Lediga jobb som Turistvärd/Turistvärdinna i Falun

Se lediga jobb som Turistvärd/Turistvärdinna i Falun. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Falun som finns hos arbetsgivaren.

Sommarvärd Falu Gruva

Inför högsäsongen 2023 söker vi ett antal nya medarbetare. Här vid Falu Gruva får du skapa historia varje dag – vi väcker liv i århundraden som passerat på den här platsen med tusen år av historia. Arbetsuppgifterna är omväxlande och kreativa samtidigt som de är utvecklande och lärorika. Vi söker dig som är flexibel och känner dig bekväm med följande roller: guide under jord i gruvan med ansvar för en grupp besökare, receptionist, museipersonal, butikspers... Visa mer
Inför högsäsongen 2023 söker vi ett antal nya medarbetare.
Här vid Falu Gruva får du skapa historia varje dag – vi väcker liv i århundraden som passerat på den här platsen med tusen år av historia. Arbetsuppgifterna är omväxlande och kreativa samtidigt som de är utvecklande och lärorika.
Vi söker dig som är flexibel och känner dig bekväm med följande roller: guide under jord i gruvan med ansvar för en grupp besökare, receptionist, museipersonal, butikspersonal och förare av vårt eltåg ”Lilla Gruvtåget”. Rekommenderad ålder på sökande är 18 år och talar flytande svenska och engelska men gärna även tyska eller andra språk.
Tidigare erfarenhet av kassa, butik och B-körkort är meriterande.
Gillar du teater?
Vi söker dig som vill flytta in våra gruvarbetarbostäder, från 1890-talet och 1950-talet. Du tillbringar hela arbetspasset i roll och interagerar med besökarna och de andra familjemedlemmarna. Erfarenhet av skådespeleri, lajv, historiskt återskapande eller annat är meriterande. Förutom arbete i roll ingår även arbetsuppgifter i reception och att köra vårt eltåg.
Om vår högsäsong
Vår högsäsong sträcker sig från vecka 25 till vecka 33. Vi söker dig som vill och kan jobba vecka 27-vecka 33. Under de veckor som arbetet varar beviljas inga extra ledigheter. Nyanställda vid Falu Gruva får digital utbildning inför sommaren under våren samt under v.24 på plats. Närvaro vid utbildningen är obligatorisk.
OBS: Vi förväntar oss att alla som anställs vid Falu Gruva är fullvaccinerade mot covid-19 för att minska risken för smittspridning.
Så här ansöker du
Fyll i formuläret på vår webbplats: www.falugruva.se/jobba-hos-oss
Frågor?
Mejla rekryteringsansvarig Johanna Lindén Nybelius på: [email protected] Visa mindre

Sommarvärd Falu Gruva

Under högsäsong, i första hand juni till augusti, ökar antalet besökare och därmed antalet medarbetare vid Falu Gruva. Nu söker vi dig som vill ta hand om våra besökare och väcka liv i historien både under och ovan jord. Falu Gruva är en spännande plats – här finns tusen år av historia bevarad – och som medarbetare hos oss är ett av dina viktigaste uppdrag att ge våra besökare en upplevelse av allt som hänt här genom många århundraden. En vanlig dag unde... Visa mer
Under högsäsong, i första hand juni till augusti, ökar antalet besökare och därmed antalet medarbetare vid Falu Gruva. Nu söker vi dig som vill ta hand om våra besökare och väcka liv i historien både under och ovan jord.

Falu Gruva är en spännande plats – här finns tusen år av historia bevarad – och som medarbetare hos oss är ett av dina viktigaste uppdrag att ge våra besökare en upplevelse av allt som hänt här genom många århundraden.
En vanlig dag under högsäsong är det hundratals besökare som följer med under jord i gruvan och vi månar om att de ska känna sig trygga och väl omhändertagna. Därför är det viktigt att du gillar att träffa nya människor och trivs med rollen som värd på plats.
Här följer en beskrivning av de två områden, ovan jord och under jord, där vi behöver medarbetare inför högsäsongen 2021. Ange i ansökan vilket av alternativen du är intresserad av.

UNDER JORD
Besöksgruvan
Som guide under jord i Falu Gruva leder du grupper av besökare och förmedlar gruvans historia. Vi har visningar på både engelska och svenska. Varje visning tar en timme och omfattar cirka 600 trappsteg. Tidigare erfarenhet av historiska besöksmål och guidning är meriterande.
Alla våra gruvguider jobbar delvis i Besökscentret eller Visitors center, med att möta och informera besökare, sälja biljetter och hjälpa kunder i Gruvbutiken. Erfarenhet av kassa- och servicearbete är meriterande.

OVAN JORD
I arbetet ovan jord ingår samtliga av nedan beskrivna arbetsuppgifter. Dessutom kan en del arbetsuppgifter under jord i besöksgruvan tillkomma.


Gruvmuseet
Som receptionist i museet säljer du biljetter, informerar besökare och kontrollerar utställningarna. Som museivärd möter du besökarna och berättar om utställningarna.
Lilla Gruvtåget
Ett eltåg som kör rundturer på området och bemannas av en förare som informerar besökarna om sevärdheter. B-körkort eller annan körvana är meriterande.
Erikssons stuga
Erikssons stuga är en gruvarbetarbostad som håller öppet under sommaren. För att levandegöra historien bemannas bostaden av aktörer som spelar en rad roller i en gruvarbetarfamilj vid 1800-talets slut. Det innebär bland annat att prata med besökare, sköta höns och andra djur och delta i korta dramatiserade scener. Erfarenhet av lajv, skådespeleri och historiskt återskapande är meriterande.

Formella krav:
Du ska vara minst 18 år.
Goda kunskaper i svenska och engelska, ytterligare språk är meriterande.

Tidsperiod:
Högsäsongen är uppdelad i två perioder:
A (vecka 25-31)
B (vecka 27-32)
Meddela i ansökan om du är intresserad av att jobba A, B eller båda perioderna. Vi förutsätter att du kan arbeta under hela den period du ansöker om och vi ger inga ledigheter under perioden.

Utbildning:
För nyanställda är det en obligatorisk utbildning den 17-18 april, denna hålls digitalt, samt v. 24 på plats i Falun. Visa mindre

Museivärd

Dalarnas museum är länsmuseum i Dalarna och en plats för kunskap, med kulturhistoria som specialgren. Dalarnas museum samlar, vårdar, undersöker och visar föremål, berättelser och kunskaper om kulturmiljöer som beskriver hur människor i Dalarna har levt, bott, nyttjat och rört sig i landskapet. Från forntid till nutid. Dalarnas museum söker Museivärd Dalarnas museum är ett länsmuseum som i sina utställningar visar föremål och konst från hela Dalarna. Föru... Visa mer
Dalarnas museum är länsmuseum i Dalarna och en plats för kunskap, med kulturhistoria som specialgren.
Dalarnas museum samlar, vårdar, undersöker och visar föremål, berättelser och kunskaper om kulturmiljöer som beskriver hur människor i Dalarna har levt, bott, nyttjat och rört sig i landskapet. Från forntid till nutid.
Dalarnas museum söker
Museivärd
Dalarnas museum är ett länsmuseum som i sina utställningar visar föremål och konst från hela Dalarna. Förutom den publika delen spänner vår verksamhet spänner över många arbetsfält, allt från arkeologi till byggnadsvård och insamling av föremål. Vi söker nu en museivärd till vårt besöksmål i Falun.
Om jobbet:
Dina arbetsuppgifter kommer variera, men framförallt bestå av att möta och informera besökare i museets reception, sköta museets butik och kassa samt genomföra enklare guidningar i museets utställningar på såväl svenska som engelska. Du ska även vara behjälplig vid museets programverksamhet.
Visstidsanställning från 1 februari 2022 till 31 januari 2023, med chans till förlängning.
Omfattning: Deltid 75 %
Arbetstiderna kommer variera, arbete under lördagar och söndagar förekommer.
Kunskaper och egenskaper vi söker:
Du ska vara en öppen person som gillar att möta människor och att arbetsdagarna kan se olika ut. Du ska ha förmågan att snabbt överblicka situationer och kunna ställa om när så krävs för att visa ett gott värdskap. Du är ett av museets ansikten utåt och vi värderar därför ditt sätt att bemöta människor och dina personliga egenskaper att kunna ge besökare god information och en bra upplevelse, även om du inte är expert på de olika ämnen som museet behandlar i sina utställningar.
Du ska kunna tala svenska och engelska obehindrat.
Du ska vara över 18 år.
Du bör ha erfarenhet av värdskap och service samt intresse för och viss kunskap om Dalarnas kultur och historia. Vi ser gärna också att du kan fler språk utöver svenska och engelska. Det är meriterande om du även är kunnig inom AV- och streamingteknik.
Vid frågor kontakta:
Vo-chef Publika: Anna Lögdqvist, [email protected]
Skicka din ansökan till: [email protected]
Märk ansökningen ”Museivärd”
Sista ansökningsdag 19 december. Vi kommer gå igenom ansökningarna varefter de kommer in och kan komma att genomföra intervjuer löpande under hela ansökningstiden. Visa mindre

Museivärdar

Dalarnas museum är länsmuseum i Dalarna och en plats för kunskap, med kulturhistoria som specialgren. Dalarnas museum samlar, vårdar, undersöker och visar föremål, berättelser och kunskaper om kulturmiljöer som beskriver hur människor i Dalarna har levt, bott, nyttjat och rört sig i landskapet. Från forntid till nutid. Vi söker nu tre museivärdar inför sommarsäsongen till vårt besöksmål i Falun. Dina arbetsuppgifter kommer variera, men framförallt bestå a... Visa mer
Dalarnas museum är länsmuseum i Dalarna och en plats för kunskap, med kulturhistoria som specialgren.
Dalarnas museum samlar, vårdar, undersöker och visar föremål, berättelser och kunskaper om kulturmiljöer som beskriver hur människor i Dalarna har levt, bott, nyttjat och rört sig i landskapet. Från forntid till nutid.
Vi söker nu tre museivärdar inför sommarsäsongen till vårt besöksmål i Falun.
Dina arbetsuppgifter kommer variera, men framförallt bestå av att möta och informera besökare i museets reception, sköta museets butik och kassa samt genomföra guidningar i museets utställningar på såväl svenska som engelska.
Kunskaper och egenskaper vi söker:
Du ska vara en öppen person som gillar att möta människor och att alla arbetsdagar ser olika ut. Du ska ha förmågan att snabbt överblicka situationer och kunna ställa om när så krävs för att visa ett gott värdskap. Du är museets ansikte utåt och vi värderar därför ditt sätt att bemöta människor och dina personliga egenskaper att kunna ge besökare god information och en bra upplevelse även om du inte är expert på de olika ämnen som museet behandlar i sina utställningar.
Det är meriterande om du har erfarenhet av värdskap och service, framförallt inom turism och inom något kulturhistoriskt område. Du har kunskap om samt intresse för Dalarnas kultur och historia. Det är också meriterande om du kan fler språk utöver svenska och engelska.
Visstidsanställning från 1 juni - 31 augusti 2020
Arbetstiderna kommer variera, arbete under lördagar och söndagar förekommer.
Du ska vara över 18 år. Visa mindre