska drogtester kommer tillämpas vid nyanställning av medarbetare. Eventuellt kommer bakgrundskontroller genomföras innan anställning. Region Dalarna har möjlighet att erbjuda Medflyttandeservice, läs gärna mer om det här: Medflyttarservice

Vi förväntar oss att du är vaccinerad mot Covid-19.

Så här rekryterar vi
I rekryteringen samarbetar vi med Hansson & Partners. Din intresseanmälan lämnar du via hemsidan Hansson & Partners senast den 17 oktober.
Urvalet baseras på dina tidigare erfarenheter samt på dina inneboende personliga förutsättningar (personlighetsprofil och logisk slutledningsförmåga). Vi kommer därför ta hjälp av arbetspsykologiska testverktyg.
Du är varmt välkommen att kontakta någon av rekryteringskonsulterna på Hansson & Partners under hela processen om du vill veta mer om tjänsten.

Anna Hansson, [email protected], 070-695 64 63
Martin Ogemar, [email protected], 072-237 21 30
Fackliga kontakter: Ledarna, [email protected] Vision, [email protected] Kommunal, [email protected] Vårdförbundet, i[email protected] SACO, [email protected]
För att läsa mer om Region Dalarna besök gärna deras hemsida: Region Dalarna
Varmt välkommen med din intresseanmälan! Visa mindre

HR-chef till Högskolan Dalarna

Vill du vara chef för en HR-avdelning som präglas av ett stort engagemang och mycket kunskap? Vill du vara den som bidrar med ett HR-perspektiv i högskolans övriga processer? I så fall kanske uppdraget som HR-chef på Högskolan Dalarna är ett jobb för dig?  Högskolan Dalarna är just nu inne i en stor förändringsresa. Med utgångspunkt i en ny strategi har ett omfattande utvecklingsarbete inletts med att skapa sammanhållna akademiska miljöer, tydliggöra roll... Visa mer
Vill du vara chef för en HR-avdelning som präglas av ett stort engagemang och mycket kunskap? Vill du vara den som bidrar med ett HR-perspektiv i högskolans övriga processer? I så fall kanske uppdraget som HR-chef på Högskolan Dalarna är ett jobb för dig? 

Högskolan Dalarna är just nu inne i en stor förändringsresa. Med utgångspunkt i en ny strategi har ett omfattande utvecklingsarbete inletts med att skapa sammanhållna akademiska miljöer, tydliggöra roller och beslutsvägar samt utveckla stödfunktionen till att bli ett mer proaktivt och nära stöd för verksamheten. För HR-avdelningen har det inneburit ett utökat antal medarbetare och en omfördelning av arbetsuppgifter för att möjliggöra ett ännu närmare och bättre samarbete. Vi söker nu en HR-chef, tillika chef för HR-avdelningen, som får en viktig roll i att vara med och driva den fortsatta utvecklingen på avdelningen och hela högskolan ur ett HR-perspektiv.

Din arbetsdag som HR-chef
Som HR-chef på Högskolan Dalarna ger du och din avdelning konsultativt och administrativt stöd till högskolans cirka 40 chefer gällande HR-relaterade frågor såsom lönefrågor, arbetsrätt, arbetsmiljö, rehabilitering och kompetensförsörjning. På HR-avdelningen finns ansvaret för högskolans samlade löne- och pensionshandläggning, utveckling och förvaltning av högskolans personaladministrativa system, personalstatistik samt personalrelaterade försäkringar.

Du arbetar både verksamhetsnära och strategiskt och leder arbetet för avdelningens 14 medarbetare med personal-, verksamhets- och budgetansvar. Det strategiska arbetet innebär att du på eget initiativ och på uppdrag av Högskolan Dalarnas ledning utvecklar och säkerställer kvaliteten för högskolans HR-relaterade frågor. HR-avdelningen är en del av Högskolans verksamhetsstöd och HR-chefen ingår i verksamhetsstödets ledningsgrupp som leds av Högskoledirektör. Arbetsgivarmötet är ett forum där HR-chef diskuterar och driver HR-relaterade frågor tillsammans med högskolans ledning.

Högskolan Dalarnas vision ger en bild av den framtid som vi på Högskolan Dalarna vill skapa genom vårt dagliga arbete. Den sätter högskolan i ett större sammanhang och formulerar hur vi ser vårt uppdrag och den roll vi vill spela i samhället. Internationalisering, hållbarhet, jämställdhet och mångfald är därför viktiga parametrar för ett framgångsrikt ledarskap inom Högskolan Dalarna.

Som chef på Högskolan Dalarna får du löpande kompetensutveckling och möjlighet att kontinuerligt utvecklas i ditt ledarskap, bland annat genom ledarskapsprogram och tillgång till en egen chefscoach.

Är du personen vi söker?
Vi söker dig som har en för uppdraget relevant högskoleexamen och djupa kunskaper inom området HR. Du har erfarenhet och stort intresse för chefs- och ledarskap. Du stimuleras av att leda och skapa förutsättningar för andra att utvecklas och du har en väl utvecklad förmåga att se verksamheter ur ett helhetsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Som person är du trygg och stabil, har en god samarbetsförmåga och uppskattar mötet med människor. Du har också en god administrativ förmåga, samt goda kommunikativa kunskaper både på svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet från tidigare statlig anställning, gärna inom högskolesektorn.

Anställningen
Anställningen är tillsvidare, tjänstgöringsgrad 100%, med tillträde snarast. Provanställning kan komma att tillämpas. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun och visst arbete förekommer även i Borlänge.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen. Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.


Välkommen med din ansökan! 
Du ansöker via vår webbplats senast 2021-11-10. Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar. Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.


På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

Konsultchef till Randstad i Falun

Ansök    Apr 23    Randstad AB    Personalchef/HR-chef
Arbetsbeskrivning Vi på Randstad söker nu ytterligare en konsultchef till vår verksamhet i Dalarna.   Rollen som konsultchef hos oss matchar dig som: Är en relationsbyggare av rang och med ett genuint intresse för människor och affärer, Vill arbeta i ett sammansvetsat team och ta ett stort ansvar för hela processer och kanske det roligaste av allt att matcha rätt kandidat med rätt konsultuppdrag hos våra kunder.  Ansvarsområden Som konsultchef på Randstad... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vi på Randstad söker nu ytterligare en konsultchef till vår verksamhet i Dalarna.
 
Rollen som konsultchef hos oss matchar dig som: Är en relationsbyggare av rang och med ett genuint intresse för människor och affärer, Vill arbeta i ett sammansvetsat team och ta ett stort ansvar för hela processer och kanske det roligaste av allt att matcha rätt kandidat med rätt konsultuppdrag hos våra kunder. 

Ansvarsområden
Som konsultchef på Randstad kommer du att arbeta aktivt med att utveckla och vårda kandidat-, konsult- och kundrelationer där samarbetet ska gå ut på att alla parter blir vinnare.  I rollen som konsultchef kommer du att:
 
- Att ta kontakt med och bearbeta nya kunder och kontaktpersoner, men även merförsäljning och relationsbyggande gentemot våra befintliga kunder och kontaktpersoner
 
- Ha personalansvar för ett antal av våra kunniga och motiverade konsulter, vilket innebär att du även arbetar med anställning, introduktion, utveckling och uppföljning av konsulter
 
- Ha god kontinuerlig kontakt med dina konsulter och kontinuerligt följa upp uppdragen hos dina kunder, samt skapa förutsättningar för att dina konsulter motiveras och utvecklas i sina roller
 
- Ansvara för uppdragsprocessen mot kund med uppdragsförfrågan, sökning, matchning och presentation av rätt kompetens, genomförande och uppföljning
 
- Aktivt bygga ett kandidatnätverk med relevanta kandidater för vår verksamhet och förväntas hålla dig à jour med marknaden och trender inom dina fokusprofiler.Arbetstider
Tjänsten omfattar heltid och är till att börja med ett föräldravikariat med mycket goda möjligheter till tillsvidareanställning. Tjänsten är placerad i Falun.

Kvalifikationer
Det vi värderar högst är rätt inställning – vi söker dig som delar våra värderingar och vill dela vår vision.
 Du har eftergymnasial utbildning – vi ser gärna att du har ekonomiutbildning i botten alternativt inom HR, eller har motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet.

Vi söker i första hand dig som har tidigare erfarenhet av rollen som säljande konsultchef eller motsvarande befattning och som stormtrivs med att arbeta i ett högt tempo och i ett omväxlande yrke. Annan lämplig arbetslivserfarenhet främst inom personalledning eller försäljning B2B.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift, då vi möter mycket människor med olika bakgrund.
Du är en nätverksbyggare med en god förmåga att se helheten, har ett affärsmässigt tankesätt och är bekväm med att ta ansvar. Du är engagerad och trivs i en miljö där det är mycket att göra och där förändringar sker ofta och snabbt. Det är även viktigt att du är lösningsorienterad och att du är orädd inför nya utmaningar och kundsituationer. För att lyckas i den här rollen behöver du vara duktig på att kommunicera, såväl internt med kollegor och konsulter, som externt med kunder och kandidater. 
 
Som ledare är du genuint intresserad av att få människor att nå sin sanna potential. Ett prestigelöst förhållningssätt till människor och arbetsuppgifter är en förutsättning för att trivas i teamet där vi alla jobbar tillsammans och hjälps åt. Du är strukturerad och har förmåga att organisera ditt eget arbete på ett effektivt sätt. Du är trygg i dig själv och har en öppen, förtroendeingivande och positiv personlighet. 

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 2021-05-25. Notera att urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan därför komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag.
 
För frågor som rör tjänsten och dess innehåll är du varmt välkommen att vända dig till Branch Manager Pontus Vallström, pontus.valls[email protected] eller varför inte connecta med oss på Linkedin?
 
 Vi ser fram emot din ansökan! 

Om företaget
Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder  konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. 

Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

Falu kommun söker HR-chef

Ansök    Mar 4    Experis AB    Personalchef/HR-chef
Vill du också göra skillnad i människors vardag? I Falu kommun finns närmare 5000 medarbetare. Frågar du oss är det svårt att hitta ett mer meningsfullt jobb med verklig möjlighet att göra skillnad i människors vardag. Vi ska vara till nytta för faluborna varje dag och göra skillnad i samhället. Vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som hela tiden vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens och uppfattas som enkla att samarbeta med. ... Visa mer
Vill du också göra skillnad i människors vardag?
I Falu kommun finns närmare 5000 medarbetare. Frågar du oss är det svårt att hitta ett mer meningsfullt jobb med verklig möjlighet att göra skillnad i människors vardag. Vi ska vara till nytta för faluborna varje dag och göra skillnad i samhället. Vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som hela tiden vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens och uppfattas som enkla att samarbeta med. Detta vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen.

Vår vision, Ett större Falun, säger något om hur Falun växer rent fysiskt, men också att Falun är en plats för alla och en del av resten av världen.


Är du en innovativ, ledande och motiverande person som drivs av möjligheten att utvecklas i din yrkesroll och att ständigt ställas inför nya och spännande utmaningar? Trivs du dessutom i en roll där arbetsuppgifterna ställer höga krav på dig och där du får ta ett stort eget ansvar? Då kan jobbet som HR-chef vara det du är ute efter! Sök jobbet idag och bli en del i utvecklingen av Falu kommun. Ansök nu!Om tjänsten
Som HR-chef leder du tillsammans med din ledningsgrupp personalkontorets HR-center, rekryteringscenter, lönecenter och bemanningscenter.

I huvudsak kommer du att arbeta med att

* leda och utveckla ett stort personalkontor med flera ansvarsområden
* driva strategiska HR-frågor
* samverka med medarbetare, kollegor, fackliga företrädare och politiker
* medverka i kommundirektörens ledningsgrupp

Personalkontoret är organiserat inom sektor ledningsstöd på kommunstyrelseförvaltningen och du rapporterar till sektorchefen som tillika är kommundirektör. Som HR-chef har du tre avdelningschefer och ett antal HR-specialister och HR-strateger som rapporterar direkt till dig.

Kravprofil
Vi söker dig som har god förmåga att se dina medarbetares potential och motivera dem till såväl personlig som yrkesmässig utveckling. Vidare är du såväl ledande som nytänkande och du drivs av möjligheten att utvecklas i din yrkesroll, att ständigt ställas inför nya och spännande utmaningar.

För att bli framgångsrik i rollen behöver du

* relevant akademisk utbildning inom HR eller annan motsvarande kunskap/erfarenhet som bedöms som likvärdig
* flerårig erfarenhet som ledare där resultatansvar och personalfrågor har varit givna inslag och där du även varit chef över andra chefer
* vara väl förtrogen med arbetsrätt och annan relevant lagstiftning inom HR-området
* ha erfarenhet av strategiskt HR-arbete
* dokumenterad erfarenhet av att driva större utvecklingsarbete
* erfarenhet från digitaliserade HR-processer

Vi ser det som meriterande om du dessutom

* genomgått ledarskapsutbildning
* har erfarenhet som chef i en stor komplex organisation
* har arbetat inom offentlig sektor i nära samspel med politiken, företrädesvis inom kommunal sektor
* har ett samhällsengagemang
* god vana av att kommunicera med media

Vad kan Falu kommun erbjuda dig?
I Falu kommun har vi jobb som märks. Vi gör skillnad för faluborna varje dag, alla på olika sätt men alltid till nytta för faluborna. Etik, professionalitet och omtanke genomsyrar det vi gör. Människor som mår bra får också förutsättningar att göra ett ännu bättre jobb. Därför lägger vi stort fokus vid att ha balans i livet och på ett hållbart arbetsliv.

Sök tjänsten i dag!
I den här rekryteringen samarbetar Falu kommun med Jefferson Wells. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Jefferson Wells rekryteringskonsult Pär Gårdbro på telefon: 023-70 55 45 eller med mejl till [email protected].

Registrera din ansökan via jefffersonwells.se senast 2021-03-31. Kom ihåg att bifoga ditt CV i ansökan. CV:et ska innehålla utbildning, erfarenhet och ett personligt brev. Vi behandlar ansökningarna löpande under ansökningstiden och ber dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots erbjuds.Varmt välkommen med din ansökan till Falu kommun!

Fackliga kontakter:
Vision Christina Johansson, [email protected] 023-821 10
Akademikerförbundet SSR [email protected] 023-821 67
Kommunal, Malene Särmark [email protected], 010-4428169
Ledarna Karolina Roos, [email protected] 023-86330
LR, Hanna Maijer, [email protected], 023-827 75 alt 070-205 31 54
Lärarförbundet, Jan-Erik Kyrö, jan[email protected], 023-834 30 / 023-863 36, SMS 072-743 51 80 Visa mindre

Lönechef till Falu kommun

Ansök    Jun 9    Falu kommun    Personalchef/HR-chef
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Falu kommuns personalkontor befinner sig i ett spännande förändringsskede med ett nyligen implementerat personalsystem och en nyrekryterad HR-chef. Nu söker vi dig med ledarkompetens och kunskaper inom löneområdet som vill bidra till personalkontorets gemensamma resa framåt.

Som lönechef leder du lönespecialister och systemförvaltare som hanterar både Falu kommuns och Säter kommuns löner. Tillsammans med dina 30 kompetenta medarbetare ansvarar du därmed för att omkring 7 500 kommunanställda får rätt lön i rätt tid.

Är du den stabila och kommunikativa ledare med god insikt i lönehantering som vi letar efter? Då ser vi fram emot din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som lönechef har du det övergripande ansvaret för planering, ledning och samordning av medarbetare som arbetar med lön och pension. Du leder, coachar och följer upp dina medarbetares insatser. Du har personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar och ser till att resurser används så effektivt som möjligt.  

Som lönechef möjliggör du utveckling av stödet till kommunens chefer gällande löneadministration och tillhörande avtalstolkning. Ett viktigt pågående arbete är övergången till ett mer papperslöst arbetssätt. Du samverkar både internt och externt, där både it-kontoret och ekonomikontoret är givna samarbetsparter. Du är en del av personalkontorets ledningsgrupp, som tillsammans jobbar för att skapa goda förutsättningar för kommunens medarbetare och chefer. 

KVALIFIKATIONER
Utbildning och erfarenhet

- Akademisk utbildning med relevant inriktning eller annan motsvarande kunskap/erfarenhet som bedöms som likvärdig
- Flerårig erfarenhet som ledare med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar
- Gedigen erfarenhet av arbete med lönefrågor

Personliga egenskaper

Du är en trygg och stabil person som har förmåga att både leda, coacha och bidra till utveckling hos dina medarbetare. Du har ett gott omdöme, en god analytisk förmåga och kommunicerar på ett klart och tydligt sätt. Att arbeta mot gemensamma mål, främja goda samarbeten och skapa välfungerande team är givna inslag i din roll som ledare och för dig som person. 

Det är meriterande om du har:

-          arbetat inom offentlig sektor
-          erfarenhet av utvecklad samverkan mellan lön, it och ekonomi
-          erfarenhet av digitaliseringsarbete
-          ledarskapsutbildning

ANSTÄLLNINGSVILLKOR

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse.

UPPLYSNINGAR

För frågor om tjänsten kontakta Helena Bergman, HR-chef, tel: 023-863 22, e-post: [email protected]

För frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Malin Blixt, HR-specialist, tel: 023-879 61, e-post: [email protected]

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Christina Johansson, Vision, tel: 023-821 10

ÖVRIGT

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. 

Inför denna rekrytering har vi även tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktinformation
Helena Bergman, HR-chef

Arbetsplats
Slaggatan 4

79170 Falun Visa mindre

Visit Dalarna söker vikarierande HR-ansvarig

Ansök    Sep 3    Visit Dalarna AB    Personalchef/HR-chef
Visit Dalarna har visionen att bli Europas ledande destinationsbolag. Vill du vara med och möjliggöra det genom att skapa rätt förutsättningar inom HR-området? Om du har arbetat i en bred HR-tjänst under några år och har förmågan att ta ansvar och arbeta självständigt mot gemensamma mål så kan du vara rätt person för oss. Läs mer om tjänsten nedan och ansök! OM TJÄNSTEN Som HR-ansvarig hos oss ansvarar du för alla delar av HR-funktionen och arbetar både ... Visa mer
Visit Dalarna har visionen att bli Europas ledande destinationsbolag. Vill du vara med och möjliggöra det genom att skapa rätt förutsättningar inom HR-området? Om du har arbetat i en bred HR-tjänst under några år och har förmågan att ta ansvar och arbeta självständigt mot gemensamma mål så kan du vara rätt person för oss. Läs mer om tjänsten nedan och ansök!

OM TJÄNSTEN
Som HR-ansvarig hos oss ansvarar du för alla delar av HR-funktionen och arbetar både operativt och strategiskt. Mer konkret kan det dagliga arbetet innebära arbetsuppgifter som att exempelvis:

• Besvara frågor från medarbetare.
• Agera bollplank till chefer i personalrelaterade frågor.
• Arbeta med rekrytering.
• Hantera rehabiliterings- och arbetsmiljöfrågor.
• Hantera arbetsrättsliga frågor och facklig samverkan.
• Arbeta med interna policys och riktlinjer samt lagar, förordningar och tecknade avtal inom HR-området och säkerställa att vi efterlever dessa.
• Driva utvecklingsprojekt i linje med företagets behov och uppsatta mål.
• Stötta i frågor som dyker upp i övriga verksamheten.VEM ÄR DU?
Vi söker dig som har en akademisk eftergymnasial utbildning inom HR-området samt minst 3 års arbetslivserfarenhet av en bred HR-roll där du stöttat medarbetare och chefer i personalrelaterade frågor och fått möjlighet att skapa, implementera och vidareutveckla processer och rutiner inom området. Vi ser att du arbetat med rekrytering, har god kunskap inom HR-relaterade lagkrav samt erfarenhet av att hantera arbetsrättsliga frågor och facklig samverkan. Du kommunicerar obehindrat på svenska i såväl tal som skrift och innehar B-körkort.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med kompetensförsörjningsstrategi, employer brand(ing), företagskultur samt implementation av systemstöd inom HR-området. Det är även meriterande om du tidigare arbetat med HR-frågor inom ett kommunalägt bolag.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Med flexibilitet, omtanke och handlingskraft tar du dig an de utmaningar du möter i vardagen och genom god struktur och planering lyckas du driva många parallella processer framåt. Då arbetet innefattar nära dialog med många kontaktytor så har du en god kommunikativ förmåga och vågar ta egna initiativ. Du är alltid tydlig och transparent, håller vad som lovas, agerar professionellt och är affärsmässig. Du är nyfiken och mån om utveckling - både av verksamheten, kollegor och personligen – och känner dig redo att axla en roll som kräver stor förmåga att ta ansvar och arbeta självständigt mot gemensamma mål.

PRAKTISK INFORMATION
Omfattning: heltid (100 %)
Anställningsform: vikariat under ca 1 år
Startdatum: årsskiftet 2020/2021
Placering: Rättvik eller Falun
Resor: vanligt förekommande mellan våra kontor i Rättvik och Falun
Övrigt: du rapporterar till ekonomichef
Kontaktperson: HR-ansvarig Ida Hassis

ANSÖKAN
Låter det intressant? Hör av dig! Ansök nedan genom att bifoga CV och personligt brev. Visit Dalarna är ett kommunalt bolag och dina ansökningshandlingar utgör en allmän handling enligt offentlighetsprincipen.

Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

OM VISIT DALARNA
Destinationsbolaget Visit Dalarna har det regionala uppdraget att utveckla, marknadsföra och sälja besöksregionen Dalarna nationellt och internationellt.

Dalarna är idag Sveriges fjärde största besöksregion med målet att år 2030 vara norra Europas ledande och mest attraktiva destination, som erbjuder välkomnande och äkta upplevelser året runt.

Besöksnäringen i Dalarna är en viktig basnäring med en omsättning på 7,6 miljarder kronor. Visit Dalarna företräder regionens besöksnäring, marknadsför och säljer Dalarna som attraktivt besöksmål, driver utvecklingsfrågor i samverkan med företag och organisationer samt ansvarar för Dalarnas turistinformationer. Visit Dalarna AB ägs av Dalarnas 15 kommuner och samverkar med ca 800 medlemsföretag i Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening.

Vi på Visit Dalarna har, tillsammans med besöksnäringen, spännande tider framför oss med stort fokus på utveckling. Vi strävar efter att införliva våra framgångsfaktorer i det dagliga arbetet genom att vara Kompetenta, Lyhörda och Innovativa. Teamkänsla och samarbete är viktigt för oss, vilket innebär att vi stöttar och hjälper varandra. Dessutom gör vi alla det lilla extra för att nå vårt mål – att stärka Dalarna som besöksmål. Hoppas att du vill vara med på vår resa framåt. Visa mindre

HR Ansvarig Orkla Care

Orkla Care är en ledande leverantör av kosttillskott, hälsoprodukter, personliga hygienprodukter, sårvårdsprodukter och hushållsprodukter i Skandinavien. Några av de mest kända varumärkena är Family Fresh, LdB, L300, HTH, Grumme, Salvequick och Jordan. Flertalet av dessa produkter produceras vid Orklas produktionsanläggning i Falun. Produkterna säljs via dagligvaruhandeln, hälsokostbutiker och apotek. Falunfabriken är en del av Orkla Care AB som ingår i O... Visa mer
Orkla Care är en ledande leverantör av kosttillskott, hälsoprodukter, personliga hygienprodukter, sårvårdsprodukter och hushållsprodukter i Skandinavien. Några av de mest kända varumärkena är Family Fresh, LdB, L300, HTH, Grumme, Salvequick och Jordan. Flertalet av dessa produkter produceras vid Orklas produktionsanläggning i Falun. Produkterna säljs via dagligvaruhandeln, hälsokostbutiker och apotek.
Falunfabriken är en del av Orkla Care AB som ingår i Orklakoncernen. Fabriken har tillverkat hygienprodukter sedan 1939. 2016 förvärvade Orklakoncernen fabriken som då blev en del av Orkla Home & Personal Care (OHPC). I samband med den integrationen blev Falun också huvudlager för distribution av produkter till den svenska marknaden. I dagsläget finns 22 produktionslinjer och fabriken i Falun är nu Nordens ledande leverantör av hygienprodukter.
I Falun arbetar 200 medarbetare dygnet runt, året runt. Fabriken omsätter ca 1 miljard vilket är en fördubbling på de senaste fyra åren.
Orklas vision är att vara din vän i vardagen. Visionen bygger på värdena modig, pålitlig och inspirerande.
Då nuvarande befattningshavare går i pension till sommaren 2021, söker vi nu hans ersättare.


Orkla Care söker
HR ANSVARIG
Därför ska du välja Orkla
Vi erbjuder dig en arbetsplats som Nordens ledande leverantör av hygienprodukter och en mycket viktig fabrik inom Orklas affärsenhet OHPC. Visionen är att fabriken ska bedriva Nordens mest effektiva varuförsäljning av hygienprodukter. Vi har under de senaste åren haft en kraftig tillväxt och är en fabrik under ständig utveckling. Fabriken i Falun ligger också mycket vackert till vid sjön Runn.
Som HR Ansvarig kommer du att arbeta brett inom hela HR-området, vilket innebär omväxlande arbetsuppgifter där du både får arbeta självständigt med stort ansvar och i samarbete med kollegor såväl inom som utanför Sverige.
Ditt uppdrag
Vi arbetar i en koncern organiserad i matrisformat. Det innebär att du interagerar med flera olika stakeholders i denna roll, både nationellt och internationellt och på flera olika nivåer.
På fabriken i Falun är du ensam ansvarig för att utföra, driva och utveckla HR-frågorna. Fokus ligger på arbetsrätt, arbetsmiljö/rehab, fackligt samarbete samt rekrytering/testning. Ditt uppdrag handlar om att vara ett konsultativt och operativt stöd till fabrikens chefer i HR-frågor. Vidare bidrar du till att utveckla och förbättra våra HR-processer bl a genom att digitalisera dem. Du kommer självständigt driva prioriterade uppdrag och projekt inom ditt kompetensområde, såväl på fabriken i Falun som på tvärs inom Orklakoncernen.
Vad vi söker hos dig
Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom HR, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom yrkeslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att arbeta med HR-frågor i en organisation med kollektivanställda, gärna i en matrisorganisation. Du navigerar lätt och med intresse i olika digitala system inom HR-området och bidrar gärna med din kompetens i ledningsgruppen för att utveckla fabriken som helhet.
Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper både för att du ska trivas hos oss och samtidigt bli så framgångsrik som möjligt i din roll.
I grunden är det viktigaste att du har en god tilltro till din egen förmåga, är trygg i dig själv och i din roll samt besitter mod att fatta beslut, även obekväma sådana. Du är självständig, van att sätta din egen agenda och leverera resultat med ett eget driv. Du är lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta med kollegor och andra intressenter på på olika nivåer i organisationen. Du har en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Vi förutsätter att du är organiserad och arbetar strukturerat och avslutar det som påbörjats.
Anställningen
Tjänsten som HR Ansvarig löper tillsvidare på heltid med placeringsort Falun. Du rapporterar till HR Direktören för Orkla Care AB men ingår i Falunfabrikens ledningsgrupp och arbetar nära fabrikschefen. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Så här rekryterar vi
I rekryteringen samarbetar vi med Hansson & Partners. Din intresseanmälan lämnar du via hemsidan www.hanssonpartners.com senast den 14 mars.
Vi arbetar kompetensbaserat i våra rekryteringar, vilket bland annat innebär att vi kommer genomföra arbetspsykologiska tester samt djupintervjuer kring de kompetenser vi ser är viktigast för rollen.
Du är varmt välkommen att kontakta någon av rekryteringskonsulterna på Hansson & Partners under hela processen om du vill veta mer om tjänsten.
Martin Ogemar, [email protected], 072-237 21 30
Anna Hansson, [email protected], 070-695 64 63
För att läsa mer om Orkla Care besök gärna deras hemsida Orkla Falun
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

HR-chef rekrytering och utbildning

Ansök    Okt 17    Region Dalarna    Personalchef/HR-chef
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Personalenheten består av funktionerna verksamhetsnära HR-stöd, HR-direkt, kompetensförsörjning, förhandling, utbildning och lön & HR-system. Vi jobbar utifrån våra grundbultar glädje, proffsighet och drivkraft. Hos oss får du stora möjligheter till utveckling inom hela HR området. Vi består idag av ... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Personalenheten består av funktionerna verksamhetsnära HR-stöd, HR-direkt, kompetensförsörjning, förhandling, utbildning och lön & HR-system. Vi jobbar utifrån våra grundbultar glädje, proffsighet och drivkraft.

Hos oss får du stora möjligheter till utveckling inom hela HR området. Vi består idag av ca 100 medarbetare som i huvudsak är placerade i Falun och Mora med ett länsövergripande uppdrag. Personalenhetens främsta uppdrag är att ge kvalificerat HR-stöd till cheferna utifrån ett verksamhetsgemensamt perspektiv.

Tjänsten som HR-chef rekrytering och utbildning innebär att vara chef och främst ledare för medarbetarna som är organiserade inom personalenhetens rekryterings- och utbildningsavdelning. HR-chefens främsta uppgift är att leda och utveckla gruppen samt arbeta strategiskt tillsammans med HR-chefer, strateger och HR-specialister inom kompetensförsörjningsfrågor. Du kommer att bland annat ansvara för utveckling av Region Dalarnas kompetensförsörjningsstrategier. En viktig uppgift är att i samverkan med övriga kollegor fortsatta arbetet för att utveckla enheten till framtidens HR organisation. Vår arbetsplats kännetecknas av arbetsglädje, professionalitet och respekt.

HR-chef rekrytering och utbildning rapporterar till personaldirektör och ingår i HR´s ledningsgrupp där du förväntas bidra i ledningsgruppsarbetet.

Tjänsten innebär chefsförordnande på 3 år med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom Personal- och Arbetsvetenskapsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har gedigen och bred erfarenhet av HR-arbete och kompetensförsörjningsarbete. Tidigare chefs- och/eller ledarskapserfarenhet är ett krav.

Du har god samarbetsförmåga och kan på ett pedagogiskt sätt utveckla organisationen. Tjänsten kräver erfarenhet av strategiskt arbete samt ett analytiskt förhållningssätt. Meriterande med processledarerfarenhet och förändringsarbete.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper eftersom de är en förutsättning för att du ska bli framgångsrik och trivas i den här rollen.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Driven och relationsbyggande HR-chef

På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du för... Visa mer
På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du förändra den med oss?

Tänk dig att du går till jobbet och varje dag aktivt bidrar till att förändra välden. Högskolan Dalarna kan nu erbjuda dig just detta!

Vill du vara den som tar ansvar för att HR-perspektivet lever och frodas i alla forum på högskolan? Har du förmågan att med öppenhet, mod och ansvar driva det påbörjade utvecklingsarbetet inom HR? Vill du göra det tillsammans med ett gäng positiva, utvecklingsbenägna och mycket kompetenta medarbetare? Då bör du fortsätta läsa...

Din dag som HR-chef på Högskolan Dalarna
HR-avdelningen ger konsultativt och administrativt stöd till högskolans ca 40 chefer gällande HR-relaterade frågor så som lönefrågor, arbetsrätt, arbetsmiljö, rehabilitering och kompetensförsörjning. Avdelningen svarar vidare för högskolans samlade löne- och pensionshandläggning, utveckling och förvaltning av högskolans personaladministrativa system, personalstatistik och för personalrelaterade försäkringar.

Som HR-chef arbetar du både operativt och strategiskt. Du leder arbetet för avdelningens 13 medarbetare och har personal-, verksamhets- och budgetansvar.

Det strategiska arbetet innebär att på eget initiativ och på uppdrag av ledningen utveckla och säkerställa kvaliteten för högskolans HR-relaterade frågor. HR-avdelningen är en del av Högskoleförvaltningen och du ingår i Högskoleförvaltningens ledningsgrupp tillsammans med förvaltningens övriga avdelningschefer. Som HR-chef ingår du i forumet Arbetsgivarmöte där HR-relaterade frågor diskuteras tillsammans med högskolans ledning.

Högskolan Dalarnas vision ger en bild av den framtid som vi på Högskolan Dalarna vill skapa genom vårt dagliga arbete. Den sätter högskolan i ett större sammanhang och formulerar hur vi ser vårt uppdrag och den roll vi vill spela i samhället. Internationalisering, jämställdhet och mångfald är därför viktiga parametrar för ett framgångsrikt ledarskap inom Högskolan Dalarna.

Är du personen vi söker?
Den här befattningen är för dig som har ett starkt intresse för att tillsammans med HR-avdelningens medarbetare driva och utveckla HR-frågor av både operativ och strategisk karaktär. Du är van att leda ett team och har ett coachande ledarskap där du är lyhörd, samarbetsinriktad och visar stort förtroende för dina medarbetare. Du har en stor personlig mognad, är strukturerad och kan arbeta med flera olika uppgifter parallellt. Vi vill att du har förmåga att driva frågor och nå resultat och samtidigt skapa förtroende för organisationens HR-relaterade frågor. Vi tänker även att du, som vi, tycker det är viktigt att ha riktigt roligt på jobbet!

För att lyckas väl i uppdraget ska du:


• ha tidigare chefserfarenhet med ett dokumenterat coachande ledarskap
• akademisk utbildning inom personalområdet eller annan beteendevetenskaplig inriktning
• ha fördjupade kunskaper inom ett eller flera HR-områden
• kunna tala och skriva mycket väl på svenska och då verksamheten bedrivs i en mångkulturell miljö behöver du även ha goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande om:


• du har tidigare erfarenhet av att leda en HR-avdelning med ett antal anställda
• du tidigare har arbetat på högskola/universitet eller annan statlig myndighet.

Mer om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100 %, med tillträde snarast. Provanställning kan komma att tillämpas. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun och arbete förekommer även i Borlänge. Som chef vid Högskolan Dalarna får du möjlighet till utveckling genom Högskolan Dalarnas chef- och ledarutvecklingsprogram.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen för att säkerställa en objektiv bedömning.

Vi har möjlighet att erbjuda medflyttarservice via Rekryteringslots Dalarna. Se mer på www.rekryteringslots.se

Högskolan Dalarna kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Välkommen med din ansökan! 
Du ansöker via vår webbplats senast 2019-10-20. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

I denna rekrytering samarbetar vi med Hansson & Partners. Du är varmt välkommen att kontakta någon av rekryteringskonsulterna på Hansson & Partners under hela processen om du har några frågor.

Anna Hansson, [email protected], 070-695 64 63
Martin Ogemar, [email protected], 072-237 21 30

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering. Visa mindre

Driven och relationsbyggande HR-chef

På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du för... Visa mer
På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du förändra den med oss?

Tänk dig att du går till jobbet och varje dag aktivt bidrar till att förändra välden. Högskolan Dalarna kan nu erbjuda dig just detta!

Vill du vara den som tar ansvar för att HR-perspektivet lever och frodas i alla forum på högskolan? Har du förmågan att med öppenhet, mod och ansvar driva det påbörjade utvecklingsarbetet inom HR? Vill du göra det tillsammans med ett gäng positiva, utvecklingsbenägna och mycket kompetenta medarbetare? Då bör du fortsätta läsa...

Din dag som HR-chef på Högskolan Dalarna
HR-avdelningen ger konsultativt och administrativt stöd till högskolans ca 40 chefer gällande HR-relaterade frågor så som lönefrågor, arbetsrätt, arbetsmiljö, rehabilitering och kompetensförsörjning. Avdelningen svarar vidare för högskolans samlade löne- och pensionshandläggning, utveckling och förvaltning av högskolans personaladministrativa system, personalstatistik och för personalrelaterade försäkringar.

Som HR-chef arbetar du både operativt och strategiskt. Du leder arbetet för avdelningens 13 medarbetare och har personal-, verksamhets- och budgetansvar.

Det strategiska arbetet innebär att på eget initiativ och på uppdrag av ledningen utveckla och säkerställa kvaliteten för högskolans HR-relaterade frågor. HR-avdelningen är en del av Högskoleförvaltningen och du ingår i Högskoleförvaltningens ledningsgrupp tillsammans med förvaltningens övriga avdelningschefer. Som HR-chef ingår du i forumet Arbetsgivarmöte där HR-relaterade frågor diskuteras tillsammans med högskolans ledning.

Högskolan Dalarnas vision ger en bild av den framtid som vi på Högskolan Dalarna vill skapa genom vårt dagliga arbete. Den sätter högskolan i ett större sammanhang och formulerar hur vi ser vårt uppdrag och den roll vi vill spela i samhället. Internationalisering, jämställdhet och mångfald är därför viktiga parametrar för ett framgångsrikt ledarskap inom Högskolan Dalarna.

Är du personen vi söker?
Den här befattningen är för dig som har ett starkt intresse för att tillsammans med HR-avdelningens medarbetare driva och utveckla HR-frågor av både operativ och strategisk karaktär. Du är van att leda ett team och har ett coachande ledarskap där du är lyhörd, samarbetsinriktad och visar stort förtroende för dina medarbetare. Du har en stor personlig mognad, är strukturerad och kan arbeta med flera olika uppgifter parallellt. Vi vill att du har förmåga att driva frågor och nå resultat och samtidigt skapa förtroende för organisationens HR-relaterade frågor. Vi tänker även att du, som vi, tycker det är viktigt att ha riktigt roligt på jobbet!

För att lyckas väl i uppdraget ska du:


• ha tidigare chefserfarenhet med ett dokumenterat coachande ledarskap
• akademisk utbildning inom personalområdet eller annan beteendevetenskaplig inriktning
• ha fördjupade kunskaper inom ett eller flera HR-områden
• kunna tala och skriva mycket väl på svenska och då verksamheten bedrivs i en mångkulturell miljö behöver du även ha goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande om:


• du har tidigare erfarenhet av att leda en HR-avdelning med ett antal anställda
• du tidigare har arbetat på högskola/universitet eller annan statlig myndighet.

Mer om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100 %, med tillträde snarast. Provanställning kan komma att tillämpas. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun och arbete förekommer även i Borlänge. Som chef vid Högskolan Dalarna får du möjlighet till utveckling genom Högskolan Dalarnas chef- och ledarutvecklingsprogram.

Vi har möjlighet att erbjuda medflyttarservice via Rekryteringslots Dalarna. Se mer på www.rekryteringslots.se

Välkommen med din ansökan! 
Du ansöker via vår webbplats senast 2019-10-27. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.För fullständig annons vänligen se vår hemsida

I denna rekrytering samarbetar vi med Hansson & Partners. Du är varmt välkommen att kontakta någon av rekryteringskonsulterna på Hansson & Partners under hela processen om du har några frågor.

Anna Hansson, [email protected], 070-695 64 63
Martin Ogemar, [email protected], 072-237 21 30

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering. Visa mindre

HR-chef Hälsa, Arbetsmiljö och Rehabilitering (HAR)

Ansök    Okt 17    Region Dalarna    Personalchef/HR-chef
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Personalenheten består av funktionerna verksamhetsnära HR-stöd, HR-direkt, kompetensförsörjning, förhandling, utbildning och lön & HR-system. Vi jobbar utifrån våra grundbultar glädje, proffsighet och drivkraft. Hos oss får du stora möjligheter till utveckling inom hela HR området. Vi består idag av ... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Personalenheten består av funktionerna verksamhetsnära HR-stöd, HR-direkt, kompetensförsörjning, förhandling, utbildning och lön & HR-system. Vi jobbar utifrån våra grundbultar glädje, proffsighet och drivkraft.

Hos oss får du stora möjligheter till utveckling inom hela HR området. Vi består idag av ca 100 medarbetare som i huvudsak är placerade i Falun och Mora med ett länsövergripande uppdrag. Personalenhetens främsta uppdrag är att ge kvalificerat HR-stöd till cheferna utifrån ett verksamhetsgemensamt perspektiv.

Tjänsten som HR-chef innebär att vara chef och främst ledare för medarbetarna som är organiserade inom personalenhetens hälsa-, arbetsmiljö och rehabiliteringsavdelning. Avdelningen består av HR specialister inom arbetsmiljö, friskvård och rehabilitering. HR-chefens främsta uppgift är att leda och utveckla gruppen samt arbeta strategiskt inom området. Region Dalarna arbetar för att bli en mer hälsofrämjande organisation. Du kommer att ansvara för implementeringen och utvecklingen. En viktig uppgift är att i samverkan med övriga kollegor fortsatta arbetet för att utveckla enheten till framtidens HR organisation. Vår arbetsplats kännetecknas av arbetsglädje, professionalitet och respekt. Du kommer bland annat att samarbeta med HR´s ledningsgrupp, HR-strateger och HR-specialister.

HR-chef HAR rapporterar till personaldirektör och ingår i HR´s ledningsgrupp där du förväntas bidra i ledningsgruppsarbetet.

Tjänsten innebär chefsförordnande på 3 år med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom Personal- och Arbetsvetenskapsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har gedigen och bred erfarenhet av HR-arbete samt inom verksamhetsområdet. Tidigare chefs- och/eller ledarskapserfarenhet är ett krav.

Du har god samarbetsförmåga och kan på ett pedagogiskt sätt utveckla organisationen. Tjänsten kräver erfarenhet av strategiskt arbete samt ett analytiskt förhållningssätt. Meriterande med processledarerfarenhet och förändringsarbete.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper eftersom de är en förutsättning för att du ska bli framgångsrik och trivas i den här rollen.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre