Lediga jobb som IT-samordnare i Falun

Se lediga jobb som IT-samordnare i Falun. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Falun som finns hos arbetsgivaren.

IT-samordnare till Vårdinformationssystem, Falun

Ansök    Feb 6    REGION DALARNA    IT-samordnare
Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Regionstyrelsens förvaltning består av regionledning och stödfunktioner inom exempelvis administration, personal, ekonomi och IT. Vi stödjer regionens övergripande förtroendemannaorganisation, tjänstemannaledningen och samtliga kärnverksamheter i regionen. Från Regionstyrelsens förvaltning sköts också regionens regionalpoliti... Visa mer
Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Regionstyrelsens förvaltning består av regionledning och stödfunktioner inom exempelvis administration, personal, ekonomi och IT. Vi stödjer regionens övergripande förtroendemannaorganisation, tjänstemannaledningen och samtliga kärnverksamheter i regionen. Från Regionstyrelsens förvaltning sköts också regionens regionalpolitiska engagemang. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i en stor organisation där varje del har en viktig samhällsfunktion för Dalarnas medborgare.
Medicinsk Teknik och IT (MIT) består av cirka 170 personer som ansvarar för att stödja regionen i den digitala utvecklingen, den dagliga leveransen av IT och medicinsk teknik samt verksamhetsutveckling med stöd av IT. Region Dalarna är mitt i införandet av ett nytt huvudjournalsystem, tillsammans med flera andra regioner i Sverige. Denna resa är naturligtvis jättespännande, och till förvaltningen av vårdinformationssystem söker vi nu en IT-samordnare.


IT-samordnare till Vårdinformationssystem, Falun

Arbetsuppgifter

Förvaltningen av vårdinformationssystem arbetar med Region Dalarnas huvudjournalsystem och närliggande system. I din roll som IT-samordnare agerar du länken mellan den verksamhetsnära och tekniska förvaltningen, där du stödjer förvaltningsledare samt förvaltningsledare-IT.
Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat att samla in tekniska krav och behov. Du kommer även planera och administrera förvaltningsaktiviteter på uppdrag av förvaltningsledare-IT. Arbetet innefattar också kvalitetssäkring, testning samt att hantera och koordinera inkomna incidenter. Tillsammans med förvaltningsledare-IT säkerställer du att IT-komponenterna är tillgängliga för hälso- och sjukvården, enligt överenskommen nivå. Rollen innebär också att du kommer ha många kontaktytor och samverka med såväl interna som externa intressenter.

Övrig information

Kvalifikationer

Vi söker dig som
har utbildning inom IT eller liknande utbildning som kan anses likvärdig.
aktuell arbetslivserfarenhet från en samordnande roll.
har minst 2 års erfarenhet av att arbeta med förvaltning av IT-system.
har erfarenhet av förändringshantering i IT-miljöer.
har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
behärskar teknisk engelska för att kunna kommunicera muntligt och skriftligt.

Det är meriterande om du
har erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvården.
har erfarenhet av systemförvaltning inom större organisation eller offentlig verksamhet.
har utbildning eller erfarenhet av för tjänsten relevant lagstiftning som t.ex. personuppgiftslagen (PUL), patientdatalagen (PDL) och dataskyddsförordningen (GDPR).
har utbildning eller erfarenhet av ITIL eller annat IT-ramverk, t.ex. "ITIL Change".

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att vara framgångsrik i detta arbete bör du ha goda kommunikativa och pedagogiska egenskaper. Du är även en person som har god samarbetsförmåga, är strukturerad och agerar förtroendeingivande. Det är också viktigt att du är trygg i dig själv och litar på din egen förmåga.
Provanställning kan komma att tillämpas. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.
Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna
Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Fackliga kontaktuppgifter
Här hittar du kontaktuppgifter till våra fackliga organisationer. Visa mindre

Onsite IT-tekniker

Ansök    Nov 20    Randstad AB    IT-samordnare
Arbetsbeskrivning Är du service inriktad och älskar teknik? Tycker du att det är roligt att felsöka och jobba med hårdvara? Vill du ha eget ansvar i en framåtlutad organisation? Ja, då har vi kanske din nästa utmaning! Uppdraget är i en On-Site roll där du spenderar den största delen av dagen ute i verksamheten där du hjälper till med felsökning. Supporten du ger är varierande i svårighetsgrad och karaktär. Du och dina kollegor i Onsite-grupperingen hanter... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Är du service inriktad och älskar teknik? Tycker du att det är roligt att felsöka och jobba med hårdvara? Vill du ha eget ansvar i en framåtlutad organisation? Ja, då har vi kanske din nästa utmaning!
Uppdraget är i en On-Site roll där du spenderar den största delen av dagen ute i verksamheten där du hjälper till med felsökning. Supporten du ger är varierande i svårighetsgrad och karaktär. Du och dina kollegor i Onsite-grupperingen hanterar lite mer avancerade ärenden där djupare felsökning krävs. Ofta relaterat till hårdvara och nätverk samt att felsökning krävs på plats.


Resor förekommer minst 1 gång i veckan till närliggande kontor. Med tanke på att resor förekommer är det ett krav att du har körkort. Mängden resor varierar och i vissa perioder är det mer frekvent även om den övervägande tiden är på plats på kontoret i Falun.


Här får du en varierande vardag i en organisation som är utmanande och framåtsträvande där egna initiativ och nyfikenhet kan ta dig långt. Uppdraget är på 6 månader med goda möjligheter till övertag och tillsvidare anställning.

Ansvarsområden
Onsite teamets ansvar är att supportera organisationens IT miljö. Dessa rör ofta hårdvara och nätverk men kan även vara mjukvarurelaterade, då i en windowsbaserad miljö.

Kvalifikationer
För att vara den vi söker tror vi att du har en utbildning på minst gymnasienivå inom IT, samt tidigare erfarenheter som IT-Tekniker . Samt att du har god kännedom inom följande områden:


Felsökning av hårdvara, datorer & kringutrustning
God kunskap om Windows miljö
Grundläggande nätverkskunskaper


För tjänsten krävs att du är en god kommunikatör och trivs med att möta användare. Du behöver även hantera det svenska språket i både tal & skrift.
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.


Erfarenhet av CAD är meriterande

Erfarenhet
Kommunikation
CAD
Nätverk
Kontorsutrustning
Microsoft Office
Microsoft Windows


Om företaget
På Randstad vet vi att alla människor har en plats på arbetsmarknaden. Med verksamhet över hela landet och inom alla kompetensområden hjälper vi människor att hitta ett jobb som känns bra, och där de får möjlighet att växa, utvecklas och uppnå sin fulla potential. Med närmare 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster, med målsättningen att bli världens främsta och mest uppskattade partner på arbetsmarknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och företag att uppnå deras fulla potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

Samordnare IT, Laboratoriemedicin Dalarna

Ansök    Nov 2    REGION DALARNA    IT-samordnare
Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Hälso- och sjukvårdsförvaltningen arbetar för att vården ska vara lättillgänglig, av god kvalitet och bygga på respekt för patientens självbestämmande och integritet. Förvaltningen består av fem divisioner: primärvård, psykiatri, kirurgi, medicin och medicinsk service. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i vår spänn... Visa mer
Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen arbetar för att vården ska vara lättillgänglig, av god kvalitet och bygga på respekt för patientens självbestämmande och integritet. Förvaltningen består av fem divisioner: primärvård, psykiatri, kirurgi, medicin och medicinsk service. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i vår spännande verksamhet och delar vår ambition att erbjuda en god vård på lika villkor.
Att bo och arbeta i Falun medför stora möjligheter till ett aktivt liv. Här finns närhet till natur, kultur och vatten. Region Dalarna arbetar för ett hälsosamt arbetsliv med olika friskvårdaktiviteter.
Laboratoriemedicin i Dalarna består av klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och transfusionsmedicin där vi arbetar gränsöverskridande mellan avdelningarna. Verksamheten är länsövergripande med laboratorier i Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika och Mora. Då stora satsningar har gjorts på Laboratoriemedicin Dalarna de senaste åren kommer du att arbeta i fräscha och nyrenoverade lokaler i en miljö med modern utrustning vilken innehåller många olika IT-komponenter.
Just nu söker vi en IT-samordnare till Laboratoriemedicin Dalarna (LmD-IT) med placering i Falun. Laboratoriemedicin Dalarna har idag två systemtekniker anställda som supportar verksamhetens IT-lösningar. Laboratorieinformationssystemen som används i Dalarna är Analytix och Prosang.


Samordnare IT, Laboratoriemedicin Dalarna

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta administration och drift av verksamhetens system såsom bl.a.:
Samordna LmD-IT:s aktiviteter
Skapa och underhålla dokumentation (t.ex. manualer, rutiner, utbildningsmaterial och mallar) i enlighet med gällande process och rutin
Ge stöd åt användare genom att ta emot, registrera och hantera ärenden enligt gällande process och rutin
Hantera ändringsbegäran enligt gällande process och rutin
Fånga och formulera krav på IT-stöd och verksamhetskomponenter ur ett verksamhetsperspektiv
Hantera tester, utföra tester och organisera tester som ska utföras av objektverksamheten
Vid behov och på uppdrag av förvaltningsledaren delta i olika former av utvecklingsuppdrag och projekt
Ha leverantörskontakter och vara ansvarig för uppgraderingar av laboratorieinformationssystemet.
Objektspecialist för vissa IT-lösningar

Som samordnare på LmD-IT erbjuder vi ett varierande och stimulerande arbete. Hos oss får du ett flexibelt arbete tillsammans med kunniga kollegor i ett gott samarbetsklimat. Du kommer att jobba nära förvaltningsledarna.

Övrig information

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT-området, alternativt har du eftergymnasial eller annan utbildning förvärvade i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av systemadministrativt arbete.
Som person är du strukturerad, ansvarstagande och du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor. Du har en bra förmåga att kommunicera och samarbeta med både kollegor och leverantörer, därför måste du behärska svenska språket i tal och skrift. Du är serviceinriktad, tillmötesgående och bidrar till ett gott arbetsklimat. Arbetet kräver stor flexibilitet.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.
Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna
Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Fackliga kontaktuppgifter
Här hittar du kontaktuppgifter till våra fackliga organisationer. Visa mindre

IT-koordinator

Om oss Arctic Paper S.A. är en av de ledande tillverkarna av högkvalitativt grafiskt finpapper i Europa. Bolaget producerar bestruket och obestruket träfritt papper för kvalitetsmedvetna kunder som tryckerier, bokförlag, tidningsutgivare, reklambyråer, pappersdistributörer och förpackningsföretag. Produktportföljen inkluderar välkända varumärken som Amber, Arctic, G-Print och Munken. I bolaget finns tre pappersbruk, Arctic Paper Munkedals, Sverige. Arctic ... Visa mer
Om oss
Arctic Paper S.A. är en av de ledande tillverkarna av högkvalitativt grafiskt finpapper i Europa. Bolaget producerar bestruket och obestruket träfritt papper för kvalitetsmedvetna kunder som tryckerier, bokförlag, tidningsutgivare, reklambyråer, pappersdistributörer och förpackningsföretag. Produktportföljen inkluderar välkända varumärken som Amber, Arctic, G-Print och Munken. I bolaget finns tre pappersbruk, Arctic Paper Munkedals, Sverige. Arctic Paper Grycksbo, Sverige och Arctic Paper Kostrzyn, Polen. Produktionskapaciteten för de tre bruken är cirka 700 000 ton papper per år. Huvuddelen säljs genom 14 av bolagets egna försäljningskontor i Europa. Arctic Paper S.A. är noterat på börsen i Warszawa sedan oktober 2009 och sedan december 2012 på NASDAQ i Stockholm. Mer information på www.arcticpaper.com

Dina arbetsuppgifter
Vi har ett spännande uppdrag för dig som är är intresserad av att arbeta i en modern processindustri som övergripande ansvarig för vårt IT-arbete.

Hos oss på Arctic Paper finns idag experter inom de flesta områden för att driva ett pappersbruk i världsklass, men det bygger på att vi ständigt utvecklas och anpassar oss till omvärlden och det är där du kommer in i bilden. Vill du anta utmaningen? Hos oss får du en central roll där du är länken mellan produktionsteknik och smarta IT-lösningar.

Då IT-avdelningen nyligen har genomgått en organisatorisk förändring finns det goda möjlighetet att vara med och påverka och utveckla arbetet inom IT-funktionen, där du i nära samarbete med övriga avdelningar samt koncernens IT-funktion säkerställer att vi har en pålitlig och kostnadseffektiv IT-verksamhet som möter behoven. Du har dagliga kontakter med vår personal, underleverantörer och en stark koppling till koncernens Group IT Manager samt Underhållschef.


Din profil
Du som söker har minst högskoleutbildning, gärna med inriktning mot IT samt flerårig IT-erfarenhet Erfarenhet från industri är meriterande. Din bakgrund från IT-branschen kan se olika ut, men det är viktigt att du har breda kunskaper inom Microsoft miljö inkl , uppbyggnad av IT-system samt jobbat med felsökning och användarsupport. Erfarenhet av MES och ERP-system värdesätts. Vi tror också att det är viktigt att du har erfarenhet från projektledning, systemförvaltning samt att du är trygg i rollen att styra vårt arbete med konsulter och underleverantörer. Du håller dig uppdaterad inom den tekniska utvecklingen och kan genom omvärldsbevakning föreslå nya, mer effektiva lösningar.

Som person är du initiativtagande, drivande och analytiskt intresserad, med god förmåga att kommunicera med din omgivning. Du motiveras av ständiga förbättringar och är bekväm att ha en synlig och central roll i hela vår organisation. Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift är ett krav.

Vi erbjuder en roll i ett bolag som sätter arbetsmiljö högst upp på agendan, där du får möjlighet att bidra till vår fortsatta utveckling inom ett område som har högsta prioritet.

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. Välkommen att registrera din ansökan via clockworkpersonal.se senast 2019-10-06. Ytterligare information lämnas av Rekryteringskonsult Anders Hultgren, tel 0733 512 701. Visa mindre

Digitaliseringsledare

Ansök    Sep 19    Falu kommun    IT-samordnare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

IT-avdelningen söker dig som vill leda digitaliseringsarbetet och stödja kommunens förvaltningar i sin utveckling där digitala lösningar blir en alltmer väsentlig del av kommunens verksamhet.

Vi vill kunna möta kommunens förvaltningar och objekt i deras behov på ett effektivt och framtidssäkert sätt.  

Falu kommuns IT avdelning består av ett fyrtiotal medarbetare som samarbetar med verksamhet och användare för att utveckla och skapa nytta.  

Vi deltar i hela livscykeln från idé, arkitektur & design, utveckling, test & driftsättning, förvaltning & incidenthantering till användarstöd. Hos oss på IT-avdelningen kommer du att kunna ta ett stort eget ansvar och få de befogenheter som krävs. Här finns mycket goda möjligheter att påverka och att utvecklas i sin roll. 

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som digitaliseringsledare arbetar du på uppdrag av IT:s ledning och leder övergripande digitaliseringsinitativ och i ditt uppdrag ingår bland annat: 

- Att bidra till att stärka kommunens digitala förmåga genom utbildning och kunskapsspridning 

- Att stötta kommunen i frågor om hur digitaliseringen kan bidra till en enklare och effektivare vardag

- Att arbeta med ständiga förbättringar för att på lång sikt uppnå nytta gällande ekonomiska resultat, kundtillfredsställelse och arbetsmiljö 

- Att arbeta med kravanalys och förstudier och vara den som leder och tar initiativ till förändringar 

- Att i din roll som digitaliseringsledare delta i lokala och nationella nätverk

Kvalifikationer
För rollen krävs:

- Akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig 

- Erfarenhet av stora och/eller komplexa organisationer 

- Erfarenhet av att bygga nätverk och arbeta över organisatoriska gränser med olika kompetenser 

- God förståelse för IT och hur verksamhet och IT interagerar 

- Erfarenhet av arbete inom IT-branschen 

- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift 

Personliga egenskaper
Som person är du kommunikativ, strukturerad samt har ett helhetsperspektiv där du ser hur saker hänger ihop och påverkar varandra. Du har god analytisk förmåga, är relationsskapande och van att bygga nätverk samt att arbeta över organisatoriska gränser med olika kompetenser. Vidare är du självgående, initiativtagande, resultatorienterad samt har målet att både utveckla dig själv och Falu kommun inom digitalisering.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.? 

Meriterande kvalifikationer

-Kunskap om eller erfarenhet av IT-, affärs- och/eller Enterprise arkitektur 

-Ledarskapserfarenhet 

-Erfarenhet av förändringsarbete? 

-Erfarenhet av offentlig sektor och Lagen om upphandling (LoU) 

-Erfarenhet av styr- och samverkansmodell 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Bifoga utbildningsintyg i din ansökan då detta kommer efterfrågas om du blir aktuell för tjänsten.  

I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Kontaktuppgifter: 

Karolina Hedberg, tf. utvecklingschef. tel. 023-82281 

Fackliga företrädare

Vision, Christina Johansson, tel. 023-821 10 

Saco, Ulrika Bergman, tel. 023-827 74 

Övrigt

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. 

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Kontaktinformation
Ingela Eriksson, IT-chef

Arbetsplats

 Falun Visa mindre

Objektledare IT

Ansök    Jul 18    Falu kommun    IT-samordnare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Som objektledare IT leder du ditt team av objektspecialister inom IT och deltar själv i den dagliga produktionen inom objektet.

Du är leveransansvarig för objektets leverans till verksamheten utifrån de tids-, resurs- och kostnadsramar som finns.

Du strukturerar och följer upp förändringsinitiativ från ax till limpa samt tar ansvar för helheten i förvaltning av ett antal system med leverantörer.

Falu kommuns IT avdelning består av ett fyrtiotal medarbetare som samarbetar med verksamhet och användare för att utveckla och skapa nytta. Vi deltar i hela livscykeln från idé, arkitektur & design, utveckling, test & driftsättning, förvaltning & incidenthantering till användarstöd.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
- Verkställa objektplanens IT-relaterade mål på ett kostnadseffektivt sätt

- Att it-komponenterna är tillgängliga för verksamheten enligt överenskommen nivå

- Att externa IT-leverantörer styrs med hjälp av kontrakt

- Att tekniska samband fungerar tillfredsställande

Kvalifikationer (rubrik)
Kvalifikationer

För rollen krävs

- Akademisk eller eftergymnasial utbildning som vi bedömer relevant

- Erfarenhet av att arbeta målstyrt utifrån objektplaner och aktivitetsplaner

- Erfarenhet/god kännedom om ITIL

- Du behärskar svenska i tal och skrift

Personliga egenskaper
- Som person är du lösningsorienterad med god analytisk förmåga.

- Du är självgående och för dig är det viktigt att ha struktur i ditt arbete.

- Då arbetsuppgifterna kräver många kontaktytor ser vi att du med enkelhet samarbetar med andra.

Vi lägger särskild vikt vid personlig lämplighet

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av samordning inom IT-området samt systemförståelse kring IT-systems livscykel.

- Vi ser gärna att du har erfarenhet av samverkansmodellen pm3 samt kunskap om utvecklingsmetodik.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar

Ingela Eriksson, IT-chef, [email protected]

Fackliga företrädare

Vision, Christina Johansson, 023-821 10

Saco, Ulrika Bergman, 023-827 74

ÖVRIGT

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och
därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling,
annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra
din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected].

Kontaktinformation
Ingela Eriksson, IT-chef

Arbetsplats

 Falun Visa mindre

IT - samordnare

Ansök    Mar 28    Falu kommun    IT-samordnare
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Omvårdnadsförvaltningen söker en IT-samordnare 

Omvårdnadsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg. Förvaltningens verksamheter omfattar
hemtjänst, hemsjukvård, särskilda boendeformer, korttidsplatser och
dagverksamhet för dementa samt stöd till anhöriga som vårdar närstående. Förvaltningen
är indelad i fyra sektioner och har en egen IT-enhet.

Vi är sju personer som arbetar på Omvårdandsförvaltningens IT-enhet och utför uppdrag till hela omvårdnadsförvaltningen och nämndens
privata utförare och i samverkan med andra. En väl fungerande IT-enhet,
fungerande verksamhetssystem och bra support är en förutsättning för att
medarbetarna på förvaltningen ska kunna göra ett bra arbete så slutkunden får
en god vård och omsorg.

IT-enheten arbetar med alla frågor runt verksamhetssystemet för vård och omsorg och
planeringssystem samt tillhörande kringsystem. Systemförvaltning, utveckling, utbildning,
support, införande av system och av nya moduler, e-hälsa, välfärdsteknik,
debitering, administration av mobiler, information samt allmänna IT-frågor på förvaltningen.
Det är idag CGI:s Treservasystem och Tunstalls planeringsverktyg bl.a som vi
använder.

IT-enheten har under flera år arbetat för att ha ett mobilt arbetssätt på förvaltningen
och med mobilen som arbetsverktyg. Vi har dessutom arbetat med införande av
välfärdsteknik och där ligger äldreomsorgen i Falun i framkant i landet och har
för avsikt att fortsätta göra det. En annan viktig del är arbetet med
digitalisering. Vi jobbar med både verksamhetsfrågor och IT-frågor och det är därför viktigt att
ha kunskap och förståelse för båda områdena. Vi jobbar ofta i projekt eller med
införande i projektform. Vi har ett nära samarbete med kommunens IT-kontor.
En av våra medarbetare går nu i pension och vi söker därför nu en ny medarbetare till IT-enheten

Som IT-samordnare kommer du organisatoriskt att tillhöra IT-enheten på omvårdnadsförvaltningen och jobba
tillsammans med övriga på enheten.

Arbetsuppgifter
-Systemadministration, införande av system och nya delar, utveckling i våra verksamhetssystem för vård och omsorg

-Ge support, stöd och utbilda i verksamhetssystemen för vård och omsorg

-Delta i och ev leda projekt

-Delta i upphandlingar inom verksamhetsområdet

-Information, webagent för intranät och falun.se

-Välfärdsteknik, införa och delta i införande

-Digitalisering, införa och delta i införandet

-Administration av mobiler som är vårt arbetsverktyg

-Allmänna IT-frågor på förvaltningen 

Kvalifikationer
- Akademisk utbildning inom informationsteknologi, systemvetenskap eller social omsorg, socionomutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

-Erfarenhet från arbete inom socialtjänstens vård och omsorg

-Erfarenhet av att arbeta i projekt

-B-körkort

-God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Personliga egenskaper
Vi söker en medarbetare som ska ha god erfarenhet från socialtjänsten och god teknisk kompetens och förstår hur verksamheten och IT interagerar.

Som person vill vi att du är positiv, självständig, initiativtagande, har personlig mognad och god problemlösningsförmåga samt förmågan att samarbeta med olika målgrupper

Meriterande kvalifikationer

-Erfarenhet av systemadministration 

-Utbildat i verksamhetssystem

-Erfarenhet från området välfärdsteknik och digitalisering

-Drivit projekt

-Erfarenhet ifrån IT-området.

Vi erbjuder
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid.
Tillträde enligt överenskommelse. Kopior och betyg lämnas till Falu kommun i samband med
intervju.

Upplysningar
Carina Anderson, Enhetschef/IT-samordnare tel 023-82717
e-post [email protected]

Fackliga företrädare
Vision, Elisabeth Johansson, 023-87780

SSR, Camilla Muller, tel 023-87834

Ledarna, Karolina Roos, 023-86330  

Kontaktinformation
Carina Andersson, IT-samordnare

Arbetsplats
Stadshuset

79171 Falun Visa mindre