Lediga jobb som Utbildningskonsulent, företag i Falun

Se lediga jobb som Utbildningskonsulent, företag i Falun. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Falun som finns hos arbetsgivaren.

Skolinspiratör till UF Dalarna

Nu har du chansen att söka ett utvecklande och riktigt roligt jobb! Har du drivit UF-företag och vill inspirera andra? Gillar du att ta kontakt med och prata inför människor? Vill du inspirera barn och unga att tro på sig själva och sin egen företagsamhet? Tar du ansvar och ser till att saker blir gjorda? Då kan det vara dig vi söker! Det här jobbet är väldigt varierande med många olika samarbeten, men de här arbetsuppgifterna ingår i just skolinspiratör... Visa mer
Nu har du chansen att söka ett utvecklande och riktigt roligt jobb!
Har du drivit UF-företag och vill inspirera andra? Gillar du att ta kontakt med och prata inför människor? Vill du inspirera barn och unga att tro på sig själva och sin egen företagsamhet? Tar du ansvar och ser till att saker blir gjorda?
Då kan det vara dig vi söker!
Det här jobbet är väldigt varierande med många olika samarbeten, men de här arbetsuppgifterna ingår i just skolinspiratörens jobb:
Genomföra föreläsningar och skolbesök på gymnasieskolor och grundskolor i Dalarna
Coacha gymnasieelever genom utbildningsprocessen UF-företagande
Vara delaktig och bekväm i att synas i våra sociala kanaler och publicera både egenproducerat och färdigt material
Underhålla och arbeta med vårt alumninätverk
Administration i våra IT-system för utbildningsprocessen och kontakter
Stärka och vårda relationen med UF-elever och UF-lärare
Vara delaktig i samarbeten med partners, skolor och kollegor
Delta i övrig verksamhet inom Ung Företagsamhets övriga uppdrag, tex event, mässor och nationella aktiviteter.

Profil
Du är social och har lätt för att anpassa dig till nya människor och situationer. Att prata och inspirera inför små eller stora grupper är något du både behärskar och trivs med. Du är intresserad av människor och kommer ingen och pratar med dig så tar du gärna kontakt.
Ditt år som UF-företagare har gett dig erfarenheter du gärna delar med dig av och du har ett intresse och nyfikenhet för entreprenörskap. Du lär av dina misstag, är flexibel och tar eget ansvar för ditt arbete.
Att passa tider är en självklarhet för dig och du är strukturerad och ser till att dina arbetsuppgifter blir gjorda i tid.
Periodvis är det många aktiviteter på gång samtidigt, så du behöver kunna hantera högt tempo och vara beredd att hugga i där det behövs. Samtidigt ska du när det är lugnare perioder kunna ta egna initiativ och se vad som behöver göras.
För att lyckas i den här rollen bör du ha drivit UF-företag – i år eller tidigare spelar ingen roll.


Arbetsplatsen
Ung Företagsamhet är en inspirerande och utvecklande organisation som ger dig möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du bygger ett unikt personligt nätverk. Vi arbetar målstyrt vilket innebär stor frihet under ansvar.
Vår bas och vårt kontor ligger i centrala Falun, men hela Dalarna är vårt arbetsfält. Tjänsten innebär en hel del resor, så körkort är ett krav.
Våra aktiviteter och evenemang kan förekomma på kvällstid och ibland helger. Vi jobbar tillsammans och hjälper varandra.


Tjänsten
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 75%-100%. Anställningsperioden är från början/mitten av augusti 2023 till och med 31 december 2023, med möjlighet till förlängning.


Ansökan
Klicka på ansökningslänken här nedanför.
Sista ansökningsdatum är 30 juni. Urval och intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan dess. Så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Ung Företagsamhet är en ideell, partipolitiskt obunden förening som sedan 1980 verkat för att ungdomar ska ges möjlighet att utveckla sin företagsamhet. Vi är en organisation som utbildar med i entreprenörskap med energi och glädje och med resultat som varar. Visa mindre

NBV söker verksamhetsutvecklare till Falun

Är du självstartande, engagerad och har en positiv inställning till relationsskapande? Då kan du vara vår nya verksamhetsutvecklare! Ansvarsområde som verksamhetsutvecklare Tillsammans med våra övriga verksamhetsutvecklare arbetar du med utåtriktad verksamhet både mot allmänhet samt våra medlems- och samarbetsorganisationer och föreningar. Arbetet som verksamhetsutvecklare innebär i korthet att utveckla vår folkbildningsverksamhet genom att starta till exe... Visa mer
Är du självstartande, engagerad och har en positiv inställning till relationsskapande?
Då kan du vara vår nya verksamhetsutvecklare!
Ansvarsområde som verksamhetsutvecklare
Tillsammans med våra övriga verksamhetsutvecklare arbetar du med utåtriktad verksamhet både mot allmänhet samt våra medlems- och samarbetsorganisationer och föreningar. Arbetet som verksamhetsutvecklare innebär i korthet att utveckla vår folkbildningsverksamhet genom att starta till exempel studiecirklar och arrangera kulturprogram.

Att vara verksamhetsutvecklare hos oss på NBV innebär:
- Självständigt söka, planera, utveckla, förnya och organisera arbetet.

- Följa upp mål och rapportera hur verksamheten fortlöper.

- Kunna fungera som organisatör och inspiratör för våra medlemsorganisationer och samverkansparters i deras folkbildningsarbete.

- Ansvara för administration, dokumentation och ekonomi som hör till verksamheten.

- Planera, organisera, marknadsföra och genomföra rekrytering och introduktion av cirkelledare samt rekrytering av deltagare.

- Tillsammans med kollegor utarbeta förslag till verksamhetsplan och projekt inom ditt verksamhetsområde

Dina egenskaper
Som person har du hög social kompetens, är utåtriktad och upplever en glädje och nyfikenhet i mötet med människor. Du är en driven, självgående och kreativ person med höga kvalitetskrav. Du är duktig på att prioritera och planera dina arbetsuppgifter i rätt steg för att nå dina mål i rätt tid. Din entusiasm och positiva inställning till samarbete skapar ett positivt arbetsklimat.

Dina kvalifikationer
Du har vana av att knyta kontakter, bygga nätverk och att använda nätverk för att skapa verksamhet. Du har god organisationsförmåga och gärna erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är kostnadsmedveten och är bekväm med sociala medier och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Du kan hantera administratöruppgifter och dokumentation och tycker det är spännande att tänka ut och sammanställa utkast till utvecklande projekt. Kännedom om civilsamhället och dess funktionalitet är meriterande. Du har god kunskap om Officepaketet, Microsoft Teams och andra digitala plattformar. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning eller likvärdig.

För att kunna röra dig fritt i ditt verksamhetsområde är det önskvärt att du har körkort och tillgång till egen bil, men inget krav. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

För att kunna arbeta inom NBV krävs att du delar vår värdegrund, vilket innebär att du är eller vid en anställning kan tänka dig att bli helnykter samt medlem i någon av våra medlemsorganisationer.

Vad kan NBV erbjuda dig
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, med 6 månaders provanställning och 38,5 timmars arbetsvecka i genomsnitt. Vi tillämpar målstyrd arbetstid, vilket innebär att du planerar ditt arbete i samråd med närmsta chef. Det förekommer arbete på kvällar och helger. Du får varierande och stimulerande arbetsuppgifter samt möjlighet att arbeta med inspirerande och kunniga kollegor. Vi erbjuder våra anställda ett förmånligt friskvårdsbidrag, friskvårdstid och Rikskortet.
Tjänsten är placerad i Falun med hela Dalarna som arbetsområde.

Sista ansökningsdag är 30 nov.

För frågor om tjänsten kontakta Barbro Ekström Gisslar, [email protected]
Intervjuer planeras ske löpande fram till vecka 51.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Projektledare grundskolan och event - UF Dalarna

Ung Företagsamhet är en ideell, partipolitiskt obunden förening som sedan 1980 verkat för att ungdomar ska ges möjlighet att utveckla sin företagsamhet. Vi är en organisation som utbildar i entreprenörskap med engagemang och glädje - och med resultat som varar. _______ Ung Företagsamhet i Dalarna är nog mest känt för UF-företagandet på gymnasiet, men vi arbetar även med entreprenörskap på grundskolan. Ett övergripande mål för den här tjänsten är att ge fle... Visa mer
Ung Företagsamhet är en ideell, partipolitiskt obunden förening som sedan 1980 verkat för att ungdomar ska ges möjlighet att utveckla sin företagsamhet. Vi är en organisation som utbildar i entreprenörskap med engagemang och glädje - och med resultat som varar.
_______
Ung Företagsamhet i Dalarna är nog mest känt för UF-företagandet på gymnasiet, men vi arbetar även med entreprenörskap på grundskolan.
Ett övergripande mål för den här tjänsten är att ge fler elever möjlighet att upptäcka sin företagsamhet. Vägen dit går genom att vårt fysiska och/eller digitala utbildningsmaterial används i undervisningen på flera grundskolor i länet, vilket möjliggör ett ökat samarbete mellan skola och näringsliv.
Tjänsten innebär även ett ansvar för att planera våra event, som du sedan tillsammans med övriga i teamet genomför.


Bakgrund: Ung Företagsamhet på grundskolan
Vi arbetar för att öka det entreprenöriella lärandet i grundskolan genom att fler utgår från vårt utbildningsmaterial i undervisningen. Vi vill förenkla och ge lärarna verktyg för att redan i grundskolan stimulera elevernas företagsamhet. Ju tidigare man börjar arbeta med entreprenörskap i skolan desto fler möjligheter ges eleverna att lyckas med sin skolgång, göra medvetna val och hitta sin väg ut i arbetslivet.
UF:s utbildningsmaterial innehåller flera olika delar som riktar sig till de olika stadierna i grundskolan. Med verktyg som har tydliga läroplanskopplingar underlättas undervisningen för lärarna och det innehåller både fysiska läromedel och digitalt material:
Vårt samhälle
Det här läromedlet riktar sig till grundskolans tidigare årskurser och tränar eleverna i kommunikation, problemlösning, argumentation och hur man fattar beslut i grupp. Eleverna får på ett engagerande sätt lära sig om demokrati, samhällsplanering, yrken och skatt och hur pengar cirkulerar i ett samhälle.
Det digitala samhället är en tilläggsaktivitet som hör till läromedlet Vårt samhälle där eleverna får testa på företagande i dataspelsform.
Se möjligheterna
Det här är ett läromedel som främst riktar sig till grundskolans mellersta/senare årskurser. Eleverna får lära sig vad en entreprenör är och sätta sina egna entreprenöriella egenskaper på prov.
Genom att blanda praktiska övningar med exempel på handlingskraftiga företagare får eleverna lära känna sig själva och utveckla sin förmåga att se behov och finna lösningar. Se möjligheterna tränar eleverna i att komma på nya idéer och tro på sin förmåga.
Idéer som gör det möjligt är en tilläggsaktivitet till läromedlet Se möjligheterna där eleverna får tillfälle att fördjupa sina entreprenöriella förmågor genom att arbeta i en strukturerad process där de går från tanke till prototyp.
Min framtid & ekonomi
Det här är det perfekta läromedlet i årskurs 8-9 eller första året på gymnasiet där eleverna får lära sig mer om, och reflektera över, framtida karriärvägar och yrkesval. Förutom att eleverna får kartlägga sina förmågor och öva på att sätta personliga mål får de lära hur man sköter sin privatekonomi – och hur den samspelar med det samhällsekonomiska kretsloppet.
Digital utbildning - Möjligheternas samhälle
Utbildningen går igenom entreprenörskapets betydelse för individen, företagens roll i samhället, hur Sverige har utvecklats historiskt samt hur framtidens arbetsliv kan komma att se ut.
Skolhackaton
Uppdrag som löses gemensamt i klassen tillsammans med materialet ”Mitt samhälle”. En stad byggs upp som en modell ”på riktigt” och sedan byggs den i Minecraft. Här finns möjlighet att tävla både regionalt och nationellt.
Grundskoleutmaningar och globala utmaningar
Riktiga uppdrag att lösa från företag. Finns digitalt och man kan välja att utföra och lösa ett, välja olika i klassen eller göra flera. Ett utmärkt sätt att koppla ihop skola och näringsliv som sedan kan följas upp med studiebesök eller kanske t.o.m. presentera inför företaget som gjort uppdraget.


Profil
Vi söker dig som är självgående och kan arbeta med att ta kontakt, utbilda och informera om vårt utbildningsmaterial för grundskolan. Du ska kunna planera ditt eget arbete och vara drivande i vårt arbete gentemot våra målgrupper.
För att lyckas i den här rollen tror vi att du har arbetat i skolan som lärare eller SYV och har adekvat utbildning. Du har lätt för att kommunicera i både tal och skrift, och du drivs av att skapa och bibehålla goda relationer. Ditt arbetssätt är entreprenöriellt och du har gediget intresse för människor och ungdomars utveckling.
Har du någon typ av erfarenhet från eget företagande och eller UF-företagande (du själv eller personer i din närhet) är det meriterande.
Då du även kommer arbeta med våra event är det viktigt att du är noggrann, bra på att kommunicera, kan sätta upp och arbeta mot tydliga mål och känner dig bekväm i att arrangera evenemang av olika storlekar.
Har du erfarenhet av liknade arbetsuppgifter är det ett stort plus, men det viktigaste är dina personliga egenskaper, erfarenheter och din inställning.

Arbetsplatsen
Ung Företagsamhet är en inspirerande och utvecklande organisation som ger dig möjlighet att bygga ett unikt personligt nätverk både lokalt och nationellt. Du kommer ha stor möjlighet att påverka ditt arbete och din planering. Vi arbetar målstyrt vilket innebär stor frihet under ansvar.
Förutom vi som jobbar på UF Dalarna kommer du ha kollegor i hela landet som arbetar med samma saker som dig, vilket både är ett stöd i arbetet och en möjlighet till att bygga ditt nätverk nationellt.
Främst kommer tjänsten innebära arbete med grundskolan och event, men eftersom vi är en liten arbetsgrupp så får man ibland hoppa in där det behövs. Vi jobbar med entreprenörskap och är en flexibel, effektiv och entreprenöriell arbetsplats. Här ”sitter inget fast” utan vi täcker upp för varandra och arbetar lösningsorienterat.
Vår bas och vårt kontor ligger just nu i centrala Falun, men hela Dalarna är vårt arbetsfält.

Tjänsten
Tidsvidareanställning 75%-100%.
Arbetstid är främst dagtid, men även kvällar och helger kan förekomma. Tjänsten innebär en hel del resor, så körkort är ett krav.
Tjänsten kommer att tillsättas snarast möjligt, med önskemål om start i augusti/september.

Ansökan
Klicka på ansökningslänken här nedanför.
Sista ansökningsdatum är 15 juni. Urval och intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan dess, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre