Lediga jobb som Enhetschef inom social omsorg i Falun

Se lediga jobb som Enhetschef inom social omsorg i Falun. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Falun som finns hos arbetsgivaren.

Vikarierande enhetschef inom daglig verksamhet

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter och över 200 yrken. Hos oss jobbar ingenjörer, lärare, socionomer, undersköterskor, projektledare, HR-specialister och många fler. Vi har jobb som märks, vi gör skillnad och tillsammans skapar vi en organisation som är unik vad gäller bredd på kompetens och kunskap. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi är dessutom en ar... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter och över 200 yrken. Hos oss jobbar ingenjörer, lärare, socionomer, undersköterskor, projektledare, HR-specialister och många fler. Vi har jobb som märks, vi gör skillnad och tillsammans skapar vi en organisation som är unik vad gäller bredd på kompetens och kunskap. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta

Sektionen stöd och omsorg är organiserad under omvårdnadsförvaltningen och ansvarar för stöd och omsorg om personer med psykisk funktionsnedsättning enligt socialtjänstlagen (SoL). Insatserna består av boendestöd i ordinärt boende, daglig sysselsättning samt boende och insatser i särskilt boende enligt SoL. Sektionen ansvarar även för insatser och stöd till personer med funktionsnedsättning enligt lagen om stöd och service till funktionshindrade (LSS). Det innefattar daglig verksamhet, korttidstillsyn och korttidsvistelse. Sedan årsskiftet verkställer vi även kontakpersonsuppdrag inom SoL och LSS, ledsagarservice samt stödfamilj m.m.

Omvårdnadsförvaltningens arbete bygger på en gemensam värdegrund där trygghet är ett centralt begrepp i arbetet tillsammans med den enskilde brukaren. Varje möte med den enskilde ska kännetecknas av gott bemötande, kontinuitet och inflytande för den enskilde.

Vi söker nu en vikarierande enhetschef som kommer att ansvara för och utveckla verksamheterna inom daglig verksamhet enligt LSS. Daglig verksamhet består av ca 80 medarbetare och ca 300 brukare fördelat på 18 enheter. Enheterna är fördelade på fyra enhetschefer.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef erbjuder vi dig ett spännande och varierande arbete där du kommer att leda, planera och utveckla dina verksamheter i enlighet med lagstiftning, riktlinjer och styrdokument. I rollen ingår personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Tillsammans med dina medarbetare förväntas du utifrån ett långsiktigt och innovativt förhållningssätt aktivt bedriva utvecklingsarbete för att skapa anpassade verksamheter med falubons bästa för ögonen. Som stöd för schemaläggning och bemanning har du stöd av gruppledare som är placerade ute i verksamheten. Arbetet innebär både intern och extern samverkan med bland annat LSS-boende, handläggare, skolor och anhöriga.

Du kommer ha din placering i stadshuset tillsammans med övriga enhetschefer inom sektionen. Du kommer att ingå i sektionens ledningsgrupp tillsammans med 9 enhetschefer och sektionschef där du förväntas bidra med din kompetens i gemensamma och sektionsövergripande frågor.

Som chef i Falu kommun erbjuder vi stödfunktioner i form av centrala funktioner för bland annat ekonomi, HR, kommunikation och rekrytering. Som stöd i din chefsroll har du även koordinatorer samt stödpedagog som arbetar både med individärenden samt handledning och utbildning för personalgrupper.

Kvalifikationer
För rollen krävs

- Socionom- eller beteendevetenskaplig examen, alternativt annan högskoleutbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten

- Kännedom om verksamhetsområdet och lagstiftningen som styr verksamheten

- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

- God datavana

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är stabil, lyhörd och som har förmåga att skapa förtroende och engagemang. Vidare ser vi att du är en person som har mod att ifrågasätta det traditionella och kan komma med nya idéer och lösningar. Du främjar förändring och nytänkande och du har förmåga att engagera och motivera genom att förmedla en tydlig riktning till dina medarbetare. För att lyckas i rollen ser vi att du behöver kunna arbeta systematiskt och göra tydliga prioriteringar. Du har god förmåga att delegera uppgifter och ansvarsområden. Rollen innefattar många kontaktytor och vi ser därför att du trivs med och har lätt för att samverka både externt och internt. 

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av arbete inom LSS eller daglig verksamhet

- Ledarskapserfarenhet

- Ledarskapsutbildning

Anställningsvillkor
Tjänsten är ett vikariat på heltid med start i september 2024 tom april 2025.

Bifoga gärna utbildningsintyg i din ansökan då detta kommer efterfrågas om du blir aktuell för tjänsten. Alternativt lämnas intyg i samband med intervju.

För att få anställning måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret vilket kommer efterfrågas om anställning blir aktuell. Beställ gärna detta i samband med ansökan så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten. Du beställer utdraget direkt från polisens hemsida.

Kontaktuppgifter

Petra Grönoset, sektionschef Stöd och omsorg, LSS och SoL: 023-861 64

Fackliga företrädare 

Kommunal, Pernilla Fahlström, [email protected]

Vision, Kristina Hedlöf, 023-820 63

Övrigt

Du kommer få svara på urvalsfrågor när du skickar in din ansökan. Frågorna är ställda utifrån de krav som är uppsatta för tjänsten och dina svar kommer ligga till grund för det första urvalet.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Kontaktinformation
Petra Grönoset, Sektionschef

Arbetsplats

 Falun Visa mindre

Uppdragschef

Nu söker vi en uppdragschef till vårat trevliga och glada team! Är du en ledare som älskar att se andra växa? Är du en engagerad och positiv person med förmåga att möta andra människor med värme och glädje? Toppen! Läs vidare och se om det är så att det är just dig vi söker! Vem vi söker I rollen kommer du att möta en mängd olika människor med olika egenskaper, vilket är fantastiskt roligt, men även till viss del utmanande. Vi tror därför att du har skinn ... Visa mer
Nu söker vi en uppdragschef till vårat trevliga och glada team! Är du en ledare som älskar att se andra växa? Är du en engagerad och positiv person med förmåga att möta andra människor med värme och glädje? Toppen! Läs vidare och se om det är så att det är just dig vi söker!
Vem vi söker
I rollen kommer du att möta en mängd olika människor med olika egenskaper, vilket är fantastiskt roligt, men även till viss del utmanande. Vi tror därför att du har skinn på näsan och känner dig självsäker och trygg i din kompetens och dig själv. Det här är den perfekta tjänsten för dig som är bra på att leda och duktig på att hantera människor med olika bakgrunder och erfarenheter. Trivs du med varierande arbetsuppgifter i en ledarroll? Kanon! Just det kan bli din vardag!
Krav för tjänsten
- Relevant högskoleutbildning eller annan kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig.
- Goda ledaregenskaper.
- B- Körkort.
Meriterande
Erfarenhet inom personlig assistans området
Om arbetsuppgifterna
Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete i en modern trivsam miljö med ett högt tempo, mycket eget ansvar, trevliga kollegor och varierande arbetsuppgifter. I rollen skapar du trevliga arbetsplatser genom att anställa kompetenta personliga assistenter och vägleda dem i deras roll. Du kommer att ingå i ett team på 7 st Uppdragschefer,administrativ personal samt en bemanningsenhetsom leds av en Verksamhetschef på Libra assistans.
Du företräder företaget i kundmöten och kommer att ha det övergripande ansvaret för uppdragen och uppföljning av kunder och deras personliga assistenter genom att följa den genomförandeplan som ni tillsammans upprättat.
Självklart ingår det i arbetet att administrera såsom dokumentation, schemaläggning, planering, tidrapportering, anställningsprocess med lönesättning mm där vi har olika system för att hantera ovanstående.
Du och dina kollegor utvecklar, följer upp och utvärderar teamets arbetsuppgifter. Vill du driva processarbeten inom uppdragschefsteamet i samarbetet med övriga samtidigt som du har egna ansvarsområden och arbetsgrupper? Då ska du söka dig till oss!
Om jobbet
Tjänstegrad: 75% med möjlighet till ökad tjänstegradTillsvidaretjänst, vi tillämpar provanställning.
Tillträde: SnarastSista ansökningsdag: 24-07-19
Vi intervjuar löpande, tjänstenkankomma att tillsättas innan annonstidens utgång. Därför är det en god idé att ansöka snarast!
Upplysningar kring tjänsten lämnas av;
Ewa Wilstrand Verksamhetschef 023-7022 775 eller e-post; [email protected]
Emma Thomér Uppdragschef 023-7022 774 eller e-post; [email protected]
Hoppas att vi ses, välkommen med din ansökan!
Om oss som arbetsgivare:
Libra Assistans - en arbetsplats där alla skall trivas !
Sedan starten 2006 har Libra Assistans verkat för att samspelet mellan den personliga assistenten och kunden skall fungera så bra som möjligt; Vi är ett företag där både assistenterna och kunderna sätts i centrum och alla får det stöd de behöver.
Kulturen präglas av öppenhet gentemot alla inblandade, glädje och gemenskap. På Libra tror vi och satsar på våra anställda. Möjligheten att växa och utvecklas inom företaget finns. Som uppdragschefkommer du alltså bidra tilloch ingå ivår finagemenskap!
Kort och gott – Libra Assistans är ett företag som verkligen bryr sig om och tar hand om både assistenter och kunder.
Vi är en del av Hedera Group! Visa mindre

Enhetschef inom Falu kommuns Socialpsykiatri

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter och över 200 yrken. Hos oss jobbar ingenjörer, lärare, socionomer, undersköterskor, projektledare, HR-specialister och många fler. Vi har jobb som märks, vi gör skillnad och tillsammans skapar vi en organisation som är unik vad gäller bredd på kompetens och kunskap. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi är dessutom en ar... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter och över 200 yrken. Hos oss jobbar ingenjörer, lärare, socionomer, undersköterskor, projektledare, HR-specialister och många fler. Vi har jobb som märks, vi gör skillnad och tillsammans skapar vi en organisation som är unik vad gäller bredd på kompetens och kunskap. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta

Vill du ha trevliga kollegor och ett viktigt och givande uppdrag som enhetschef? Vi söker nu en effektiv, coachande och lösningsinriktad enhetschef med ansvar för verksamheter på socialpsykiatriområdet inom omvårdnadsförvaltningen. 

Området socialpsykiatri för personer med psykisk funktionsnedsättning innefattar verksamheterna daglig sysselsättning, boendestöd i ordinärt boende samt särskilt boende fördelat på fyra enhetschefer. Omvårdnadsförvaltningens arbete bygger på en gemensam värdegrund där trygghet är ett centralt begrepp i arbetet tillsammans med den enskilde brukaren. I varje möte med den enskilde ska omvårdnadsförvaltningens verksamheter kännetecknas av ett bemötande som säkerställer respekt, integritet, självbestämmande, gott bemötande, kontinuitet och inflytande för den enskilde.

Vi finns här när faluborna behöver oss. Vi bemöter dem lika respektfullt som vi bemöter varandra. Vi utgår från människors lika värde och ett respektfullt bemötande. Vi inser vikten av allas delaktighet, vilket syns i vårt engagemang. Vi har alltid barnens bästa i fokus.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som enhetschef ansvarar du för att leda, planera och utveckla verksamheten i enlighet med lagstiftning, riktlinjer och övriga styrdokument. I tjänsten ingår beslutsfattande enligt delegation och i viss utsträckning kan samråd och handledning i enskilda ärenden förekomma. Rollen innefattar även budget- och personalansvar, systematiskt arbetsmiljöarbete och du driver aktivt utvecklingsarbete tillsammans med dina medarbetare och kollegor. Väl fungerande samarbete och kommunikation med övriga enhetschefer och med medarbetare samt interna och externa samverkansparter är en förutsättning för uppdraget. Du ingår i sektionens ledningsgrupp och bidrar med din kompetens till gemensamma och sektionsövergripande frågor.

Som ny chef i Falu kommun går du vårt ledarutvecklingsprogram. Vi erbjuder även stödfunktioner i form av centrala funktioner för bland annat ekonomi, HR, kommunikation och rekrytering.

Kvalifikationer
För rollen krävs

- Socionomexamen eller annan beteendevetenskaplig/samhällsvetenskaplig högskoleutbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
- Erfarenhet som chef/ledare inom liknande verksamhet som innefattat verksamhets-, budget- och personalansvar alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- God kännedom om verksamhetsområdet
- God erfarenhet av olika digitala system
- Kunskap om och intresse för att driva utvecklings- och kvalitetsfrågor

Personliga egenskaper

Vi söker dig som lägger stor vikt vid att arbeta tillsammans med dina medarbetare för att nå uppsatta mål. Som ledare är du en kommunikativ lagspelare som får andra att utvecklas i sina yrkesroller genom ett stödjande och coachande ledarskap. Vidare ser vi att du är relationsorienterad och har förmåga att bidra till ett öppet klimat och gott samarbete både internt och externt. Du har ett tydligt kundfokus där du visar förståelse för nuvarande men även framtida kundbehov. För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du är trygg och har förmåga att behålla lugnet, även i tuffa situationer. Avslutningsvis ser vi att du är handlingskraftig där du effektivt driver initiativ för att utveckla verksamheten framåt. 

Meriterande kvalifikationer

- Fortbildning/utbildning inom ledarskap
- Erfarenhet av budget-, personal- och verksamhetsansvar inom socialtjänst
- God förståelse och kunskap om våra samverkanspartners verksamheter

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Bifoga gärna utbildningsintyg i din ansökan då detta kommer efterfrågas om du blir aktuell för tjänsten. Alternativt lämnas intyg i samband med intervju.

För att få anställning måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret vilket kommer efterfrågas om anställning blir aktuell. Beställ gärna detta i samband med ansökan så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten. Du beställer utdraget direkt från polisens hemsida.

Kontaktuppgifter

Petra Grönoset, sektionschef, Stöd och Omsorg, 023-861 64

Fackliga företrädare

Vision, Christina Johansson, 023-821 10, [email protected]

Kommunal, Pernilla Fahlström, [email protected] 

Akademikerförbundet SSR, Carina Renhuvud, 023-873 19

Övrigt

Du kommer få svara på urvalsfrågor när du skickar in din ansökan. Frågorna är ställda utifrån de krav som är uppsatta för tjänsten och dina svar kommer ligga till grund för det första urvalet.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering tillämpa arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. Arbetsprov kan även komma att tillämpas.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Kontaktinformation
Petra Grönoset, Sektionschef

Arbetsplats

 Falun Visa mindre

Föreståndare/verksamhetschef 100% på Boberg HVB

Nu har du chansen att få jobba med mig och mitt fantastiska gäng på Barn och Unga, Humana. Jag heter Karolin Norlén Järpeskog och är chef för Region Norr och söker nu en verksamhetschef/föreståndare till Boberg HVB i Säters kommun! Du lägger upp arbetet med "frihet under ansvar” och i rollen kommer du, tillsammans med oss, att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv samt våra ledord: glädje, engagemang och ansvar. Det kommer finnas mö... Visa mer
Nu har du chansen att få jobba med mig och mitt fantastiska gäng på Barn och Unga, Humana.


Jag heter Karolin Norlén Järpeskog och är chef för Region Norr och söker nu en verksamhetschef/föreståndare till Boberg HVB i Säters kommun!


Du lägger upp arbetet med "frihet under ansvar” och i rollen kommer du, tillsammans med oss, att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv samt våra ledord: glädje, engagemang och ansvar. Det kommer finnas möjlighet till delvis distansarbete. Vi har även väl upparbetade relationer med Humanas stödfunktioner inom bland annat HR-frågor, ekonomi samt kvalité. Som föreståndare/verksamhetschef hos oss på Boberg HVB blir du en viktig del i regionens ledningsgrupp där vi jobbar med övergripande mål och strategier och där vi kan ta hjälp av varandra. Vi är mycket stolta över priset för "Årets Team" som vi vann 2022! Om oss  

Boberg HVB är en verksamhet med en engagerad personalgrupp som har lång erfarenhet av målgruppen. Verksamheten har hög bemanning och riktar sig till pojkar 9-13 år med olika typer av social och emotionell problematik. På Boberg HVB vill vi skapa en varm, trygg och tillåtande atmosfär. Här ska det ges tid att landa och möjlighet att lyckas.En central del i arbetet är relationsskapande, där personalen ska fungera som trygga vuxna och goda förebilder för barnen. Genom ett professionellt men personligt bemötande och en strukturerad och förutsägbar vardag skapas förutsättningar för barnet att skapa tillit till vuxna som kan gynna fortsatt utveckling.Personalen arbetar med lågaffektivt bemötande för att förebygga problemskapande beteende och centrala delar av vårt behandlingsupplägg är KBT, MI, lågaffektivt bemötande, social färdighetsträning och RePulse.Målet med behandlingen är ett minskat problembeteende och att ge barnet en bra verktygslåda för att återgå till normal skolgång och på sikt utvecklas till en självständig och social person utan behov av socialtjänstens eller psykiatrins insatser.Boberg HVB tar emot placeringar enligt SoL och LVU med hela landet som upptagningsområde.Om tjänsten

Som föreståndare/verksamhetschef hos oss på Boberg HVB blir du en viktig del i regionens ledningsgrupp och där kommer du ha stort stöd i att leda och utveckla verksamheten du ansvarar för. Du kommer huvudsakligen att arbeta med:  

- Verksamhets-, personal- och arbetsmiljöansvar 

- Löne- och annan ekonomisk rapportering 

- Dokumentation 

- Stötta personalen vid externa kontakter med socialtjänst och andra myndighetskontakter  Vem är du?  

Som föreståndare/verksamhetschef hos oss är du intresserad av socialt arbete och kombinera detta med coaching och tydligt ledarskap. Hos oss förväntas du vara en flexibel, lösningsfokuserad, stresstålig, trygg och tydlig chef som får verksamheten att genomsyra en god vård. Genom att leda och fördela arbetet utifrån Humanas värdegrund och evidensbaserade metoder för individuell vård är du en del i att kvalitetssäkra samt utveckla verksamheten. På så sätt bygger du också din ledarskapsutveckling i vår organisation.Du är utbildad socionom, beteendevetare eller har annan adekvat högskoleutbildning enligt föreskrifter på IVO. Du har minst två års yrkeserfarenhet med kvalificerat socialt arbete inom HVB-verksamhet samt har tidigare erfarenhet av en arbetsledande roll med personalansvar. Det är även meriterande om du har erfarenhet av LAB, KBT, MI och/eller annan evidensbaserad metod.Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Du behärskar svenska i tal och skrift samt har god datavana.Manuellt B-körkort krävs för tjänsten.Övrigt: 

Utdrag ur Polismyndighetens belastnings- och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid före anställning. Se Blankett.  Har du frågor om den här tjänsten är du välkommen att kontakta regionchef Karolin Norlén Järpeskog på [email protected]  Tjänstgöringsgrad och arbetstid: 100 %. Arbetstiden är vardagar mellan kl. 8-17, med viss jourtjänstgöring kväll och helg.  


Placeringsort: Säter med möjlighet till delvis distansarbete.Lön: Sker enligt överenskommelse och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.  Tillträde: Vi tillsätter tjänsten enligt överenskommelseSista ansökningsdag är den 2023 06 06. Vänta inte med din ansökan då vi kommer hantera ansökningarna löpande.Att jobba på Humana

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 20 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor.


På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. Vi satsar på kompetensutveckling för våra chefer genom bland annat mentorprogram, ledarträffar, ledarutvecklingsprogram samt Humanas digitala lärportal Humana Academy.Läs mer om hur det är att jobba hos oss på Humana https://www.humana.se/jobbVad händer nu?

Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Under rekryteringsprocessen kan du komma att få genomgå telefonintervjuer, tester, kompetensbaserade intervjuer samt eventuellt arbetsprov.Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss!Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Enhetschef till LSS

Är du trygg och modig som ledare och intresserad av nya utmaningar? Sektionen LSS boende ingår i omvårdnadsförvaltningen och ansvarar för verkställighet av alla boendebeslut enligt LSS. Inom sektionen arbetar idag 13 enhetschefer och vi söker nu en ny kollega då en av oss går vidare mot andra utmaningar. Dessutom söker vi en kollega för ett vikariat under en period. Sektionens arbete bygger på värdegrunden där vi utgår från allas lika värde, ett respek... Visa mer
Är du trygg och modig som ledare och intresserad av nya utmaningar?

Sektionen LSS boende ingår i omvårdnadsförvaltningen och ansvarar för verkställighet av alla boendebeslut enligt LSS. Inom sektionen arbetar idag 13 enhetschefer och vi söker nu en ny kollega då en av oss går vidare mot andra utmaningar. Dessutom söker vi en kollega för ett vikariat under en period.
Sektionens arbete bygger på värdegrunden där vi utgår från allas lika värde, ett respektfullt bemötande och vikten av allas delaktighet och självbestämmande. Falu kommun eftersträvar ett tillitsbaserat och transparent ledarskap där tilltron till individens egen inneboende förmåga till egen utveckling och ansvarstagande är stor. 

Vi finns för Faluborna och vi ska vara enkla att samarbeta med!

I varje möte med den enskilde ska vårt förhållningssätt kännetecknas av professionella stödinsatser i enlighet med LSS-lagstiftningen där individens integritet, självständighet, behov och självbestämmande är centralt och självklart. 

Arbetsuppgifter
Som enhetschef inom LSS erbjuder vi dig ett spännande, självständigt och varierande arbete där det ställs krav på god samarbetsförmåga både internt och externt. Du arbetar i enlighet med lagstiftning, riktlinjer och övriga styrdokument som bas för att leda verksamheterna. Din roll innefattar verksamhets- och personalansvar där du förväntas leda, planera och utveckla verksamheten utifrån helhetssyn på kvalitet, ekonomi och måluppfyllelse. I arbetet ingår även utåtriktad samverkan i form av kontakt med brukare, anhöriga och företrädare.

Ditt kontor finns i Stadshuset tillsammans med andra enhetschefer inom LSS. Sektionens chefer har de sista tre åren utvecklat ett arbetssätt där de arbetar tillsammans i team. De leder och samverkar tätt ihop, stöttar varandra och samkör ibland utbildningar, möten, samt täcker upp för varandra vid kortare frånvaro.

Sektionen har också infört rollen gruppledare de senaste åren som ett stöd till enhetschefsfunktionen men som även ingår i enheternas bemanning och arbetsgrupp. De stöttar bland annat upp i schemaläggning, bemanningsfrågor och en del andra administrativa uppgifter på enheterna.

Ett stort arbete som pågått en längre tid är att utveckla bemanningsoptimeringen och att möjliggöra samsyn i bemanningsfrågorna. Det arbetet tar ytterligare ett kliv nu under hösten där du får möjlighet att finna lösningar och skapa bra förutsättningar för den logistiska utmaningen det innebär, tillsammans med dina kollegor och stödfunktioner. Ett annat utvecklingsarbete som också har pågått en tid är att vi kommer att införa rollen stödpedagog inom en snar framtid. Där igenom är ambitionen att vi i större utsträckning ska kunna arbeta mer förebyggande med tidiga stödinsatser kring enskilda ärenden.  

Stödfunktioner som ekonomer, HR-specialister, kommunikationskontor, gruppcoach, chefscoach och bemanningscenter finns också för att ytterligare stötta chefens roll inom Falu Kommun.

Vi erbjuder dig ett team av kollegor där lagandan är hög, en förvaltning och kommun där det finns en framåtanda och flera utvecklingsprojekt på gång i linje med en växande kommun. 

Men även:
- ett väl utvecklat chefsstöd
- årsarbetstidsavtal med flexibel arbetstid och veckoarbetstid på 38,75 timmar för tjänstemän
- möjlighet att växla semesterdagstillägg mot lediga dagar
- rabatterat pris på resekort/busskort
- friskvårdsbidrag

Kvalifikationer
För rollen krävs

- högskoleexamen från socionomprogrammet alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget
- ett engagemang för uppdraget och ett brukarfokus
- god förmåga att uttrycka dig i svenska språket i tal och skrift
- vana av dator som arbetsverktyg
- tidigare chefserfarenhet
- B-körkort

Personliga egenskaper

Vi ser att du är en trygg, pålitlig och stabil person som samarbetar väl med andra samt trivs med ansvar och att arbeta mot uppsatta mål. Du har förmåga att motivera andra till goda resultat och utveckling genom coachning, delegering och en tydlig målbild. För dig är det självklart att främja nytänkande och utveckling - både för dig, dina medarbetare och för verksamheten.

Meriterande kvalifikationer

- mer än tre års erfarenhet som chef
- erfarenhet från LSS-verksamhet eller annan inhämtad kunskap kring målgruppen
- erfarenhet av att driva förändringsarbete
- erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation
- dokumenterad ledarskapsutbildning

Anställningsvillkor
Rekryteringen avser en tillsvidareanställning samt ett vikariat tom 1/9-2024, tillträde enligt överenskommelse.

Bifoga gärna utbildningsintyg i din ansökan då detta kommer efterfrågas om du blir aktuell för tjänsten. Alternativt lämnas intyg i samband med intervju.

För att få anställning måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret vilket kommer efterfrågas om anställning blir aktuell. Beställ gärna detta i samband med ansökan så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

Kontaktuppgifter

Therese Holst, sektionschef LSS gruppbostäder & servicebostäder, 023-829 45

Fackliga företrädare

Vision, Kristina Hedlöf, 023-8206 3

Akademikerförbundet SSR, Carina Renhuvud, 023-873 19

Kommunal, Sektion Falun: [email protected]

Övrigt

Du kommer få svara på urvalsfrågor när du skickar in din ansökan. Frågorna är ställda utifrån de krav som är uppsatta för tjänsten och dina svar kommer ligga till grund för det första urvalet.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. 

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Kontaktinformation
Therese Holst, Sektionschef

Arbetsplats

 Falun Visa mindre

Enhetschef till sektionen för Stöd och Omsorg

Sektionen stöd och omsorg är organiserad under omvårdnadsförvaltningen och ansvarar för omsorg om personer med psykisk funktionsnedsättning enligt socialtjänstlagen (SoL). Insatserna består av boendestöd i ordinärt boende, daglig sysselsättning samt boende och insatser i särskilt boende enligt SoL. Sektionen ansvarar även för insatser och stöd till personer med funktionsnedsättning enligt lagen om stöd och service till funktionshindrade (LSS). Det innefatt... Visa mer
Sektionen stöd och omsorg är organiserad under omvårdnadsförvaltningen och ansvarar för omsorg om personer med psykisk funktionsnedsättning enligt socialtjänstlagen (SoL). Insatserna består av boendestöd i ordinärt boende, daglig sysselsättning samt boende och insatser i särskilt boende enligt SoL. Sektionen ansvarar även för insatser och stöd till personer med funktionsnedsättning enligt lagen om stöd och service till funktionshindrade (LSS). Det innefattar daglig verksamhet, korttidstillsyn och korttidsvistelse.

Kortidsvistelsen, där individen tillfälligt bor under en kortare eller längre tid vänder sig till dem som har ett beslut enligt LSS om insatsen korttidsvistelse utanför det egna hemmet. Insatsen ges till barn, ungdomar och unga vuxna i syfte att individen med funktionsnedsättning ska få rekreation och miljöombyte samt att anhöriga ska få avlastning.

Vi söker nu en enhetschef till LSS-området som kommer ansvara för korttidsverksamheterna Svärdsjögatan och Bojsen som utgör korttidsvistelse för funktionshindrade barn och ungdomar.

Anställningen är organiserad på sektionen för stöd och omsorg och som stöd till chefer i både det operativa och strategiska arbetet finns två koordinatorer anställda. Som stöd för schemaläggning och bemanning på enheterna finns även samordnare som är placerade ute i verksamheterna. Arbete pågår även för att anställa stödpedagoger som kommer fungera som metodstöd med ambitionen att i större utsträckning kunna arbeta mer förebyggande med tidiga stödinsatser kring enskilda ärenden. 

Sektionen sitter med i styrgruppen för utvecklingsarbetet Tillsammans för varje barn. Projekten syftar till att utveckla samverkan mellan olika instanser med målet att ge barn och unga bästa möjliga uppväxt.

Våra medarbetare arbetar utifrån värdegrunden ”vi finns här när faluborna behöver oss. Vi utgår från människors lika värde och ett respektfullt bemötande. Vi inser vikten av allas delaktighet vilket syns i vårt engagemang. Vi har alltid individernas bästa i fokus”.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef inom stöd och omsorg erbjuder vi dig ett spännande och varierande arbete och vi söker dig som vill leda, planera och utveckla ovan nämnda verksamheter. Rollen innefattar personalansvar för ca 20 medarbetare fördelat på de två enheterna och som chef har du arbetsmiljö- och budgetansvar. Arbetet sker enligt lagstiftning, riktlinjer och styrdokument och för att skapa anpassade verksamheter med individens bästa för ögonen kommer du bedriva utvecklingsarbete tillsammans med dina medarbetare.

I rollen kommer du att vara placerad i Stadshuset tillsammans med övriga enhetschefer inom sektionen. Arbetet innebär både intern och extern samverkan med bland annat skolor, landsting, habilitering, psykiatri och anhöriga. Du ingår i ledningsgruppen för sektionen tillsammans med åtta enhetschefer och sektionschef och tillsammans bidrar ni i arbetet med gemensamma och sektionsövergripande frågor.

Som ny chef i Falu kommun går du vårt ledarutvecklingsprogram under 1,5 år. Vi erbjuder även stöd i form av centrala funktioner för bland annat ekonomi, HR, kommunikation och rekrytering.

Kvalifikationer
För rollen krävs:

- Socionomexamen, alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
- Tidigare erfarenhet av att ha arbetat som chef
- Erfarenhet och/eller kunskap av arbete inom LSS-området
- Kunskap om LSS-lagstiftningen
- God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är stabil, lyhörd och som har förmåga att skapa förtroende och engagemang. I ditt arbete trivs du med att arbeta självständigt och du är den som får saker att hända genom att ta egna initiativ och har även förmåga att främja och bygga vidare på andras insatser och idéer. Ditt arbete präglas av ett öppet förhållningssätt och du ser det som värdefullt att både bygga nya relationer och att stärka befintliga. Vi söker dig som både är inlyssnande och som kan förmedla information på ett öppet, tydligt och ärligt sätt. 

Rollen innefattar många kontaktytor och vi ser därför att du trivs med och har lätt för att samverka både externt och internt. Att du har barnperspektivet i fokus och att du har ett stort intresse och engagemang för målgruppen ser vi som självklart.

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av att ha arbetat med barn med funktionsnedsättning
- Ledarskapsutbildning
- Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation
- Vana av att arbeta med verksamhetssystemet Treserva

Anställningsvillkor
1 tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Bifoga gärna utbildningsintyg i din ansökan då detta kommer efterfrågas om du blir aktuell för tjänsten. Alternativt lämnas intyg i samband med intervju.

För att få anställning måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret vilket kommer efterfrågas om anställning blir aktuell. Beställ gärna detta i samband med ansökan så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

Kontaktuppgifter  
Petra Grönoset, sektionschef, tlf 023- 861 64
Lena Lindgren, enhetschef inom LSS/daglig verksamhet, tlf 023- 878 62

Fackliga företrädare 
Kommunal, Marie Arvidsson, tlf 023-826 02
Vision, Christina Johansson, tlf 023-821 10
Ledarna, Karolina Roos, tlf 023-863 30

Övrigt   

Du kommer få svara på urvalsfrågor när du skickar in din ansökan. Frågorna är ställda utifrån de krav som är uppsatta för tjänsten och dina svar kommer ligga till grund för det första urvalet.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. 

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Arbetsplats Visa mindre

Föreståndare till litet HVB för flickor

Vi är ett litet HVB med genuin familjekänsla. Vi strävar efter att skapa en så hemlik miljö som möjligt. Vi har plats för 6 ?ickor/unga kvinnor från 13 år - 17 år (möjlighet ?nns att bo kvar tills 19 år fyllda). Vi tar emot akutplaceringar och vi ställer upp och hämtar vid behov. Flickorna kan ha vistats i olämpliga miljöer, har begått brott, provat att ta droger, kan ha ett hotfullt beteende och/eller lätt hamnar i kon?ikter. Flickorna kan även ha stor fr... Visa mer
Vi är ett litet HVB med genuin familjekänsla. Vi strävar efter att skapa en så hemlik miljö som möjligt. Vi har plats för 6 ?ickor/unga kvinnor från 13 år - 17 år (möjlighet ?nns att bo kvar tills 19 år fyllda). Vi tar emot akutplaceringar och vi ställer upp och hämtar vid behov. Flickorna kan ha vistats i olämpliga miljöer, har begått brott, provat att ta droger, kan ha ett hotfullt beteende och/eller lätt hamnar i kon?ikter. Flickorna kan även ha stor frånvaro från skolan och sociala färdighetsbrister. Vi hjälper ?ickorna med att skapa en struktur i vardagen och en meningsfull fritid. De erbjuds hjälp att bearbeta känslor och beteenden och får träna på kon?ikthantering. Vi jobbar lösningsfokuserat och låg-affektivt (Roos W Greene). Vi tar emot placeringar med stöd av SoL och LVU. I boendet erbjuder vi: En tydlig vardagsstruktur ur ett miljöterapeutiskt perspektiv Tydliggörande pedagogik Egen kontaktperson MI (Motiverande samtal) DBT Färdighetsträning ART (Aggresion Replacement Training) Låg-affektivt arbetssätt Lösningsfokuserade samtal Regelbundna husmöten för aktivt deltagande och delaktighet.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen eller beteendevetenskaplig kandidatexamen, alternativt annan högskoleutbildning (180 högskolepoäng) som IVO anser uppfyller kraven för att bli godkänd. Flerårig arbetslivserfarenhet av socialt arbete, behandlingsarbete, är ett krav samt tidigare erfarenhet av att ha innehaft en arbetsledande funktion. B-körkort för bil med manuell växel är ett krav för tjänsten.
Som person är du kommunikativ och har förmågan att på ett prestigelöst sätt leda samt motivera andra. Uppdraget kräver att du har en förmåga att se helheten och bibehålla ett lugn i pressade situationer. Det kräver vidare att du har en förståelse för olika bakgrunder och grupptillhörigheter samt en insikt om hur det påverkar en själv och andra. Du behöver även självständigt kunna driva kvalitets- och utvecklingsarbete som är till gagn för målgruppen och förstå vikten av det arbetet.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i en utvecklande miljö.
Verksamheten har av omständigheter efter pandemin varit pausad en tid men vi är nu redo för en nystart. Det finns en stor efterfrågan. Vi har RAM-avtal med ca 290 kommuner.
Björkhem HVB ligger i Svärdsjö, Falu Kommun
Vi ser fram mot din ansökan där du också anger dina löneanspråk.
Tjänstegrad heltid eller deltid efter överenskommelse.
Tillträde efter överenskommelse.
Provanställning 6 månader.
Vi gör löpande rekrytering. Visa mindre

Vikarierande biträdande verksamhetschef till Närsjögläntans HVB

Välkommen till en värderingsstyrd organisation Attendo Närsjögläntans HVB och utslussboende är vackert beläget vid Sundbornsån utanför Falun och är ett boende som vänder sig till målgruppen flickor 13-20 år med psykosocial problematik. De placerade flickorna uppvisar olika typer av bekymmer så som skolproblem, psykisk problematik, beteendeproblem samt begynnande missbruk och kriminalitet. Attendo Närsjögläntan har nio platser på HVB samt tre utslusslägenh... Visa mer
Välkommen till en värderingsstyrd organisation

Attendo Närsjögläntans HVB och utslussboende är vackert beläget vid Sundbornsån utanför Falun och är ett boende som vänder sig till målgruppen flickor 13-20 år med psykosocial problematik. De placerade flickorna uppvisar olika typer av bekymmer så som skolproblem, psykisk problematik, beteendeproblem samt begynnande missbruk och kriminalitet. Attendo Närsjögläntan har nio platser på HVB samt tre utslusslägenheter i stödboendet. I personalen arbetar i dagsläget verksamhetschef/föreståndare, biträdande verksamhetschef, åtta heltidsanställda behandlingsassistenter, ett antal vikarier och husmor.

På Närsjögläntan arbetar socionomer, beteendevetare, socialpedagoger och behandlingspedagoger. Verksamheten leds av en verksamhetschef/ föreståndare och en biträdande verksamhetschef. Gemensamt för all personal är ett stort engagemang, kompetens och omtanke för de flickor vi arbetar med. Under ordinarie biträdande verksamhetschefs föräldraledighet söker vi nu en vikarierande biträdande verksamhetschef som tillsammans med medarbetarna och verksamhetschef vill utveckla Närsjögläntans HVB och utslussboende vidare.

Beskrivning av tjänsten

Som vikarierande biträdande verksamhetschef kommer du tillsammans med verksamhetschef att arbeta med att leda, planera och fördela det dagliga behandlingsarbetet. Du kommer att vara ett viktigt stöd för behandlingspersonalen och ha en handledande och vägledande funktion i de situationer som uppstår. Tillsammans med föreståndare ansvarar du för att leda regelbundna behandlingskonferenser. Du stödjer och handleder personal i deras uppdrag som kontaktperson vilket innebär bl.a. dokumentation av månadsrapporter och genomförandeplaner, behandlingssamtal, kontakt med föräldrar och socialtjänst etc. Du har kontakt med uppdragsgivare och medverkar vid inskrivnings- och uppföljningsmöten med socialtjänsten.

Du kommer utöver detta ha en del administrativa uppgifter, ansvara för bemanning och schema samt arbeta med förfrågningar och rekrytering av personal. Du kommer också ha en viktig roll i det löpande kvalitets- och utvecklingsarbetet.

- Arbetstid under dagtid

- Tjänsten är ett vikariat på %, ca ett år

- Tillträdesdatum enligt överenskommelse

- Körkort är ett kravStämmer denna beskrivning in på dig? Sök redan idag!

Du är socionom eller har annan relevant högskoleutbildning. Du har erfarenhet av arbete med barn- och/eller ungdomar och gärna erfarenhet av socialtjänsten eller HVB. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av att leda andra.

Du är trygg i dig själv och står stadigt när det blåser. Som person är du stabil och självständig. Du sprider positiv energi, är driven och trivs med att engagera och leda andra. Du är målinriktad och kvalitetsmedveten i det du gör och du håller en hög professionalitet i ditt arbete. Du tycker om utmaningar och vill ha ett omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas tillsammans med andra.

Det här kan vi erbjuda dig

- Stort utbud av arbetsplatser & yrkesroller

- Utbildningar

- Utvecklingsmöjligheter

- Karriärvägar

- Personalförmåner

- Trygga anställningsvillkor

- Digitala arbetsverktyg

- Ambitiöst & strukturerat kvalitetsarbete

- Platt organisation med korta beslutsvägar

Om Attendo

Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag med 24 000 medarbetare. Mångfald värderas högt, vårt arbete ska stärka individen och vi arbetar för att ge utmärkt service både till våra kunder och kollegor. Attendo verkar i en platt organisation och är en trygg arbetsgivare, med kollektivavtal, avtalsförsäkringar och det finns stora möjligheter att göra karriär.

Vi går igenom ansökningarna löpande.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Vi har även krav på vaccination mot covid-19 och kommer att kontrollera vaccinationsbevis innan anställning.

Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch! Visa mindre

Chef till familjehemresursen i Dalarna

Vill du vara med och starta upp, forma och leda en ny länsgemensam satsning för att verka för ökad trygghet bland barn och unga? Vill du verka för att fler barn ska få möjlighet till bra hjälp? Har du tidigare erfarenhet av socialtjänstarbete inom barn och ungas verksamhetsområde? Då har vi ett spännande och viktigt chefsuppdrag som kanske kan vara rätt för dig! Utredning, förstudie och beslutprocessen är klar och nu är 11 av länets kommuner redo att star... Visa mer
Vill du vara med och starta upp, forma och leda en ny länsgemensam satsning för att verka för ökad trygghet bland barn och unga? Vill du verka för att fler barn ska få möjlighet till bra hjälp? Har du tidigare erfarenhet av socialtjänstarbete inom barn och ungas verksamhetsområde? Då har vi ett spännande och viktigt chefsuppdrag som kanske kan vara rätt för dig!

Utredning, förstudie och beslutprocessen är klar och nu är 11 av länets kommuner redo att starta upp familjehemsresursen Dalarna. Kommunerna är eniga om värdet som finns i samarbeta när det gäller marknadsföring, rekrytering och utbildning av familjehem och därför startas den nya enheten Familjehemsresursen upp. De kommuner som gått ihop är Falun, Borlänge, Gagnef, Säter, Hedemora, Avesta, Ludvika, Rättvik, Vansbro, Älvdalen och Orsa.

Falu kommun är värdkommun för satsningen som syftar till att gemensamt kunna tillhandahålla ett utbud av familjehem med god kvalitet inom regionen på ett resurs- och kostnadseffektivt sätt. Verksamheten syftar även till att skapa en likvärdig familjehemsvård i länet.

Ett länsgemensamt arbete innebär förändrat arbetssätt då arbetsuppgifter som enskilda kommuner ansvarar för nu istället kommer samordnas centralt. En arbetsgrupp och en styrgrupp kommer bildas där representant från varje kommun kommer finnas med och där du som chef kommer ha en central roll i att samordna och driva arbetet.

Anställningen är placerad i Falu kommun på barn- och familjesektionen inom utbildningsförvaltningen som ansvarar för den del av socialtjänstens individ- och familjeomsorg som avser barn och ungdomars uppväxtvillkor.

Familjehemsresursen bildar en ny enhet på sektionen där du som blir anställd på tjänsten kommer rekrytera ditt nya team om fyra familjehemssekreterare som kommer arbeta på uppdrag av hela länet under din ledning.

Välkommen med din ansökan till en tjänst där du får möjlighet att leda utvecklingen, göra skillnad och stärka arbetet för länets barn och deras trygghet och välfärd. 

Arbetsuppgifter
Som chef på familjehemsresursen Dalarna kommer du verkställa den strategiska planen som är framtagen, sjösätta verksamheten och starta upp arbetet utifrån utredningen som ligger till grund för satsningen. Här finns stora möjligheter att vara med och påverka och forma uppstarten av en ny verksamhet.

Arbetet innebär till ca 50% chefsuppdrag där du kommer rekrytera dina fyra nya medarbetare som du också har arbetslednings- och personalansvar över. Medarbetarnas uppdrag kommer vara att utreda lämpliga familjehem i kommunerna där du finns med och handleder. Vi behov kan även operativt arbete förekomma.

Som chef har du sedvanligt verksamhets-, arbetsmiljö- och budgetansvar för din enhet. I chefsuppdraget ingår samordningsfunktion och att vara sammankallande till referensgrupp och styrgrupp. Du kommer löpande arbeta med att utvärdera verksamheten, genomföra analyser, redovisa budgetutfall, följa upp resultat samt skriva verksamhetsplaner och verksamhetsberättelse. I ditt arbete sker återrapportering till referensgrupp och styrgrupp där du förväntas författa utredningsrapporter kopplat till kvalité och utvecklingsarbete och leverera underlag för beslut till samarbetskommunerna.

De andra 50% arbetar du med kommunikationsstrategier för att hitta nya kreativa sätt att nå ut med marknadsföring i syfte att rekrytera familjehem – allt med barnens bästa i fokus. Arbetet innebär att ta fram marknadsföringsmaterial i form av till exempel filmer, hitta nya vägar att annonsera och rekrytera. Dels gemensamt för alla kommuner men också riktat arbete mot varje enskild kommun.

Eftersom arbetet är länsövergripande kommer resor att förekomma i tjänsten. 

Kvalifikationer
För rollen krävs:

- Socionomexamen eller annan högskoleexamen som är relevant för uppdraget
- Erfarenhet av socialtjänstarbete inom Barn och ungas verksamhetsområde
- B-körkort
- Mycket goda kunskaper i svenska, muntligt och i dokumentation

Personliga egenskaper

För att du ska trivas som chef på Familjehemsresursen ser vi att du behöver vara relationsskapande med förmåga att skapa, underhålla och utveckla yrkesmässiga kontakter och relationer. Du är lyhörd, strukturerad och tydlig i din kommunikation och föredrar att hantera frågor på ett öppet sätt. Du behöver ha förmåga att utveckla realistiska planer på både kort- och lång sikt, prioritera utifrån ett helhetsperspektiv och nyttja tid och resurser på ett effektivt sätt. Då du kommer arbeta med utredningar och författa rapporter behöver du ha god analytisk förmåga och skrivförmåga. Samt behövs en kreativ ådra, nyfikenhet och intresse för att arbeta med digitala innovativa strategier i marknadsföringssyfte.

Meriterande kvalifikationer

- Utbildning inom kommunikation
- Utbildning i BBIC
- Erfarenhet av ledarskap och arbetsledning
- Dokumenterad arbetserfarenhet av att utreda familjehem
- Erfarenhet av att arbeta med marknadsföring och kommunikation med stöd av digitala verktyg
- Erfarenhet av projektledning

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar flexibel arbetstid.

För att få anställning måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret vilket kommer efterfrågas om anställning blir aktuell. Beställ gärna detta i samband med ansökan så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

Bifoga gärna utbildningsintyg i din ansökan då detta kommer efterfrågas om du blir aktuell för tjänsten. Alternativt lämnas intyg i samband med intervju.

Genom Rekryteringslots Dalarna kan vi erbjuda medflyttarservice, läs mer om det på Rekryteringslots hemsida www.rekryteringslots.se

Kontaktuppgifter

Erik Åkerlund, enhetschef, tlf 023-820 24

Fackliga företrädare

SSR, Jan Nyberg, tlf 023-821 67
Vision, Christina Johansson, tlf 023-821 10
Ledarna, Karolina Roos, tlf 023-863 30

Övrigt

Du kommer få svara på urvalsfrågor när du skickar in din ansökan. Frågorna är ställda utifrån de krav som är uppsatta för tjänsten och dina svar kommer ligga till grund för det första urvalet.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. Arbetsprov kan komma att tillämpas

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Arbetsplats

 Falun Visa mindre

Kund- och personalansvarig till vårt team i Falun

Vårt mål och vilja är att ge alla livskvalitet – på riktigt! Omtanken Assistans söker Kund- och personalansvarig Omtanken Assistans har sedan starten 1994 anordnat personlig assistans åt människor med funktionsvariationer. Idag bedriver vi assistans från Sundsvall i norr till Trelleborg i söder, med huvudparten av våra uppdrag baserade i Dalarna. Vi tror på individuella lösningar där kunden alltid är i fokus och vi jobbar utifrån ledorden Familjära, Till... Visa mer
Vårt mål och vilja är att ge alla livskvalitet – på riktigt!

Omtanken Assistans söker Kund- och personalansvarig
Omtanken Assistans har sedan starten 1994 anordnat personlig assistans åt människor med funktionsvariationer. Idag bedriver vi assistans från Sundsvall i norr till Trelleborg i söder, med huvudparten av våra uppdrag baserade i Dalarna. Vi tror på individuella lösningar där kunden alltid är i fokus och vi jobbar utifrån ledorden Familjära, Tillgängliga och Drivna. Tillsammans möjliggör vi för människor med olika funktionsvariationer att leva som andra och själva bestämma över sina liv. Idag sysselsätter Omtanken Assistans ca 300 personliga assistenter.
Vi växer och står nu inför att stärka upp vårt team i Falun och söker därför en driven och relationsskapande kollega att arbeta som Kund- och personalansvarig.

Arbetsuppgifter:
Som Kund- och personalansvarig kommer du att samordna den personliga assistansen för våra kunder utifrån deras önskemål och gällande föreskrifter. Din roll är mycket variationsrik och utvecklande, där ingen dag är den andra lik. Dina arbetsuppgifter är knutna till den operativa delen av verksamheten där du bland annat arbetar med personalansvar, arbetsmiljö, rekrytering, bemanning, schemaläggning och kontakt med olika myndigheter.
En del av ditt arbete är även att vara bollplank för våra kunder och deras anhöriga. Till hjälp i ditt dagliga arbete har du ett team bestående av erfarna kollegor. Du rapporterar till VD och har mycket frihet under ansvar.
Vi värnar om en bra och samtida personalpolitik, där alla våra medarbetare ska må bra och trivas hos oss!

Din profil:
Vi söker dig som är relationsskapande, serviceinriktad och som har ett äkta genuint och brinnande intresse för människor. Du är en naturlig lagspelare men skall också trivas i att självständigt planera och driva ditt arbete framåt i enlighet med Omtanken Assistans värderingar och målsättningar. Du trivs med att ha flera processer igång parallellt i ditt arbete, så din strukturerings- och prioriteringsförmåga behöver vara på topp.
Har du erfarenhet av personlig assistans sedan tidigare är det meriterande men inte ett krav. Utbildning inom humaniora och viss ledarskap/chefserfarenhet är en fördel men vi kommer att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper. Körkort B är ett krav.

Om tjänsten:
Stor möjlighet till personlig utveckling
Moderna datasystem att arbeta med som underlättar i arbetet
Fint och trivsamt kontor i Falun
Trevliga och erfarna kollegor
Tjänsten är dagtid med jour kvällar/helger enligt schema
Månadslön enligt överenskommelse
Friskvårdsbidrag
Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Tillträde omgående eller efter överenskommelse


Urval och intervjuer kommer ske löpande så ansök redan idag!
Vi tar endast emot ansökningar via e-post [email protected]
Vi har tagit ställning till rekrytering och annonsering och avtackar oss vänligen men bestämt från externa rekryteringsbolag/tjänster.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Uppdragschef inom personlig assistans.

Vi söker en Uppdragschef till vårt kontor i Falun. Som Uppdragschef har du det övergripande ansvaret i assistansuppdraget för kunden och dennes personliga assistenter. I ditt ansvar som Uppdragschef ingår att tillsammans med kunden utforma kundens personliga assistans utifrån LSS-lagstiftningen. I arbetsuppgifterna ingår att rekrytera och anställa personliga assistenter, ansvara för assistenternas arbetsmiljö, hantera omkostnader som uppstår i assistansen... Visa mer
Vi söker en Uppdragschef till vårt kontor i Falun. Som Uppdragschef har du det övergripande ansvaret i assistansuppdraget för kunden och dennes personliga assistenter.
I ditt ansvar som Uppdragschef ingår att tillsammans med kunden utforma kundens personliga assistans utifrån LSS-lagstiftningen. I arbetsuppgifterna ingår att rekrytera och anställa personliga assistenter, ansvara för assistenternas arbetsmiljö, hantera omkostnader som uppstår i assistansen, planera och lägga arbetstidsschema, varför du bör vara väl bevandrad i gällande kollektivavtal, arbetsmiljökrav och arbetstidslagar, ATL. Du måste vara flexibel och kunna prioritera. Du har eget ansvar för ditt arbete och din arbetsplanering.
Rollen som Uppdragschef är komplex och ställer höga krav på självständighet, handlingskraft, kundfokus och hög servicenivå, men är även utvecklande och varierande. I arbetet ingår tjänsteresor, därför är körkort ett krav.
Vem är du?
Du har adekvat utbildning och/eller arbetslivserfarenhet av rollen som Uppdragschef eller liknande. Det är meriterande om du har erfarenhet inom och är insatt i LSS-lagstiftningen.
Du är trygg och engagerad i ditt ledarskap och skapar goda förutsättningar för delaktighet hos dina medarbetare. Du har god förmåga att arbeta med flera saker samtidigt och arbetar proaktivt. Du förmedlar med lätthet dina förväntningar och har en tydlig och rak kommunikation. Visa mindre

Verksamhetschef - Bli en av oss!

Välkommen till en värderingsstyrd organisation Attendo Närsjögläntans HVB och utslussboende är vackert beläget vid Sundbornsån utanför Falun och är ett boende som vänder sig till målgruppen flickor 13-20 år med psykosocial problematik. De placerade flickorna uppvisar olika typer av bekymmer så som skolproblem, psykisk problematik, beteendeproblem samt begynnande missbruk och kriminalitet. Attendo Närsjögläntan har nio platser på HVB-hemmet samt tre utslus... Visa mer
Välkommen till en värderingsstyrd organisation

Attendo Närsjögläntans HVB och utslussboende är vackert beläget vid Sundbornsån utanför Falun och är ett boende som vänder sig till målgruppen flickor 13-20 år med psykosocial problematik. De placerade flickorna uppvisar olika typer av bekymmer så som skolproblem, psykisk problematik, beteendeproblem samt begynnande missbruk och kriminalitet. Attendo Närsjögläntan har nio platser på HVB-hemmet samt tre utslusslägenheter i stödboendet. I personalen arbetar i dagsläget nio heltidsanställda behandlingsassistenter, ett antal vikarier, husmor, biträdande verksamhetschef samt verksamhetschef.

På Närsjögläntan arbetar socionomer, beteendevetare, socialpedagoger och behandlingspedagoger. Verksamheten leds av en verksamhetschef/ föreståndare och en biträdande verksamhetschef. Gemensamt för all personal är ett stort engagemang, kompetens och omtanke för de flickor vi arbetar med. Till denna verksamheter söker vi nu en ny verksamhetschef tillika föreståndare som tillsammans med medarbetarna vill utveckla Närsjögläntans HVB vidare.

I din roll som Verksamhetschef arbetar du självständigt med att driva, leda och utveckla verksamheten. Du rapporterar direkt till Regionchef. Du ingår i en kompetent ledningsgrupp där du får stöd och vägledning för att nå framgång i din roll. Vi har en decentraliserad organisation där du får utrymme att utveckla dina idéer och ledarstil.

Beskrivning av tjänsten

Som verksamhetschef ansvarar du för verksamhetens medarbetare, kvalitet, ekonomi, vårdens innehåll och utförande samt kundkontakter. Du får tillgång till ett färdigt koncept som grundar sig på ett väl inarbetat kvalitetsarbete och ett systematiskt arbetsmiljöarbete med stöd från regionala resurser samt kvalitets-, ekonomi-, marknads- och HR-avdelning. I och med att tjänsten även innebär föreståndarskap för verksamheten tillkommer därtill hörande arbetsuppgifter så som bedömningar och beslut gällande inskrivning/ utskrivning mm.

Du kommer att fortsätta det påbörjade förbättrings- och utvecklingsarbetet för att verksamheten ska utföra kvalitativt behandlingsarbete i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer, EBP samt vetenskaplig metod. Du coachar medarbetarna till att vara trygga medskapare i den dagliga verksamheten och i ert gemensamma utvecklingsarbete. Du kan göra nyckeltal levande och förstår vikten av att driva mot gemensamma mål- oavsett om det gäller verksamheten eller ungdomarna. Du skapar tillitsfulla relationer och ser tillit och glädje på arbetet som självklart.

Du ingår i regionens ledningsgrupp och förväntas bidra till att driva regionen framåt och vid behov även stötta kollegor för att vi tillsammans ska nå våra mål. Detta innebär t ex att du kan få uppdrag att delta i intern revision eller att skriva interna utredningar. Även andra uppdrag på regionnivå kan bli aktuellt då vi har pågående utvecklingsprojekt gällande bl a EBP och systematisk uppföljning.

För att lyckas i rollen ser vi att du är mycket kunnig inom målgruppens behov och har vana av att driva förändrings- och förbättringsarbete i komplexa miljöer.

Tjänsten är heltid 100%. Resor med övernattning förekommer i tjänsten.

Vi erbjuder

- Utbildningar

- Utvecklingsmöjligheter

- Personalförmåner

- Trygga anställningsvillkor

- Digitala arbetsverktyg

Kvalifikationer

Relevant högskoleutbildning så som socionom eller annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning och vid sådan examen även socialrätt på högskolenivå.

- Vidare utbildning inom trauma, npf samt psykisk ohälsa bland flickor

- Meriterande med utbildning inom KBT, DBT

Minst 3 års chefserfarenhet från privat omsorg och/eller kommunal socialtjänst alternativt från region. Meriterande med arbete inom Barn o Unga.

- Erfarenhet från målgrupp psykisk ohälsa flickor, npf samt trauma.

- Erfarenhet av och kunskap om förändringsledning.

Vi söker dig som sätter kunden i centrum, för oss både ungdom och kommunen och vill skapa värde för dem och, vid förekommande fall, ungdomens anhöriga. Du är trygg i ditt ledarskap, kommunikativ och förtroendeingivande. Vi lägger vikt vid att du är resultatorienterad och drivs av ständig förbättring. Du är engagerad, flexibel och arbetar strukturerat så väl i grupp som självständigt.

Du har goda kunskaper i Officepaketet och hanterar svenska språket obehindrat i tal och skrift. Ytterligare erfarenhet från servicesektorn och/eller erfarenheter inom försäljning är meriterande. Körkort är en nödvändighet.

Om Attendo

Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag med 24 000 medarbetare. På Attendo arbetar vi tillsammans för vår vision att stärka individen. Detta gör vi genom våra värderingar kompetens, omtanke och engagemang som fungerar som ledord i vårt dagliga arbete. Med din värdefulla kunskap och kompetens är du en nyckelperson i företaget och du ses som en viktig lagspelare för att utveckla verksamheten i nära samarbete med din chef.

Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch!

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi går igenom ansökningar löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Vi har även krav på vaccination mot covid-19 och kommer att kontrollera vaccinationsbevis innan anställning. Visa mindre

Uppdragschef

Vad roligt att du är intresserad av denna tjänst! Nu söker vi en uppdragschef till vårat trevliga och glada team! Är du en ledare som älskar att se andra växa? Är du en engagerad och positiv person med förmåga att möta andra människor med värme och glädje? Toppen! Läs vidare och se om det är så att det är just dig vi söker! Vem vi söker I rollen kommer du att möta en mängd olika människor med olika egenskaper, vilket är fantastiskt roligt, men även till ... Visa mer
Vad roligt att du är intresserad av denna tjänst! Nu söker vi en uppdragschef till vårat trevliga och glada team! Är du en ledare som älskar att se andra växa? Är du en engagerad och positiv person med förmåga att möta andra människor med värme och glädje? Toppen! Läs vidare och se om det är så att det är just dig vi söker!

Vem vi söker

I rollen kommer du att möta en mängd olika människor med olika egenskaper, vilket är fantastiskt roligt, men även till viss del utmanande. Vi tror därför att du har skinn på näsan och känner dig självsäker och trygg i din kompetens och dig själv. Det här är den perfekta tjänsten för dig som är bra på att leda och duktig på att hantera människor med olika bakgrunder och erfarenheter. Trivs du med varierande arbetsuppgifter i en ledarroll? Kanon! Just det kan bli din vardag!

Krav för tjänsten

- Relevant högskoleutbildning eller annan kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig.

- Goda ledaregenskaper.

- B- Körkort.

Om arbetsuppgifterna

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete i en modern trivsam miljö med ett högt tempo, mycket eget ansvar, trevliga kollegor och varierande arbetsuppgifter. I rollen skapar du trevliga arbetsplatser genom att anställa kompetenta assistenter och vägleda dessa i deras roll.

Du och dina kollegor utvecklar, följer upp och utvärderar teamets arbetsuppgifter. Vill du driva processarbeten inom uppdragschefsteamet i samarbetet med övriga samtidigt som du har egna ansvarsområden och arbetsgrupper? Då ska du söka dig till oss!

Du företräder företaget i kundmöten och kommer att ha det övergripande ansvaret för uppdragen och uppföljning av kunder och deras personliga assistenter genom att följa den genomförandeplan som ni tillsammans upprättat.

Om jobbet

Tjänstegrad: 80-100% enligt överenskommelse
Tidsbegränsad anställning tom 22-12-31, med möjlighet till förlängning eller stadigvarande tjänst.

Tillträde: Snarast
Sista ansökningsdag: 22-05-18

Upplysningar kring tjänsten lämnas av Ewa Wilstrand Verksamhetschef 023-7022 775 eller e-post; [email protected]

Hoppas att vi ses, välkommen!

Om oss som arbetsgivare:

Libra Assistans - en arbetsplats där alla skall trivas !

Sedan starten 2006 har Libra Assistans verkat för att samspelet mellan den personliga assistenten och kunden skall fungera så bra som möjligt; Vi är ett företag där både assistenterna och kunderna sätts i centrum och alla får det stöd de behöver.

Kulturen präglas av öppenhet gentemot alla inblandade, glädje och gemenskap. På Libra tror vi och satsar på våra anställda. Här finns goda möjligheter att gå på spännande utbildningar och föreläsningar, och rätt person kan definitivt växa och utvecklas inom företaget. Som uppdragschef kommer du alltså bidra till och ingå i vår fina gemenskap!

Kort och gott - Libra Assistans är ett företag som verkligen bryr sig om och tar hand om både assistenter och kunder.

Läs om hur Karin, din blivande kollega upplever jobbet som uppdragschef på Libra Assistans:

- Jag har tidigare arbetat inom kommunen och kom till Libra Assistans för ungefär 4 år sedan. Det bästa med företaget är framför allt glädjen och gemenskapen. Allt här är väldigt enkelt, beslutsvägarna är korta och jag trivs verkligen. Vår fina arbetsgrupp är kittet som håller oss samman och det som får mig att längta till jobbet på söndagskvällen.

Karin Sidenstjärna
Uppdragschef Visa mindre

Uppdragschef

Vad roligt att du är intresserad av denna tjänst! Nu söker vi en uppdragschef till vårat trevliga och glada team! Är du en ledare som älskar att se andra växa? Är du en engagerad och positiv person med förmåga att möta andra människor med värme och glädje? Toppen! Läs vidare och se om det är så att det är just dig vi söker! Vem vi söker I rollen kommer du att möta en mängd olika människor med olika egenskaper, vilket är fantastiskt roligt, men även till ... Visa mer
Vad roligt att du är intresserad av denna tjänst! Nu söker vi en uppdragschef till vårat trevliga och glada team! Är du en ledare som älskar att se andra växa? Är du en engagerad och positiv person med förmåga att möta andra människor med värme och glädje? Toppen! Läs vidare och se om det är så att det är just dig vi söker!

Vem vi söker

I rollen kommer du att möta en mängd olika människor med olika egenskaper, vilket är fantastiskt roligt, men även till viss del utmanande. Vi tror därför att du har skinn på näsan och känner dig självsäker och trygg i din kompetens och dig själv. Det här är den perfekta tjänsten för dig som är bra på att leda och duktig på att hantera människor med olika bakgrunder och erfarenheter. Trivs du med varierande arbetsuppgifter i en ledarroll? Kanon! Just det kan bli din vardag!

Krav för tjänsten

- Relevant högskoleutbildning eller annan kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig.

- Goda ledaregenskaper.

- B- Körkort.

Om arbetsuppgifterna

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete i en modern trivsam miljö med ett högt tempo, mycket eget ansvar, trevliga kollegor och varierande arbetsuppgifter. I rollen skapar du trevliga arbetsplatser genom att anställa kompetenta assistenter och vägleda dessa i deras roll.

Du och dina kollegor utvecklar, följer upp och utvärderar teamets arbetsuppgifter. Vill du driva processarbeten inom uppdragschefsteamet i samarbetet med övriga samtidigt som du har egna ansvarsområden och arbetsgrupper? Då ska du söka dig till oss!

Du företräder företaget i kundmöten och kommer att ha det övergripande ansvaret för uppdragen och uppföljning av kunder och deras personliga assistenter genom att följa den genomförandeplan som ni tillsammans upprättat.

Om jobbet

Tjänstegrad: 80-100% enligt överenskommelse
Tidsbegränsad anställning tom 22-12-31, med möjlighet till förlängning eller stadigvarande tjänst.

Tillträde: Snarast
Sista ansökningsdag: 22-05-18

Upplysningar kring tjänsten lämnas av Ewa Wilstrand Verksamhetschef 023-7022 775 eller e-post; [email protected]

Hoppas att vi ses, välkommen!

Om oss som arbetsgivare:

Libra Assistans - en arbetsplats där alla skall trivas !

Sedan starten 2006 har Libra Assistans verkat för att samspelet mellan den personliga assistenten och kunden skall fungera så bra som möjligt; Vi är ett företag där både assistenterna och kunderna sätts i centrum och alla får det stöd de behöver.

Kulturen präglas av öppenhet gentemot alla inblandade, glädje och gemenskap. På Libra tror vi och satsar på våra anställda. Här finns goda möjligheter att gå på spännande utbildningar och föreläsningar, och rätt person kan definitivt växa och utvecklas inom företaget. Som uppdragschef kommer du alltså bidra till och ingå i vår fina gemenskap!

Kort och gott - Libra Assistans är ett företag som verkligen bryr sig om och tar hand om både assistenter och kunder.

Läs om hur Karin, din blivande kollega upplever jobbet som uppdragschef på Libra Assistans:

- Jag har tidigare arbetat inom kommunen och kom till Libra Assistans för ungefär 4 år sedan. Det bästa med företaget är framför allt glädjen och gemenskapen. Allt här är väldigt enkelt, beslutsvägarna är korta och jag trivs verkligen. Vår fina arbetsgrupp är kittet som håller oss samman och det som får mig att längta till jobbet på söndagskvällen.

Karin Sidenstjärna
Uppdragschef Visa mindre

Uppdragschef

Vad roligt att du är intresserad av denna tjänst! Nu söker vi en uppdragschef till vårat trevliga och glada team! Är du en ledare som älskar att se andra växa? Är du en engagerad och positiv person med förmåga att möta andra människor med värme och glädje? Toppen! Läs vidare och se om det är så att det är just dig vi söker! Vem vi söker I rollen kommer du att möta en mängd olika människor med olika egenskaper, vilket är fantastiskt roligt, men även till ... Visa mer
Vad roligt att du är intresserad av denna tjänst! Nu söker vi en uppdragschef till vårat trevliga och glada team! Är du en ledare som älskar att se andra växa? Är du en engagerad och positiv person med förmåga att möta andra människor med värme och glädje? Toppen! Läs vidare och se om det är så att det är just dig vi söker!

Vem vi söker

I rollen kommer du att möta en mängd olika människor med olika egenskaper, vilket är fantastiskt roligt, men även till viss del utmanande. Vi tror därför att du har skinn på näsan och känner dig självsäker och trygg i din kompetens och dig själv. Det här är den perfekta tjänsten för dig som är bra på att leda och duktig på att hantera människor med olika bakgrunder och erfarenheter. Trivs du med varierande arbetsuppgifter i en ledarroll? Kanon! Just det kan bli din vardag!

Krav för tjänsten

- Relevant högskoleutbildning eller annan kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig.

- Goda ledaregenskaper.

- B- Körkort.

Om arbetsuppgifterna

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete i en modern trivsam miljö med ett högt tempo, mycket eget ansvar, trevliga kollegor och varierande arbetsuppgifter. I rollen skapar du trevliga arbetsplatser genom att anställa kompetenta assistenter och vägleda dessa i deras roll.

Du och dina kollegor utvecklar, följer upp och utvärderar teamets arbetsuppgifter. Vill du driva processarbeten inom uppdragschefsteamet i samarbetet med övriga samtidigt som du har egna ansvarsområden och arbetsgrupper? Då ska du söka dig till oss!

Du företräder företaget i kundmöten och kommer att ha det övergripande ansvaret för uppdragen och uppföljning av kunder och deras personliga assistenter genom att följa den genomförandeplan som ni tillsammans upprättat.

Om jobbet

Tjänstegrad: 80-100% enligt överenskommelse
Tidsbegränsad anställning tom 22-12-31, med möjlighet till förlängning eller stadigvarande tjänst.

Tillträde: Snarast
Sista ansökningsdag: 22-05-25

Vi intervjuar löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan annonstidens utgång. Därför är det en god idé att ansöka inom kort.

Upplysningar kring tjänsten lämnas av Ewa Wilstrand Verksamhetschef 023-7022 775 eller e-post; [email protected]

Hoppas att vi ses, välkommen!

Om oss som arbetsgivare:

Libra Assistans - en arbetsplats där alla skall trivas !

Sedan starten 2006 har Libra Assistans verkat för att samspelet mellan den personliga assistenten och kunden skall fungera så bra som möjligt; Vi är ett företag där både assistenterna och kunderna sätts i centrum och alla får det stöd de behöver.

Kulturen präglas av öppenhet gentemot alla inblandade, glädje och gemenskap. På Libra tror vi och satsar på våra anställda. Här finns goda möjligheter att gå på spännande utbildningar och föreläsningar, och rätt person kan definitivt växa och utvecklas inom företaget. Som uppdragschef kommer du alltså bidra till och ingå i vår fina gemenskap!

Kort och gott - Libra Assistans är ett företag som verkligen bryr sig om och tar hand om både assistenter och kunder.

Läs om hur Karin, din blivande kollega upplever jobbet som uppdragschef på Libra Assistans:

- Jag har tidigare arbetat inom kommunen och kom till Libra Assistans för ungefär 4 år sedan. Det bästa med företaget är framför allt glädjen och gemenskapen. Allt här är väldigt enkelt, beslutsvägarna är korta och jag trivs verkligen. Vår fina arbetsgrupp är kittet som håller oss samman och det som får mig att längta till jobbet på söndagskvällen.

Karin Sidenstjärna
Uppdragschef Visa mindre

Semestervikarierande enhetschefer till Omvårdnadsförvaltningen

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vill du också göra skillnad i människors vardag?

I Falu kommun finns närmare 5000 medarbetare. Frågar du oss är det svårt att hitta ett mer meningsfullt jobb med verklig möjlighet att göra skillnad. Vår vision, Ett större Falun, säger något om hur Falun växer rent fysiskt, men också att Falun är en plats för alla och en del av resten av världen.

Är du nyfiken på ledarskap och intresserad av en utmaning? I sommar erbjuder Falu kommun en möjlighet för dig med en avslutad eller pågående högskoleutbildning att prova på rollen som chef! Vi söker nu sommarsemestervikarier för våra enhetschefer inom vård- och omsorgsboende, hemtjänst, LSS-verksamhet och hälso- och sjukvård.

Till din hjälp har du engagerade medarbetare och ett nätverk av enhetschefskollegor vid din sida, både ordinarie enhetschefer och semestervikarier. Vårt uppdrag är viktigt, meningsfullt och givande. Tillsammans har vi en spännande och härlig sommar framför oss!

Varmt välkommen med din ansökan. 

Arbetsuppgifter
Att arbeta som enhetschef inom Falu kommuns omvårdnadsförvaltning är en spännande utmaning där du får möjlighet att ta dig
an ett händelserikt och varierande arbete. Du arbetar i enlighet med
lagstiftning, riktlinjer och övriga styrdokument som bas för att leda
verksamheterna och inom givna ekonomiska ramar så att våra kunder och brukare
får en bra omsorg med bra kvalitet. Din roll innefattar verksamhets- och personalansvar. 

Kvalifikationer
För rollen krävs

- Pågående eller avslutad högskoleutbildning från socionomprogrammet eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer
lämplig för uppdraget

- God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

- God datavana och IT-mognad

- B-körkort krävs inom vård- och omsorgsboende samt inom hemtjänst

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en trygg och stabil person som samarbetar bra med andra samt trivs med ansvar och att arbeta mot uppsatta mål. I
kommunikationen med andra är du lyhörd och tydlig. Du har förmåga att
prioritera och vet när du ska be om råd och stöd. Vidare har du stort
engagemang för uppdraget och ett brukarfokus.

Meriterande kvalifikationer

- Arbetslivserfarenhet från vård- och omsorgsarbete, hälso- och sjukvård och/eller LSS-verksamhet

Vi erbjuder
Befattningarna är visstidsanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse till och med semesterperiodens slut.

Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. Falu kommun tillämpar rökfri arbetstid. För den som erbjuds tjänsten krävs
enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. 

UPPLYSNINGAR

Leif Ekman, sektionschef vård- och omsorgsboende: 023-823 19

Åsa Edvardsson Johansson, tf. sektionschef hemtjänst: 023-827 47

Therese Holst, sektionschef LSS boende: 023 - 829 45

Marie-Louise Nyström, enhetschef Hälso- och sjukvård, 023 - 862 35

Fackliga företrädare

Kommunal Bergslagen, sektion Falun: 010-442 81 69, [email protected] 

Vision, Christina Johansson, 023-821 10, [email protected]

Ledarna, Eva Jonsson, 023-866 15

Akademikerförbundet SSR, Carina Renhuvud, 023-873 19

Övrigt

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Kontaktinformation
Leif Ekman, Tf förvaltningschef

Arbetsplats Visa mindre

Semestervikarierande enhetschefer till Omvårdnadsförvaltningen

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vill du också göra skillnad i människors vardag?

I Falu kommun finns närmare 5000 medarbetare. Frågar du oss är det svårt att hitta ett mer meningsfullt jobb med verklig möjlighet att göra skillnad. Vår vision, Ett större Falun, säger något om hur Falun växer rent fysiskt, men också att Falun är en plats för alla och en del av resten av världen.

Är du nyfiken på ledarskap och intresserad av en utmaning? I sommar erbjuder Falu kommun en möjlighet för dig med en avslutad eller pågående högskoleutbildning att prova på rollen som chef! Vi söker nu sommarsemestervikarier för våra enhetschefer inom vård- och omsorgsboende, hemtjänst, LSS-verksamhet och socialpsykiatri.

Till din hjälp har du engagerade medarbetare och ett nätverk av enhetschefskollegor vid din sida, både ordinarie enhetschefer och semestervikarier. Vårt uppdrag är viktigt, meningsfullt och givande. Tillsammans har vi en spännande och härlig sommar framför oss!

Varmt välkommen med din ansökan. 

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som enhetschef inom Falu kommuns omvårdnadsförvaltning är en spännande utmaning där du får möjlighet att ta dig
an ett händelserikt och varierande arbete. Du arbetar i enlighet med
lagstiftning, riktlinjer och övriga styrdokument som bas för att leda
verksamheterna och inom givna ekonomiska ramar så att våra kunder och brukare
får en bra omsorg med bra kvalitet. Din roll innefattar verksamhets- och personalansvar. 

KVALIFIKATIONER
För rollen krävs

- Pågående eller avslutad högskoleutbildning från socionomprogrammet eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer
lämplig för uppdraget

- God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

- God datavana och IT-mognad

- B-körkort krävs inom vård- och omsorgsboende samt inom hemtjänst

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en trygg och stabil person som samarbetar bra med andra samt trivs med ansvar och att arbeta mot uppsatta mål. I
kommunikationen med andra är du lyhörd och tydlig. Du har förmåga att
prioritera och vet när du ska be om råd och stöd. Vidare har du stort
engagemang för uppdraget och ett brukarfokus.

Meriterande kvalifikationer

- Arbetslivserfarenhet från vård- och omsorgsarbete, socialpsykiatrin och/eller LSS-verksamhet

Anställningsvillkor
Befattningarna är visstidsanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse till och med semesterperiodens slut.

Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. Falu kommun tillämpar rökfri arbetstid. För den som erbjuds tjänsten krävs
enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. 

UPPLYSNINGAR

Christina Lans, sektionschef LSS samt socialpsykiatri: 023 - 861 64

Leif Ekman, sektionschef vård- och omsorgsboende: 023-823 19

Åsa Edvardsson Johansson, tf. sektionschef hemtjänst: 023-827 47

Therese Holst, sektionschef LSS boende: 023 - 829 45

Marie-Louise Nyström, enhetschef Hälso- och sjukvård, 023 - 862 35

Fackliga företrädare

Kommunal Bergslagen, sektion Falun: 010-442 81 69, [email protected] 

Vision, Christina Johansson, 023-821 10, [email protected]

Ledarna, Eva Jonsson, 023-866 15

Akademikerförbundet SSR, Carina Renhuvud, 023-873 19

Övrigt

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Kontaktinformation
Leif Ekman, Tf förvaltningschef

Arbetsplats Visa mindre

Föreståndare HVB

Vi söker en erfaren föreståndare som brinner för att göra skillnad för ungdomar som placerats av socialtjänsten av olika skäl. Om du vill vara med och driva ett HVB-hem med stor utvecklingspotential samt vara delaktig i utvecklingen i hela koncernen InDomi AB så fortsätt att läsa denna annons för då kan du vara rätt person för oss. Om du dessutom är kreativ och vill vara delaktig i att implementera behandlingsmetoder tillsammans med behandlingsansvarig och... Visa mer
Vi söker en erfaren föreståndare som brinner för att göra skillnad för ungdomar som placerats av socialtjänsten av olika skäl. Om du vill vara med och driva ett HVB-hem med stor utvecklingspotential samt vara delaktig i utvecklingen i hela koncernen InDomi AB så fortsätt att läsa denna annons för då kan du vara rätt person för oss. Om du dessutom är kreativ och vill vara delaktig i att implementera behandlingsmetoder tillsammans med behandlingsansvarig och ledning samt i att få ihop en familjär HVB-hemsmiljö med högspecialiserad psykiatrisk vård då ska du inte tveka en sekund med att söka denna tjänst.
Mer om koncernen InDomi AB
InDomi AB är en koncern som bedriver HVB-hem, förstärkt familjehemsvård och psykiatrisk vård. Det gemensamma för hela koncernen är den höga ambitionen rörande kvalité. InDomi är vidare ett företag som är i ständig utveckling. Vi arbetar kontinuerligt med att bli bättre och våra kvalitetssystem är levande och i ständig förändring/förbättring. Vi är även företaget som trots att vi är i ett växande alltid vill ha den ”lilla” enskilda människans behov i fokus. Vi är företaget som gärna tar på oss att göra det där lilla extra för att resultatet ska bli bra. Så när andra säger nej säger vi ofta ja. Vi tror på att alla människors möjlighet till förändring. Ägarna är engagerade och delaktiga i verksamheten och delar ambitionen med övriga anställda. Det är en platt organisation där alla är viktiga och delaktiga i det dagliga arbetet. Metoderna som vi arbetar med är KBT och MI. Vi har även ett lågaffektivt bemötande och en humanistisk grundsyn.
Vår målgrupp är pojkar och flickor i ålder 15-18 år med psykosocial problematik, relationssvårigheter, begynnande missbruk eller kriminalitet.
Vi erbjuder dig:
Ett stimulerande och självständigt arbete
Stora möjligheter att påverka och utveckla
Fortbildning och handledning
Ett spännande jobb i ständig utveckling
Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom, psykolog, sjuksköterska i botten med adekvat erfarenhet för ett föreståndarskap. Du behöver uppfylla kravet enligt IVO´s krav på föreståndares kompetens (Relevant högskoleutbildning, erfarenhet av liknande verksamhet och personlig lämplighet (3 kap. 5 § SoF och 5 kap. 1 § HSLF 2016:55).
B-körkort krävs. Det är meriterande med kunskaper i KBT (och främst TBA/PBS) och MI.
För denna tjänst behöver du uppvisa utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Visa mindre

Relationsskapande Kundansvarig sökes till Falun

Lystra personlig assistans bygger på erfarenhet, kunskap, medvetenhet och trygghet. Genom att handplocka personal och samarbetspartners med unik kompetens skapar Lystra den trygghet som ger förutsättningar för en kvalitativ personlig assistans. Vi vet att personalen är vår största och viktigaste resurs och att det är vår uppgift som arbetsgivare att ge alla rätt förutsättningar för att utföra sitt arbete. Lystra personlig assistans skapar kvalitet genom t... Visa mer
Lystra personlig assistans bygger på erfarenhet, kunskap, medvetenhet och trygghet.

Genom att handplocka personal och samarbetspartners med unik kompetens skapar Lystra den trygghet som ger förutsättningar för en kvalitativ personlig assistans. Vi vet att personalen är vår största och viktigaste resurs och att det är vår uppgift som arbetsgivare att ge alla rätt förutsättningar för att utföra sitt arbete. Lystra personlig assistans skapar kvalitet genom tillit och trygghet för kund och personal. Den tilliten och tryggheten skapar vi genom att respektera varandra och varandras värderingar.

För alla har rätt att leva, inte bara överleva.

MÖJLIGGÖRANDE KUNDANSVARIG

Söker du ett enkelt, bekvämt och förutsägbart jobb? Då är det slöseri med din tid att läsa vidare här! Vi erbjuder inga enkla jobb. Våra tjänster kräver engagemang, mod, mental styrka och socialt patos. Vi ställer de kraven för att vårt arbete är viktigt. Vi arbetar med mänskliga rättigheter. Vårt uppdrag är att se till att våra kunder kan leva. Inte bara överleva. Vi är möjliggörare.

HAR DU VAD SOM KRÄVS FÖR ATT BLI EN AV OSS?

Vi tycker att personlig assistans och rätten att leva som andra är en livsviktig rättighet och en resurs för samhället. En insats som vi ska vara stolta över och rädda om. För många av våra kunder är en välfungerande assistans skillnaden mellan att kunna leva sitt liv fullt ut efter sina villkor och att bara hålla sig vid liv, alltså skillnaden mellan att leva och att bara överleva. Vi tar det uppdraget på största allvar och det ställer stora krav på oss som företag och på dig som enskild anställd.

Att arbeta med personlig assistans är inte för alla, åtminstone inte hos oss. Men för dig som har vad som krävs finns fantastiska fördelar;

- Du kommer att kunna lämna jobbet varje dag med vetskapen och känslan av att ha gjort en viktig, avgörande skillnad i en annan människas liv.
- Du har kollegor som liksom du tar stort ansvar, har ett brinnande engagemang och stark vilja att göra ett bra jobb.
- Du blir en viktig del av branschen personlig assistans snabbast växande bolag de senaste åren. Lystra har vuxit från noll till över tusen anställda på kortare än fem år - det finns goda anledningar till det.
- Du ges möjlighet att påverka. Vi vill inte bara att nyanställda ska lära sig jobbet hos oss, vi tror att alla som kommer till oss har någonting att lära oss. Hos oss är du inte en i mängden, du och dina tankar, idéer och åsikter är en resurs vi vill utnyttja.
- Du får lösa problem tillsammans med andra. I en verksamhet där vi jobbar med människor kommer stora utmaningar alltid att finnas. Vi tror att den som tar sig an dem med inställningen att ”det här kommer att bli svårt men vi kommer att göra det bästa av det” har mycket bättre chanser att lösa dem än den som tänker ”det här kommer aldrig att gå”. För att passa in i vår verksamhet vill vi att du är en person som tycker om att möta utmaningar tillsammans med dina kollegor.
- De bra dagarna kommer att vara fler än de dåliga. Vi kan inte lova dig att alla dagar kommer att vara roliga, enkla eller trevliga. Tvärtom - vi vet att du, liksom alla andra, kommer att ha dagar där det mesta går emot, som är jobbiga, svåra och tuffa. Men för oss är det viktigt att alla har (många) fler bra dagar än dåliga dagar och att du de dåliga dagarna kommer att ha kollegor och medarbetare som stöttar dig på samma sätt som vi vill att du stöttar dem när de har dåliga dagar.


VAD VILL VI ATT DU SKA GÖRA?

Vi vill att du ska vara med och utveckla Lystra personlig assistans i Falun. Vi har en verksamhet med härliga kunder och medarbetare och vi vill att du ska vara en central del i att både förvalta och utveckla vår befintliga verksamhet och driva verksamheten framåt.

Som Kundansvarig ansvarar du för att kontorets mål uppnås och du är Lystras ansikte utåt. Det är alltså viktigt att du delar och lever efter våra värderingar och visioner. Du kommer att leda verksamheten på det sätt som dels lagstiftningen men framförallt vår egen höga kvalitetsnorm reglerar. Du förväntas axla ett tydligt verksamhet-, arbetsmiljö-, personal- och budgetansvar samt administrativa uppgifter. Din arbetsplats är i Falun och resande i arbetet förekommer, framförallt i regionen men emellanåt också i övriga landet.

VAD BEHÖVER DU KUNNA?

Vi hoppas att du har erfarenhet av arbete i ledande position inom personlig assistans sedan tidigare och att du har erfarenheter som kan hjälpa oss att bli bättre.

Framförallt söker vi dig som tycker om och har talang för att bygga goda relationer med såväl kunder som medarbetare. Du är Lystras ansikte utåt och kontaktyta för såväl våra kunder som de assistenter som du blir närmaste chef till och ditt ledarskap, bemötande och sätt att vara kommer att vara viktigt för att vi ska upplevas som en trygg assistansanordnare och en bra arbetsgivare.

Vi tycker att det är viktigt att du har ett positivt förhållningssätt, är lösningsorienterad och kan hantera stressade situationer på ett bra sätt. Eftersom våra kunder bor utspritt i regionen är B-körkort ett krav.

Högskoleutbildning med inriktning mot socionom eller dylikt är starkt meriterande men inget krav, däremot är rätt personliga egenskaper inte förhandlingsbara. Vi söker dig som vill vara en möjliggörare, som vill vara en bärande del i att skapa en vardag där våra kunder och assistenter trivs och som vill vara med på en spännande och utvecklande resa som företag.

Har du vad som krävs? Skicka oss din ansökan idag - varmt välkommen!

UPPLYSNINGAR:

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår verksamhetschef Emelie Karlsson, alternativt biträdande verksamhetschef Amanda Näs. För anställningsfrågor kontakta Jesper Gullstrand, HR-chef. Ovanstående kontaktpersoner nås via Curira Groups växel 010-788 12 80.

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan ansökningsdatum löpt ut, inkom därför med din ansökan redan idag! Visa mindre

Enhetschef till enheten Våld i nära relationer samt Familjerådgivningen

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vi söker nu en enhetschef till enheten Våld i nära relationer och Familjerådgivningen. Är du inriktad på resultat och utveckling? Fokuserar du på lösningar tillsammans med kollegor och medarbetare?  Är du bra på samverkan och kommunikation? Då kan du vara ledaren vi söker.

Enheterna är organiserade inom sektionen Vuxenstöd Ifo som ingår i Arbetslivs- och socialförvaltningen. I sektionen ingår även verksamheter på missbruksområdet.
Enheten Våld i nära relationers uppdrag innefattar råd, stöd och skydd till vuxna personer från 18 år som är utsatta för våld i nära relation samt rådgivning till våldsutövare. Enheten leds av en chef och består av rådgivare och socialsekreterare om totalt sju medarbetare. Rådgivningens uppdrag är att bistå våldsutsatta kommuninvånare med stöd, rådgivning och riskbedömningar. I uppdraget ingår även att genom rådgivning medverka till att våldsutövare upphör med våldet. Till enheten hör även ett kvinnofridsboende som under kontorstid bemannas av rådgivarna inom enheten. 

Myndighetsutövningens uppdrag är att utifrån ansökningar utreda, bedöma och besluta om insatser utifrån stöd- och skyddsbehov samt följa upp beviljade insatser enligt socialtjänstlagen. Familjerådgivningen består av två familjerådgivare. Familjerådgivningens uppdrag är rådgivning till vuxna personer i nära relation.

Samverkan internt såväl som externt är en viktig del i enhetens uppdrag. Det gäller exempelvis med Försörjningsenheten, Missbruksenheten, Barn- och utbildningsförvaltningen, Omvårdnadsförvaltningen, Polisen samt Regionen. Du kommer att ha två chefskollegor inom sektionen att samarbeta med och du bidrar med din kompetens i sektionens ledningsgrupp.

Vårt arbete utgår från människors lika värde och ett respektfullt bemötande. Vi inser vikten av allas delaktighet, vilket syns i vårt engagemang och ett lösningsfokuserat förhållningssätt. 

Arbetsuppgifter
Som enhetschef ansvarar du för att leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten i enlighet med uppdrag, lagstiftning, riktlinjer och övriga styrdokument. Funktionen innefattar ansvar för enhetens budget, personal, systematiskt arbetsmiljöarbete, verksamhetsutveckling, samverkan samt uppföljning av resultat. I tjänsten ingår samråd och vägledning i enskilda ärenden utifrån medarbetares behov samt beslutsfattande enligt delegation. Väl fungerande samarbete och kommunikation internt med övriga chefer och medarbetare och med externa samverkansparter är en förutsättning för uppdraget. Tjänsten innefattar administrativa uppgifter och dokumentation med hjälp av varierande IT-system.

Kvalifikationer
Utbildning och erfarenhet

- Socionomexamen inklusive socialrätt alternativt annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning inkluderande socialrätt om minst 30 hp som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig
- Grundläggande teoretiska kunskaper på området våld i nära relationer förvärvade genom utbildning
- Minst två års erfarenhet av arbete som chef inom myndighetsutövning på IFO-området
- God kunskap om och erfarenhet av att använda olika digitala system och verktyg
- God och tydlig förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
- B-körkort

Personliga egenskaper

Vi söker dig som på ett förtroendeskapande sätt kan leda, samordna och motivera ditt team mot gemensamma mål. Ditt ledarskap är inspirerande, skapar förståelse och bidrar till engagemang och delaktighet. Vi ser att du med ditt driv, din kompetens och kreativitet kan bidra till utveckling och goda resultat i verksamheten. 

Vidare ser vi att du har god samarbetsförmåga och att du är coachande och motiverande men också att du kan leda och fatta beslut när situationen kräver det. Du initierar, planerar och genomför förändringar med goda resultat. Du har god analytisk och strategisk förmåga, förstår och kan förmedla komplexa sammanhang samt har god bedömningsförmåga även i stressade situationer. Du arbetar metodiskt och systematiskt och planerar både på kort och lång sikt med förmåga att göra tydliga prioriteringar. Det är också viktigt att du är flexibel och med förmåga att hantera akuta situationer. 

Meriterande kvalifikationer

- Utbildning/fortbildning inom ledarskap
- Erfarenhet av arbete som chef alternativt socialsekreterare inom våld i nära relation
- Erfarenhet av och kunskap om verksamhetssystemet Treserva

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Kopior på betyg/intyg bifogas ansökan alternativt lämnas vid intervju.
Som ny chef i Falu kommun förväntas du gå vårt ledarutvecklingsprogram som omfattar åtta kursdagar.

Kontaktuppgifter

Åsa Johansson, sektionschef Arbetslivs- och socialförvaltningen, tlf: 023-827 76

Fackliga företrädare

Vision, Christina Johansson, tlf 023-821 10
SSR, Jan Nyberg, tlf 023-821 67
Ledarna, Karolina Roos, [email protected]

Övrigt

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Arbetsplats Visa mindre

Enhetschef till enheten Våld i nära relationer samt Familjerådgivningen

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vi söker nu en enhetschef till enheten Våld i nära relationer och Familjerådgivningen. Är du inriktad på resultat och utveckling? Fokuserar du på lösningar tillsammans med kollegor och medarbetare?  Är du bra på samverkan och kommunikation? Då kan du vara ledaren vi söker.

Enheterna är organiserade inom sektionen Vuxenstöd Ifo som ingår i Arbetslivs- och socialförvaltningen. I sektionen ingår även verksamheter på missbruksområdet.
Enheten Våld i nära relationers uppdrag innefattar råd, stöd och skydd till vuxna personer från 18 år som är utsatta för våld i nära relation samt rådgivning till våldsutövare. Enheten leds av en chef och består av rådgivare och socialsekreterare om totalt sju medarbetare. Rådgivningens uppdrag är att bistå våldsutsatta kommuninvånare med stöd, rådgivning och riskbedömningar. I uppdraget ingår även att genom rådgivning medverka till att våldsutövare upphör med våldet. Till enheten hör även ett kvinnofridsboende som under kontorstid bemannas av rådgivarna inom enheten. 

Myndighetsutövningens uppdrag är att utifrån ansökningar utreda, bedöma och besluta om insatser utifrån stöd- och skyddsbehov samt följa upp beviljade insatser enligt socialtjänstlagen. Familjerådgivningen består av två familjerådgivare. Familjerådgivningens uppdrag är rådgivning till vuxna personer i nära relation.

Samverkan internt såväl som externt är en viktig del i enhetens uppdrag. Det gäller exempelvis med Försörjningsenheten, Missbruksenheten, Barn- och utbildningsförvaltningen, Omvårdnadsförvaltningen, Polisen samt Regionen. Du kommer att ha två chefskollegor inom sektionen att samarbeta med och du bidrar med din kompetens i sektionens ledningsgrupp.

Vårt arbete utgår från människors lika värde och ett respektfullt bemötande. Vi inser vikten av allas delaktighet, vilket syns i vårt engagemang och ett lösningsfokuserat förhållningssätt. 

Arbetsuppgifter
Som enhetschef ansvarar du för att leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten i enlighet med uppdrag, lagstiftning, riktlinjer och övriga styrdokument. Funktionen innefattar ansvar för enhetens budget, personal, systematiskt arbetsmiljöarbete, verksamhetsutveckling, samverkan samt uppföljning av resultat. I tjänsten ingår samråd och vägledning i enskilda ärenden utifrån medarbetares behov samt beslutsfattande enligt delegation. Väl fungerande samarbete och kommunikation internt med övriga chefer och medarbetare och med externa samverkansparter är en förutsättning för uppdraget. Tjänsten innefattar administrativa uppgifter och dokumentation med hjälp av varierande IT-system.

Kvalifikationer
Utbildning och erfarenhet

- Socionomexamen inklusive socialrätt alternativt annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning inkluderande socialrätt som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig
- Grundläggande kunskaper på området våld i nära relationer förvärvade genom utbildning och/eller genom yrkeserfarenhet
- Erfarenhet av arbete som chef inom myndighetsutövning på Ifo-området i omfattning som av arbetsgivaren bedöms vara tillräcklig
- God kunskap om och erfarenhet av att använda olika digitala system och verktyg
- God och tydlig förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
- B-körkort

Personliga egenskaper

Vi söker dig som på ett förtroendeskapande sätt kan leda, samordna och motivera ditt team mot gemensamma mål. Ditt ledarskap är inspirerande, skapar förståelse och bidrar till engagemang och delaktighet. Vi ser att du med ditt driv, din kompetens och kreativitet kan bidra till utveckling och goda resultat i verksamheten. 

Vidare ser vi att du har god samarbetsförmåga och att du är coachande och motiverande men också att du kan leda och fatta beslut när situationen kräver det. Du initierar, planerar och genomför förändringar med goda resultat. Du har god analytisk och strategisk förmåga, förstår och kan förmedla komplexa sammanhang samt har god bedömningsförmåga även i stressade situationer. Du arbetar metodiskt och systematiskt och planerar både på kort och lång sikt med förmåga att göra tydliga prioriteringar. Det är också viktigt att du är flexibel och med förmåga att hantera akuta situationer. 

Meriterande kvalifikationer

- Utbildning/fortbildning inom ledarskap
- Erfarenhet av arbete som chef alternativt socialsekreterare inom våld i nära relation
- Erfarenhet av och kunskap om verksamhetssystemet Treserva

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Kopior på betyg/intyg bifogas ansökan alternativt lämnas vid intervju.
Som ny chef i Falu kommun förväntas du gå vårt ledarutvecklingsprogram som omfattar åtta kursdagar.

Kontaktuppgifter

Åsa Johansson, sektionschef Arbetslivs- och socialförvaltningen, tlf: 023-827 76

Fackliga företrädare

Vision, Christina Johansson, tlf 023-821 10
SSR, Jan Nyberg, tlf 023-821 67
Ledarna, Karolina Roos, [email protected]

Övrigt

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Arbetsplats Visa mindre

Enhetschef LSS

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Är du en trygg och modig ledare och intresserad av en ny utmaning?

LSS-sektionen har ansvar för myndighetsutövning och verkställighet av alla beslut enligt LSS. Det innefattar bland annat flera olika dagliga verksamheter, gruppbostäder, servicebostäder, korttidsboenden, samt korttidstillsyn för skolungdom. Inom sektionen arbetar idag 18 enhetschefer. Sektionen är i sin tur indelad i en boendedel och en del som hanterar korttids, dagverksamhet och myndighetsutövning. Inom boendedelen LSS söker vi nu en ny kollega!
Till din hjälp har du engagerade medarbetare och ett nätverk av enhetschefskollegor vid din sida.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Falu kommun står just nu inför en omorganisation där LSS-sektionen, som nu är en del av socialförvaltningen, istället kan komma att bli en del av omvårdnadsförvaltningen. Omorganisationen kommer att träda i kraft från den 1 januari 2021 förutsatt att beslut om detta fattas. 

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef inom LSS erbjuder vi dig ett spännande, självständigt och varierande arbete där det ställs krav på god samarbetsförmåga både internt och externt. Du arbetar i enlighet med lagstiftning, riktlinjer och övriga styrdokument som bas för att leda verksamheterna. Din roll innefattar verksamhets- och personalansvar där du förväntas leda, planera och utveckla verksamheten utifrån en helhetssyn på kvalitet, ekonomi och måluppfyllelse. I arbetet ingår även utåtriktad samverkan i form av kontakt med brukare, anhöriga och företrädare.

Ditt kontor finns i Stadshuset tillsammans med andra enhetschefer inom LSS. Som stöd för schemaläggning och bemanning på enheterna har du hjälp av samordnare som är placerade ute på respektive enhet. I övrigt finns även stödfunktioner som ekonomer, HR-specialister, kommunikationskontor och bemanningscenter för att stötta chefens roll inom Falu Kommun. 

KVALIFIKATIONER
Utbildning och erfarenhet

- avslutad högskoleutbildning från socionomprogrammet eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget

- ett engagemang för uppdraget och ett brukarfokus

- god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

- vana av dator som arbetsverktyg

- tidigare chefserfarenhet

- B-körkort

Personliga egenskaper

Vi ser att du är en trygg, pålitlig och stabil person som samarbetar väl med andra samt trivs med ansvar och att arbeta mot uppsatta mål. Du har förmågan att motivera andra till goda resultat och utveckling genom coachning, delegering och en tydlig riktningskänsla. För dig är det självklart att främja nytänkande och utveckling - både för dig, dina medarbetare och verksamheten. 

Det är meriterande om du har…

- mer än tre års erfarenhet som chef

- erfarenhet från LSS-verksamhet eller annan inhämtad kunskap kring målgruppen

- erfarenhet av att driva förändringsarbete

- erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med eventuell intervju.

Socialförvaltningens värdegrund 

"Ibland regnar det och då behöver vi skydd av ett paraply. Men så kommer solen fram igen och då klarar vi oss utan paraply." 

Så ska vi på socialförvaltningen arbeta - som ett paraply. Vi finns här när Faluborna behöver oss. Vi bemöter dem lika respektfullt som vi bemöter varandra. Vi utgår från människors lika värde och ett respektfullt bemötande. Vi inser vikten av allas delaktighet, vilket syns i vårt engagemang. Vi har alltid barnens bästa i fokus. 

UPPLYSNINGAR

Therese Holst, sektionschef LSS gruppbostäder & servicebostäder: 023-829 45

Sofie Reimertz, HR-specialist: 023-824 16

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Malene Särmark, Kommunal, 010-442 81 69 

Christina Johansson, Vision, 023-821 10

Karolina Roos, Ledarna, 023-863 30

ÖVRIGT

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. 

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected] 

Arbetsplats
Stadshuset

79171 Falun Visa mindre

Enhetschef till enheten Våld i nära relationer samt Familjerådgivningen

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vi söker nu en enhetschef till enheten Våld i nära relationer och Familjerådgivningen. Är du inriktad på resultat och utveckling? Fokuserar du på lösningar tillsammans med kollegor och medarbetare?  Är du bra på samverkan och kommunikation? Då kan du vara ledaren vi söker.

Enheterna är organiserade inom sektionen Vuxenstöd Ifo som ingår i Arbetslivs- och socialförvaltningen. I sektionen ingår även verksamheter på missbruksområdet.
Enheten Våld i nära relationers uppdrag innefattar råd, stöd och skydd till vuxna personer från 18 år som är utsatta för våld i nära relation samt rådgivning till våldsutövare. Enheten leds av en chef och består av rådgivare och socialsekreterare om totalt sju medarbetare. Rådgivningens uppdrag är att bistå våldsutsatta kommuninvånare med stöd, rådgivning och riskbedömningar. I uppdraget ingår även att genom rådgivning medverka till att våldsutövare upphör med våldet. Till enheten hör även ett kvinnofridsboende som under kontorstid bemannas av rådgivarna inom enheten. 

Myndighetsutövningens uppdrag är att utifrån ansökningar utreda, bedöma och besluta om insatser utifrån stöd- och skyddsbehov samt följa upp beviljade insatser enligt socialtjänstlagen. Familjerådgivningen består av två familjerådgivare. Familjerådgivningens uppdrag är rådgivning till vuxna personer i nära relation.

Samverkan internt såväl som externt är en viktig del i enhetens uppdrag. Det gäller exempelvis med Försörjningsenheten, Missbruksenheten, Barn- och utbildningsförvaltningen, Omvårdnadsförvaltningen, Polisen samt Regionen. Du kommer att ha två chefskollegor inom sektionen att samarbeta med och du bidrar med din kompetens i sektionens ledningsgrupp.

Vårt arbete utgår från människors lika värde och ett respektfullt bemötande. Vi inser vikten av allas delaktighet, vilket syns i vårt engagemang och ett lösningsfokuserat förhållningssätt. 

Arbetsuppgifter
Som enhetschef ansvarar du för att leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten i enlighet med uppdrag, lagstiftning, riktlinjer och övriga styrdokument. Funktionen innefattar ansvar för enhetens budget, personal, systematiskt arbetsmiljöarbete, verksamhetsutveckling, samverkan samt uppföljning av resultat. I tjänsten ingår samråd och vägledning i enskilda ärenden utifrån medarbetares behov samt beslutsfattande enligt delegation. Väl fungerande samarbete och kommunikation internt med övriga chefer och medarbetare och med externa samverkansparter är en förutsättning för uppdraget. Tjänsten innefattar administrativa uppgifter och dokumentation med hjälp av varierande IT-system.

Kvalifikationer
Utbildning och erfarenhet

- Socionomexamen inklusive socialrätt alternativt annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning inkluderande socialrätt om minst 30 hp som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig
- Grundläggande teoretiska kunskaper på området våld i nära relationer förvärvade genom utbildning
- Minst två års erfarenhet av arbete som chef inom myndighetsutövning på IFO-området
- God kunskap om och erfarenhet av att använda olika digitala system och verktyg
- God och tydlig förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
- B-körkort

Personliga egenskaper

Vi söker dig som på ett förtroendeskapande sätt kan leda, samordna och motivera ditt team mot gemensamma mål. Ditt ledarskap är inspirerande, skapar förståelse och bidrar till engagemang och delaktighet. Vi ser att du med ditt driv, din kompetens och kreativitet kan bidra till utveckling och goda resultat i verksamheten. 

Vidare ser vi att du har god samarbetsförmåga och att du är coachande och motiverande men också att du kan leda och fatta beslut när situationen kräver det. Du initierar, planerar och genomför förändringar med goda resultat. Du har god analytisk och strategisk förmåga, förstår och kan förmedla komplexa sammanhang samt har god bedömningsförmåga även i stressade situationer. Du arbetar metodiskt och systematiskt och planerar både på kort och lång sikt med förmåga att göra tydliga prioriteringar. Det är också viktigt att du är flexibel och med förmåga att hantera akuta situationer. 

Meriterande kvalifikationer

- Utbildning/fortbildning inom ledarskap
- Erfarenhet av arbete som chef alternativt socialsekreterare inom våld i nära relation
- Erfarenhet av och kunskap om verksamhetssystemet Treserva

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Kopior på betyg/intyg bifogas ansökan alternativt lämnas vid intervju.
Som ny chef i Falu kommun förväntas du gå vårt ledarutvecklingsprogram som omfattar åtta kursdagar.

Kontaktuppgifter

Åsa Johansson, sektionschef Arbetslivs- och socialförvaltningen, tlf: 023-827 76

Fackliga företrädare

Vision, Christina Johansson, tlf 023-821 10
SSR, Jan Nyberg, tlf 023-821 67
Ledarna, Karolina Roos, [email protected]

Övrigt

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Arbetsplats Visa mindre

Semestervikarierande enhetschefer till omvårdnadsförvaltningen

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vill du också göra skillnad i människors vardag?

I Falu kommun finns närmare 5000 medarbetare. Frågar du oss är det svårt att hitta ett mer meningsfullt jobb med verklig möjlighet att göra skillnad. Vår vision, Ett större Falun, säger något om hur Falun växer rent fysiskt, men också att Falun är en plats för alla och en del av resten av världen.

Är du nyfiken på hur det är att leda andra och är du intresserad av en utmaning? I sommar erbjuder Falu kommun en möjlighet för dig med en avslutad eller pågående högskoleutbildning att prova på rollen som chef! Vi söker nu sommarsemestervikarier för våra enhetschefer inom vård- och omsorgsboende, hemtjänst, LSS-verksamhet och socialpsykiatri.

Till din hjälp har du engagerade medarbetare och ett nätverk av enhetschefskollegor vid din sida, både ordinarie enhetschefer och semestervikarier. Vårt uppdrag är viktigt, meningsfullt och givande. Tillsammans har vi en spännande och härlig sommar framför oss! Varmt välkommen med din ansökan. 

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som enhetschef inom Falu kommuns omvårdnadsförvaltning är en spännande utmaning. Du arbetar i enlighet med lagstiftning, riktlinjer och övriga styrdokument som bas för att leda verksamheterna och inom givna ekonomiska ramar så att våra kunder och brukare får en bra omsorg med bra kvalitet.

Vi erbjuder dig ett händelserikt och varierande arbete. Du arbetar i enlighet med lagstiftning, riktlinjer och övriga styrdokument som bas för att leda verksamheterna. Din roll innefattar verksamhets- och personalansvar.

KVALIFIKATIONER
Utbildning och erfarenhet

- pågående eller avslutad högskoleutbildning från socionomprogrammet eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget.

- erfarenhet från vård- och omsorgsarbete, socialpsykiatrin och/eller LSS-verksamhet

- god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

- god datorvana och IT-mognad

- B-körkort

Personliga egenskaper

Vi ser att du är en trygg och stabil person som samarbetar bra med andra samt trivs med ansvar och att arbeta mot uppsatta mål. I kommunikationen med andra är du lyhörd och tydlig. Du har förmåga att prioritera och vet när du ska be om råd och stöd. Vidare har du stort engagemang för uppdraget och ett brukarfokus. 

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Befattningarna är visstidsanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse till och med semesterperiodens slut.

Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. Falu kommun tillämpar rökfri arbetstid. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

UPPLYSNINGAR

Christina Lans, sektionschef LSS samt socialpsykiatri: 023 - 861 64

Kerstin Jansson, sektionschef vård- och omsorgsboende: 023-860 87

Leif Ekman, sektionschef hemtjänst: 023-823 19

Therese Holst, sektionschef LSS: 023 - 829 45

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Kommunal Bergslagen, sektion Falun: 010-442 81 69, [email protected]

Ledarna, Karolina Roos: 023-863 30, [email protected]

SSR, Jan Nyberg: 023-821 67

Vision, Christina Johansson: 023-821 10, [email protected]

ÖVRIGT

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta [email protected]

Arbetsplats
Myntgatan 45

791 60 Falun Visa mindre

Verksamhetschef till Frösunda inom personlig assistans!

Frösunda Omsorg är ett av landets ledande privata omsorgsbolag. Vår vision är att vara drivande i utvecklingen mot nya spelregler i omsorgen så att alla våra kunder får en självklar plats i samhället. Frösunda har ca 2 500 kunder och 6 400 anställda inom personlig assistans, äldreomsorg, funktionsnedsättning och individ och familj med verksamhet över hela Sverige. Frösunda ägs sedan 2018 av det helsvenska företaget Brado AB. Läs mer om vårt arbete för att ... Visa mer
Frösunda Omsorg är ett av landets ledande privata omsorgsbolag. Vår vision är att vara drivande i utvecklingen mot nya spelregler i omsorgen så att alla våra kunder får en självklar plats i samhället. Frösunda har ca 2 500 kunder och 6 400 anställda inom personlig assistans, äldreomsorg, funktionsnedsättning och individ och familj med verksamhet över hela Sverige. Frösunda ägs sedan 2018 av det helsvenska företaget Brado AB. Läs mer om vårt arbete för att förändra branschen och kunna erbjuda en ny omsorg som på allvar ställer sig på kundens sida på www.frosunda.se

.

På Frösunda arbetar vi med "Kundens fokus", individuellt anpassat stöd som genomgående präglas av respekt, engagemang och nyfikenhet. Detta bygger på bland annat individkunskap och kognitionskunskap. Utifrån ett kundperspektiv arbetar vi med att på olika sätt stödja kunderna och värna om personlig integritet och självbestämmande. 


Till kontoret i Falun söker Frösunda Omsorg AB ytterligare en verksamhetschef till affärsområdet personlig assistans. Som verksamhetschef i Frösunda arbetar du för att våra kunder, som har olika typer av funktionsnedsättningar, ska få möjlighet att leva det liv som de vill leva med hjälp av sina personliga assistenter. Du förväntas ha en tät kontakt med dina kunder och närstående för att förvissa dig om att du vet exakt vad de har för förväntningar på Frösunda. En av dina uppgifter blir att arbetsleda de personliga assistenterna i deras dagliga arbete så att kunder känner sig nöjda och medarbetarna stolta. 
 
I ditt arbete som verksamhetschef ansvarar du för rekrytering av nya assistenter och du säkerställer bemanning vid vakanser. En annan del av din vardag består i att möta kunder, närstående och medarbetare, lägga scheman, attestera löner, föra social dokumentation samt att ha ett personal- och budgetansvar för din resultatenhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:


* Säkerställa kvalitativ och optimal bemanning inom givna ekonomiska ramar.
* Arbeta systematiskt för att förstå kundens perspektiv och tillgodose en omsorg som kunden är nöjd och trivs med.
* Ha en proaktiv, rak och tydlig kommunikationen med alla intressenter, så som omsorgstagare, närstående, medarbetare, beställare och myndigheter. Kunna formulera dig i tal och skrift.
* Ansvara för ett ständigt pågående förbättringsarbete inom konceptets ramar.
* Säkerställa ett salutogent förhållnings- och arbetssätt samt ett värderingsdrivet beteende baserat på Respekt, Engagemang och Nyfikenhet.
* Resultatansvar inom ekonomi och kvalitet.
* Delta i budgetarbete och -uppföljning.


För att lyckas med uppdraget tror vi att du:


* Har en naturlig lyhördhet för andras perspektiv och en förmåga att möta människor på deras villkor. 
* Är strukturerad och beslutsmässig, van att leda i förändring och tillväxt. 
* Med ett genuint intresse för människor skapar ett ledarskap som ger förutsättningar för organisationen att nå sina mål.  Du är en självklar förebild i att leva efter Frösundas värderingar Respekt, Engagemang och Nyfikenhet. 
* Har förmåga att bygga och underhålla affärsrelationer med lyhördhet för kundens behov, med hög empati och med professionalism.
* Kommunicerar tydligt och effektivt, är kvalitetsmedveten och har en stark drivkraft för ständiga förbättringar. 
* Står för närvaro, tydlighet, transparens och noggrannhet. 
* Är målmedveten och uthållig. 
* Har högskoleutbildning eller motsvarande.
* Har erfarenhet från vård- och/eller omsorgsbranschen, helst från LSS inom personlig assistans.
* Har erfarenhet av uppdrag som ledare/chef.
* Har giltigt B-körkort. 


Du blir chef på distans vilket gör att det är oerhört viktigt att du brinner för att snabbt fånga upp signaler från kunder och medarbetare och agera på dem. Du har en hög servicekänsla och klarar en hög stressnivå. Till din hjälp för att lyckas med uppdraget har du dina verksamhetschefskollegor, din regionchef och en rad olika stödfunktioner inom Frösunda.
 
Vi ser fram emot att få din ansökan senast den 25 september 2020. Vi kommer dock att börja kalla till intervjuer fortlöpande, och tar därför gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Tillträde enligt överenskommelse.


 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Verksamhetschef till Frösunda inom personlig assistans!

Frösunda Omsorg är ett av landets ledande privata omsorgsbolag. Vår vision är att vara drivande i utvecklingen mot nya spelregler i omsorgen så att alla våra kunder får en självklar plats i samhället. Frösunda har ca 2 500 kunder och 6 400 anställda inom personlig assistans, äldreomsorg, funktionsnedsättning och individ och familj med verksamhet över hela Sverige. Frösunda ägs sedan 2018 av det helsvenska företaget Brado AB. Läs mer om vårt arbete för att ... Visa mer
Frösunda Omsorg är ett av landets ledande privata omsorgsbolag. Vår vision är att vara drivande i utvecklingen mot nya spelregler i omsorgen så att alla våra kunder får en självklar plats i samhället. Frösunda har ca 2 500 kunder och 6 400 anställda inom personlig assistans, äldreomsorg, funktionsnedsättning och individ och familj med verksamhet över hela Sverige. Frösunda ägs sedan 2018 av det helsvenska företaget Brado AB. Läs mer om vårt arbete för att förändra branschen och kunna erbjuda en ny omsorg som på allvar ställer sig på kundens sida på www.frosunda.se

.

På Frösunda arbetar vi med "Kundens fokus", individuellt anpassat stöd som genomgående präglas av respekt, engagemang och nyfikenhet. Detta bygger på bland annat individkunskap och kognitionskunskap. Utifrån ett kundperspektiv arbetar vi med att på olika sätt stödja kunderna och värna om personlig integritet och självbestämmande. 


Till kontoret i Falun söker Frösunda Omsorg AB ytterligare en verksamhetschef till affärsområdet personlig assistans. Som verksamhetschef i Frösunda arbetar du för att våra kunder, som har olika typer av funktionsnedsättningar, ska få möjlighet att leva det liv som de vill leva med hjälp av sina personliga assistenter. Du förväntas ha en tät kontakt med dina kunder och närstående för att förvissa dig om att du vet exakt vad de har för förväntningar på Frösunda. En av dina uppgifter blir att arbetsleda de personliga assistenterna i deras dagliga arbete så att kunder känner sig nöjda och medarbetarna stolta. 
 
I ditt arbete som verksamhetschef ansvarar du för rekrytering av nya assistenter och du säkerställer bemanning vid vakanser. En annan del av din vardag består i att möta kunder, närstående och medarbetare, lägga scheman, attestera löner, föra social dokumentation samt att ha ett personal- och budgetansvar för din resultatenhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:


* Säkerställa kvalitativ och optimal bemanning inom givna ekonomiska ramar.
* Arbeta systematiskt för att förstå kundens perspektiv och tillgodose en omsorg som kunden är nöjd och trivs med.
* Ha en proaktiv, rak och tydlig kommunikationen med alla intressenter, så som omsorgstagare, närstående, medarbetare, beställare och myndigheter. Kunna formulera dig i tal och skrift.
* Ansvara för ett ständigt pågående förbättringsarbete inom konceptets ramar.
* Säkerställa ett salutogent förhållnings- och arbetssätt samt ett värderingsdrivet beteende baserat på Respekt, Engagemang och Nyfikenhet.
* Resultatansvar inom ekonomi och kvalitet.
* Delta i budgetarbete och -uppföljning.


För att lyckas med uppdraget tror vi att du:


* Har en naturlig lyhördhet för andras perspektiv och en förmåga att möta människor på deras villkor. 
* Är strukturerad och beslutsmässig, van att leda i förändring och tillväxt. 
* Med ett genuint intresse för människor skapar ett ledarskap som ger förutsättningar för organisationen att nå sina mål.  Du är en självklar förebild i att leva efter Frösundas värderingar Respekt, Engagemang och Nyfikenhet. 
* Har förmåga att bygga och underhålla affärsrelationer med lyhördhet för kundens behov, med hög empati och med professionalism.
* Kommunicerar tydligt och effektivt, är kvalitetsmedveten och har en stark drivkraft för ständiga förbättringar. 
* Står för närvaro, tydlighet, transparens och noggrannhet. 
* Är målmedveten och uthållig. 
* Har högskoleutbildning eller motsvarande.
* Har erfarenhet från vård- och/eller omsorgsbranschen, helst från LSS inom personlig assistans.
* Har erfarenhet av uppdrag som ledare/chef.
* Har giltigt B-körkort. 


Du blir chef på distans vilket gör att det är oerhört viktigt att du brinner för att snabbt fånga upp signaler från kunder och medarbetare och agera på dem. Du har en hög servicekänsla och klarar en hög stressnivå. Till din hjälp för att lyckas med uppdraget har du dina verksamhetschefskollegor, din regionchef och en rad olika stödfunktioner inom Frösunda.
 
Vi ser fram emot att få din ansökan senast den 25 september 2020. Vi kommer dock att börja kalla till intervjuer fortlöpande, och tar därför gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Tillträde enligt överenskommelse.


 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Uppdragschef

Uppdragschef med passion för människor sökes! Vi på Libra Assistans har sedan starten 2006 verkat för att samspelet mellan personliga assistenter och assistansanvändare ska fungera så bra som möjligt. Vårt framgångsrecept har varit och är korta beslutsvägar samt en närvarande kontakt med våra kunder och medarbetare. Vi på kontoret har tillsammans över 90 års erfarenhet av personlig assistans - och nu söker vi en människokännande uppdragschef som kan adder... Visa mer
Uppdragschef med passion för människor sökes!

Vi på Libra Assistans har sedan starten 2006 verkat för att samspelet mellan personliga assistenter och assistansanvändare ska fungera så bra som möjligt. Vårt framgångsrecept har varit och är korta beslutsvägar samt en närvarande kontakt med våra kunder och medarbetare. Vi på kontoret har tillsammans över 90 års erfarenhet av personlig assistans - och nu söker vi en människokännande uppdragschef som kan addera fler år till den siffran!

Vill du vara med och ta vår verksamhet till nästa nivå? Scrolla ner och läs mer om din nästa utmaning!

Få varierande och fartfyllda arbetsdagar!

För att behålla vår ställning som den mest attraktiva assistanssamordnaren i Mellansverige ska vi nu göra en omorganisation - och det är här du kommer in i bilden! Som uppdragschef får du det övergripande ansvaret för ett antal kunder och deras personliga assistenter. Du kommer tillsammans med kund upprätta en genomförandeplan som du sedan följer upp och utvärderar. “Behövs fler assistenter?” och “Fungerar upplärningen bra?” är exempel på frågor som kan komma upp, och som du med din expertis har smarta lösningar på. Eftersom du på många sätt blir en brygga mellan kunden och den personliga assistansen kommer du jobba mycket med att se till att alla parter är nöjda. En stor del av rollen går därför ut på att skapa trevliga arbetsplatser genom att vägleda och anställa kompetenta assistenter. Vi vill att våra medarbetare ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt och därför är det viktigt att du tydligt kan leda och beskriva spelplanen.

Kort och gott, i den här rollen får du jobba både med strategiskt HR-arbete i form av långsiktig planering och bemanning, men även mjuka värden som arbetsmiljöfrågor och rena personalfrågor. Om du är en ledare med en stor passion för människor kommer du med andra ord passa som handen i handsken i den här rollen!

Du - en människokännare med skinn på näsan

Vi tror att du som söker den här rollen har en utbildning inom socialt arbete, beteendevetenskap eller HR samt kunskap inom LSS. I rollen kommer du möta en mängd olika människor med olika egenskaper, vilket är fantastiskt roligt, men även till viss del utmanande. Vi tror därför att du har skinn på näsan och känner dig självsäker i din kompetens. Det här är den perfekta tjänsten för dig som är bra på att leda och duktig på att hantera människor med olika bakgrunder och erfarenheter. Du kanske har varit enhetschef inom kommunen eller haft en arbetsledande funktion inom LSS? Då är vi extra intresserade av att få höra mer om dig!

En arbetsplats där alla ska trivas!

Vi är inte bara stolta över jobbet vi utför, utan även över vår fantastiska arbetsplats. Vi har en stark teamkänsla och gör många roliga aktiviteter tillsammans, även utanför kontorstid! Vi är inte sena med att bjuda in till exempelvis afterworks, sommarfest, halloweenfest, glöggmingel och julbord - både med våra medarbetare och kunder. Nästa gång hoppas vi såklart att du står med på inbjudningslistan!

- Jag har tidigare arbetat inom kommunen och kom till Libra Assistans för ungefär 1,5 år sedan. Det bästa med företaget är framförallt glädjen och gemenskapen. Allt här är väldigt enkelt, beslutsvägarna är korta och jag trivs verkligen. Vår fina arbetsgrupp är kittet som håller oss samman och det som får mig att längta till jobbet på söndagskvällen.Karin Sidenstjärna
Uppdragschef

Har du några frågor kring tjänsten eller oss som företag? Tveka inte på att kontakta HR-ansvarig Ewa Wilstrand på telefonnummer 023-70 22 775 eller skicka ett mail till [email protected]

Tjänstegrad: 100%
Körkort är ett krav
Intervjuer sker löpande

Varmt välkommen med din ansökan!
Blev du intresserad av Libra Assistans, men känner att den här rollen inte riktigt passade dig? Ingen fara - vi söker även en rekryteringsassistent! (https://socialrecruiting.jobtip.com/rekryteringsassistent) Visa mindre

Verksamhetschef Kvinnojouren Kullan

Verksamhetschef till Kvinnojouren Kullan i Falun Kvinnojouren Kullan är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden, och som verkar för ett jämställt samhälle fritt från våld. I föreningens uppdrag ingår att skydda och stödja våldsutsatta kvinnor och barn. Att informera om våld i nära relationer och driva opinion i frågor som rör kvinnojourens målgrupp. Kvinnojouren driver ett skyddat boende som utför uppdrag i enlighet med SoL, samt en... Visa mer
Verksamhetschef till Kvinnojouren Kullan i Falun

Kvinnojouren Kullan är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden, och som verkar för ett jämställt samhälle fritt från våld. I föreningens uppdrag ingår att skydda och stödja våldsutsatta kvinnor och barn. Att informera om våld i nära relationer och driva opinion i frågor som rör kvinnojourens målgrupp. Kvinnojouren driver ett skyddat boende som utför uppdrag i enlighet med SoL, samt en stödverksamhet där våldsutsatta kvinnor får stöd och rådgivningssamtal. Kvinnojouren Kullan drivs ytterst av en ideell styrelse.

Kvinnojouren söker en verksamhetschef som kan leda den operativa verksamheten. Du ska ha en förmåga att arbeta självständigt, och samtidigt leda och stödja personal och volontärer. Sökande bör ha tidigare erfarenhet av verksamhetsledning, och socionomexamen eller motsvarande.

Som verksamhetschef hos Kvinnojouren Kullan:
• Arbetar du självständigt direkt under styrelsen och utifrån föreningens stadgar, verksamhetsplan och Unizons värdegrund.
• Har övergripande ansvar för verksamhet, personal, volontärer och ekonomi.
• Upprättar du ansökningshandlingar för ekonomiska bidrag samt redovisar dessa, svarar på remisser och lämnar synpunkter på externa förslag och handlingsplaner samt förser styrelsen med information och underlag inför sammanträden.
• Samverkar du med andra organisationer, myndigheter och företag genom att delta i nätverk, arbetsgrupper och referensgrupper.
• Omvärldsbevakar du föreningens intresseområden och förväntas delta i mediedebatten.

Sysselsättningsgrad och varaktighet
• Tjänsten är på 100%
• Provanställning på 6 månader med möjlighet till förlängning.
• Tillträde enligt överenskommelse, ange möjlig tillträdesdag.
• Ange löneanspråk i ansökan
• Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
• Välkommen in med din ansökan senast 2019-05-03


Kontaktinformation
Föreningens ordförande Karin Carlsson 070-6462769
[email protected] Visa mindre

Enhetschef IFO - barn och unga

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling b... Visa mer
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad för barn och unga i samhället?

Vi söker nu en kommunikativ, utvecklingsinriktad och lösningsorienterad enhetschef till Individ & Familjeomsorgen för barn och unga. Rollen som enhetschef är ny som ett resultat av den mindre omorganisering som skett inom sektionen. Det innebär att du tillsammans med en biträdande enhetschef och fem gruppledare arbetar för att leverera uppdraget på bästa möjliga sätt, alltid med barnets bästa i fokus. Vi är en del av barn- och familjesektionen inom Socialförvaltningen.

Barn- och familjesektionen har haft en positiv utveckling de senaste åren är vi arbetat intensivt med kompetensförsörjning och arbetsmiljö. I vår strävan efter hållbarhet och en bra balans mellan arbets- och privatliv har vi bland annat genomfört organisatoriska förändringar för att skapa mer tid till arbetsmiljöarbete. Vi arbetar kontinuerligt med att hålla arbetsbelastningen på en hälsosam nivå.

En viktig del av arbetet är samverkan mellan enheterna inom sektionen samt med exempelvis skola, landsting och elevhälsa. Vi har startat utvecklingsarbetet ”tillsammans för varje barn” där vi satsar särskilt på tidiga och lättillgängliga insatser med inspiration av ”skottlandsmodellen”. Ett annat projekt som vi tillsammans med socialstyrelsen arbetar med just nu är systematisk uppföljning.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef på Individ & familjeomsorgen för barn och unga erbjuder vi dig ett spännande och varierande arbete. Du arbetar i enlighet med lagstiftning, riktlinjer och övriga styrdokument som bas för att utveckla verksamheten. Din roll innefattar budgetansvar, att bedriva arbetsmiljöarbete samt utvecklings- och kvalitetsarbete. Du arbetar övergripande för att skapa förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna utföra sina uppdrag på bästa sätt. I befattningen ingår även att bereda underlag, t.ex. i samband med eventuell tillsyn av IVO, skrivelser till nämnden m.m.

Du ingår även i sektionens ledningsgrupp tillsammans med sektionschef, kvalitetsutvecklare, utvecklingsledare och ytterligare 4 enhetschefer. Du sitter placerad i Stadshuset i Falun tillsammans med dina medarbetare. Som ny ledare i Falu kommun får du dessutom under ett år gå vårt ledarutvecklingsprogram tillsammans med andra nya chefer i kommunen.

Tillräckliga kvalifikationer
- Socionomexamen eller minst treårig högskoleexamen som motsvarar behörighetskraven enligt föreskriften HSLF-FS 2017:79

- Erfarenhet av socialtjänstens arbete inom barn och unga

- God kommunikativ förmåga i skrift

Personliga egenskaper
Vi söker dig med hög problemlösningsförmåga, lösningsorienterad inställning och stort utvecklingsfokus. Du är noggrann med god analytisk förmåga samtidigt som du trivs med att ha många bollar i luften. Det är viktigt att du kan behålla fokus även i känslosamma och svåra situationer. I din kommunikation är du närvarande, lyhörd, tydlig och har en god förmåga att engagera dina medarbetare. 

Det är meriterande om du har...

- Erfarenhet av att leda

- Erfarenhet av administrativt arbete

- Erfarenhet av personalansvar och systematiskt arbetsmiljöarbete

- Erfarenhet av ekonomi- och verksamhetssystem

- Mycket god kännedom om verksamheten

Socialförvaltningens värdegrund

”Ibland regnar det och då behöver vi skydd av ett paraply. Men så kommer solen fram igen och då klarar vi oss utan paraply.”

Så ska vi på socialförvaltningen också arbeta – som ett paraply.

Vi finns här när Faluborna behöver oss. Vi bemöter dem lika respektfullt som vi bemöter varandra. Vi utgår från människors lika värde och ett respektfullt bemötande. Vi inser vikten av allas delaktighet vilket syns i vårt engagemang. Vi har alltid barnens bästa i fokus.

Anställningsvillkor
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

Upplysningar 

Sektionschef, Magnus Nordahl 023-821 76

Fackliga företrädare 

Akademikerförbundet SSR, Jan Nyberg 023-821 67

Vision, Christina Johansson 023-821 10 

Övrigt

Annonssäljare undanbedes vänligt men bestämt.

Arbetsplats
Myntgatan 45

791 60 Falun Visa mindre