Lediga jobb som Miljö- och klimatstrateg i Falun

Se lediga jobb som Miljö- och klimatstrateg i Falun. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Falun som finns hos arbetsgivaren.

Energi och klimatrådgivare till Falu kommun

Ansök    Sep 18    Falu kommun    Miljö- och klimatstrateg
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Har du ett starkt engagemang för energifrågor? Vill du vara med och utveckla Falun till en fossilfri kommun där det är lätt att leva energiintelligent? Nu söker vi dig som med entusiasm vill öka kunskapen om energibesparing och energieffektivisering hos privatpersoner, företag och olika organisationer.

Som anställd i Falu kommun får du arbeta i en kulturstad med fantastiska miljöer, unik stadskärna, levande landsbygd och världsarvsstatus.

På miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen är vi stolta över att tillsammans jobba för bästa möjliga vardag för kommunens
invånare, företagare och besökare. Förvaltningen har 125 medarbetare som
samarbetar för att skapa goda livsmiljöer för Faluborna. Vi arbetar med den
fysiska utvecklingen både i staden och i landsbygdsdelarna av vår kommun. Vårt
uppdrag är att utveckla Falun till ett hållbart samhälle och tillgodose behovet
av goda livsmiljöer. Tillsammans besitter vi bred kompetens och uppdragen
ger spännande utmaningar som genomförs i samspel med våra beslutande politiker.

Arbetsmiljö är högt prioriterat på förvaltningen och vi strävar efter att kunna erbjuda en trygg och trivsam arbetsplats som möter såväl medarbetarnas som verksamhetens behov vad gäller arbetsmiljö och nya arbetssätt.

Tjänsten är placerad på avdelningen hållbarhet och planering där vi arbetar med utvecklingsfrågor inom fysisk planering, trafikplanering,
naturvård/rekreation/vatten och miljö/energi för ett större Falun. Vårt uppdrag sker i
samverkan med andra, både inom och utom kommunens organisation. 

Välkommen till vårt team!

Arbetsuppgifter
I rollen som energi- och klimatrådgivare kommer du erbjuda rådgivning via e-post, telefon och besök inom energianvändning,
förnyelsebar energi, solceller mm. Arbetet innebär att svara på frågor om
exempelvis uppvärmning, isolering, solceller
och energieffektivisering.

För att verka för att nå uppsatta energi- och klimatmål kommer du även arbeta proaktivt genom att på olika sätt informera inom energifrågor till exempel hos företag. Du ingår även i det regionala nätverket för energi- och klimatrådgivare för att utbyta erfarenheter, kunskap och omvärldsbevaka. 

Du kommer även att bli delaktig i framtagandet av en uppdaterad version av kommunens energi- och klimatprogram eller i andra utredningar/aktiviteter inom miljöområdet.

Kvalifikationer
För rollen krävs

- Högskoleingenjörsexamen med inriktning mot energi och miljö, alternativt annan högskoleexamen som bedöms likvärdig, alternativt minst tre års erfarenhet av arbete med energi- och klimatrådgivning
- God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
- B-körkort

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av att arbeta med energi- och klimatrådgivning
- Energimyndighetens grund- och fortsättningsutbildningar för energi- och klimatrådgivare
- God vana av att arbeta i olika dataprogram som powerpoint och excel

Personliga egenskaper

Som energi- och klimatrådgivare är det viktigt att du kan förmedla information på ett tydligt, enkelt och engagerat sätt, både i möten med enskilda men även inför små och stora grupper. Det är även viktigt att du är en god lyssnare och att du kan anpassa ditt sätt att kommunicera till mottagaren. I och med att arbetet i många delar är självständigt behöver du vara drivande, strukturerad, självgående och själv kunna ansvara för att dina arbetsuppgifter blir slutförda. Som rådgivare ser vi det som självklart att du har ett vänligt bemötande och att du har ett genuint engagemang och intresse för att hjälpa till och hitta bra och anpassade lösningar. 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Bifoga gärna utbildningsintyg i din ansökan då detta kommer efterfrågas om du blir aktuell för tjänsten. Alternativt lämnas intyg i samband med intervju.

Kontaktuppgifter

Anna Perols, avdelningschef hållbarhet och planering, tlf 023-829 33

Fackliga företrädare

Ulrika Bergman, Saco, tlf 023-827 74
Christina Johansson, Vision, tlf 023-821 10

Övrigt

Du kommer få svara på urvalsfrågor när du skickar in din ansökan. Frågorna är ställda utifrån de krav som är uppsatta för tjänsten och dina svar kommer ligga till grund för det första urvalet.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. 

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Arbetsplats Visa mindre

Strateg inom energi- och klimat

Välkommen att arbeta hos oss vid Länsstyrelsen i Dalarnas län! Vi samverkar med länets olika aktörer och arbetar mot visionen ”Tillsammans för Dalarnas framtid”. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och centrala myndigheter. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, klimat, samhällsbyggnad, social hållbarhet, beredskap och mycket mer. Vår verksamhet gör nytta för hela samhället. Vi vill nu ha din hjälp att göra Länsstyrelsen ännu b... Visa mer
Välkommen att arbeta hos oss vid Länsstyrelsen i Dalarnas län! Vi samverkar med länets olika aktörer och arbetar mot visionen ”Tillsammans för Dalarnas framtid”. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och centrala myndigheter. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, klimat, samhällsbyggnad, social hållbarhet, beredskap och mycket mer. Vår verksamhet gör nytta för hela samhället. Vi vill nu ha din hjälp att göra Länsstyrelsen ännu bättre.

Hos oss finns goda möjligheter att förena privatliv med arbetsliv genom flexibla arbetssätt och flertalet uppskattade förmåner såsom; distansarbete upp till 49,9%, lång semester, 28, 31 eller 35 dagar beroende på ålder och löneväxling. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på Jobba hos oss, Länsstyrelsen Dalarna (lansstyrelsen.se).Beskrivning
Enheten för Agenda 2030 finns under avdelning för hållbar utveckling.

Enheten arbetar tvärsektoriellt och samordnar uppdrag inom hållbar utveckling så som miljömålssamordning, energi & klimat, klimatklivet, integration, nationella minoriteter, folkhälsa, Jämställdhet, vålds-, brotts- och missbruksfrågor, mänskliga rättigheter, barnrätt, grundläggande betaltjänster och föräldrastöd, detta för att hitta synergier mellan uppdragen, ha ett samlat genomförande och bättre kunna verka för att nå målen med Agenda 2030.     

Länsstyrelsen har i uppdrag att leda och samordna det regionala genomförandet av den statliga energi- och klimatpolitiken. Detta innebär arbeta med den gröna omställningen, utvecklad regional energiplanering och klimatinvesteringsstödet Klimatklivet i syfte att bidra till energiförsörjning. Du blir del i ett team som framgångsrikt arbetat med länets energi- och klimatstrategi och dess genomförande genom färdplaner och projekt.   

Vi söker nu 1–2 Strateg/er till området energi- och klimat.

Arbetsuppgifter
Länsstyrelsens uppdrag kommer bland annat från det årliga Regleringsbrevet och Förordningen med länsstyrelseinstruktionen. Detta innebär att vissa uppdrag ligger fast långa perioder medan andra tillkommer, förändras eller försvinner efter en tid. Som medarbetare på Enheten för Agenda 2030 behöver du därför vara nyfiken på nya uppdrag, flexibel och utvecklingsorienterad.

Som strateg inom energi- och klimat kommer du ha arbetsuppgifter som innebär att:  - Tillsammans med kollegor på enheten samordna och stödja länets aktörer, kommuner, regionen och näringsliv, i energi- och klimatomställningen
- Arbeta med och bidra till utvecklad regional energiplanering
- Arbeta med att analysera data/statistik, ta fram prognoser och framtidsscenarion
- Bidra med expertkunskap i arbetet med energifrågor internt och externt
- Tillsammans med kollegor arrangera kunskapshöjande insatser för målgruppen
- Bidra till samverkan och samordning inom sakområdet, enheten, samt tvärsektoriellt
- Arbeta i eller vara projektledare inom olika projekt som vi har ansvar för – nationellt och regionalt
- Arbeta med energisystem ur ett helhetsperspektiv med hänsyn till sociala, ekonomiska och miljömässiga dimensionerna inom Agenda 2030
- Arbeta med revidering och framtagande av strategier, färdplaner, hantering av remisser och rapporteringar

Arbetet innebär många kontakter inom Länsstyrelsen samt med regionala och lokala aktörer i Dalarna. Dina arbetsuppgifter kan komma att utvecklas utifrån förändring i uppdrag/projekt och den kompetens du bidrar med.

Kvalifikationer
Krav

Vi söker dig som har för anställningen relevant universitets- eller högskoleexamen företrädesvis inom energi- eller klimatområdet, så som civilingenjör eller högskoleingenjör inom, energisystem eller energiteknik, miljövetare, samhällsvetenskap eller annan utbildning som kan bedömas likvärdig. Vi ser gärna att din utbildningsbakgrund och erfarenhet har gett dig en god kunskap till att arbeta med samordning, utveckling, styrning och utvärderingen av samhällets energisystem.
Du har B-körkort. 

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på Länsstyrelse/annan myndighet inom energi- och klimatområdet, projektledning och/eller förändrings- eller samverkansledning.

Personliga egenskaper

Din förmåga att vara en god representant för Länsstyrelsen är central. Du är flexibel, kommunikativ, självgående och har lätt för att samarbeta med andra. Vi strävar efter ett nära samarbete inom Enheten för Agenda 20230 och myndigheten i stort. Vi ser därför gärna att du har stort intresse för hållbar utveckling, i synnerhet för energi- och klimatfrågor, samt bidrar till ett gott arbetsklimat.

Det är också viktigt att du arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och referenser 

Välkommen in med din ansökan!

Villkor
Intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning 

Länsstyrelsen i Dalarnas län arbetar för att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.Länsstyrelsen i Dalarnas län har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.Vi kan erbjuda medflyttarservice via rekryteringslots Dalarna. Visa mindre

Nu söker vi en vattensamordnare till Falu kommun!

Ansök    Jul 18    Falu kommun    Miljö- och klimatstrateg
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Världsarvet Falun består av vackra omgivningar med sjöar, grönska och arvet från den stora koppargruvan. Falun har ett rikt utbud av idrott och friluftsliv samt närhet till fjällen. Kommunen passar alla med en blandning av stadsliv och naturliv och möjligheter till shopping och friluftsaktiviteter året om. 

Vill du ha ett stimulerande uppdrag där du i samverkan med andra får en aktiv roll i Falu kommuns samhällsutveckling? Är du dessutom intresserad av att vara med och forma en ny tjänst? Då kan du vara den vi söker! Vi kan erbjuda dig en trevlig arbetsplats med öppet klimat som inspirerar till utveckling, arbetsglädje och effektivitet.

Falu kommun söker nu en vattensamordnare! Som vattensamordnare kommer du att arbeta brett med vattenfrågor i Falu kommun. Du kommer att ha en viktig roll där du stöttar miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens olika funktioner i olika vatten och avloppsrelaterade frågor, inklusive dagvatten.  

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar med kommunens fysiska utveckling både i staden och landsbygdsdelarna av kommunen. Vårt uppdrag är att utveckla Falun till ett hållbart samhälle och tillgodose behovet av goda livsmiljöer. På avdelningen Hållbarhet och planering, där tjänsten är placerad, arbetar vi med utvecklingsfrågor som fysisk planering, trafikplanering, naturvård/rekreation och miljöarbete för ett större Falun.

Som vattensamordnare inom Falu kommun får du arbeta i en kulturstad med fantastiska miljöer, unik stadskärna, levande landsbygd och världsarvsstatus.

Välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som vattensamordnare hos oss kommer du vara med och arbeta för en långsiktigt hållbar vattenförvaltning. Med utgångspunkt från kommunens översiktsplan, vattenmyndighetens åtgärdsprogram och gällande lagstiftning ska du vara med och driva vattenarbetet framåt. Arbetet handlar dels om att ta fram, implementera och följa upp strategiska dokument, dels att ansvara för att genom utvecklingsarbete driva de strategiska vattenfrågorna framåt i kommunen. Som vattensamordnare kommer du även att samordna och tydliggöra kommunens ansvar inom vattenrelaterade frågor inom plan- och bygglagens och miljöbalkens områden, vilket bland annat kan innebära deltagande i översiktsplanering och detaljplanering. Eftersom tjänsten är ny så finns möjligheter att vara med och forma den. 

Inledningsvis kommer du att revidera kommunens VA-plan. Du kommer även att hålla ihop kommunens dagvattenplanering och du agerar som sakkunnig i dessa frågor.

I din roll som vattensamordnare har du nära samverkan med interna och externa intressenter. Du kommer också att ha kontakt med havs- och vattenmyndigheten samt med länsstyrelsen i deras arbete med vattenförvaltningen. Arbetsuppgifterna kan även komma att inkludera projektledning och att svara på remisser från myndigheter och organisationer.

KVALIFIKATIONER
För rollen krävs:

- Masterexamen från utbildning inom samhällsbyggnad, energi och miljö eller Naturresursteknik med inriktning mot miljö och vatten. Alternativt annan relevant högskoleutbildning i kombination med flerårig erfarenhet av arbete med miljö-, natur- eller vattenfrågor som vi bedömer som likvärdigt.

- Du har goda kunskaper om lagstiftning som rör vatten så som plan- och bygglagen, EU:s vattendirektiv samt miljöbalken och tillhörande förordningar.

- B-körkort

- God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarstagande, självständig och tar egna initiativ. Du behöver ha god samarbetsförmåga, vara tydlig i din kommunikation och ha ett strategiskt och strukturerat arbetssätt. Du har förmågan att förmedla komplexa sakfrågor på ett begripligt sätt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vidare krävs att du har förmågan att se saker ur ett helhetsperspektiv och har god analysförmåga. 

Meriterande kvalifikationer

-  Erfarenhet från liknande roll inom offentlig verksamhet

-  Erfarenhet av arbete med VA-planering och dagvattenutredningar

-  Erfarenhet av framtagande av dagvattenplaner, strategier eller motsvarande

-  Erfarenhet av projektledning

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att bli aktuellt i inledningsskedet om sökande och arbetsgivare kommer överens om det. 

Falu kommun tillämpar årsarbetstid och erbjuder även möjlighet till justering av sysselsättningsgrad, semesterväxling och visst distansarbete.

Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

UPPLYSNINGAR

Anna Perols, avdelningschef: 023-829 33, [email protected]

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

SACO, Ulrika Bergman: 023-827 74, [email protected] 

Vision, Christina Johansson: 023-821 10, [email protected] 

ÖVRIGT

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. 

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. Även arbetsprov kan bli aktuellt. 

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Kontaktinformation
Anna Perols, Avdelningschef

Arbetsplats

 Falun Visa mindre

Energi- och klimatrådgivare/ miljöutredare

Ansök    Apr 14    Falu kommun    Miljö- och klimatstrateg
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

På miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen är vi stolta över att tillsammans jobba för bästa möjliga vardag för kommunens invånare, företagare och besökare. Förvaltningen har mer än 100 medarbetare som samarbetar för att skapa goda livsmiljöer för Faluborna. Vi arbetar med den fysiska utvecklingen både i staden och i landsbygdsdelarna av vår kommun. Vårt uppdrag är att utveckla Falun till ett hållbart samhälle och tillgodose behovet av goda livsmiljöer. Vi har tillsammans en mycket bred kompetens och uppdragen ger spännande utmaningar som genomförs i samspel med våra beslutande politiker.

På avdelningen Hållbarhet och planering arbetar vi med utvecklingsfrågor inom fysisk planering, trafikplanering, naturvård/rekreation och miljö/energi för ett större Falun. Vårt uppdrag sker i samverkan med andra inom och utom kommunorganisationen.

Har du ett starkt engagemang för energifrågor? Vill du vara med och utveckla Falun till en fossilfri kommun där det är lätt att leva energiintelligent? Vi söker nu en vikarie till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Vi söker dig som med entusiasm vill öka kunskapen om energibesparing och energieffektivisering hos privatpersoner, företag och olika organisationer.

Välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som energi- och klimatrådgivare erbjuder du rådgivning via e-post och telefon inom energianvändning, förnyelsebar energi, solceller mm. Du svarar tydligt och pedagogiskt på frågor om exempelvis uppvärmning, isolering, solceller och energieffektivisering.

För att nå energi- och klimatmålen arbetar du även proaktivt genom att på olika sätt informera inom energifrågor, exempelvis via mässor, informationsmöten och hos företag.

Du kan också bli delaktig i framtagandet av en uppdaterad version av kommunens Energi- och klimatprogram eller i andra utredningar/aktiviteter inom miljöområdet.

KVALIFIKATIONER
För rollen krävs:

- Högskoleingenjörsexamen med inriktning mot byggteknik-, energi och klimat, eller annan högskoleexamen som bedöms likvärdig, alternativt minst tre års erfarenhet inom energi- och klimatrådgivning

- God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

- B-körkort

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är bra på att skapa en god kontakt med människor och anpassar ditt sätt att kommunicera och förmedla budskap till mottagaren. Du behöver tala klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten men även inför små och stora grupper. I och med att arbetet i många delar är självständigt behöver du vara drivande, strukturerad, självgående och kunna ansvara för att dina arbetsuppgifter blir slutförda. Du behöver därav trivas med att arbeta både självständigt men även kunna arbeta i grupp. 

MERITERANDE KVALIFIKATIONER

- Erfarenhet av energi- och klimatrådgivning 

- Energimyndighetens grund- och fortsättningsutbildningar för energi- och klimatrådgivare

- Erfarenhet av ett processinriktat arbetssätt.

- Digital kompetens

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Vikariat på heltid med tillträde 1/6 - 22 eller enligt överenskommet och 9 månader från startdatum.

Kopior på betyg och intyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

UPPLYSNINGAR

Anna Perols, avdelningschef Hållbarhet och planering, 023-829 33

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Ulrika Bergman, SACO, 023 – 827 74

Christina Johansson, Vision – 023 - 821 10

ÖVRIGT

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected].

Kontaktinformation
Anna Perols, Avdelningschef

Arbetsplats Visa mindre

Miljömålssamordnare

Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande. R... Visa mer
Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.

Riksdagen har beslutat om en samlad miljöpolitik för ett hållbart Sverige. Det övergripande målet för miljöpolitiken är att till nästa generation lämna över ett samhälle där de stora miljöproblemen i Sverige är lösta, utan att orsaka ökade miljö- och hälsoproblem utanför Sveriges gränser. Detta övergripande mål kallas generationsmålet. Utöver generationsmålet finns 16 nationella miljökvalitetsmål med preciseringar samt etappmål.

Länsstyrelsen har i uppdrag att verka för att miljömålen nås och att föreslå åtgärder för miljöarbetets utveckling. Uppdraget innefattar årlig uppföljning av miljömålen, att ta fram regionala åtgärdsprogram och att stötta länets kommuner i deras miljöarbete. En annan viktig del är att verka för att miljömålen får genomslag i den lokala och regionala samhällsplaneringen och i det regionala tillväxtarbetet.

I Åtgärdsprogram 2018–2022 till Dalarnas miljömål samlas många insatser för miljön som görs av länets aktörer inom ett flertal olika sektorer. Under 2022 görs en sista uppföljning av programmet parallellt med framtagandet av ett nytt.

ARBETSUPPGIFTER
Som miljömålssamordnare ansvarar du för att
•Samordna den årliga regionala uppföljningen av miljömålen
•Samordna uppdatering av miljömålens indikatorer
•Verka för att stötta kommunerna i deras arbete för miljömålen
•Samordna uppföljningen av Åtgärdsprogram 20182022 till Dalarnas miljömål
•Utveckla kommande åtgärdsprogram i samverkan med dina arbetskamrater
•I samverkan med andra aktörer utveckla arbetet och sprida kunskap om miljöförhållandena i
Dalarna
Arbetet innebär många kontakter inom Länsstyrelsen samt med regionala och lokala aktörer i Dalarna.

KVALIFIKATIONER
Krav:
- Universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot företrädesvis inom klimat- och miljöområdet, hållbar utveckling eller motsvarande utbildning/erfarenhet som kan bedömas likvärdig.

Meriterande::
- Erfarenhet av samordning och av arbete i processer med många intressenter.
- God förmåga att organisera och leda möten.
- Arbetat med liknande frågor relaterat till miljömålssystemet och/eller erfarenhet av miljömålsuppföljning
- Erfarenhet av arbete på Länsstyrelse/annan myndighet

Personliga egenskaper:
-Du är välorganiserad och har ett strukturerat arbetssätt, är engagerad och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.
-Du delar vårt intresse för samhällsfrågor och miljöfrågor och bidrar till ett gott arbetsklimat.
-Det är också viktigt att du arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden.
-Du är engagerad och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer och hittar därigenom gemensamma lösningar.
-Som person är du driftig och initiativrik, du har god organisatorisk förmåga, kan arbeta snabbt och självständigt och har lätt för att samarbeta och kommunicera på ett trovärdigt sätt på svenska, i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid referenser.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar för att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen.
Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.

Vi kan erbjuda medflyttarservice via rekryteringslots Dalarna. Visa mindre

Nu söker vi miljökonsult till globalt företag i Falun!

Just nu söker vi på Framtiden AB efter dig som är i början på din karriär och vill arbeta som Miljökonsult! Det är till en av våra samarbetspartners i Falun som är ett globalt bolag inom analys och teknik, som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom hus och industri, transport och infrastruktur samt inom miljö och energi. Låter det spännande? Vänta inte med din ansökan skicka in den redan idag eller tipsa en vän! DINA ARBETSUPPGIFTER... Visa mer
Just nu söker vi på Framtiden AB efter dig som är i början på din karriär och vill arbeta som Miljökonsult! Det är till en av våra samarbetspartners i Falun som är ett globalt bolag inom analys och teknik, som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom hus och industri, transport och infrastruktur samt inom miljö och energi.
Låter det spännande? Vänta inte med din ansökan skicka in den redan idag eller tipsa en vän!

DINA ARBETSUPPGIFTER
I den här rollen som Miljökonsult kommer man att vara med och arbeta i små och stora projekt och hantera frågor kring masshantering. Man kommer att arbeta som utredare med fokus mot överskottsmassor, arbetsuppgifterna består bland annat av att göra utredningar utifrån lagstiftningen gällande avfallshantering samt logistik och samordning. Det är viktigt att du är intresserad av miljöfrågor, det här arbetet handlar om att skapa ett cirkulärt och hållbart samhälle. Man tar vara på och man hushåller med naturresurserna som man arbetar med.
I den grupp du kommer att tillhöra finns det kompetenser inom förorenad mark, vägteknik och geo teknik vilket möjliggör en bredare uppdrags portfölj och utveckling. Man arbetar till största del mot staten men man gör även utredningar åt privata aktörer.

OM FÖRETAGET
Vår samarbetspartner är ett välkänt globalt företag som arbetar med analys och teknik och erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling. Detta företag är med och utvecklar kreativa och hållbara tekniska lösningar för vårt samhälle! Det är ett av Sveriges och världens största teknikkonsultbolag.
Mer information om företaget ges vid en eventuell intervju!

DIN PROFIL
För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du är intresserad av att vilja utvecklas inom ditt arbetsområde och inte är rädd för att ta dig an utmaningar som ligger utanför just ditt område. Som person är det viktigt att du är framåt drivande, affärsmässig och teknikkunnig. Det kommer att läggas en stor vikt
vid din personlighet och det är bra att vara öppen och prestigelös.

KOMPETENSKRAV
* Eftergymnasialutbildning YH/högskole- eller civilingenjör inom t.ex. Geovetenskap, väg och mark, mark och vatten eller miljövetenskap.
* Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
* B-körkort.


MERITERANDE
* Högskola- Civilingenjörsexamen.
* Engelska i tal och skrift.
* Erfarenhet inom samhällsbyggnad eller entreprenad.

OM OSS
Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.
Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.

VILLKOR
Startdatum: Enligt överenskommelse
Ort: Falun
Arbetstider: 8-17
Omfattning: 100% Visa mindre

Länsstyrelsen Dalarna söker nu en Energi - och klimatstrateg

Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande. L... Visa mer
Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.

Länsstyrelserna ska med ett långsiktigt perspektiv främja, samordna och leda det regionala arbetet med att förverkliga regeringens politik avseende energiomställning och minskad klimatpåverkan. I Dalarna sker samordning främst genom nätverket Energiintelligent Dalarna och de grupper, processer och projekt som är associerade med nätverket. Utgångspunkten för detta arbete är Dalarnas Energi- och klimatstrategi.
Arbetet med att främja omställningen sker genom att ta fram kunskapsunderlag, ordna workshop och söka och driva projekt samt genom arbetet med investeringsstödet Klimatklivet.

Länsstyrelsens insatser inom området samordnas av Enheten för Agenda 2030 som tillhör Avdelningen för hållbar utveckling. Enheten för Agenda 2030 har f.n. 28 medarbetare som arbetar för en ekologisk, ekonomisk och social hållbar utveckling


ARBETSUPPGIFTER
I din roll som Energi- och klimatstrateg kommer du att arbeta för att de nationella energi- och klimatmålen får genomslag i Dalarna. Utifrån samverkan med aktörer i Dalarna och din kompetens bidrar du till ökat engagemang och fler insatser som bidrar till en hållbar utveckling Agenda 2030.

Dina arbetsuppgifter kan komma att variera. Du kan exempelvis arbeta som förändrings-/samverkansledare, mötesorganisatör, skriva strategiska dokument och vara handläggare för Klimatklivet. Arbetet sker i nära dialog med andra Energi- och klimatstrateger och med Miljömålssamordnarna. Arbetet innebär många kontakter inom Länsstyrelsen samt med regionala och lokala aktörer i Dalarna.


KVALIFIKATIONER
Du har högskole-/universitetsutbildning, eller motsvarande erfarenheter, med inriktning mot energi och klimat, miljö eller hållbarhet.

Du har goda kunskaper om energisystemet och om behov av insatser för minskad klimatpåverkan.

Det är meriterande om du har:
- förmåga att prioritera insatser strategiskt,
- erfarenhet av arbete i processer med många intressenter
- god förmåga att leda workshops och möten.
- erfarenhet från arbete inom Länsstyrelse eller annan statlig förvaltning

Som person är du driftig och initiativrik, du har god organisatorisk förmåga. Du kan arbeta snabbt och självständigt samt har lätt för att samarbeta och kommunicera på ett trovärdigt sätt på svenska, i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser.


ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar för att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter.

Vi kan erbjuda medflyttarservice via rekryteringslots Dalarna.

Vi tar gärna emot samtal av dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster Visa mindre

Länsstyrelsen Dalarna söker en Miljö - och klimatstrateg

Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande. L... Visa mer
Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.

Länsstyrelserna ska med ett långsiktigt perspektiv samordna och leda det regionala arbetet med att förverkliga regeringens politik avseende minskad miljö och klimatpåverkan.
Länsstyrelsen samordnar och följer årligen upp miljömålen, generationsmålet samt det arbete för att nå målen som görs i länet. Åtgärdsarbetet beskrivs och drivs genom - Åtgärdsprogram 2018-2022 till Dalarnas miljömål.

Miljömålssamordningen ansvarar för att åtgärderna i programmet följs upp och ska verka för ett intensifierat miljöarbete i hela länet.
Länsstyrelsens insatser inom området samordnas av Enheten för Agenda 2030 som tillhör Avdelningen för hållbar utveckling.

Enheten för Agenda 2030 har f.n. 28 medarbetare som arbetar för en ekologisk ekonomisk och social hållbar utveckling. Som miljö- och klimatstrateg arbetar du specifikt för god och hälsosam miljö genom att med miljömål och miljölagstiftning som redskap:
• sprida kunskap om miljöförhållandena i Dalarna
• identifiera och ta initiativ till miljöåtgärder
• stimulera till nytänkande som driver miljöarbetet framåt.

ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter kan komma att variera. Du kan exempelvis arbeta som förändrings-/samverkansledare, mötesorganisatör, skriva strategiska dokument och vara handläggare för Klimatklivet. Arbetet sker i nära dialog med tre andra Energi- och klimatstrater. Arbetet innebär många kontakter inom Länsstyrelsen samt med regionala och lokala aktörer i Dalarna.

KVALIFIKATIONER
Du har högskole-/universitetsutbildning, eller motsvarande erfarenheter, med inriktning mot kemi, biologi, miljö och klimat, kommunikation eller förändringsledning.

Du har goda kunskaper om miljö och biologi systemet och om behov av insatser för minskad klimatpåverkan.

Det är meriterande om du har:
- förmåga att prioritera insatser strategiskt,
- har erfarenhet från forskning,
- har erfarenhet av projektledning och av arbete i processer med många intressenter
-biologiska kunskaper
-erfarenhet från arbete inom Länsstyrelse eller annan statlig förvaltning

Som person är du driftig och initiativrik, du har god organisatorisk och analytisk förmåga, kan arbeta snabbt och självständigt och har lätt för att samarbeta och kommunicera på ett trovärdigt sätt på svenska, i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar för att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter.

Vi kan erbjuda medflyttarservice via rekryteringslots Dalarna.

Vi tar gärna emot samtal av dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Energistrateg - uppdragsledare

Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från den statliga värdegrunden. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en erfaren strukt... Visa mer
Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från den statliga värdegrunden.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren strukturerad och driven energi- och klimatstrateg som ska leda vårt strategiska arbete inom området. Vi erbjuder en spännande tjänst där du är delaktig, och en viktig länk, i länets utveckling tillsammans med många kunniga experter.
Hos oss erbjuds du utmanande arbetsuppgifter i en stimulerande arbetsmiljö. Tjänsten är placerad inom enheten Agenda 2030. Länsstyrelsens energi och klimatarbete Energi och klimat är ett av Länsstyrelsens prioriterade strategiska områden vars huvudmål är att bidra till genomförandet av länets energi- och klimatstrategi samt en ökad klimatanpassning i länets kommuner och verksamheter.

Länsstyrelsens energi och klimatarbete
Energi intelligent Dalarna, EID är den sammanhållande struktur för vårt energi och klimatarbete och har deltagare från både näringsliv och offentliga aktörer. EID drivs gemensamt av Länsstyrelsen och Region Dalarna vilket bidrar till goda förutsättningar till att nå måluppfyllelse. EID leds av landshövding.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för att operativt samordna Länsstyrelsens strategiska område energi och klimat samt klimatanpassning. Du kommer att vara föredragande i EIDs styrgrupp.
Du kommer att leda en samordningsgrupp där du är delaktig i att driva det arbetet framåt, bl a genom att förbereda möten, organisera inkomna uppdrag, bistå ordföranden och enhetschef i praktiska frågor. I tjänsten ingår även att svara på remisser och göra rapporteringar, ansöka om projektmedel och driva projekt samt delta i övriga arbetsuppgifter inom energi- och klimat. Tjänsten innebär många kontaktytor internt på Länsstyrelsen och med regionen, kommuner, näringsliv samt samverkan mellan länsstyrelser. Du ska därför ha praktisk erfarenhet av kvalificerad process/ projektledning och god kännedom om både näringsliv samt politiskt styrda organisationer.


KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig med universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot företrädesvis inom klimat- och miljöområdet, hållbar utveckling eller motsvarande utbildning/erfarenhet som kan bedömas likvärdig.
• Flerårig erfarenhet av mer strategisk kvalificerad process och/eller projektledning inom energi och klimatområdet med tydligt målfokus.
• God förmåga att initiera och leda process och/eller projektarbete med uppföljning och analys av resultat.
• Kännedom om politiskt styrda organisationer och god förståelse för näringslivets förutsättningar.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och vana av att göra muntliga föredragningar och presentationer.
• Van användare av office-paketet och andra administrativa verktyg.
Vi ser gärna också att du är utbildad inom projektledning och/eller att leda utan att vara chef.

Personliga egenskaper:
Som person är du positiv och drivande med förmåga att arbeta självständigt.
Du har även förmåga att planera, strukturera och arbetar bra både enskilt och i grupp.
Du är lyhörd, pedagogisk och effektiv och drivs av att uppnå resultat.
Du är engagerad och inspirerande och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer och hittar därigenom gemensamma lösningar.
Du delar vårt intresse för samhällsfrågor och utvecklingsarbete och bidrar till ett gott arbetsklimat. Det är också viktigt att du arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Anställningen är visstid till 2021 06 30 men beroende på beslut kan tjänsten komma att övergå till en tillsvidareanställning.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Länsstyrelsen arbetar för att erbjuda en attraktiv som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre